Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
aossa
0
Nog wat bijgekocht à €30,45

Op goed geluk, tenslotte zijn het (bestaande) verbeterde (?) generieke geneesmiddelen!
Cbo
0
Vond de 2e cohorf van abivax toch wat tegenval. Helft patienten toename hiv dna of zie ik dit verkeerd?
BelgFre
0
quote:

Cbo schreef op 3 juli 2018 16:19:

Vond de 2e cohorf van abivax toch wat tegenval. Helft patienten toename hiv dna of zie ik dit verkeerd?
July 3 (Reuters) - ABIVAX SA ABVX.PA :
* ABIVAX RELEASES POSITIVE TOP LINE DATA FROM ABX464-005
PHASE 2A
STUDY IN HIV INFECTION
* EXTENDED DOSING WITH ABX464 OBSERVED TO BE SAFE AND
WELL-TOLERATED
* DECREASE IN TOTAL HIV DNA IN BLOOD OBSERVED WITH LONGER
TREATMENT
* FOR FIRST TIME, HIV DNA DECREASE OBSERVED IN RECTAL TISSUE
* ABIVAX PLANNING FOR PHASE 2B

Source text for Eikon:
Further company coverage:

(Gdynia Newsroom:)
((Gdynia.newsroom@thomsonreuters.com; +48 58 772 09 20;))

DeZwarteRidder
0
quote:

BelgFre schreef op 3 juli 2018 18:23:

[...]
July 3 (Reuters) - ABIVAX SA ABVX.PA :
* ABIVAX RELEASES POSITIVE TOP LINE DATA FROM ABX464-005
PHASE 2A
STUDY IN HIV INFECTION
* EXTENDED DOSING WITH ABX464 OBSERVED TO BE SAFE AND
WELL-TOLERATED
* DECREASE IN TOTAL HIV DNA IN BLOOD OBSERVED WITH LONGER
TREATMENT
* FOR FIRST TIME, HIV DNA DECREASE OBSERVED IN RECTAL TISSUE
* ABIVAX PLANNING FOR PHASE 2B
Source text for Eikon:
Further company coverage:

(Gdynia Newsroom:)
((Gdynia.newsroom@thomsonreuters.com; +48 58 772 09 20;))
Klinkt niet geweldig.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 juli 2018 18:26:

[...]

Klinkt niet geweldig.
Beleg jij? Lijkt me sterk.
Niks voor jou joh.
[verwijderd]
0
Zijn hier toevallig mensen die hebben belegd in Affimed?
Ze zijn o.a. met AFM11 in phase 2 studie waarvan de resultaten februari 2019 worden verwacht..
Heb er zelf alleen nog niet echt in verdiept, ben benieuwd naar jullie mening

www.affimed.com/products.php

clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=&...
Lingus
1
Verdienen aan biotech is lastig. Pharmabedrijven weten vooraf nooit of een overname, partnering of het kopen van een programma succes oplevert. Ook analisten die goed ingevoerd (denken te) zijn kunnen zich stevig vergissen. Ik heb een willekeurige analistenvoorspelling (blockbusters in 2018) van december 2017 gepakt en uitgezocht wat er van de voorspellingen terecht is gekomen, nu 7 maanden later. Het laat een heel wisselend beeld zien.
endpts.com/the-top-10-prospective-blo... (John Carroll, van december 2017).

Bictegravir – Gilead
Eigen ontwikkeling (GS9883). HIV. 7 februari 2018 goedgekeurd. Heeft neergang koers Gilead (nog?) niet veel kunnen afremmen.

Semaglutide - Novo Nordisk
Eigen ontwikkeling. Diabetes. Goedgekeurd december 2017. Koersstijging gedurende 1,5 maanden, daarna licht inzakkende koers.

Epacadostat – Incyte
Eigen ontwikkeling (INCB24360). Oncologie. Combitest met Keytruda gefaald, combitest met Opdivo nog gaande. De eerste faal 6 april 2018 leverde een koersduikeling op van $84 naar $63.

Rova-T – AbbVie
Gekocht van Stemcentryx voor $9,8 miljard cash/mijlpalen. Kleincellige longkanker. In maart 2018 zwakke Fase 2 resultaten. Koersduikeling van $112 naar $92. Onderzoek nog gaande maar het pad voor snelle goedkeuring door FDA is verlaten. Klinkt als een peperduur aanmoddertraject.

Ozanimod – Celgene
Gekocht van Receptos voor $7,2 miljard. MS. Faalde in maart 2018. En dat na het falen van mongersen in oktober 2017. Koersduikeling van $130 a $140 destijds naar $85.

Apalutamide - J&J
Ontwikkeld door Janssen Research, dochter van J&J. Prostaatkanker. FDA OK februari 2018. Succes. Koers J&J doet weinig, J&J is te groot om dat terug te zien in de koers. Het helpt wel natuurlijk.

Elagolix – AbbVie
In 2013 gekocht van Neurocrine voor ca $600. Menstruatiepijn en aanverwante aandoeningen. Nog niet goedgekeurd, hangt bij FDA.

AVXS-101 – Avexis
Eigen ontwikkeling. SMA. Fase 3 nog onderweg.

Lanadelumab – Shire
Ontwikkeld door Dyax (DX29-30), dat door Shire is overgenomen voor $5,9 miljard eind 2015. HAE. Nog niet goedgekeurd, hangt bij FDA.

Epidiolex - GW Pharma
Eigen ontwikkeling. Syndromen van Dravet en Lennox-Gastaut. Een paar dagen geleden goedgekeurd. Koers in een jaar van $110 naar $150. Stijging was al behoorlijk ingeprijsd, je had het 5 jaar geleden moeten kopen op $12.

Ik heb J$J in porto en overweeg Gilead te kopen.
Lingus
0
Trouwens, verder in porto (met wisselend succes en in verschillende zwaartes):
AMG Advanced Metallurgical Group
ASML
Biofrontera AG
Celyad
Galapagos
Kiadis Pharma NV
Katanga Mining Ltd
Orocobre Ltd
Resverlogix Corporation
Clinigen Group PLC
Albemarle Corp
Biomerica Inc
China Commercial Credit Inc
Editas Medicine Inc
Galmed Pharmaceuticals Ltd
General Electric Co
Global Blood Therapeutics Inc
IBM
Imprimis Pharmaceuticals Inc
Johnson & Johnson Inc
Marinus Pharmaceuticals Inc
Merck & Co Inc
Merus BV
Micron Technology Inc
Microsoft Corp
Miragen Therapeutics Inc
NVIDIA Corp
OncoMed Pharmaceuticals Inc
Pfizer Inc
Portola Pharmaceuticals Inc
Quimica Y Minera Chil -ADR-
Streamline Health Solutions Inc
Taiwan Semiconduct -ADR-
YY Inc -ADR-
Think AMX UCITS ETF
Think Global Equity UCITS ETF
Robeco Gl Industrial Innovation Eq F Acc
Hans Igor
2
Laatste tijd meer bijgekocht van ProQr, vooral om hun Leber's congenital amaurosis. (Leber's congenital amaurosis Type 10 (LCA 10) is a genetic eye disorder and the leading genetic cause of childhood blindness. We are developing a potentially life changing therapy for patients that suffer from LCA 10 due to the p.Cys998X mutation in the CEP290 gene. A first-in-human clinical trial of QR-110 is ongoing.) Als het gaat lukken dan hebben ze een goudmijn aangeboord.
Lingus
0
quote:

Pokerface schreef op 16 juli 2018 23:42:

Leuk lijstje! Wat zijn je overwegingen bij de biotech fondsen, Lingus?
Dank. Zal ik vanavond aan beginnen.
Lingus
2
Voor ik toelichting geef op mijn porto zal ik eerst mijn strategie uitleggen. Ik doe niets met TA, behalve verachten. Ik probeer de intrinsieke waarde van de biotech-bedrijven waarin ik beleg in te schatten door te kijken naar:
1. Cash
2. Partnering
3. Nieuws
4. Pijplijn
5. Focus
6. Therapeutische indicatie (ziekteterrein)
7. Management
8. Afgegeven koersdoelen
9. Analistenreports
10. Price/book

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ook wel eens impulsief handel, met wisselend resultaat.

Beleggen is het leukste computerspelletje dat ik ken. Mijn belangstelling gaat uit naar biotech, pharma, computertech, een beetje zeldzame metalen, een klein beetje fintech en verder buitenkansjes op elk ander terrein.

Een aardig bedrag stelt me in staat een porto samen te stellen van 30 á 40 posities in alle instrumenten die via Binck te bereiken zijn. Ik heb daarbij een keuze gemaakt om ca 20% te beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen om het neerwaartse portorisico te dempen. De overige 80% verdeel ik tussen groei-aandelen, groei/dividendaandelen en speculatieve aandelen.

Ik probeer het evenwicht te vinden tussen verstandig (=saai) en roekeloos (=leuk) waarbij ik me comfortabel voel. Ik lig niet wakker van een handvol veelbelovende maar speculatieve aandelen die op -40% staan. Dat zal voor iedereen anders zijn. Als mijn hele porto op -40% staat word ik humeurig - dat is me met de laatste crisis wel overkomen, meer dan -50% zelfs. Veel van geleerd overigens.

Ik slaag er soms in om aandelen op het laagste punt te kopen en op het hoogste punt te verkopen maar in die andere 99% van de gevallen koop ik op een punt en zie de koers verder dalen of zie dat het ideale aankooppunt twee dagen geleden was… Met verkopen hetzelfde. De groei- en groei/dividend aandelen in mijn porto zijn bedoeld als buy and hold. De speculatieve aandelen verkoop ik als ze op +30% staan, tenzij ik er meer potentie in zie, dan hou ik ze wat langer vast. Als een speculatief aandeel een jaar lang niet heeft geplust gaat-ie eruit. Sporadisch gaat er eentje snel uit als ik inzie dat ik me heb vergist. Kopen en verkopen doe ik gemiddeld 6x per maand.

Ik stel als doel +20% op jaarbasis zonder veel neerwaarts risico, vandaar de spreiding. Ik ben voor dit jaar aardig op koers, sta nu op +12%.

Dat is ongeveer mijn strategie voor 2018, ik kijk in januari 2019 of ik het een beetje bijstuur.
Lingus
2
Dan mijn porto. Ik begin met de grootste posities:
Galapagos, 20,7% van porto. Groeiaandeel. Buy and hold. Heb ik 10 jaar in porto en 10 jaar veel en groeiend vertrouwen in. Na 10 jaar bijna +1000%. Ik vind een biotechpositie >20% onverstandig, dus als de koers verder stijgt room ik wat af.

ASML, 6,1% van porto. Groeiaandeel. Buy and hold. Heb ik een jaar of 2 in porto, onderweg een keer bijgekocht. Sta op ca 25% in de plus. Ook hier veel vertrouwen. Toevallig vandaag een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad. Losjes samengevat: dominant, monopolie, vertrouwen bij de klanten, alsmaar stijgende vooruitzichten, de komende 5 jaar zit ik geramd. Daarna zie ik wel.

Biofrontera, 3,9% van porto. Anderhalf jaar in porto op een tip van Marcel Wijma. Onderweg aan paar keer bijgekocht. Van speculatief bevorderd tot groeiaandeel. Heeft een superieure behandeling tegen actinische keratose (Ameluz) kort op de markt, die de andere behandelingen meer en meer zal gaan domineren, zeker nu dermatologen in de USA het makkelijk kunnen declareren en voor hen lucratiever is dan de huidige behandeling. Moeten ze alleen zelf nog achter komen. Het middel is ook in trial voor de behandeling van oppervlakkige basaalcarcinomen. Cashpositie niet optimaal, maar groene cijfers aan de horizon. Zal misschien nog één keer een aandelenuitgifte moeten doen of een lening afsluiten. Daarna florissante toekomst en wellicht een overname. Plust nu ca +4,5%, gaat veel meer worden, verwacht ik.

Editas, 3,6% van porto. Anderhalf jaar geleden gekocht, één keer bijgekocht. Speculatief, maar wel eentje om vast te houden. Misschien koop ik nog een pluk bij maar dan is het wel genoeg. Heeft samen met CRISPR en Intellia zo'n beetje alle rechten in handen van de CRISP/CAS9 techniek, de enorm veelbelovende techniek van de toekomst in DNA bewerkingen. Als er verder niets mis gaat want dit is volatiel spul, met rechtzaken om octrooien en patenten en prille onderzoeken die heel kritsch bekeken worden. Editas lijkt de dominante partij te zijn/worden, met ook de rechten op CRISPR/CPF1, een minder vergevorderde techniek met betere/andere mogelijkheden. Waar dit alles op uitdraait weet niemand, maar het is behoorlijk boeiend. Ongeveer +80% (sterk wisselend).

Later meer.

Lingus
1
Ik had het gelezen. Mijn indruk: Betekent meer zekerheden inbouwen in de behandeling, als dat al niet gebeurt. Komt niet helemaal uit de lucht vallen, zulke dingen waren al voorspeld. Ik hou Editas in porto.
Lingus
3
Positie Galapagos inmiddels gestegen naar 21,0% en ASML 6,5%. Ik mag niet klagen.

De volgende posities in mijn porto, afnemend in grootte, toegelicht:

Kiadis, 3,5% van porto. Groeiaandeel met een scheutje speculatie. Gekocht kort na IPO, twee keer bijgekocht, nooit verkocht. Op mijn verzoek heeft Henk het eerste draadje geopend. Ik twijfel niet aan de behandeling - die gaat werken. Voor zover mij bekend zijn er twee concurrenten (Molmed en Bellicum), waarbij Kiadis minstens gelijkwaardig is. Het komende jaar wordt spannend. Het forum heb ik de laatste tijd wat verwaarloosd en dat is jammer, want met name de bijdragen van Tom3 zijn waardevol. Ik beloof beterschap. (PS net even een kijkje genomen, ook al zo'n postingriool met gelukkig enkele waardevolle stukjes).

AMG 2,7% van Porto. Begin dit jaar gekocht. Veel groei van 2017 gemist dus, maar dit blijft nog wel even doorgroeien. Nu al ca 35% in de plus. Geen biotech, zal ik verder niet toelichten.

Galmed 2,2 van porto
Genfit 2,2 van porto
Deze pak ik even samen. Deze maand gekocht. Na inleeswerk vat ik het als volgt samen: De aandacht voor medicijnontwikkelingen tegen NAFLD/NASH zwelt nog steeds aan. NAFLD is niet-alcoholische leververvetting en dat kan ontaarden in leverontsteking (NASH) en uiteindelijk ook leverkanker. Het is veelal gerelateerd aan overgewicht en/of diabates. Er worden verschillende getallen in verschillende delen van de wereld genoemd, maar ruwweg kan gesteld worden: Ca 20% van de westerse bevolking ontwikkelt NAFLD. Ca 10% van de NAFLD patienten ontwikkelt NASH. Een stille epidemie waarvoor nog geen afdoende behandeling bestaat. Verschillende bedrijven zijn er op ingesprongen met een grote variatie aan behandelingen die ingrijpen op elk weer andere onderdelen van het complexe NAFLD/NASH proces.

Het dichtst bij de markt:
Fase 3
Ocaliva - Intercept
Selonsertib - Gilead
Elafibranor - Genfit
Cenicriviroc (CVC) - Allergan
Fase 2b
MGL3196 - Madrigal
GR-MD-02 - Galectin
IMM-124E - Immuron
Aramchol - Galmed
GS0976 - Gilead
GS9674 - Gilead
Emricasan - Conatus
Volixibat - Shire
NGM282 - NGM Bio
Tropifexor - Novartis
LMB763 - Novartis
MSDC-0602 - Cirius
Seladepar - Cymabay
Semaglutide - NovoNordisk

Bron: www.nashbiotechs.com/nash-biotech-ana...

finance.yahoo.com/news/cantor-fitzger...
Elemer Piros (Cantor Fitzgerald) ziet uiteindelijk maar drie belangrijke NASH programma's: CVC (Allergan), MGL-3196 (Madrigal) en Aramchol (Galmed).

G. Divry (Nashbiotechs) ziet een marktverdeling tussen:
Intercept
Genfit
Gilead

Ik heb uiteindelijk een keuze gemaakt voor Galmed en Genfit op basis van veelbelovendheid en prijs/koers verhoudingen. Ik sluit zeker niet uit dat ik in een van de andere bedrijven posities neem.

Micron 2,1 van porto. Gekocht in maart op basis van nieuwsberichten en analistenrapporten, heeft nog niet veel laten zien.
Pokerface
0
Dank je voor je uitgebreide toelichting. Ik zal binnenkort mijn portefeuille ook weer eens posten.
harvester
0
Niemand heft het hier over het Duitse Medigene AG
zie: www.medigene.com/investors-media/

Interessante technologie op kanker gebied.
genoteerd op DAX TEC segment en druk verhandeld op xetra beurs.

Heeft emissie gedaan in mei op 14.50 en koerst nu rond EUR 12.50.
Werkt voor Amerikaanse Blue bird bio en die werkt weer voor Celgene:

05/14/2018 Medigene significantly expands TCR alliance with bluebird bio in cancer immunotherapy.....

Heeft daarnaast ook eigen producten in pipeline. Heeft daarvoor de cash binnegehaald op 24 mei.

05/24/2018 23:55:00
Medigene AG (FSE: MDG1, Prime Standard, TecDAX) announces that it has successfully raised EUR 32.3 million in gross proceeds through a significantly oversubscribed private placement to institutional investors via an accelerated book building. Medigene issued 2,230,000 new shares from authorized capital, representing approximately 10% of the currently outstanding shares. Shares were allocated to institutional investors at a price of EUR 14.50 per share which represents a 2.3% discount to the last closing price. This financing will increase the total number of registered shares to 24,544,595.

Concomittantly, QVT Financial LP, USA, a major shareholder of Medigene, has agreed to sell 1,105,490 existing shares of Medigene in a secondary offering to institutional investors at the same price of EUR 14.50 per share as part of a general restructuring across all QVT funds. These shares were fully placed. After the completion of this transaction QVT, will hold over 4% of Medigene's total outstanding share capital (previously 9.5%), thus remaining a major shareholder of Medigene. Keith Manchester, Managing Director and Head of Life Sciences for QVT Financial, remains a member of Medigene's Supervisory Board.
4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 12:08
Koers 27,240
Verschil -0,100 (-0,37%)
Hoog 27,580
Laag 27,180
Volume 12.579
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront