Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Race naar een biljoen!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 18 juli 2018 12:31
    Verder valt Facebook af, omdat het aandeel door het Cambridge Analytica schandaal een te grote achterstand heeft opgelopen op de koplopers. ….

    Ik heb de afgelopen weken nu juist precies het tegenovergestelde gelezen en geconstateerd. Er worden zelfs programma's en enquêtes over gehouden: waarom haakt U NIET af bij Facebook.

    Persoonlijk vind ik het dieselschandaal bij Volkswagen en het privacy-schandaal bij Facebook VEEL gelijkenissen vertonen: Iedereen spreekt er schande over, maar zowel Facebook als Volkswagen doen echt prima zaken.

    En dan zwijg ik nog maar over het nieuws van vanmorgen; Miljardenboete door Europa/ Brussel aan Google....

    De Amerikanen pakken de Europeanen ( Fortis en VW moesten miljardenboetes in USA betalen)....

    Nou wij pakken jullie wel terug... ! En als belegger? Bang afwachten wat die politici nu weer gaan uitbroeden en uithalen.....

    Peter
  2. forum rang 5 theo1 18 juli 2018 15:57
    en niemand nog had gehoord van Apple en Amazon.

    Dit is wel een beetje overdreven. Apple bestaat al sinds de jaren '70 en heeft altijd een fanatieke aanhang gehad. Het is wel enorm gegroeid sinds de iPod en alles wat daarna kwam.

    Amazon was rond de millenniumwisseling juist razend populair bij beleggers. En bij boeken- en muziekliefhebbers. De eerste echte internetretailer. En ze hadden gewoon alles (zolang het Engelstalig is). Er waren veel imitaties, in alle mogelijke sectoren, en bijna allemaal zijn vergeten, maar Amazon is gebleven en heeft uitgebreid van boeken en CD's naar alles.
  3. N. Koerts 18 juli 2018 19:39
    Beste Peter,

    Ik probeerde eigenlijk te zeggen dat Facebook nog hoger had gestaan, indien het Cambridge Analytica schandaal niet had plaatsgevonden. Ten opzichte van de overige vier techaandelen, moet Facebook nog een groot verschil goedmaken qua beurswaarde. Het genoemde schandaal helpt daar niet bij

    Uiteraard weet ik als (kleine) aandeelhouder dat de koers van Facebook op een all time high staat. Dat is niet voor niets, aangezien de fundamentals van het bedrijf zeer sterk zijn. Ik denk dat we het daar wel over eens zijn.

    Met vriendelijke groet,

    Niels Koerts
  4. forum rang 4 holenbeer 18 juli 2018 19:44
    Voor een stagiair die waarschijnlijk nooit zonder Amazon en Apple heeft geleefd een prima artikel. En ook nog eens in prima Nederlands, er zijn stagiairs die zelfs het woord Nederlands fout schrijven.
    Daar kunnen sommige collega’s nog een puntje aan zuigen.

    AJ, geef die jongen een contract, Nick is bijna weg.
  5. Stiefan 19 juli 2018 12:32
    Mooi artikel. Ik ben benieuwd welk bedrijf het wordt.

    Stuk voor stuk zijn dit de bedrijven die gigantische invloed hebben gehad op mijn leven: half '90s de eerste DOS en Windows pc waar ik als klein kind max 1 uur achter elkaar op mocht, Google wat me de mogelijkheid geeft ALLE informatie binnen handbereik te hebben en met Youtube voor mij de tv overbodig maakt, iPhones die mij always connected houden (terwijl ik vroeger niet eens naar huis kon bellen omdat iemand op internet was en de telefoonlijn bezet hield), Facebook die me op de hoogte houdt van mijn middelbare schoolgenoten terwijl ik die al zo lang niet meer heb gezien en Amazon (en andere e-commerce bedrijven) waardoor ik alle boeken op mijn Kindle heb, en waarmee ik alles kan bestellen wat ik maar wil en dus nooit meer naar fysieke winkels ga.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links