Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Wall Street overwegend lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.774,27 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 24.987,47 punten. Techbeurs Nasdaq steeg juist fractioneel tot 7.747,02 punten.

"De handelsspanningen lopen op tussen de VS en China in een oog om oog, tand om tand strijd over importtarieven", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens de analist komt een handelsoorlog steeds dichterbij tussen de twee grootste economieën in de wereld en bouwen beleggers hun longposities in aandelen af.

China maakte plannen bekend voor de implementatie van invoertarieven in eerste instantie ter waarde van 34 miljard dollar op Amerikaanse goederen, inclusief sojabonen, whisky en elektrische auto's, en later nog eens 16 miljard dollar. De zet van Beijing volgde vrijdagavond nadat de Amerikaanse president Donald Trump eerder op de dag al een eerste ronde van heffingen ter waarde van circa 50 miljard dollar goedkeurde en naar verluidt een lijst opstelde voor een tweede reeks van tarieven.

"De omvang van de tarieven is niet enorm, maar er wordt een duidelijke boodschap afgegeven en beleggers zijn niet te spreken over waar dit alles naar toe gaat", aldus Madden van CMC. "Beide partijen lijken niet op te willen geven."

Op macro-economisch vlak stond maandag slechts het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in juni geagendeerd. Dit vertrouwen liep wat terug. De NAHB-huizenindex kwam in mei uit op 70 en daalde in juni naar 68. In december 2017 werd nog het hoogste niveau in bijna 20 jaar bereikt, op een indexniveau van 74.

De euro/dollar noteerde op 1,1615. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1566 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1610 op de borden.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,79 dollar hoger, ofwel 1,2 procent, op 65,85 dollar. Daarmee herstelden de prijzen licht van flinke verliezen vorig week.

Tesla sloot circa 3,5 procent hoger, nadat CEO Elon Musk op Twitter de nieuwste productielijn van de elektrische autofabrikant liet zien.

Alphabet steeg ongeveer twee procent, na het nieuws dat Google 550 miljoen dollar investeert in het Chinese e-commercebedrijf JD.com. JD.com steeg nipt een half procent.

Farmaceut Valeant maakte een koersval van meer dan tien procent, nadat de Amerikaanse Food & Drug Administration geen goedkeuring gaf voor een zalf voor de behandeling van psoriasis.

Rent-A-Center steeg circa 22 procent. Vitage Capital neemt het concern over voor 1,4 miljard dollar. De beursnotering van Rent-A-Center zal na afronding van de transactie worden beëindigd.

GameStop spoot bijna tien procent omhoog, na geruchten dat de verkoper van videogames in gesprek is met private equity-partijen die interesse zouden hebben in een overname van het bedrijf. De handel in het aandeel werd zelfs kort stilgelegd vanwege de hoge volatiliteit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag zeer vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,2 procent in het rood.

De importheffingen die de Verenigde Staten China vrijdag oplegde hebben tot een tegenreactie geleid van de kant van Beijing, waarna Washington terugvuurde met het dreigement die tegenactie te zullen beantwoorden met een extra van pakket van 200 miljard dollar, dat in de loop van de dag zelfs nog werd verdubbeld naar 400 miljard dollar. Vrijdag stond de teller nog op 50 miljard dollar.

Dat dreigement werd door China beantwoord met de mededeling dat de extra maatregelen China geen andere keus lieten dan deze meer maatregelen te beantwoorden.

Beijing ontvangt overigens de leider van Noord-Korea, Kim Jong Un, vorige week nog met de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore aanwezig voor een historische ontmoeting.

In de Verenigde Staten is de macro-economische agenda alleen gevuld met de in aanbouw genomen huizen en de bouwvergunningen over mei. Er worden op een geannualiseerde basis 1,31 miljoen in aanbouw genomen huizen verwacht tegen 1,287 miljoen in april, toen een daling met 3,7 procent De vergunningen komen naar verwachtingen uit op 1,35 miljoen tegen 1,352 miljoen vergunningen een maand eerder. Dat cijfer lag toen 1,8 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1543. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1633 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1615 op de borden.

Na de speech van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi zakte de Europese munt ten opzichte de dollar met 0,7 procent. De woorden van Draghi brachten bij het ECB-forum in het Portugese Sintra geen scherpere toon naar voren, waarop de euro kracht had kunnen putten.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 64,84 dollar.

Bedrijfsnieuws

Foundation Medicine ontving dinsdag een bod van het Zwitserse Roche dat 2,4 miljard dollar op de rest van de uitstaande aandelen. Foundation Medicine noteerde maandag op het slot 4,4 procent lager en kreeg er in de elektronische handel nabeurs 0,4 procent op een koers van 106,45 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.774,27 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 24.987,47 punten. Techbeurs Nasdaq steeg juist fractioneel tot 7.747,02 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Senaat trotseert Trump met hernieuwde sanctie tegen ZTE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft gestemd voor een defensiewet die een verbod op de verkoop van Amerikaanse onderdelen aan het Chinese telecombedrijf ZTE Corp opnieuw instelt.

Daarmee geven de senatoren de Amerikaanse president Donald Trump een gevoelige tik op de neus, nadat deze stappen had gezet om het Chinese bedrijf weer leven in te blazen.

ZTE overtrad meermaals Amerikaanse sancties en inlichtingendiensten in de VS hebben gewaarschuwd dat het Chinese bedrijf zijn apparatuur kan gebruiken om Amerikanen te bespioneren. ZTE ontkent deze aantijgingen.

Trump zal dinsdagavond overleggen met leden van het Huis van Afgevaardigden van de Republikeinse partij, mogelijk over dit onderwerp, en zal naar verwachting woensdag in gesprek gaan met Republikeinen in de Senaat, om manieren te vinden waardoor ZTE zijn activiteiten kan hervatten.

Het Huis van Afgevaardigden keurde de defensiewet eerder goed zonder de sancties tegen ZTE, maar de Senaat moet een identieke wet laten passeren voordat Trump de wet kan ondertekenen, tenzij hij zijn vetorecht gebruikt.

Trump heeft persoonlijk onderhandeld met de Chinese president Xi Jinping om ZTE weer in bedrijf te brengen, en heeft het besluit teruggedraaid van zijn eigen ministerie van handel om geen onderdelen meer aan ZTE te verkopen.

Het aandeel ZTE daalde meer dan 20 procent in waarde in Hong Kong na de stemming in de Senaat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones 2018. All rights reserved.
voda
0
Meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in mei gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 5,0 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,350 miljoen stuks. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging van 1,8 procent.

Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen in mei met 20,3 procent.

Minder bouwvergunningen afgegeven

Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in mei met 4,6 procent op maandbasis tot 1,364 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen met 8,0 procent toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het rood.

De importheffingen die de Verenigde Staten China vrijdag oplegde hebben tot een tegenreactie geleid van de kant van Beijing, waarna Washington terugvuurde met het dreigement die tegenactie te zullen beantwoorden met een extra van pakket van 200 miljard dollar, dat in de loop van de dag zelfs nog werd verdubbeld naar 400 miljard dollar. Vrijdag stond de teller nog op 50 miljard dollar.

Dat dreigement werd door China beantwoord met de mededeling dat de extra maatregelen China geen andere keus lieten dan deze meer maatregelen te beantwoorden.

Volgens marktanalist Stephen Innes van Oanda gaan de aangekondigde (tegen) maatregelen verder dan het zogenaamde 'tit for tat'-niveau. "Het is te begrijpen dat beleggers dekking zoeken onder de paraplu's van 'veilige havens", omdat aandelenmarkten wereldwijd onder druk van het gewicht van de escalerende handelsoorlog instorten", aldus Innes. "Het is verbazingwekkend hoe snel de getijden kunnen verschuiven, omdat de markt enkele uren geleden leek te herstellen van de ergste zorgen over een mogelijk handelsoorlog, terwijl we nu overschakelen naar een volledige paniekmodus", voegde hij toe.

Beijing ontvangt overigens de leider van Noord-Korea, Kim Jong Un, vorige week nog met de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore aanwezig voor een historische ontmoeting.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in mei op maand- en jaarbasis is gestegen met achtereenvolgens 5,0 procent en 20,3 procent tot 1,350 miljoen woningen, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen op maandbasis daalden met 4,6 procent. Op jaarbasis steeg het aantal afgegeven vergunningen met 8,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1549. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1633 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1615 op de borden.

Na de speech van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi zakte de Europese munt ten opzichte de dollar met 0,7 procent. De woorden van Draghi brachten bij het ECB-forum in het Portugese Sintra geen scherpere toon naar voren, waarop de euro kracht had kunnen putten.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 64,84 dollar.

Foundation Medicine ontving dinsdag een bod van het Zwitserse Roche dat 2,4 miljard dollar op de rest van de uitstaande aandelen. Foundation Medicine noteerde voorbeurs 28,2 procent hoger.

FedEx en Oracle publiceren nabeurs kwartaalcijfers en noteerden in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 0,9 procent en 1,6 procent lager.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.774,27 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 24.987,47 punten. Techbeurs Nasdaq steeg juist fractioneel tot 7.747,02 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0


Amerika: Trump voert extra importheffing van 25 procent in voor Chinese zonnecellen en zonnepanelen

De Amerikaanse president Donald Trump gaat Chinese zonnecellen en zonnepanelen nog eens belasten met een extra importheffing van 25 procent. Het is het nieuwste wapenfeit in de handelsoorlog met China.

Trump gaf afgelopen weekeinde zijn goedkeuring gegeven voor importheffingen op Chinese goederen die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Op die producten wordt een extra belasting van 25 procent geheven. Het Aziatische land heeft al tegenmaatregelen aangekondigd.

Trump onthulde begin april al een lijst geproduceerd van ruim 1300 Chinese producten waarvoor hij de invoertarieven met extra importheffingen van 25 procent wilde belasten. Even had het de schijn dat er vrede op komst was in de handelsoorlog met China en leken de extra heffingen niet ingevoerd te worden. Trump heeft besloten dit echter nu alsnog te doen, met alle nadelen voor Chinese zonnepanelen en zonnecellen van dien.

Trump kondigde in januari al de invoering van een importheffing van 30 procent aan voor een periode van 4 jaar voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen. De Europese Unie maakte enkele weken later juist bekend dat de importheffingen op kristallijn silicium zonnecellen en zonnepanelen die afkomstig zijn uit China per 3 september 2018 vervallen.

Op de nieuwe lijst met producten zijn onder het nummer 8541.40.60 ‘diodes for semiconductor devices’ te vinden. Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van de Amerikaanse Solar Energy Industries Association (SEIA), heeft inmiddels aan haar leden bevestigd dat ook zonnecellen en zonnepanelen onder deze categorie vallen. ‘Gezien het relatief kleine aantal zonnecellen en zonnepanelen dat nu vanuit China in de Verenigde Staten wordt geïmporteerd – vanwege de antidumpingrechten, compenserende rechten en vrijwaringsrechten die aan Chinese producten worden opgelegd – is het moeilijk in te schatten welk effect de aanvullende invoerrechten op de Amerikaanse markt zullen hebben. Hoe dan ook, we zien dit als een negatieve ontwikkeling omdat het de Amerikaanse markt kan schaden.’

Volgens SEIA is 11 procent van de zonnecellen en zonnepanelen die in Amerika geïmporteerd worden afkomstig uit China. Overigens is er nog een kleine slag om de arm: de lijst met producten die Trump extra gaat belasten en nu publiekelijk gepubliceerd is, moet nog goedgekeurd worden door het zogenaamde Office of the United States Trade Representative.

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Wall Street in greep handelsoorlog

Gepubliceerd op 19 jun 2018 om 20:03 | Views: 266

NY-DJ-Industrial Avg 18 jun
24.987,47 -103,01 (-0,41%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag flink lager. Net als in Azië en Europa waren beleggers op Wall Street nerveus door de almaar oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. President Donald Trump dreigde met nieuwe importheffingen op Chinese goederen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond rond 19.45 uur (Nederlandse tijd) 1,3 procent lager op 24.666 punten. De brede S&P 500 gaf 0,6 procent prijs tot 2756 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor tenslotte 0,7 procent en stond op 7696 punten.

Trump zette de handelsrelatie met China verder op scherp met zijn dreigement om 10 procent extra belasting te heffen op Chinese goederen, die een handelswaarde van 200 miljard dollar vertegenwoordigen. Die heffingen moeten gaan gelden als China zijn tegenmaatregelen niet terugdraait. Peking reageerde echter fel op de nieuwe importheffingen. De beurzen in Azië en Europa lieten hierop behoorlijke koersverliezen zien.

Handelsvete

Bedrijven die geraakt kunnen worden door de oplopende handelsvete tussen Washington en Peking stonden onder druk. Vliegtuigbouwer Boeing, machinefabrikant Caterpillar en autobedrijven als General Motors (GM) en Ford verloren tot 4,5 procent. Ook de chipsector kreeg een tik door de oplaaiende angst voor een Amerikaans-Chinese handelsoorlog. Chipmakers als Qualcomm, Intel en AMD leverden tot 2,6 procent in.

Ook Tesla zou schade van de handelsstrijd kunnen ondervinden, maar stond verder in de belangstelling door sabotage. Topman Elon Musk heeft gezegd dat een medewerker van de fabrikant van elektrische auto's gesjoemeld had met de software van het productiesysteem. Daarnaast zou hij gevoelige bedrijfsgegevens aan derden hebben gestuurd. Het aandeel verloor 4,9 procent.

Op macro-economisch vlak werd gemeld dat de huizenbouw in de VS in mei met 5 procent is gestegen vergeleken met een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een stijging met 1,9 procent gerekend. In april zakte de huizenbouw juist nog flink in.

De euro was 1,1578 dollar waard, tegen 1,1578 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent goedkoper op 64,81 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 75,19 dollar per vat.
voda
0
Beursblik: dit jaar geen renteverhogingen VS meer nodig

(ABM FN-Dow Jones) De markt gaat voor dit jaar uit van nog twee renteverhogingen door de Federal Reserve, maar dit zouden er twee te veel zijn. Dit stelde CIO Bob Browne van vermogensbeheerder Northern Trust Asset Management dinsdag.

Ondanks de verwachting dat de beleidsrente nog verder wordt verhoogd is de rente op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar toch afgenomen, zo merkte Browne op. Dit heeft volgens de topman te maken met lange-termijn obligatiebeleggers die niet de "klassieke fout" begaan waar de "amateurbelegger" zich nog wel eens schuldig aan maakt, namelijk extrapolatie, ofwel het simpelweg doortrekken van trends naar de toekomst.

"Soms is het weer van vandaag de juiste voorspeller van het weer van morgen, maar het is nooit een goede voorspeller van het weer over een jaar", aldus Browne.

De topman erkent wel dat de Amerikaanse economie "sterk in zijn schoenen staat" en dat de inflatie licht aan het toenemen is. Northern Trust verwacht dat de economische omstandigheden binnen de VS in de komende 6 maanden "zeer gunstig" zullen blijven, maar dat er vanaf begin 2019 een vertraging gaat plaatsvinden, als gevolg van een hogere rente in combinatie met het wegebbende effect van de begrotingsstimulansen.

"De lange rentes op Amerikaanse obligaties geven aan dat de economie in 2019 zeker niet zo zal floreren als in 2018. De Fed moet zich realiseren dat hoe sneller ze de rente verhogen, hoe eerder ze deze verhogingen weer moeten terugdraaien", aldus Browne. Northern Trust verwacht dat dit kwartje vóór september dit jaar nog zal vallen, rond dezelfde tijd wanneer de markt de volgende renteverhoging verwacht.

Browne voorspelt een vertraging van de wereldeconomie maar geen recessie. Amerikaanse activa blijven in zijn ogen aantrekkelijk in vergelijking met markten buiten de VS. De combinatie van gematigde groei en stabiele lange rentes is volgens Browne goed voor zowel aandelen als high yield-obligaties.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Arcadis aan de slag in Amerikaanse Georgia

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis is door Georgia Department of Transportation geselecteerd voor het beheer van watersystemen in de Amerikaanse staat Georgia. Dit maakte het advies- en ingenieursbureau woensdagmiddag bekend.

Met het contract is 17,5 miljoen dollar gemoeid. Arcadis zal hiervoor onder meer een uitgebreide inventarisatie doen van een opvangsysteem voor regenwater.

Het aandeel Arcadis koerste woensdagmiddag 0,4 procent hoger op 15,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tekort lopende rekening Verenigde Staten omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het tekort nam toe van een herziene 116,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2017 naar 124,1 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. De verwachting van economen voor het eerste kwartaal lag op een tekort 130,0 miljard dollar.

Het tekort voor het vierde kwartaal lag bij een vorige raming nog 128,2 miljard dollar.

Deze cijfers betekenen voor het eerste kwartaal een tekort van 2,5 procent van het bruto binnenlands product van Amerika. In de laatste drie maanden van 2017 was dit 2,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

De dreigementen van de zijde van Washington om de importheffingen voor Chinese import flink uit te breiden zijn nog niet in praktijk gebracht en blijft het vooralsnog bij harde bewoordingen. Daarmee is de druk voor nu even van de ketel en ontstaat er iets meer ontspanning op Wall Street.

In afwachting daarvan kijkt de markt vooral naar Sintra in Portugal waar de Europese Centrale Bank vandaag zijn laatste dag van zijn jaarlijkse forum houdt. Voorzitter van de ECB, Mario Draghi, liet zich dinsdag geen moment scherper uit dan afgelopen donderdag bij het rentebesluit. Vandaag is de beurt aan de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en aan zijn collega van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda. Zij geven vanmiddag een optreden in een panel en de verwachting is dat ook zij vasthouden aan hun eerdere visies.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen ten opzichte van de week ervoor. De marktindex steeg van 365,3 naar 384,1. Economen rekenden vooraf op een tekort van 130 miljard dollar.

Het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen. Het tekort nam toe van een herziene 116,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2017 naar 124,1 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Later op de dag volgen de bestaande woningverkopen van mei en de wekelijkse olievoorraden. De verkoop van bestaande woningen komt naar verwachting uit op een geannualiseerde 5,54 miljoen tegen 5,46 miljoen woningen in april. Volgens de prognoses zijn de olievoorraden met 2,5 miljoen vaten gedaald in de week die eindigt op 16 juni. Een week eerder bedroeg de afname nog 4,14 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,1584. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1569 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1581 op de borden.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 65,23 dollar.

In aanloop naar de OPEC-vergadering later deze week, rekent de markt erop dat de OPEC tijdens de bijeenkomst zal besluiten om het productieverlagingsakkoord dat begin 2017 werd geïmplementeerd te versoepelen.

General Electric wordt uit de Dow Jones Industrial Average gezet en zakte 1,5 procent, terwijl vervanger Walgreens Boots Alliance 3,1 procent mocht bijschrijven.

FedEx daalde 0,3 procent, nadat de Amerikaanse postbezorger dinsdag laat over zijn vierde kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde.

AT&T is volgens geruchten in gesprek over een overname van AppNexus voor 1,6 miljard dollar. AT&T noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

Oracle bracht een zwakke outlook uit, terwijl de resultaten in de trading update van het bedrijf beter waren dan verwacht. De koers daalde voorbeurs met 4,3 procent.

Starbucks gaat meer vestigingen sluiten in de Verenigde Staten. Het aandeel zakte 3,7 procent.

De toonaangevende S&P 500 index verloor dinsdag 0,5 procent op 2.760,64 punten, terwijl de Dow Jonex index zelfs 1,2 procent daalde tot 24.700,21 punten. Techbeurs Nasdaq gaf 0,3 procent aan waarde prijs op 7.725,58 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Disney verhoogt bod op 21st Century Fox

(ABM FN-Dow Jones) Walt Disney heeft zijn bod op grote delen van 21st Century Fox flink verhoogd. Dit maakte Disney woensdagmiddag bekend, na goedkeuring van het bod door de board van Fox.

Disney biedt nu 38 dollar per aandeel, waarmee de onderneming wordt gewaardeerd op 71,3 miljard dollar plus daarbovenop 13,8 miljard dollar aan schulden. Eerder kwam het bod nog uit op 52,4 miljard dollar. Het hogere bod was nodig, omdat Comcast, dat eigenaar is van mediaconglomeraat NBC Universal, met 35 dollar per aandeel een hoger bod heeft uitstaan. Daarmee waardeert Comcast op 65 miljard dollar.

Disney biedt aandeelhouders van Fox de keuze voor een uitbetaling in contanten of in aandelen. Het entertainmentconcern verwacht circa 35,7 miljard dollar in contanten kwijt te zijn en ongeveer 343 miljoen eigen aandelen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
General Electric valt na ruim een eeuw uit de Dow

(ABM FN-Dow Jones) General Electric valt na een eeuw van notering buiten de Dow Jones Industrial Average ten faveure van Walgreen Boots Alliance. Dit werd dinsdagavond bekendgemaakt.

"De index wordt met deze verandering maatgevender en representatiever voor de economie en de aandelenmarkt", aldus David Blitzer, voorzitter van het zogeheten index committee bij de S&P Dow Jones Indices.

General Electric was sinds 1907 een Dow-component met een huidige beurswaarde van 113 miljard dollar. Daarmee is het de onderneming binnen de huidige samenstelling nog altijd niet het bedrijf met de laagste marktkapitalisatie.

Voorheen gold het bedrijf als één van de hoogste gewaardeerde bedrijven van de Verenigde Staten. De laatste jaren ondervond General Electric echter forse tegenwind die veel aanpassingen vergde en marktwaarde kostte.

General Electric reageerde neutraal op het besluit met de mededeling dat aan dit aan de koers van het bedrijf niets verandert.

Het aandeel General Electric sloot dinsdag in de reguliere handel 1,9 procent lager en moest in de elektronische handel nabeurs nog eens 1,4 procent laten gaan om uit te komen op een koers van 12,77 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
FedEx boekt meer winst

(ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet en winst geboekt dan verwacht. Dat meldde de Amerikaanse postbezorger dinsdag nabeurs.

Het bedrijf boekte een winst van 1,13 miljard dollar, tegen 1,02 miljoen dollar een jaar eerder. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst van 1,14 miljoen dollar naar 1,60 miljoen dollar, of 5,91 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 15,7 miljard naar 17,3 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden vooraf gemiddeld op een winst van 5,70 dollar per aandeel en een omzet van 17,2 miljard dollar.

Voor het fiscale jaar 2019 mikt FedEx op een omzetgroei van circa 9 procent en een aangepaste winst van 17,00 tot 17,60 dollar.

Het aandeel FedEx verloor dinsdag in de reguliere handel 2,0 procent aan waarde, maar steeg in de elektronische handel nabeurs fractioneel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Starbucks verhoogt dividend

(ABM FN-Dow Jones) Starbucks is van plan het kwartaaldividend met twintig procent te verhogen en om 150 winkels te sluiten. Dit kondigde de koffieketen dinsdag aan tijdens een conferentie in Boston.

Het bedrijf wil sneller groeien in de Verenigde Staten en China en wil zich meer gaan richten op zijn aandeelhouders. "De recente koersprestatie [van het aandeel Starbucks] laat niet de potentie van het merk zien en dat is niet acceptabel", aldus topman Kevin Johnson. "We moeten adequaat reageren om aan de snel veranderende voorkeuren en wensen van onze klanten te kunnen voldoen."

Starbucks stelde van plan te zijn om circa 150 winkels te sluiten, waar de koffieketen eerder nog mikte op 50 per jaar. Wel wil het bedrijf kijken om in andere markten juist winkels te openen. "De groei van het aantal winkels zal evenwel vertragen", aldus Johnson.

Starbucks verhoogde verder het kwartaaldividend met twintig procent tot 0,36 dollar per aandeel en wil tot en met 2020 circa 25 miljard dollar laten terugvloeien naar aandeelhouders in de vorm van dividend of via de inkoop van eigen aandelen.

Het aandeel Starbucks sloot dinsdag 0,4 procent hoger, maar verloor in de elektronische handel nabeurs 3,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterkere omzetgroei Oracle

(ABM FN-Dow Jones) Oracle heeft in het vierde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet harder zien oplopen dan verwacht. Dit bleek dinsdagavond uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse softwarebedrijf.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 mei, behaalde Oracle een omzet van 11,3 miljard dollar, tegenover 10,9 miljard dollar een jaar eerder in dezelfde periode. De omzet gerekend tegen constante wisselkoersen lag 200 miljoen dollar boven de verwachting van Oracle.

De opbrengsten uit clouddiensten stegen van 6,3 miljard naar 6,8 miljard dollar, terwijl de omzet uit softwarelicenties juist licht daalde van ruim 2,6 miljard naar krap 2,5 miljard dollar.

Hierdoor steeg de operationele winst van 4,1 miljard naar 4,4 miljard dollar.

Onder de streep werd in het vierde kwartaal een winst geboekt van 3,4 miljard dollar tegenover 3,2 miljard dollar een jaar eerder.

Voor het lopend boekjaar mikt CEO Safra Catz op een dubbelcijferige winstgroei per aandeel, gerekend exclusief bijzondere posten.

Aandeelhouders van Oracle kunnen net als in het derde kwartaal een dividend van 0,19 dollar per aandeel tegemoet zien over het afgelopen kwartaal.

Het aandeel Oracle daalde dinsdag in de reguliere handel 0,6 procent, maar in de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Bestaande woningverkopen Amerika verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in mei onverwacht verder gedaald. Dit maakte The National Association of Realtors woensdag bekend.

De verkoop van bestaande woningen nam ten opzichte van april met 0,4 procent af, tot een geannualiseerd aantal van 5,43 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op een stijging van 1,5 procent tot 5,54 miljoen stuks in mei. Het cijfer voor april werd neerwaarts bijgesteld tot 5,45 miljoen.

De mediane verkoopprijs steeg met 4,9 procent op jaarbasis naar 264.800 dollar. Dit is het hoogste niveau ooit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opdracht Delta Air Lines voor Bombardier

Gepubliceerd op 20 jun 2018 om 14:02 | Views: 477

MONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - Het Canadese Bombardier heeft een opdracht gekregen van het Amerikaanse Delta Air Lines voor twintig vliegtuigen van het type CRJ900. Op basis van catalogusprijzen is met die bestelling een bedrag gemoeid van circa 961 miljoen dollar.

Delta is samenwerkingspartner van Air France-KLM. De CRJ900 is bedoeld voor regionaal gebruik. De toestellen zullen worden ingezet onder de naam Delta Connection, waaronder een aantal regionale maatschappijen opereert voor Delta. De eerste leveringen door Bombardier beginnen eind dit jaar.
voda
0
Tech geeft Wall Street kleur

Gepubliceerd op 20 jun 2018 om 19:41 | Views: 31

NY-DJ-Industrial Avg 19 jun
24.700,21 -287,26 (-1,15%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de handel een verdeeld beeld zien, na de stevige koersverliezen van een dag eerder. De zorgen over de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China verdwenen wat naar de achtergrond en vooral technologiebedrijven deden het goed. Verder werd onder meer gekeken naar de resultaten van Oracle en FedEx.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 24.684 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2771 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,9 procent op 7795 punten.

Techbedrijven lijken minder vatbaar voor de handelsoorlog tussen de VS en China en waren in trek op de beurs. Facebook bereikte zelfs een mijlpaal. Het aandeel steeg 2,7 procent en was daarmee enkele maanden na het begin van het privacyschandaal voor het eerst meer dan 200 dollar waard. Microsoft, Amazon, Alphabet en Netflix stegen tot 3,2 procent.

Kwartaal

Oracle verloor ruim 7 procent. De producent van bedrijfssoftware zag zijn resultaat de afgelopen periode verbeteren. De winstverwachting voor het lopende kwartaal stelde echter teleur. Pakketjesvervoerder FedEx zag zijn winst en omzet stijgen, maar zakte 2 procent.

Koffieketen Starbucks kwam met een voorzichtige prognose voor de vergelijkbare omzetgroei in het lopende kwartaal en gaat vestigingen sluiten. Wel gaat Starbucks meer geld uitkeren aan de aandeelhouders via dividend en de inkoop van aandelen. Starbucks kreeg een afwaardering aan de broek en leverde 10 procent in.

Rivaliserend bod

De strijd in de mediawereld op 21st Century Fox (plus 7,4 procent) lijkt beslist in het voordeel van Walt Disney, dat 0,9 procent steeg. Een rivaliserend bod door Comcast (plus 1,3 procent) werd afgeslagen door Fox.

Beleggers verwerkten ook het nieuws dat oudgediende GE na meer dan een eeuw zijn plek in de Dow-Jonesindex verliest aan drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance (plus 4,7 procent). GE zakte 0,5 procent.

Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 65,80 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 75,72 dollar per vat. De euro was 1,1593 dollar waard, tegen 1,1588 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.
voda
0
Facebook bereikt mijlpaal op de beurs

Gepubliceerd op 20 jun 2018 om 19:56 | Views: 40

Facebook 19 jun
197,49 -0,82 (-0,41%)

NEW YORK (AFN) - Het privacyschandaal bij Facebook staat nog bij iedereen in het geheugen gegrift, maar woensdag bereikte het in opspraak geraakte technologiebedrijf een mijlpaal op de beurs in New York. Het aandeel was voor het eerst ooit meer dan 200 dollar waard.

Techbedrijven profiteerden op de beurs van het feit dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China grotendeels aan de sector voorbij lijkt te gaan. Veel beleggers staken daarom hun geld in bedrijven als Facebook, Amazon of Netflix.

Een aandeel Facebook was voor half maart naar buiten kwam dat data-analysebedrijf Cambridge Analytica zonder toestemming van gebruikers de hand legde op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers ongeveer 180 dollar waard. In de weken daarna kreeg het bedrijf een tik op de beurs met een waarde van iets boven de 150 dollar als dieptepunt. In de tweede week van mei was de dip al uitgepoetst op de beurs.
25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,93  +6,42  +0,74%  09:24
 Germany40^ 18.017,30 +0,88%
 BEL 20 3.882,61 +0,50%
 Europe50^ 4.970,73 +0,69%
 US30^ 38.293,52 +0,11%
 Nasd100^ 17.223,12 +0,08%
 US500^ 5.016,84 0,00%
 Japan225^ 37.566,21 -0,42%
 Gold spot 2.308,57 -0,80%
 EUR/USD 1,0660 +0,07%
 WTI 82,13 +0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +10,53%
ALLFUNDS GROUP +3,60%
Accsys +3,41%
PROSUS +2,98%
Philips Konin... +2,28%

Dalers

RANDSTAD NV -5,75%
NSI -2,89%
Alfen N.V. -1,37%
Arcadis -1,26%
B&S Group SA -1,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront