ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFamers 2018

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
voda
0
ForFarmers begint aandeleninkoop

Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 07:18 | Views: 751

ForFarmers 16:53
11,90 +0,26 (+2,23%)

LOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers begint met zijn aandeleninkoopprogramma. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Het betreft een inkoopprogramma van eigen aandelen voor de uitvoering van medewerkersparticipatieplannen in 2018. Een concrete omvang werd niet genoemd, maar ForFarmers gaf aan dat het medewerkersparticipatieplan in 2017 358.465 aandelen betrof.
voda
0
Beursblik: behoorlijk kwartaal voor ForFarmers
NIBC handhaaft Koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Over het algemeen heeft ForFarmers een behoorlijk eerste kwartaal achter de rug met aanhoudende volumegroei in alle regio's en productcategorieën, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, waar de verkoopvolumes voor varkensvoer juist lager uitvielen. Dit concludeerde analist John David Roeg van NIBC na de kwartaalupdate van de onderneming uit Lochem.

Roeg concludeerde dat het relatief goed gaat met de zaken, wat werd bevestigd door de aanhoudende groeitrends, hoewel de onderliggende EBITDA iets lager was, deels vanwege tijdelijke kosten zoals advieskosten voor de aankoop van het 60 procent belang in Tasomix.

Wat de hogere energiekosten betreft, "deze moeten vroeg of laat doorgegeven worden en gezien de onzekerheid over de timing, zouden we verwachten dat het aandeel even een pas op de plaats maakt na de recente sterke prestaties", aldus Roeg.

NIBC hanteert een koopadvies met een koersdoel van 11,30 euro. Het aandeel ForFarmers noteerde donderdagochtend op een rood Damrak 1,2 procent lager op 11,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ForFarmers boekt hogere winst
Volumegroei in alle clusters positief.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in de eerste drie maanden van 2018 een stijging van de brutowinst in alle clusters weten te realiseren, terwijl het aangepast bedrijfsresultaat licht daalde door onder meer advieskosten met betrekking tot de overname van het Poolse Tasomix. Dit meldde de onderneming uit Lochem donderdag voorbeurs.

"Onze eerste kwartaalresultaten tonen een gevarieerd beeld. De volumeontwikkeling is positief in alle clusters en wij zijn ook tevreden met de verbetering van onze brutowinst. Onze onderliggende EBITDA daalde licht door onder meer tijdelijk hogere M&A gerelateerde advieskosten en de stijging van energie- en dieselprijzen die wij niet volledig konden doorberekenen aan onze klanten", zei CEO Yoram Knoop. "Wij liggen op koers met de implementatie van de verschillende pijlers van onze Horizon 2020 strategie en kijken uit naar het moment dat wij operationeel van start kunnen gaan in Polen", voegde de topman toe.

Naast de hogere brutowinst, inclusief een negatie wisselkoerseffect van het Britse pond, boekte ForFarmers in het eerste kwartaal tevens een hogere nettowinst door een eenmalige bate als gevolg van de afgeronde verkoop van de akkerbouwactiviteiten.

De geconsolideerde omzet steeg het afgelopen kwartaal, met name vanwege een volumegroei.

Het volume Total Feed groeide in de eerste drie maanden van 2018, gedreven door de clusters Nederland en Duitsland/België, terwijl in het Verenigd Koninkrijk een kleine daling werd geregistreerd. "De procentuele stijging van het volume Total Feed was hoger dan die van mengvoer. De volumetoename bestond bijna helemaal uit autonome groei", meldde ForFarmers.

Het aandeel ForFarmers sloot woensdag op een vlak Damrak 2,6 procent hoger op 11,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ForFarmers rondt aandeleninkoopprogramma af

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 07:17 | Views: 858

ForFarmers 17:35
11,50 -0,18 (-1,54%)

LOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Daarmee is een totaalbedrag gemoeid van bijna 2,2 miljoen euro. ForFarmers begon begin mei met de inkoop van eigen aandelen voor de uitvoering van medewerkersparticipatieplannen in 2018.

In de periode 21 mei tot en met 25 mei kocht ForFarmers 56.993 aandelen in tegen een gemiddelde prijs van 11,74 euro per stuk. Dat kwam neer op een bedrag van 669.062 euro.
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel op ForFarmers verhoogd van 11,50 naar 11,80 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Guy Sips.

De analist verhoogde het koersdoel na de aangekondigde overname van het Belgische Voeders Algoet. Hierdoor wordt ForFarmers uit Lochem de tweede voeronderneming in België. De combinatie zal ook synergievoordelen opleveren, zo benadrukte KBC.

ForFarmers betaalt circa 7 keer de EBITDA, wat Sips als zeer redelijk bestempelde.

In het afgelopen boekjaar, dat op 30 juni eindigde, behaalde Voeders Algoed een omzet van circa 40 miljoen euro en een EBITDA van 2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van ForFarmers lag afgelopen jaar op iets meer dan 100 miljoen euro, waarvan krap 16 miljoen in België en Duitsland werd gerealiseerd.
Het aandeel ForFamers steeg dinsdag 3,5 procent naar 11,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
ForFarmers neemt Belgische Voeders Algoet over

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers versterkt zijn positie in België door de overname van Voeders Algoet. Dit maakte de voeronderneming uit Lochem dinsdag voorbeurs bekend.

"Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op lange-termijn in België", zei COO Adrie van der Ven van ForFarmers in een toelichting.

ForFarmers betaalt circa 7 keer de EBITDA. In het afgelopen boekjaar, dat op 30 juni eindigde, behaalde Voeders Algoed een omzet van circa 40 miljoen euro en een EBITDA van 2 miljoen euro.

De transactie wordt vermoedelijk in de tweede jaarhelft afgerond. Goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten is vereist.

Op termijn zal de voederproductie van Voeders Algoet waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
effegenoeg
0
effegenoeg
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 22 juni 2018 16:40:

Nieuwe positie ingenomen.
Goed getimed.
Vorige week buitelden beleggers nog over elkaar heen om er 12,50€ voor te betalen.
[verwijderd]
0
quote:

effegenoeg schreef op 22 juni 2018 16:46:

[...]

Goed getimed.
Vorige week buitelden beleggers nog over elkaar heen om er 12,50€ voor te betalen.


De gelukkige van toen is voor een deel eigenaar geworden van mijn stukken.
voda
0
ForFarmers vanaf nu actief in Polen met Tasomix

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers is vanaf dinsdag 3 juli officieel actief in Polen met een belang in Tasomix. Dit maakte het voerbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Op 20 februari van dit jaar meldde het bedrijf uit Lochem al dat het met Tasomix in Polen actief wilde worden.

Er is volgens ForFarmers voldaan aan alle voorwaarden omtrent de eerder aangekondigde aankoop van 60 procent van de aandelen, inclusief de toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Dit betekent dat ForFarmers actief is in vijf landen en middels deze transactie een nieuwe stap heeft gezet om haar positie als marktleider op de Europese voermarkt verder te versterken.

ForFarmers heeft een bedrag van 242 miljoen Poolse szloty, omgerekend ongeveer 57,1 miljoen euro, in contanten betaald en daarmee 60 procent van de aandelen in handen gekregen.

De eerste betaling omvat twee operationele fabrieken, een nieuw hoofdkantoor en een eerste betaling voor de nieuwe voerfabriek die reeds in aanbouw is. De tweede betaling van deze transactie zal in 2021 worden gedaan. Dit bedrag is volledig afhankelijk van het behalen van operationele doelen door de nieuwe fabriek.

ForFarmers zal de resultaten van Tasomix volledig opnemen in haar geconsolideerde financiële verslagen per 1 juli 2018, hoewel het bedrijf gerund zal worden als een joint venture om optimaal gebruik te maken van de kracht van beide bedrijven. De verwachting is dat Tasomix zal bijdragen aan de winst per aandeel in 2018. De overeenkomst omvat ook call- en putopties voor de overige 40 procent van de aandelen.

Tasomix is een bedrijf met 250 werknemers. Het bedrijf is vooral actief in de pluimveesector. Op dit moment heeft het bedrijf twee operationele productiefaciliteiten met een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 450k ton.

Het aandeel ForFarmers sloot maandag op een rood Damrak 0,5 procent lager op 11,08 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
EQ140
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 22 juni 2018 16:40:

Nieuwe positie ingenomen.
kan iemand mij vertellen waarom het aandeel de laatste tijd zakt, heeft het met de droogte te maken?
[verwijderd]
0
quote:

EQ140 schreef op 19 juli 2018 00:06:

[...]
kan iemand mij vertellen waarom het aandeel de laatste tijd zakt, heeft het met de droogte te maken?
Dat zou kunnen, maar denk dat de slechte varkens prijs ook zijn invloed heeft.

www.pigbusiness.nl/marktcijfers/
effegenoeg
0
quote:

EQ140 schreef op 19 juli 2018 00:06:

[...]
kan iemand mij vertellen waarom het aandeel de laatste tijd zakt, heeft het met de droogte te maken?
Dat zou best es kunnen.
Het is een fenomeen wat zich in grote delen van Europa thans voordoet en zal invloed hebben op de omzet.
Anderzijds zal schaarste de prijzen omhoog doen jagen.
Internationaal wel goed bezig m.b.t. spreiding.
Inmiddels een kleine 20% moeten inleveren in een maand.
RT2014
0
Ik denk niet dat de droogte nadelig is voor de omzetontwikkeling bij ForFarmers. Koeien grazen minder van het land omdat het gras niet goed groeit. Boeren zullen hun wintervoorraad hooi eerder aanspreken. Wellicht nemen ze juist meer voer af bij ForFarmers.
EQ140
0
quote:

RT2014 schreef op 19 juli 2018 15:15:

Ik denk niet dat de droogte nadelig is voor de omzetontwikkeling bij ForFarmers. Koeien grazen minder van het land omdat het gras niet goed groeit. Boeren zullen hun wintervoorraad hooi eerder aanspreken. Wellicht nemen ze juist meer voer af bij ForFarmers.
Wat is dan de oorzaak van de recente daling? De overname van een belang in Tasomix vind ik een goede zet, in mrt 2017 vermelde ik al op dit forum dat er voor Forfarmers goede kansen lagen in het Oosten, met name Polen. De Britse pond daalt? De droogte? Heeft Forfarmers al zijn voer op contract voor ingekocht of moeten ze nu duur inkopen? Wie heeft daar zicht op?
[verwijderd]
0
quote:

EQ140 schreef op 19 juli 2018 22:22:

[...]
Wat is dan de oorzaak van de recente daling? De overname van een belang in Tasomix vind ik een goede zet, in mrt 2017 vermelde ik al op dit forum dat er voor Forfarmers goede kansen lagen in het Oosten, met name Polen. De Britse pond daalt? De droogte? Heeft Forfarmers al zijn voer op contract voor ingekocht of moeten ze nu duur inkopen? Wie heeft daar zicht op?
De Brexit perikelen zullen ook niet helpen, en met een lage vleesprijs zullen boeren die geen contract hebben of een nieuw contract moeten afsluiten de stallen een aantal weken (deels) leeg laten, de vakantie periode is vaak slecht voor de vleesprijs. Ook hebben boeren leverings contracten met forfarmers dus duur inkopen tegen dezelfde prijs leveren.
En met het gebeuren de fosfaat rechten zal ook een deel van de boeren stoppen.
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 2,455
Verschil -0,200 (-7,53%)
Hoog 2,580
Laag 2,450
Volume 277.719
Volume gemiddeld 139.871
Volume gisteren 161.571

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront