Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juli 2018

2.682 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
NielsjeB
3
quote:

BLOO7 schreef op 6 juli 2018 11:00:

[...]

En bij Crucell heeft hij vooral de beste herinneringen aan Van Herk.

Van Herk blijft het overname feest verzieken:

www.quotenet.nl/Nieuws/Aat-van-Herk-w...

Van Herk was het lichtje in de treurnis.
Bijzonder dat dit fabeltje maar de kop op blijft steken. Lees eea eens terug.

Van Herk heeft wat geroepen en toen er niets gebeurde heeft hij getekend bij het kruisje.

Het is maar wat je licht noemt.
quasi modo
0
Diu terminus
0
Proficiat Zuiderburen. Mooie match. Op 12 september 2018 op de Morgan Stanley Healthcare Conference in
New York een feestje voor ons allemaal?
rakara
0
Zalig toch?! 1-2 feestjeeeuuuuhhhhhh!!! Bod erbovenop en we feesten een week of drie :-))
aossa
4
quote:

NielsjeB schreef op 6 juli 2018 20:04:

[...]
Bijzonder dat dit fabeltje maar de kop op blijft steken. Lees eea eens terug.

Van Herk heeft wat geroepen en toen er niets gebeurde heeft hij getekend bij het kruisje.

Het is maar wat je licht noemt.
Dank zij de goede kenissen bij J&J oa. bij de eveneens door J&J overgenomen Janssens Pharmaceutica en medestichter Tibotec kon nog een mooie prijs voor Crucell bedongenworden. Want de grote namen bij Crucell hadden het verdomd dik verkloot.
* Geen Percivia meer (heeft nooit wat opgebracht)
* Geen Bio-equivalents (de grote natte droom, massa's eiwitten produceren)
* Bloedproteinen: nooit wat van geworden.
* Geen Sanofi griepvirus uit de cellen-bioreactoren, alhoexel die er in Lyon reeds stonden.
* Een overgekocht Berna, die een tijdje de kas kon spekken met kindervaccins, maar na de verplichte verhuis wegens infrastructuurwerken op de terreinen liep het plots allemaal mis.

Voor J&J bleven wat patenten over, een prachtig modulair labo in Leiden, en kleine hoop dat er ooit een universeel griepvaccin en/of HIV vaccin zou kunnen ontstaan uit de restanten van Crucell. ..

Ja, de kleine Crucell belegger is er zo goed als zonder kleerscheuren uitgekomen en kon zijn geld spenderen aan de spin-off Galapagos waar de groten bij Crucell zo weinig in zagen, de waanzinnigen uit het jongensboek.
pardon
0
Aan nieuwe antibiotica valt niets te verdienen (en dat is een groot probleem)
Als een anti-farmaclub pleit voor overheidssteun aan farmabedrijven, is er iets aan de hand. En inderdaad. De wereld heeft dringend nieuwe medicijnen nodig tegen bacteriën die ongevoelig zijn geworden voor de huidige middelen. Maar wie gaat ze maken?

Pieter Winsemius wist niet wat hij hoorde. Veehouders en hun familie die bij ziekenhuisopname vanwege hun besmetting met resistente bacteriën ‘apart’ werden gelegd. Torenhoge stapels rapporten en de beleidsmakers die besloten tot ‘nader onderzoek’. ‘Zo lang ze maar niets hoefden te doen.’ Dit is urgent, concludeerde oud-minister Winsemius, die destijds, in 2009, lid was van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
pardon
1
Negen jaar later is er veel gebeurd, bijvoorbeeld om het gebruik van antibiotica terug te dringen. Maar de oplossing van het belangrijkste probleem is nauwelijks dichterbij gekomen. De wereld heeft dringend nieuwe medicijnen nodig tegen bacteriën die ongevoelig zijn geworden voor de huidige middelen. Het angstbeeld: miljoenen mensen die sterven aan ziektes die nu nog eenvoudig te bestrijden zijn.

En dus pleit de organisatie Access to Medicine nu voor overheidssteun aan zeer winstgevende farmabedrijven. Want dat is de voornaamste reden dat de nieuwe wondermiddelen er nog niet zijn: nieuwe antibiotica leveren geen cent op. 'We moeten het marktfalen onder ogen zien', zei Gabrielle Breugelmans van Access to Medicine onlangs op een bijeenkomst met farmaceutische bedrijven in Den Haag.

Dat juist Breugelmans zoiets zegt is opmerkelijk. Access to Medicine is namelijk een organisatie met een lange traditie in het kapittelen van de farmaceutische industrie. En nu pleit diezelfde organisatie dus voor overheidssteun - een 'stimulans' in de woorden van Breugelmans.

Onaantrekkelijk businessmodel
Het marktfalen waar Breugelmans het over heeft, is een specifiek probleem voor antibiotica: nieuwe middelen worden alleen ingezet als laatste redmiddel, juist om te voorkomen dat de bacteriën ook weerstand ontwikkelen tegen het nieuwe medicijn.
pardon
0
Die paradox levert een buitengewoon onaantrekkelijk businessmodel op. Waarom zouden farmabedrijven honderden miljoenen euro's investeren in de ontwikkeling van een nieuw medicijn als van tevoren duidelijk is dat artsen het middel nauwelijks zullen gebruiken?

De constatering is niet nieuw. Twee jaar geleden stelden farmaceutische bedrijven in een gezamenlijke oproep al dat een ander verdienmodel noodzakelijk is om de ontwikkeling van nieuwe antibiotica te stimuleren. Een bedrijf dat een nieuw, goed werkend antibioticum ontwikkelt, zou op een van te voren afgesproken vergoeding moeten kunnen rekenen. Oftewel: losgekoppeld van het gebruik van het middel.

Zo'n vergoeding is er nog niet gekomen en of die er komt is nog maar de vraag. De Nederlandse regering heeft over de wenselijkheid ervan nog geen standpunt ingenomen, zo liet minister Bruno Bruins van Medische Zorg begin dit jaar weten in een brief aan de Tweede Kamer.
pardon
0
Toeslag
Een Britse onderzoekscommissie onder leiding van Jim O'Neill, de voormalig hoofdeconoom van Goldman Sachs, kwam in juni met een oplossing: alle andere medicijnen duurder maken. O'Neill wil met de verdiensten een eenmalige vergoeding van €1 mrd voor de introductie van ieder nieuw antibioticum financieren. Volgens O'Neill doen farmabedrijven nu veel te weinig. Slechts drie bedrijven, GSK, Roche en Shionogi, zouden serieus aan de weg timmeren.

Het oordeel van Access-to-Medicine is positiever. De organisatie stelt dat zeker acht grote farmabedrijven serieus werk maken van de ontwikkeling van nieuwe antibiotica.

Zeker is ook dat overheden zich niet onbetuigd hebben gelaten. Sterker: het regent initiatieven. Vier van de grootste internationale samenwerkingsverbanden, onder meer van de EU en de WHO, beschikken opgeteld over een budget van circa €1 mrd om de strijd met resistentie aan te binden. In Nederland was voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers een drijvende kracht. Mede door haar toedoen werd bijvoorbeeld het Netherlands Antibiotic Development Platform opgericht.

Olifant in de kamer
Ook de voorzitter van dat platform, Kees de Joncheere, ziet het ontbreken van een verdienmodel voor nieuwe antibiotica als een cruciaal probleem. Hij spreekt van 'de olifant in de kamer'; niemand heeft het er graag over.

‘We moeten het marktfalen onder ogen zien’
• Access to Medicine
Op de bijeenkomst in Den Haag waar Breugelmans en De Joncheere te gast waren, voerde ook Maarten van Dongen het woord. Van Dongen is een microbioloog wiens buurman overleed door toedoen van een resistente bacterie. Het drama was voor hem aanleiding om AMR Insights op te richten, een organisatie die zich toelegt op uitwisseling van actuele informatie over resistentie. AMR, of Antimicrobial Resistance, is de Engels term voor microbiële resistentie. Het is een koepelbegrip dat aangeeft dat niet alleen bacteriën, maar ook virussen, schimmels en parasieten resistentie ontwikkelen en een nieuw gevaar opleveren.

Van Dongen wees erop dat de ontwikkeling van nieuwe antibiotica maar een van de vele paden is die moeten worden bewandeld om het doemscenario - 10 miljoen doden per jaar na 2050 - af te wenden. Een ander pad is preventie van infectieziekten. Zo kan de inzet van vaccins bijdragen aan minder gebruik van antibiotica, waardoor bacteriën en andere ziekteverwekkers er ook minder snel ongevoelig voor worden. Betere en snellere diagnoses - welke bacterie is de boosdoener? - kunnen ook resulteren in selectiever gebruik van antibiotica.
pardon
0
Varkensboeren en bollenkwekers
Nederland heeft een goede én een slechte reputatie in de bestrijding van resistentie tegen antibiotica.

Een goede omdat Nederlandse artsen terughoudend zijn in het voorschrijven van antibiotica, waardoor bacteriën minder snel ongevoeligheid ontwikkelen en bestaande middelen langer effectief blijven. De slechte reputatie dankt Nederland aan het grootschalige gebruik - in ieder geval in het verleden - van antibiotica in de veeteelt. Dat kan ook problemen opleveren voor de mens, omdat resistente bacteriën soms van dier op mens worden doorgegeven. Zo blijken Brabantse varkensboeren vaak drager te zijn van de resistente bacterie MRSA, zodat ziekenhuizen zieke boeren nogal eens in quarantaine plaatsen.

Inmiddels is Nederlands slechte staat van dienst wel aan de beterende hand. Toezichthouder Autoriteit Diergeneesmiddelen meldde vorige maand dat het gebruik van antibiotica in de veeteelt tussen 2009 en 2017 met 63% is afgenomen.

Tegelijkertijd heeft zich een nieuw probleem aangediend en dat is een toenemende weerstand van schimmels tegen azolen, de bekendste schimmelbestrijders. De resistentie heeft geleid tot diverse sterfgevallen in Nederland, ook van jonge mensen. Er zijn aanwijzingen dat schimmels ongevoeligheid ontwikkelen door grootschalig gebruik van azolen in de Nederlandse bollenteelt.

Ook een van de grootste farmabedrijven ter wereld, het Amerikaanse Merck & Co, dat in Europa opereert onder de naam MSD, ziet meer toekomst in vaccins om infecties te voorkomen, bleek in Den Haag. Het bedrijf ontwikkelt nog wel nieuwe antibiotica en andere anti-microbiële middelen, zei medisch directeur Caroline Doornebos van MSD Nederland, maar ook zij onderstreepte het belang van 'een ander verdienmodel'.

Antibiotica is nu al regelmatig eerder een kostenpost dan een inkomstenbron. Zo houdt MSD op dit moment diverse antibiotica op voorraad, min of meer voor noodgevallen, die het bedrijf vrijwel niet verkoopt. Het is volgens Doornebos een soort liefdadigheid, voortkomend uit plichtsbesef.

Geen bonussen meer
Farmabedrijven spreken de Britse bevindingen van O'Neill ook tegen en stellen dat zij alleen al in 2016 $2 mrd hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. Tegelijkertijd hebben diverse bedrijven maatregelen doorgevoerd om het gebruik van bestaande antibiotica aan banden te leggen. Zo kennen vier grote farmaconcerns hun verkopers van antibiotica niet langer bonussen toe op basis van de gerealiseerde verkoopomzet.

Wondermiddel
Antibiotica zijn chemische verbindingen van natuurlijke oorsprong die bacteriën bestrijden. Rond 1928 werd door de Schotse arts en microbioloog Alexander Fleming het middel penicilline ontdekt, dat als een van de eerste antibiotica op de markt werd gebracht. Voor deze vinding kreeg Fleming later de Nobelprijs

Er zijn inmiddels meerdere soorten antibiotica met elk hun eigen kenmerken. Iedere soort wordt ingezet tegen bepaalde typen bacteriële infecties.

Naast penicilline zijn de minder bekende antibiotica:

> Tetracyline

> Flucloxacilline

> Vancomycine

> Amoxicilline

> Piperacilline

Naast honing zijn groene thee, oregano, gember en de olie van kokosnoten voorbeelden van traditionele natuurlijke producten die tot op zekere hoogte bescherming bieden tegen bacteriële infecties. Meer recente mogelijke alternatieven voor antibiotica zijn bijvoorbeeld probiotica en faagtherapie.

Pieter Winsemius, die zich de levendige illegale handel in antibiotica voor varkens herinnert, houdt zich al een tijdje niet meer met het onderwerp bezig. Maar de oud-bewindsman is sceptisch. ‘Ik weet niet of er de voorbije jaren inderdaad zoveel gebeurd is. Wat ik wel weet is dat betrokken partijen dat altíjd zeggen.’
BLOO7
0
quote:

NielsjeB schreef op 6 juli 2018 20:04:

[...]
Bijzonder dat dit fabeltje maar de kop op blijft steken. Lees eea eens terug.

Van Herk heeft wat geroepen en toen er niets gebeurde heeft hij getekend bij het kruisje.

Het is maar wat je licht noemt.
Omdat hij niet anders kon.
Een mens leert altijd bij,
ook Onno.
aossa
0
Neen, hij was te laat!

DSM heeft te lang aan de touwtjes van Percivia getrokken, ook al was het geen fluit meer waard. Komt er nog eens een bloeddocteur zeggen wat ze zouden moeten! Die rekende zich al rijk op de kap van een ander en ging het Crucell redden! Brus kon niet anders dan de aangeboden prijs aanvaarden en zo ook Van Herk cs. om de vacinnepoot te redden.
BLOO7
1
www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
Superieur veiligheidsprofiel (zou kunnen)
Galapagos (+3,6%, 82,34 euro) genoot dan weer van een lovend rapport van Jefferies. De analisten van het Amerikaanse beurshuis zijn van mening dat filgotinib het potentieel heeft een ‘multi-blockbuster’ te worden. Uit het eerste van drie Fase 3-onderzoeken bij reumapatiënten, waarvan de resultaten in het begin van het derde kwartaal worden verwacht, zou kunnen blijken dat filgotinib een superieur veiligheidsprofiel heeft in vergelijking met andere vergelijkbare nieuwe reumamiddelen die worden ontwikkeld. Inclusief darmontstekingsziekten ramen zij de piekverkopen van filgotinib op 6 miljard dollar. Zij hebben voor Galapagos een koopadvies en een koersdoel van 115 dollar.

Euhm,
134 dollar op de ADR's
115 euro voor de onze.
www.trivano.com/aandeel/advies-jeffer...

Avis de broker sur Galapagos
Le courtier Jefferies maintient sa recommandation d'achat sur Galapagos GLPG3,60% mais il réduit son objectif de cours sur l'ADR (certificat américain) de l'action à 134 dollars contre 139. Le target price pour le titre coté à Bruxelles est maintenu à 115 euros.

Hup Gala Hup

Hup de Red Devils Hup
Gala-diner
2
quote:

Jopie81 schreef op 6 juli 2018 11:46:

De kans op een overname groeit met de dag. Meer dan begin januari. De pogingen om een bescherming op te zetten zijn grotendeels mislukt. Tot op heden geen nieuwe partner gevonden en tegenvallende resultaten in cf. Van herk heeft positie opgebouwd en verkoopt tegen de juiste prijs. De koers staat verder veel te laag. Iets waar Onno al bang voor was. Gilead heeft kite op de rit en zal binnenkort toeslaan. Het is niet anders....
Droom rustig verder, er komt geen overname en als je een paar jaar geduld kan opbrengen dan ben je blij dat Galapagos niet overgenomen zal zijn.
Ps: de meeste kleine particulieren zullen dat helaas niet gaan meemaken, die staren de ganzen dag in 'het boekje' en zijn ietwat sentimenteel...
Of ze denken dat ze succesvolle daghandelaar kunnen worden, uit onderzoek blijkt dat dat maar voor weinig beleggers os weggelegd.
Lt in Galapagos gaat veel meer opbrengen.
toedenoedelie
0
Mee eens maar bij goede Fase 3 resultaten van Filgotinib en goede progress van 1690 kan een overname(strijd) niet worden uitgesloten.
BLOO7
2
quote:

toedenoedelie schreef op 7 juli 2018 23:16:

Mee eens maar bij goede Fase 3 resultaten van Filgotinib en goede progress van 1690 kan een overname(strijd) niet worden uitgesloten.
Van Herk verkoopt niet onder de 300 euro.
Een vriendelijk bod komt er niet.
Een knock-out bod zal knock-out genoeg moeten zijn.

Misschien redt Onno n'het wel!
[verwijderd]
1
Jos Versteeg laat mij niet lachen. Die man heeft evenveel verstand van beleggen en de onderneming Galapagos als een kip zonder kop. Bekijk zijn advies maar eens goed en als je tot de conclusie komt dat je waarde hecht aan wat hij zegt zou ik zelf maar snel wegwezen. De man kennis van: de geschiedenis van het bedrijf, waarderingen, kansberekeningen etc
2.682 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 131 132 133 134 135 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:45
Koers 27,120
Verschil -0,260 (-0,95%)
Hoog 27,160
Laag 26,860
Volume 33.961
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront