Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.495 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 ... 3521 3522 3523 3524 3525 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Broekzak

De voormalige CIA-directeur John O. Brennan beschuldigde Trump na de persconferentie van hoogverraad. "Trump zit volledig in de broekzak van Poetin. Republikeinse patriotten, waar zijn jullie?", voegde Brennan toe.

Paul Ryan, de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, zegt in een reactie dat er "geen twijfel is dat Rusland zich gemengd heeft in de Amerikaanse verkiezingen".

"De president moet beseffen dat Rusland niet onze bondgenoot is", aldus Ryan. "Er is geen morele gelijkenis tussen de VS en Rusland, dat vijandig blijft tegen onze basiswaarden en idealen. De VS moet gefocust zijn op het ter verantwoording roepen van Rusland om hun aanvallen op onze democratie te beëindigen."
'Trump zit in de broekzak van Poetin'

Dieptepunt

Ook Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, uitte kritiek op Trump, iets dat hij in het verleden maar zelden deed. "De Russen zijn niet onze vrienden en ik vertrouw volledig op onze inlichtingendiensten", meldde hij in een korte verklaring.

Senator John McCain, die zich het afgelopen jaar ontpopte tot een fervente tegenstander van Trump, gebruikte ook niet mis te verstande bewoordingen over de persconferentie van Trump. "Het was een van de schandelijkste optredens van een Amerikaanse president ooit. De top in Helsinki was een tragische vergissing."

Volgens McCain kon Trump niet op tegen Poetin. "Na het bombastische en het wispelturige gedrag van Trump in Brussel en het Verenigd Koninkrijk, is deze persconferentie een dieptepunt in de historie van het Amerikaanse presidentschap."
Complete schande

Pete King, de Republikeinse senator die het vaak voor Trump opneemt, typeert het voorstel van Poetin om de Russen te laten samenwerken met het team van aanklager Robbert Mueller in het Rusland-onderzoek "alsof je IS bij een antiterreuractie betrekt".

Mark Warner, de Democratische senator en leider van de inlichtingencommissie in de Amerikaanse senaat, is woest op Trump. "Het is een complete schande dat de president de kant kiest van Poetin in plaats van zijn eigen inlichtingendiensten."
enwatnu
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juli 2018 11:28:

[...]
Om dezelfde reden waarom de NSB-ers landverraders waren.

Vergelijking raakt kant noch wal. Ik kan mij vergissen maar historisch gezien, is het Westen 2x naar het Oosten opgerukt wat tientallen miljoenen Russen het leven heeft gekost.
ubu
0
quote:

Jestbread schreef op 17 juli 2018 11:07:

Poetin is een schurk en een crimineel. Iedereen die dat vergeet is geen knip voor de neus waard.
Hij deugt voor geen meter en hoort gewoon achter de tralies, maar ik heb ook nog wel bewondering voor het spelletje dat hij speelt. Hij is een machtspoliticus die de VS in zijn hemd zet, met die aap met schoensmeer op z'n gezicht daar in het WH. Dit is gewoon vanaf de inmenging in de verkiezingen zo gepland.
DeZwarteRidder
0
This is the 'biggest bubble in the history of mankind and it's going to burst,' Ron Paul says
Keris Lahiff | @kerisalison
Published 5:06 PM ET Sun, 15 July 2018 Updated 7:07 PM ET Sun, 15 July 2018 CNBC.com

There's a bubble building in markets that will burst, Ron Paul says
3:47 PM ET Fri, 13 July 2018 | 02:08

Look to the stock market and you’d assume Wall Street was doing just fine. The S&P 500 has come back to March highs, the Dow is back to positive for 2018, and the Nasdaq is at fresh records.

It’s all built on shaky foundations, said longtime market bear and former Republican Congressman Ron Paul.

This market is in the “biggest bubble in the history of mankind,” and when it bursts, it could cut the stock market in half, he told CNBC’s “Futures Now” Thursday.

“I see trouble ahead, and it originates with too much debt, too much spending,” Paul said.

This isn’t the first time Paul has made such dire warnings. During a “Futures Now” appearance in August 2017, he predicted a 50 percent drop in the market, a call he has doubled down on a number of times since. Since that appearance, the S&P 500 has rallied 15 percent.

Paul belongs to the Libertarian Party, a faction that emphasizes constrained government spending. He sees federal spending and monetary policy as dual forces inflating a market bubble.

“The Congress spending and the Federal Reserve manipulation of monetary policy and interest rates — debt is too big, the current account is in bad shape, foreign debt is bad and it’s not going to change,” he said.

Paul isn’t alone in his critique. A number of politicians have voiced concern over ballooning deficits, including current House Speaker Paul Ryan, who raised a warning on the nation’s debt in 2012.

The Congressional Budget Office estimates that federal deficits will average $1.2 trillion a year from 2019 to 2028, according to its April economic outlook. Its 2018 deficit estimates rose by $242 billion over previous forecasts made in June 2017. The federal agency said the revision was mainly owing to lower projected revenues tied to tax reform.

“We have a president who likes to spend. He is not concerned about the deficit,” said Paul.


To Paul the decision-making arm of the Fed is equally at fault in creating a market bubble.

“The Fed will keep inflating, and that distorts things,” Paul continued. “Now they’re trying to unwind their balance sheet. I don’t think they’re going to get real far on that.”

The Fed is more than two years into its rate-hiking cycle. In conjunction with rate hikes, the Fed is also unloading assets from its balance sheet, which expanded to $4.5 trillion during its post-financial crisis quantitative-easing program.

Paul is not confident much will change to divert from the disaster he predicts.

“The government will keep spending, and the Fed will keep inflating, and that distorts things,” said Paul. “When you get into a situation like this, the debt has to be eliminated. You have to liquidate the debt and the malinvestment.”

Paul reiterated his call on Thursday for a potential 50 percent sell-off on the stock market.
Jestbread
0
quote:

enwatnu schreef op 17 juli 2018 11:36:

[...]Vergelijking raakt kant noch wal. Ik kan mij vergissen maar historisch gezien, is het Westen 2x naar het Oosten opgerukt wat tientallen miljoenen Russen het leven heeft gekost.
Turkije heeft ons nog nooit aangevallen, toch spreekt iedereen er schande van.

Jouw type redenatie.
New dawn
0
Lang geleden. Europa werd in 1683 aangevallen door het Turkse Ottomaanse Rijk, maar werden bij Wenen verslagen.

Daarvoor hebben de Turken het ook geprobeerd in 1529.

Het Ottomaanse Rijk werd na WW-I verslagen door de geallieerden en ontmanteld.
enwatnu
0
Ach in 1983 noemde Reagan Rusland een evil empire. Uiteraard viel dit ook niet in goede aarde bij de media en gingen toen los op hem. Het had geen donder uitgemaakt wat Trump had gezegd of gedaan in Helsinki. Trump is de historische vergissing van de biased media en dat kunnen ze niet verwerken. Zoals bij Reagan zal de verzoening richting Rusland later ook gewaardeerd worden.

www.nationalreview.com/2004/06/russia...
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juli 2018 11:21:

Personen die de kant van Poetin kiezen zijn verraders van het Nederlandse volk.
?
Ik zie hier eigenlijk nooit iemand posten die voor Putin is.
Ik zie hier eigenlijk ook nooit iemand die geen compassie heeft voor de nabestaanden van de MH17 ... de slachtoffers zijn immers slachtoffers van een zogenaamde 'vergismoord', wat moord is en blijft! en de daders zullen gestraft moeten worden.

Ik zie hier wél dikwijls gebeuren, dat posters die het gebeuren meer objectief willen bekijken, meteen als Putinlovers, Landverraders en Criminelen worden bestempeld. Idem het geval met Trump, daar mag je hier ook nooit objectief naar kijken.

Anders gezegd is hier een groep die zowel Putin als Trump tot in het diepst van hun hart haten, liefst om zeep willen hebben. Diezelfde groep zou dan consistent moeten zijn, in de politiek moeten stappen teneinde voor elkaar te krijgen dat:

-iemand die een dodelijk verkeersongeval onder invloed veroorzaakt, of een ongeval waarbij levenslang letsel het gevolg is .... onvoorwaardelijk levenslang krijgt.
-iemand die een ander persoon, onder wat voor omstandigheden- en onder welke invloed dan ook om het leven brengt .... onvoorwaardelijk levenslang krijgt.
-iemand die tijdens wat voor delict dan ook, slachtoffers maakt .... onvoorwaardelijk levenslang krijgt.

Dat kan geregeld worden, maar dan moet je wel meerderheden onder het volk zien te vinden en het voor elkaar krijgen dat je daar ook een meerderheid voor krijgt in de 2e kamer.

[verwijderd]
0
quote:

New dawn schreef op 17 juli 2018 12:04:

Lang geleden. Europa werd in 1683 aangevallen door het Turkse Ottomaanse Rijk, maar werden bij Wenen verslagen.

Daarvoor hebben de Turken het ook geprobeerd in 1529.

Het Ottomaanse Rijk werd na WW-I verslagen door de geallieerden en ontmanteld.
Verslagen is een groot woord.
Van het Ottomaanse rijk was nauwelijks meer wat over en de laatste sultan/kalief was ook nog eens zo stom om de kant van Duitsland te kiezen tijdens WOI.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juli 2018 11:28:

[...]
Om dezelfde reden waarom de NSB-ers landverraders waren.

Om de MH17 op te lossen zit ik niet in het kamp van Rutte. Ik bekijk het gehele plaatje. De Krim, Oost/Oekraine en de MH17. Er iets uit loskoppelen lijkt mij niet verstandig. Vraagt om een totaaloplossing wat ik gisteren al zei. De MH17 is een ernstig incident tijdens een oorlog die de EU heeft uitgelokt met Obama en Joe Biden door de Oekraine proberen los te weken uit Russische invloedssfeer tegen de uitdrukkelijke wens van Poetin.
Poetin wil ook helemaal niet de MH17 afzonderlijk afhandelen, denk ik.
New dawn
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 17 juli 2018 12:20:

[...]Verslagen is een groot woord.
Van het Ottomaanse rijk was nauwelijks meer wat over en de laatste sultan/kalief was ook nog eens zo stom om de kant van Duitsland te kiezen tijdens WOI.
De Turken waren niet op de hand vd geallieerden. Er werd tegen hen gevochten. Er volgde een wapenstilstand die in feite een capitulatie was.
Het Rijk was inderdaad verzwakt.

Daarna werd het gehele rijk opgedeeld in allerlei landen met vaak rechte grenzen, ik denk ontstaan op de tekentafel. De gevolgen waren enorm en hebben nog steeds vandaag hun uitwerking.

Ik den dat de Engelsen e.e.a. hebben georchestreerd. (verdeel en heers)

[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 17 juli 2018 12:21:

[...]
Om de MH17 op te lossen zit ik niet in het kamp van Rutte. Ik bekijk het gehele plaatje.
Het is niet te hopen dat Rutte aan Putin verteld heeft dat hij van hem verwacht de Nederlandse normen en waarden te respecteren!

Immers:
In 1947 richtte het Nederlandse leger massa executies aan in Sulawesi. Mannen, vrouwen en kinderen werden 'als voorbeeld' geëxecuteerd en ALLE data hieromtrent was de toenmalige Nederlandse politiek bekend, de daders zijn niet vervolgd maar een enkeling juist beloond met een onderscheiding ... ligt allemaal vast in het Nationaal archief. Het duurde tot 2007 voordat de Nederlandse politiek hier excuses over maakte.
www.ed.nl/cultuur/oorlogsmisdaden-in-...

Als Rusland zich dus aan de Nederlandse politieke normen en waarden houdt, kan een excuus vanaf die kant nog wel een halve eeuw duren ....:-(
Al Kipone
0
ik denk dater een ernstige vergissing wordt gemaakt door al deze conflictjes los te zien van het historisch besef dat er Neanderthalers waren die niet aardig waren voor hun kinderen. Daar ligt de kern!
[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 17 juli 2018 13:27:

ik denk dater een ernstige vergissing wordt gemaakt door al deze conflictjes los te zien van het historisch besef dat er Neanderthalers waren die niet aardig waren voor hun kinderen. Daar ligt de kern!
Wat een kinderachtige opmerking zeg !

Een kennis van mij kent persoonlijk mensen uit Sulawesi (die toen nog kleine kinderen waren) wiens ouders e/o broertjes daar, door volledig doorgedraaide Nederlanders vermoord zijn.
Die vrm kinderen hebben de afgelopen 50 nooit excuses van de Nederlandse politiek ontvangen en zijn daar (nu er eindelijk wel excuus is gekomen) nog steeds verbolgen over.

Hoe dat met jouw Neanderthalers zit, weet ik niet ... zou je ze ook eens moeten vragen !!!
ffff
1
Tom,

In een heftige discussie vorige week wees ik ook op deze wandaad. ( Sulawesi). Zelfde soort gruweldaden vind je eigenlijk bij vrijwel IEDER Europees volk. Zeker als je een eeuw of 150 jaar terug gaat.

Iedere wandaad is afkeurenswaardig, maar net te doen of de een alleen maar schoften zijn en de ander alleen maar brave goede burgers. Daar kan ik dan weer van over mijn nek gaan.

Het is overigens wel genieten met Trump! Ik kan ervan genieten hoe Trump Putin benadert. Een totaal andere opstelling, een totaal andere houding dan wij in het Westen door onze media in onze strot geduwd krijgen. Jaaarenlang, keer op keer en het houdt niet op.

En dan is het verbijsterend ineens een Amerikaanse President te zien die totaal anders tegen Putin aankijkt.

En het opent perspectieven. Wat minder opgefokte haat en nijd tegen Rusland door de Westerse media en er kan weer wat normaler tegen elkaar gedaan worden. Scheelt ook nog miljarden in de Nato-kosten, die de Europese landen toch niet kunnen en niet willen betalen. Geven ze liever uit aan Gutmensch-projecten: Nog maar eens tien Middellandse Zee boten binnen laten varen en verdelen.....

Peter
Al Kipone
0
Tom, en wat heeft dit te maken met Putin, Rusland of trump? Je sleept er een feit uit het verleden met de haren bij om een punt te maken? Welk punt precies?

Dat geen enkel mens zonder zonden is?
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 17 juli 2018 13:37:

Tom,

In een heftige discussie vorige week wees ik ook op deze wandaad. ( Sulawesi). Zelfde soort gruweldaden vind je eigenlijk bij vrijwel IEDER Europees volk. Zeker als je een eeuw of 150 jaar terug gaat.

Peter
Je hoeft helemaal geen 150 jaar terug en dat zou ook niet logisch en niet redelijk zijn omdat de mores destijds totaal anders was.

Maar in 1947 was de mores niet zo anders als nu en wat de Amerikanen met onschuldige vrouwen & kinderen in Vietnamese dorpen gedaan hebben in de '60er jaren (toen de mores al helemaal niet anders was dan nu) ... is ook pure moord geweest ... en dan nog afgezien van de Agent Orange die ze massaal boven het noorden van het land hebben gedropt en wat tot op de dag van vandaag nog misvormde baby's tot gevolg heeft.

Daarmee praat ik Putin niet goed ... immers, hij zou zich in mijn beleving vele malen empathischer en netter moeten opstellen dan de Nederlandse- of Amerikaanse politiek leiders de afgelopen 50 jaar gedaan hebben !
[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 17 juli 2018 13:46:

Welk punt precies?
de pot verwijt de ketel dat'ie zwart is
Al Kipone
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 17 juli 2018 13:48:

[...]
de pot verwijt de ketel dat'ie zwart is
En? Omdat we allemaal zwart zijn moeten we anderen in hun waarde laten en ons mond houden?
70.495 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 ... 3521 3522 3523 3524 3525 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.794,80 -1,29%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.932,38 -1,05%
 US30^ 37.825,24 +0,34%
 Nasd100^ 17.753,04 +0,34%
 US500^ 5.063,24 +0,05%
 Japan225^ 38.508,62 -0,49%
 Gold spot 2.389,28 +0,26%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,70 -0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront