Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
DeZwarteRidder
0

DNB: inkomen werkende Nederlanders gaat fors stijgen

Krappere arbeidsmarkt leidt tot snellere stijging van de cao-lonen, terwijl de inkomstenbelasting omlaag gaat.
DeZwarteRidder
0
Rechtszaak onthult bizarre details vechtscheiding miljardair Gross

Rotte vis in de ontluchtingsbuizen en ontelbare stinkbommen in kapitale villa.

fd.nl/laatste-nieuws
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 juni 2018 13:13:

DNB: inkomen werkende Nederlanders gaat fors stijgen

Krappere arbeidsmarkt leidt tot snellere stijging van de cao-lonen, terwijl de inkomstenbelasting omlaag gaat.

Fors? Alleen zo te noemen tegen het licht van zoveel jaar op een houtje bijten.
Een enkele 3% jaarlijks trekt nu voorbij.
De meeste verhogingen zitten nog onder het inflatieniveau.
DeZwarteRidder
0
Miljardair die gaat scheiden wordt hooligan

Miljardair Bill Gross (74), goed voor een vermogen van $2,5 mrd, toont zich een slecht verliezer. Hij liet een spoor van vernieling achter in de woning die aan zijn ex toekwam. In de kapitale villa in Laguna Beach (Californië) trof mevrouw Gross na de boedelscheiding een spoor van rotte vis in de ontluchtingsbuizen en ontelbare stinkbommen van het merk 'Barfume' aan. Een deel van de woning was onder water gezet en de aanwezige kunstwerken waren ernstig beschadigd.

Afgelopen week vroeg mevrouw Gross een gebiedsverbod voor haar ex-man, een van de topbeleggers bij vermogensbeheerder Janus Henderson en de oprichter van obligatiefonds Pimco. Hij bleek niet alleen de $36 mln kostende woning gesloopt te hebben, maar ook een leger detectives op zijn ex-vrouw en haar familieleden afgestuurd te hebben.

Van hun ouders gescheiden aan de grens: honderden kinderen worden in Texas vastgehouden in kooien

Wat voor Bush en Obama te ver ging, is voor Trump kennelijk dé manier om illegale immigranten af te schrikken. Kinderen worden van hun ouders gescheiden en opgesloten. Nu zelfs Melania Trump kritiek heeft geuit, geeft de president de Democraten de schuld. Andere (ex) First Lady's vinden Trump's gedrag niet te tolereren. Laura Bush schreef een ingezonden stuk waarin ze de immigratiepolitiek 'immoreel' noemt. Daar staan zinnen in om over na te denken: 'I live in a border state. I appreciate the need to enforce and protect our international boundaries, but this zero-tolerance policy is cruel. It is immoral. And it breaks my heart, Our government should not be in the business of warehousing children in converted box stores or making plans to place them in tent cities in the desert outside of El Paso. These images are eerily reminiscent of the Japanese American internment camps of World War II, now considered to have been one of the most shameful episodes in U.S. history.'

Musk: Medewerker Tesla saboteerde

Autobedrijf Tesla is het slachtoffer geworden van 'uitgebreide en schadelijke sabotage' door een medewerker. Dat stelt topman Elon Musk in een e-mail aan personeel van het verlieslijdende bedrijf. De medewerker, die niet bij naam wordt genoemd, zou codes hebben veranderd binnen het productieproces. Daarnaast zou hij gevoelige bedrijfsgegevens aan derden hebben gestuurd, zo staat in de e-mail die door persbureau Reuters is ingezien. 'De volledige omvang van zijn acties is nog niet duidelijk, maar wat hij tot nu toe heeft toegegeven is vrij slecht', schreef Musk, die afgelopen weekend erachter zou zijn gekomen. Volgens de topman handelde hij uit onvrede over een niet ontvangen promotie. Het bedrijf is een onderzoek begonnen.

www.quotenet.nl/Nieuws/Nieuwsoverzich...
DeZwarteRidder
0
President Macron voedt de jeugd op

'Alles goed, Manu?', vraagt een vlerk aan de Franse president Emmanuel Macron. Het Franse staatshoofd stapt op de puber af en legt uit dat u zich moet gedragen en zijn studie moet afmaken. Paternalistisch? Dat zeker! Iets mis mee? In het geheel niet. De jongen leek voor het eerst een beetje tegenspraak te krijgen van iemand met gezag.
DeZwarteRidder
0
Chinees ’all you can eat’-restaurant failliet na elf dagen
Updated 37 min geleden
57 min geleden in BUITENLAND

CHENGDU - Een restaurant in China heeft de deuren na slechts elf dagen moeten sluiten nadat hongerige klanten de zaak iets te goed wisten te vinden. Al om acht uur ’s ochtends stonden mensen voor de deur in de rij. Het ’all you can eat’-abonnement bleek iets te goedkoop.

In het restaurant kon onder meer de Chinese ’hot pot’ besteld worden.

Voor omgerekend 16 euro konden de Chinezen een kaart kopen waarmee ze een maand lang onbeperkt konden eten. Sommigen probeerden alles uit de deal te halen door elke dag een bezoekje te brengen aan het restaurant in Chengdu.

Maar dat bleek niet het grootste probleem: op de kaart stond geen foto, waardoor niet alleen de kaarthouder kwam eten. Zo leenden familie en vrienden de pas om onbeperkt te kunnen genieten van de Chinese gerechten.

Dikke schuld

Al na enkele dagen stonden er dagelijks 500 eters op de stoep, waardoor het personeel meer dan tien uur per dag moest werken. Op 13 juni vond het restaurant – dat in elf dagen tijd al een schuld had opgebouwd van bijna 70.000 euro – het genoeg.

„Dit is een dure les geweest”, aldus de eigenaar tegen Chengdu Commercial Newspaper. Het weerhoudt hem er echter niet van in de toekomst opnieuw een restaurant te openen, met een concept waar ongetwijfeld beter over is nagedacht.
DeZwarteRidder
0
Column: schokkende waarheid over Italiaanse staatsschuld

Door ken fisher
Updated 56 min geleden
1 uur geleden in FINANCIEEL

Het politieke drama in Italië voedt de angst dat de ''enorme'' staatsschuld risico loopt - een tijdbom van €2 biljoen die onder de euro, de wereldwijde economie en aandelen tikt. Maar weet u wat pas echt schokkend is? De staatsschuld van Italië is minder een probleem dan gedacht.

Ja, het effectief rendement op 10-jaars staatsobligaties is gestegen, eind mei raakte het de 3%. De spreads met de Duitse Bunds zijn nu op zijn breedst sinds 2013. Krantenkoppen schreeuwen schuldencrisis.

Maar markten kennen dit. Als Italië echt een schuldencrisis had en nieuwe losbandige leiders, zou de Italiaanse aandelenmarkt dit jaar flink gedaald zijn. Maar hij is gestegen en doen het beter dan de ''veilige havens'' Duitsland en Zwitserland en staat niet ver achter Nederland!

Manke vergelijking

De vergelijking met Bund spreads gaat mank. Duitsland vermindert zijn staatsschuld, waardoor de spreads krapper worden. Bovendien is de dollar, en niet de euro, de veilige haven in de wereld. Die stijgt in elke crisis.

Met het vergelijken van twee, in euro genoteerde assets, wordt voorbijgegaan aan wereldwijde valutaschommelingen. De Amerikaanse schatkist met €15,8 biljoen aan langlopende staatsleningen (Treasuries) is als enige groot genoeg om de extra vraag tijdens een crisis op te vangen. Duitsland? Heeft maar €1,1 biljoen uitstaan.

De Nederlandse staatsschuld is slechts €400 miljard. Daarom is de juiste ''risicovrije'' benchmark voor Italië de Amerikaanse staatsobligatie. Opmerkelijk is dat de effectieve rendementen op 10-jaars Italiaanse staatsleningen nagenoeg hetzelfde zijn als die van 10-jaars Amerikaanse. Markten hebben angsten ingeprijsd en vragen geen risicopremie. Vertrouw de markt.

Angst afweren

De staatsschuldquote van Italië is 133%, hoog volgens wereldwijde standaarden. Maar dit zegt niets over de houdbaarheid. Een betere vraag: Kan Italië haar renteverplichtingen voldoen? Ja. De jaarlijkse rentebetalingen zijn 3,6% van het BBP - lager dan ooit.

Cruciaal is dat het slechts 14% van de belastinginkomsten betreft, historisch laag. In de jaren negentig kwam de rente boven de 40% van de belastingopbrengst uit en toch groeide Italië en steeg de aandelenmarkt.

Waarom maken we ons nu dan zorgen? De schuld van Italië kan een probleem worden. Maar omdat de gemiddelde looptijd zeven jaar is, moet de rente explosief stijgen en jaren hoog blijven. Dat gebeurde niet met de 5% tot 7,5% tarieven in 2011 en 2012. Waarom nu dan wel met 3%?

De angst voor de Italiaanse schuld heerst in de markt. Maar angst voor een onjuiste factor is altijd positief. Italië zal boven de angsten uitstijgen. Koop Zuid-Europese aandelen voordat dit gebeurt. Wacht niet af, want anders loopt u de schuldenangst-korting mis.
DeZwarteRidder
0
Statiegeldbedrijf Envipco naar Amsterdamse beurs

Gepubliceerd: 22 juni 2018 07:59

De in Nederland gevestigde maker van statiegeldsystemen Envipco krijgt een beursnotering in Amsterdam.

Het bedrijf heeft al twintig jaar een notering in Brussel, maar zet ook de stap naar het Damrak om de zichtbaarheid van de onderneming en de aandelen te vergroten.

Envipco sorteert voor op de hernieuwde roep om statiegeld op bijvoorbeeld blikjes en kleine flessen die in meerdere Europese landen te horen is.

Het bedrijf is de op een na grootste speler op de Amerikaanse markt en is in Europa al actief op de Zweedse markt. Envipco wil elders in Europa ook fors groeien.

Envipco geeft geen nieuwe aandelen uit. De notering in Amsterdam gaat woensdag in. Het aandeel blijft voorlopig ook genoteerd in Brussel, maar Envipco evalueert de opties voor deze notering.
DeZwarteRidder
0
Waarom buitenlands kapitaal opkomende markten verlaat

Franklin Templeton heeft zich met zijn obligatiefondsen Templeton Global Total Return Fund (18,3 miljard dollar) en het Templeton Global Bond Fund (15 miljard dollar) compleet teruggetrokken uit Oost-Europa, en ook de andere euroholdings zijn door fondsbeheerder Michael Hasenstab gekortwiekt. Dit meldt Citywire.

Het is een zeer opmerkelijke stap die volgens Hasenstab te maken heeft met het groeiende populisme en nationalisme in landen als Hongarije en Polen. Maar ook de situatie in Europese kernlanden als Frankrijk en Italië baart hem zorgen.
Geen vertrouwen in crisisbestendigheid EU

De stap is zo opmerkelijk omdat Hasenstab in 2011 juist een van de eerste was die het aandurfde een flinke pluk Hongaarse en destijds ook Ierse obligaties te kopen. Dat was toen een teken van vertrouwen in de Europese Unie en zijn functioneren.

Dat vertrouwen is nu tanende blijkt uit een interview dat Hasenstab eerder gaf aan The Financial Times. In dat interview zei hij zich te willen indekken tegen een verder verval van de euro, niet omdat deze fundamenteel ondergewaardeerd is maar als hedge tegen populisme.
Optimisme 2011 verdwenen

Hasenstab: “Als alles normaal zou zijn in Europa dan zou ik de euro fundamenteel licht ondergewaardeerd noemen. Maar de situatie is niet normaal. Als er mensen en landen zijn die het fundament van de EU, de euro, ter discussie stellen, dan is dat een structurele verandering.”

In Oost-Europa had Hasenstab tot voor kort nog posities in de Oekraïne, Servië en Polen, maar die zijn allemaal verkocht, deels in ruil voor schulden uit Latijns Amerika, waar het populisme volgens Hasenstab juist aan het afnemen is.
Wachten op een schok

“Wij denken dat er een aantal grote risico’s kleven aan de opkomst van het populisme die zich nu nog niet openbaren, maar dat verandert op het moment dat Europa wordt geconfronteerd met een externe of exogene schok.”

Over die situatie in 2011 zegt Hasenstab dat er toen een politieke wil leek te zijn om te integreren. Nu heeft die wil plaatsgemaakt voor een inwaarts gekeerde blik en zal het voor Europa lastig worden in tijden van crises compromissen te vinden.

De strijd momenteel rond het migratievraagstuk lijkt deze scepses van Hasenstab te bevestigen. De spil Frankrijk-Duitsland die vroeger vaak voor stabiliteit zorgde, heeft duidelijk aan waarde verloren, mede door de kritiek die Macron en Merkel te verduren hebben in eigen land.
DeZwarteRidder
0
Dirk Scheringa weg bij ICO Headstart vanwege ’gebrekkig Engels’
56 min geleden in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP) - Dirk Scheringa is vertrokken bij cryptomuntenbedrijf ICO Headstart. In november werd bekend dat hij was benoemd tot directeur. Later werd Scheringa adviseur bij de Haagse onderneming.

ICO Headstart liet aan Quote weten dat het Scheringa ontbrak aan kennis over cryptotechnologie en dat zijn Engels niet goed genoeg was. ICO Headstart is naar eigen zeggen gespecialiseerd in zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's). Dat zijn een soort beursgangen voor digitale valuta's. De procedure kan door bedrijven worden gebruikt om geld op te halen en heeft raakvlakken met crowdfunding. Investeerders krijgen in ruil voor hun geld een nieuwe soort digitaal geld.

Bij de benoeming van Scheringa werd de voormalig directeur en oprichter van de naar hem vernoemde DSB-bank door de oprichters van ICO Headstart juist nog geroemd vanwege zijn ervaring in het bankwezen en kennis van crowdfunding.
voda
0
Fiscus wil meer schijnconstructies aanpakken

Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 17:02 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - De Belastingdienst gaat nog dit jaar bij minstens honderd opdrachtgevers in verschillende sectoren controleren of daar sprake is van schijnzelfstandigheid. Dat hebben minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Tweede Kamer laten weten.

Het onderzoek wordt volgens Snel ,,risicogericht'' uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de fiscus vooral langsgaat ,,daar waar wij verwachten dat schijnzelfstandigheid het vaakst voorkomt'', aldus de staatssecretaris. Zo zullen volgens hem onder meer maaltijdbezorgers een bezoekje kunnen verwachten.

Het vorige kabinet zag zich gedwongen een wet tegen schijnzelfstandigheid op te schorten, omdat die in de praktijk niet bleek te werken. Sindsdien worden alleen opdrachtgevers aangepakt die ,,evident kwaadwillend'' zijn. Snel kondigde eerder dit jaar al aan dat die aanpak zou worden verbreed, omdat reparatie van de zzp-wet nog op zich laat wachten.
DeZwarteRidder
0
ING helpt tientallen Russische energiehandelaren met offshorebankieren

Rijke Russen met brievenbusmaatschappijen in Panama en de Britse Maagdeneilanden bankieren al jarenlang bij een bijkantoor van ING Bank in het Zwitserse Genève, blijkt uit nieuwe Panama Papers.
ffff
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 juni 2018 07:41:

ING helpt tientallen Russische energiehandelaren met offshorebankieren

Rijke Russen met brievenbusmaatschappijen in Panama en de Britse Maagdeneilanden bankieren al jarenlang bij een bijkantoor van ING Bank in het Zwitserse Genève, blijkt uit nieuwe Panama Papers.

Tjonge, jonge, jonge.

Dat is nu werkelijk oud-nieuws!

Dexia Bank, inmiddels grandioos failliet gegaan fabriceerde de allermeeste off-shore bedrijven van alle Belgische banken in Panama, Virgin Islandds etc.

In het bestuur zitten en zaten opmerkelijk veel Belgische bewindslieden, waaronder de voormalige premier Elio di Rupo. Maar, die zeggen dat ze niets van die activiteiten afwisten. Tja, wat doe je dan in zo'n bestuur.

ALLE banken waren actief op dit gebied en ALLE banken zijn nog steeds actief op dit gebied, alleen wat stiller, uitgekookter.

Mooi berichtje voor de liefhebber:

Weet je wie er deze week drie dagen op bezoek was in Luxemburg? De minister van Financiën van Qatar bij het Ministerie van Financiën in Luxemburg.....

Wat zou ik daar graag bijgezeten hebben.

Realiseer je dat hele grote vermogensbeheerders als Banque Intenational de uxembourg en KBLux momenteel geheel in Qatarese handen zijn en dat zowel BIL als KBLux weer in …..Nederland vermogensbeheerders bezitten.

Oftewel: Hollands vermogen is via Luxemburg volledig bekend bij de Qatarezen.

Gelukkig zijn ze bij ING niet onnozel en gelukkig hebben ze bij ING ogen en oren wagenwijd open.

Ennuh, die Minister van Financien van Qatar die dus weet dat zijn land grote vermogensbeheerders in Luxemburg bezit...… die kwam naar Luxemburg omdat het er zo mooi weer is en vandaag de Nationale Feestdag van Luxemburg.

Geloven jullie het zelf.....?

Allemaal de groetjes uit Luxemburg.

Peter
DeZwarteRidder
0
Ontneming van 20 miljoen euro dreigt voor coffeeshop The Grass Company

Gepubliceerd: 28 juni 2018 08:29

De Brabantse coffeeshopketen The Grass Company heeft mogelijk meer dan 20 miljoen euro illegaal omgezet en dreigt het hele bedrag terug te moeten betalen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat becijferd in een rapportage, bevestigt advocaat Sidney Smeets namens The Grass Company donderdag na berichtgeving door het Brabants Dagblad. Het OM bevestigt dat er een ontnemingsprocedure is ingezet, maar gaat nog niet in op bedragen.

The Grass Company en de bedrijfsleiding worden vervolgd voor witwassen, oplichting, belastingfraude en valsheid in geschrifte. Oprichter Johan van Laarhoven is een van de verdachten. Hij is in 2014 op basis van informatie van het Nederlandse OM in Thailand gearresteerd en zit daar sindsdien vast voor witwassen.

Als de gedoogvoorwaarden inderdaad zijn overtreden, dan heeft de coffeeshopketen volgens het OM-onderzoek in totaal meer dan 20 miljoen euro illegaal omgezet. Advocaat Smeets benadrukt dat het om de omzet gaat en niet om de winst.

Het Brabants Dagblad schrijft dat de ontnemingsprocedure betrekking heeft op twee geheime voorraadplaatsen van de coffeeshop. De politie heeft die plekken in Den Bosch (2011) en in Tilburg (2014) ontdekt.

Het gerechtshof oordeelde in 2015 dat de voorraadplaats in Den Bosch noodzakelijk was om de coffeeshops in de stad van waren te voorzien. Er werd geen straf opgelegd. De zaak over de voorraadplaats in Tilburg is nog niet behandeld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief! nu.nl
DeZwarteRidder
0
’Aandelen duikelen 20% bij handelsoorlog’

Door Pieter van Erven Dorens
Updated 19 min geleden
31 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam (DFT) - Een grootschalige handelsoorlog tussen de VS en China leidt tot een koersdaling van aandelen wereldwijd met wel 20%. Dat zegt hoofdstrateeg Luca Paolini van de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM, met een beheerd vermogen van €442 miljard.

De strateeg baseert deze berekening op de invoering van een Amerikaanse invoerheffing van 10%. Hij acht de kans op een dergelijke handelsoorlog overigens nog steeds klein.

„Ons model toont dat als die heffing volledig wordt doorberekend aan de consument, de wereldwijde inflatie zal stijgen met 0,7%. Dat zou de bedrijfswinsten met 2,5% omlaag kunnen brengen en de koers/winstverhoudingen met 15%. Dat zou betekenen dat de aandelenkoersen wereldwijd met 15 tot 20% omlaag gaan”, aldus Paolini in een rapport dat donderdag naar buiten werd gebracht.

Volgens de econoom verschillen de gevolgen van het scenario per land. Zeer open economieën zoals als die van Korea, Singapore, maar ook Hongarije, Tsjechië en België zijn volgens Paolini kwetsbaarder voor een handelsoorlog dan de VS en China zelf. Argentinië, Nieuw-Zeeland en Kroatië blijken het best bestand tegen de gevolgen van importheffingen. Nederland prijkt net onder het midden van de lijst (zie afbeelding).

Paoline wees op een historisch voorbeeld: „Drie maanden nadat de Amerikaanse president Richard Nixon in 1971 invoerrechten met 10% verhoogde, daalde de S&P met 10%.”
Cézan
0
Wie gaat er nu de Cup winnen?
Denk dat ik nu wel weet waarom de duitsers hebben verloren.
Schweinsteiger werd node gemist ook tijdens de voorgaande wedstrijden.
Sleepte het team tenminste op sleeptouw. Zag gisteren meer een stelletje slomerds.
Zie hem nog in zijn vlaggewaad in Berlijn rondzwieren.

Mijn candidaten voor de cup zijn dus..
Brasil..Uruguay...Belgium
heel mss Croatia/GB/Zweden als outsiders.
Deze lieden gaan er tenminste voor.

;)
ffff
1
Cézan,

Gisteravond paar uur Duitse tv aan laten staan. Op zich is het gewoon een speciale ervaring om zo'n volksdrama op tv te volgen. Dat heeft zoveel lagen, zoveel diepgang bij velen. Ik heb er in zoverre van genoten dat je een mooi stukje massapsychologie in de echte praktijk voorgeschoteld krijgt.

En toen was ik zo stom om tegen mijn zoon, een echte Belg, te zeggen dat wellicht België zoiets , die dramaverwerking, over een week gaat overkomen.
Dat had ik dus beter maar niet gezegd.

Peter
3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.408,98 +1,24%
 EUR/USD 1,0615 -0,26%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront