BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen en BAM

108 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0
BAM-dochter werkt aan appartementen in Goes

GOES (AFN) - BAM-dochter AM is betrokken bij de ontwikkeling van Residence Goese Diep in het Zeeuwse Goes. Verdeeld over vier appartementengebouwen worden 36 luxe en gasloze appartementen met uitzicht over het Goese Meer gerealiseerd. Naar verwachting start de bouw medio 2019. AM werkt samen met Bouwgroep Peters. Er is een overeenkomst getekend met de gemeente Goes. De verkoop start naar verwachting eind dit jaar. Er werden geen financiële details over de overeenkomst gemeld.
HenkdeV
0
quote:

Beurs2020 schreef op 18 juni 2018 12:24:

Omdat iemand (terecht) het woord negativisme uitsprak, werd door betrokkene geklaagd bij de moderator en de bijdrage verwijderd. Ook Ed zit nog steeds in Siberie. Ik snap wel waarom het zo rustig is op het BAM-forum.
Knap dat jij weet dat betrokkene geklaagd heeft bij de moderator, terwijl jij dat helemaal niet kunt weten. Helderziende blijkbaar.
[verwijderd]
0
Knap dat jij weet wat ik niet kan weten terwijl ik wel weet wat ik weet en dat is helemaal niet knap.
Fred107
0
quote:

Beurs2020 schreef op 18 juni 2018 14:50:

Knap dat jij weet wat ik niet kan weten terwijl ik wel weet wat ik weet en dat is helemaal niet knap.
Geweldige zin. Haha
Putrided
0
Met 1.689.033 aandeeltjes omzet weer precies waar we begonnen waren aan het begin van de dag.
Dat computer gestuurde hedgers gedoe heeft ze dan laten we zeggen 0.05% maal 1.698.033 aandelen maal laten we zeggen 3.8 euro is 29.700 euro gekost.
Zou knap zijn als ze nog geld maken op dit moment.....
Geloof voor geen tierelier dat er meer dan 5% van de dagelijkse omzet in BAM van piet partikulier is. Wordt momenteel kompleet genegeerd.
Koers wordt VOLLEDIG komputer gestuurd.
Gaat goed. Houden zo. Gewoon effe wachten tot de stekker eruit gaat. Gaat echt wel gebeuren.
Hahaha die komputers zitten lekker tegen elkaar omhoog en omlaag te bieden. Wie heeft de slimste algoritmen?
Ik dus. Ik heb er namelijk twee.
Omzet versus winst tegen kost van het aandeel is zoveel procent netto per jaar.
Zoveel procent per jaar gedeeld door bank rente is ongeveer TIEN? Of oneindig natuurlijk als de bankrente nul is.
Hoe het werkt als de rente negatief is daar ben ik nog helemaal niet uit.
Nou de hedgers weer......hahaha
HenkdeV
0
quote:

Fred107 schreef op 19 juni 2018 00:06:

[...] Geweldige zin. Haha
Ik hoor liever de waarheid. Haha.
Putrided
0
Ongeacht dat de heren hedgers de afgelopen drie weken een soort status quo aangegaan zijn omdat ze het klaarblijkelijk ook allemaal niet meer weten na de relatief snelle afbouw van de geleende hoeveelheid aandelen in de maand ervoor, wil ik ze dit hersenspinsel niet onthouden, gebaseerd op wat ik op dit moment als feiten aanneem.
Althans zo is wel de berichtgeving in de media en vanuit het bedrijf zelf.
Zou omtrent BAM ook maar eens de belgische "Beurswijzer" raadplegen. Die gasten schieten vaak goed met hun zuivere non-biased analyses. BAM is inderdaad opgenomen in hun zg. model portefeuille.

Nou vwb BAM zou ik als belegger de kerncijfers er maar weer eens bijhalen gecombineerd met de huidige ontwikkelingen.

Indien er GEEN negatieve verassing uit de pet wordt getoverd heeft het aandeel inderdaad een (vorig ING) koersdoel van 7,20 Euro en zelfs aanzienlijk meer in petto.
Winst per aandeel over 2017 een magere 0,05 Euro. Waarom weten we zo langzamerhand wel. Het heeft trouwens wel op 5,40 gestaan mid 2017....
Winstuitkering per aandeel over 2017 0,10 Euro (TWEE maal de winst) gebaseerd op het vertrouwen op de toekomstige verbetering. Laten we eerlijk zijn. Slechter dan 2017 kan het niet worden, lijkt mij tenminste.....

Verwachte winst per aandeel over 2018 0,45 Euro (TIEN keer hoger dan over 2017) en bij een marge van 2%. De marge zou wel eens wat hoger kunnen zijn.
Verwachte winstuitkering per aandeel over 2018 0,15 Euro gebaseerd op een omzet van 6.8 miljard. Die omzet zou ook wel eens hoger kunnen zijn.
Verwachte winst is dan rond de 120 miljoen. Ik mik tussen de 140 - 180 miljoen....en een winstuitkering van rond de 0,20 Euro of hoger.

Optimistisch? Mmmm mischien maar ik ben geen analist met lijntjes naar shorters dus hoef de koers niet omlaag te lullen.....

Het gaat er bij mij echt niet in dat een bedrijf als BAM met een koers van 3,20 Euro en 280 miljoen uitstaande aandelen een intrinsieke waarde heeft van slechts een miljard. Inderdaad een overname kandidaat als je het zo ziet met een wel zeer aanzienlijke koerspremie. Of die koers met snel zeer sterk omhoog gaan. Denk nog steeds dat die shorters redelijk met de billen knijpen. Waarom?

Hierom!
Een jaar geleden gokten de shorters gewoon net zoals bij het britse Carillon op een failliessiment. Dat gaat dus (helaas voor hen) nooit en te nimmer gebeuren.

Wat wel een mogelijkheid is:
Bij een overname moeten ze al die geleende aandelen snel terugkopen.
Bij een koers stijging moeten ze al die geleende aandelen ook snel terugkopen.

Verder is ook verwachte marge rond 2020 tussen de 3% en 4%.

Het zou wel eens erg hard kunnen gaan met dit aandeel in de tweede helft van 2018.

HenkdeV
0
Jij bent een stuk positiever over de marge van BAM dan de ING bank. Die gaan voor 2020 uit van een marge van 2,5%.
Putrided
0
Mmmmm 2.5% is waarschijnlijk gebaseerd op het verleden redelijk laag ingeschat.
Overigens is dat ook nog steeds 160 miljoen van 7 miljard.....is nog steeds ongeveer 0.45 Euro per aandeel op de huidige prijs. Dat betekent dat het aandeel nog steeds een koerspotentieel heeft van, zeg maar, dubbel de huidige waarde.....
Putrided
0
Even iets interessants over waar die hedgers hun kennis met uw geld vandaan halen.
Technisch gaan we nog steeds leeker omlaag met de hedgers maffia die in BAM zitten al lijkt het er op dit moment even niet echt op. We gaan zijwaards.

De overheid & de AFM krijgt maar geen grip op de banken die met hun beleggingsonderzoek, grote klanten bedienen (lees: hedgefunds/shortpartijen), om het dumpen van aandelen na slechtnieuws tegen te gaan. Zie, FD van vandaag.

Wat moet je hiervan denken:
"Voor de rapporten en diensten van analisten moet apart worden betaald. Dat komt de transparantie ten goede en haalt ongewenste prikkels uit het systeem, zoals de publicatie van research die aanzet tot het doen van transacties."

Of hiervan:
"Voor zakenbanken is het essentieel dat zij hun rapporten blijven afnemen. Daarmee kunnen de zakenbanken namelijk laten zien dat ze een groot netwerk van beleggers hebben, en dat is een voorwaarde om lucratieve opdrachten binnen te slepen van bedrijven, zoals beursgangen of aandelenemissies. Hierdoor is het aantrekkelijk beleggingsonderzoek onder de kostprijs weg te geven."

Dergelijke tarieven voor het verkrijgen van de onderzoeksresultaten van de banken, zijn uiteraard niet voor Jan Particuier:
"Het schoolvoorbeeld is JPMorgan, waar een klant voor $10.000 per jaar al toegang krijgt tot al het onderzoek. ABN Amro en ING willen uit concurrentieoverwegingen niet ingaan op de tarieven die zij rekenen voor hun onderzoek. Maar in de markt klinkt het dat de catalogusprijzen in Nederland ook rond dat niveau liggen - waarbij moet worden opgemerkt dat klanten eenvoudig grote kortingen kunnen bedingen."

Deze onderzoeksinformatie wordt aan de vermogende klanten, lees: hedgefunds/shorters, uiteraard in een vroeg stadium aan de betalende klanten verstrekt....zodat zij voldoende tijd hebben om hun posities in te nemen. Enkele tijd later....volgen dan de fameuze koersdoelverlagingen en koersdoelverhodiging van de banken aan het klootjesvolk. Uiteraard is dat wel gratis..... Jan Particulier of de niet betalende klanten mogen dan even bloeden.

Dan nog een uitsmijter:
"Henk Slotboom van het onafhankelijke researchhuis The Idea: Bestaande klanten wisten wat ze voor hun geld kregen. In gesprekken met nieuwe klanten werd vaak wel even bedenkelijk gekeken als ze onze prijzen hoorden.' Toch zegt hij er per saldo op vooruit te zijn gegaan. Over dumpingpraktijken wil hij zich dan ook liever niet uitlaten."

fd.nl/beurs/1261360/stunttarieven-voo...
Putrided
0

0

quote:
kanhetlager schreef op 13 jul 2018 om 00:22:

Wat je zegt, pfff. En best knap dat de shortpositie nog vermeerderd wordt met zulke lage omzetten.

De shortposities worden altijd met twee of drie dagen vertraging opgegeven. Ik vermoed met drie dagen.
Deze 0.8% vermeerdering van de positie is dus over de omzet van 9 of 10 juli tot stand gekomen.
De site verme.ld shortpositie PER een datum. Het is niet duidelijk of dit sochtends al is i.e. aan het einde van de vorige dag of aan het einde van de betreffende dag is.
Ook weer een beetje obscuur dus om her voor ons klootjes volk nog een beetje meer obscuur te maken.....
De heren hebben dus zelfs met dit cijfer gebeuren minstens TWEE dagen voorsprong op het klootjes volk.
DE amsterdamse beurs is er slechts om geld te maken en allang niet meer om bedrijven op poten te zetten of overeind te houden.
Let wel de AEX staat nog steeds ver beneden de 700 van 14? jaar geleden en dat met het eruit kegelen van slechte bedrijven en erin zetten van betere. Onze trots RDS staat ook omgerekend nog steeds veel lager dan in 1999.
Op 70 guldens toen. Nu op 30 euro is 66 guldens omgerekend.....
Putrided
0
Nou moe, lezen die shorters mee? Het lijkt er wel op omdat ineens vandaag de short positie op dezelfde dag aangegeven wordt i.e per vandaag 18 juli en niet de positie van twee dagen ervoor.
Was dat illegaal of zo?
Putrided
0
Vandaag twee shorters onder de radar gedoken met 1.10% lager in de grafiek van 6.36 naar 5.26% een hel aardige klap.
Zijn dus wel degelijk aan het afbouwen zo te zien die snurkers.....
Putrided
0
Meestal zijn dit soort bewegingen van de heren z'on maandje voor de cijfers. Die hebben dus wel degelijk inside informatie, al dan niet legaal verkregen. VOOR het sluisverhaal naar buiten kwam gingen de shorters er gigantisch snel in. Nu lijkt het op het omgekeerde dus......
Putrided
0
Geweldig die afbouw van shorters vandaag.
Het werkt zo:
Als shorters er vol in zitten manipuleerd men de maand voor de cijfers de koers, geholpen door insider analisten met positieve koersdoelen, versneld omhoog.
Dan met tegenvallende cijfers op de dag en de week erna gigantisch snel omlaag.
Tel uit uw winst!
Er gebeurd nu precies het tegenovergestelde, koers wordt lager gezet, analisten geven negatief af, dus kun je er redelijk zeker van zijn dat de cijfers gigantisch goed worden en daarna als een speer omhoog.
WORLDQUANT en OXFORD ASSET MANAGEMENT zijn net deze week onder de 0.5% gedoken.
Zegt u dat misschien iets? (wel dure deftige namen overigens)
Putrided
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 22 juli 2018 14:40:

Gok op een fusie tussen BAM en Volker W. waardoor de nummer 4 van Europa ontstaat en vele synergie effecten ( efficienter inkopen ) zijn te behalen en een probleem als tekort aan vakbekwaam personeel meteen is opgelost
Dit is 1 van de redenen waarom bewust en in overleg zoveel shorters zijn ingezet die posities schijnbaar ongelimiteerd kunnen uitbreiden
De afgelopen drie maanden zijn de shorters hun aantallen juist redelijk snel aan het afbouwen. Er zitten nog maar 5 (VIJF) partijen boven de 0.5% en dat waren er maar liefst 21 (EENENTWINTIG) nog maar een paar maanden geleden.

Hoeveel van die helden er nog aandelen aanhouden en hoeveel procent krijgen we nooit te weten om dat DE WET HIEROMTRENT DUIDELIJK MOET VERANDEREN!

EEN NOBELE TAAK VOOR DE ZOGENOEMDE VEB lijkt me.

Nu lijkt het eerder een clubje van pappen en nat houden....en maar klagen dat de doorzichtigheid van de markt nog veel te wensen overlaat....

Nee hoor z'on fusie komt er niet.

De heren zijn aan het afbouwen en dat gebeurt tegen en kunstmatig lage koers van Piet Paaltjes en Jan L die goedkoop verkopen.
108 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,822
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,848
Laag 3,752
Volume 943.988
Volume gemiddeld 1.427.161
Volume gisteren 943.988

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront