PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Geefgas
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 6 augustus 2018 09:09:

Het lijkt er op dan we Martijn binnenboord houden :-))
Dat was me wel wat extra verlies waard geweest ... :-).

Maar goed, hoe serieus kun je iemand nog nemen die het schip verlaat op basis van de cijfers en vervolgens toch weer aan boord wil klimmen als de koers anders beweegt dan hij had verwacht.

Hij zag zichzelf als kapitein van het schip, en een kapitein die van boord springt voordat de rest van crew eraf is, dat is ongeveer grootse schande en oneervol gedrag dat er bestaat.

Maw, ik vermoed niet dat iemand hem nog serieus gaat nemen na zijn post van vanochtend waar hij zijn vertrek aankondigt.
Erik9400
1
Gelukkig is sentiment goed.. Schade valt mee vandaag gelukkig

Heb bijgekocht... Alle beetjes helpen
gpjf
0
Petex
0
Geefgas
0
Ik denk dat we de drie nog wel gaan halen.

Maar ik denk ook dat we in najaar de 3,50 nog wel gaan halen.
Hansbeleg
0
quote:

Hansbeleg schreef op 6 augustus 2018 08:54:

Slechte cijfers, maar wel de goede richting ingeslagen. Eindelijk gaan we afscheid nemen van DLD en It, dat betekent dat de ROI nu toeneemt.
Geen grote business meer aanhouden met 0 rendement.

De Postzegel mag 14% omhoog en consolidatie is alleen nog maar een kwestie van tijd. Dus het bleeden van Post wat minder worden.

Het bedrijf wordt dus leaner (de ballast gaat overboord) en krijgt straks meer marktmacht zonder Sandd. Voor de toekomst allemaal beter dan nu. Zo worden we ook weer veel aantrekkelijker als overnamekandidaat voor bijv UPS. Maar vandaag kennelijk weer een hele zure appel.

Een klein voordeel vandaag is misschien nog, dat als de shorters dit gaan zien als een terugkoop kans de koers iig nog iets ondersteunt wordt.

Zou me niet verbazen als de shorters de koers nu inderdaad dus "steunen". Dat moeten we dan in de registers zien dinsdag. Het management doet nu eindelijk eens wat hier al door velen is voorgesteld: ga alleen door met business die wat oplevert.

Dat is dan Post met een toegestaan rendement van 10% en de pakketten. Een kleiner bedrijf met alleen nog maar winstgevende activiteiten in de nabije toekomst. Dat is een betere bodem voor het "beloofde" dividend, dan de onzekere takken nu.

Maar ja de dag is nog niet voorbij, geen idee waar we gaan eindigen, maar de richting van waar het bedrijf heen gaat bevalt me nu al veel beter.
d' Aandelen '
0
Een overdreven lage opening en daarom PostNL weer opgepakt voor € 3,11 en voor deze prijs blijven ze voorlopig in de porto ook al zakken ze tijdelijk onder de € 3,00, met die uitkering van € 0,07 interim-dividend levert dat al 2,25 % rendement op terwijl de potentie voor PostNL op termijn richting € 4,50 kan doen.
Go Go Go !
0
(Bron; NOS - 6.8.2018)

PostNL blijft last houden van de krimpende brievenpostmarkt. Het bedrijf wist afgelopen kwartaal weliswaar iets meer omzet te maken dan een jaar eerder, het moest wel een verlies van 1 miljoen euro noteren.

Dat kwam vooral doordat er steeds minder brieven verstuurd worden. Werd er in het tweede kwartaal van vorig jaar nog voor 434 miljoen euro aan brieven via PostNL verzonden, afgelopen kwartaal was dit gezakt naar 400 miljoen euro. Op plekken waar weinig mensen wonen in Nederland kost het soms meer geld om post te bezorgen dan het oplevert.

De pakketjespost nam juist toe, van 266 miljoen euro naar 322 miljoen. Maar dat kon de verliezen dus niet goedmaken.

Tegelijk met de bekendmaking van de kwartaalcijfers liet het bedrijf weten dat het twee dochterondernemingen in het buitenland in de verkoop zet: het Duitse Nexive en het Italiaanse Postcon. Volgens PostNL is dat nodig om zich meer op de Benelux te kunnen richten.
Vertraging

PostNL laat weten dat het enige tijd rekening houdt met de flinke afname van brievenpost. Het is de laatste tijd daarom al aan het bezuinigen. Zo worden op dit moment 9000 van de in totaal 19.000 brievenbussen in Nederland weggehaald.

Maar de kostenbesparingen gaan langzamer dan gepland. Dat komt onder meer doordat de verdere automatisering van het sorteerproces vertraging heeft opgelopen, en het vanwege de krappe arbeidsmarkt in sommige regio's moeilijk is om aan personeel te komen.
Op de schop

Op dit moment is PostNL nog wettelijk verplicht om vijf dagen per week in heel Nederland binnen korte tijd brieven te bezorgen. Om dat te blijven bekostigen, is de postzegelprijs de laatste jaren steeds verder gestegen.

Om te voorkomen dat de postbezorging straks onbetaalbaar wordt, heeft het kabinet onlangs besloten de postmarkt meer open te breken. Het is de bedoeling dat brieven straks ook via pakketdiensten of concurrenten van PostNL bezorgd kunnen worden.

Naar aanleiding van de nieuwe cijfers herhaalt PostNL topvrouw Herna Verhagen haar pleidooi aan de overheid om haast te maken met de ingrepen, omdat de markt snel en onomkeerbaar verandert.
Peett
0
(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder sterk gepresteerd dan verwacht, vanwege tegenvallende resultaten bij de internationale tak. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Wel bleek de marktvorser te spreken over de beslissing van PostNL om de Duitse en Italiaanse activiteiten af te stoten. Het postbedrijf is van plan dochterondernemingen Nexive en Postcon te gaan verkopen. De voorbereidingen voor de beide verkoopprocessen zijn volgens het postbedrijf inmiddels gestart.

De analist stelde dat PostNL een zware strijd voert op de markt voor postbezorging en dat er in de afgelopen jaren vooralsnog geen signalen zijn geweest dat het postbedrijf deze uitdagingen kan overwinnen.

Halverwege juni stelde het Nederlandse ministerie van Economische Zaken te willen kijken naar een minder strenge regelgeving voor de postmarkt. Hierdoor vroeg Devos zich af hoe relevant de kortetermijnontwikkelingen bij PostNL zijn op de Nederlandse postmarkt.

"Mogelijke veranderingen in Nederlandse postmarkt maken het moeilijk om de ontwikkeling van financiële resultaten van Mail in Nederland richting 2020 te voorspellen", zo stelde PostNL zelf al.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,50 euro. Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel PostNL maandag 5,8 procent lager op 3,07 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Go Go Go !
0
(Bron; AD - 6.8.2018)

PostNL houdt last van krimp postmarkt: 1 miljoen euro verlies

PostNL heeft in het tweede kwartaal verlies geleden. Het bedrijf heeft nog altijd veel last van de krimp op de postmarkt en er werden minder kosten bespaard dan voorzien. ,,Vanwege het tempo waarmee de postvolumes dalen, is snel politiek ingrijpen nodig om consolidatie mogelijk te maken'', zo waarschuwt topvrouw Herna Verhagen in een toelichting.

Onder de streep kwam PostNL 1 miljoen euro tekort, waar een jaar eerder nog 29 miljoen euro winst werd gemaakt. Dat de besparingen lager uitkwamen had te maken met vertraging bij de invoering van nieuwe regels en aanpassingen in het operationele proces. Verhagen denkt dat de situatie in de tweede helft van het jaar wel weer ietsje beter zal zijn, maar toch zullen de besparingen over heel het jaar wat tegenvallen.

De hoeveelheid geadresseerde post lag afgelopen kwartaal bijna 11 procent onder het niveau van een jaar terug. De totale opbrengsten gingen wel met 2 procent vooruit, tot 851 miljoen euro. Er werden immers wel heel veel meer pakketjes bezorgd.
Fusie

De krimp op de postmarkt speelt PostNL al langer parten. Vandaar dat al er al een tijdje wordt gepraat over bijvoorbeeld een mogelijk samengaan met rivaal Sandd. Het kabinet heeft eerder dit jaar aangegeven dat het postbedrijven meer ruimte wil geven om samen te werken. Volgens Verhagen is het evenwel nog wachten op meer duidelijkheid over de grenzen waarbinnen consolidatie nu precies mag plaatsvinden.

PostNL kondigde tevens aan om zijn Italiaanse en Duitse dochters Nexive en Postcon te gaan verkopen. Het bedrijf wil zich meer op de Benelux richten. ,,We zien nog veel kansen in de Benelux'', benadrukt Verhagen. Het is volgens haar beter om de tijd en geld die het bedrijf heeft te steken in de Benelux en niet te verspreiden over meer landen.

Het afstoten van deze activiteiten heeft wel een flinke impact op de verwachte winst voor heel 2018, omdat de resultaten van de dochters uit de cijfers zullen wegvallen. De impact op de ambities voor 2020 wordt geraamd op 25 miljoen euro.

[verwijderd]
0
,,We zien nog veel kansen in de Benelux'', benadrukt Verhagen. Het is volgens haar beter om de tijd en geld die het bedrijf heeft te steken in de Benelux en niet te verspreiden over meer landen.

Die is ook aan het wakker worden, na jaren van slaap....mijn hemel!!
williedevil
0
quote:

williedevil schreef op 6 augustus 2018 09:04:

Ik heb toch maar een order uitgezet voor €2,80
Niet gehaald, helaas..... zou te mooi zijn.
Order aangepast op 3,03, lijkt me acceptabel, om uiteindelijk van de opleving over een week of wat weer vabn te profiteren.
Is tot nog toe de enige manier (behoudens shorten) om geld te verdienen bij dit bedrijf...
Go Go Go !
0
(Bron; PostNL - 6.8.2018)

CEO statement

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Gegeven onze ambitie om dé postale en logistieke dienstverlener te zijn met focus op onze belangrijkste markten in de Benelux, hebben wij besloten om dochterondernemingen Nexive en Postcon te gaan verkopen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het management in beide landen in staat zal zijn om hun strategische ambities te realiseren, de activiteiten verder uit te bouwen en om hun positie in Italië, respectievelijk Duitsland te versterken. De voorbereidingen voor de beide verkoopprocessen zijn gestart en wij zullen de markt informeren over relevante ontwikkelingen.

Onze resultaten in het tweede kwartaal liggen in het verlengde van de ontwikkeling in het eerste kwartaal, zonder materiële veranderingen in de onderliggende ontwikkelingen, zoals we hebben aangegeven bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal. In de eerste helft van dit jaar is 44% van onze omzet gerelateerd aan e-commerce, wat de versnelling van onze transformatie onderstreept. Bij Pakketten zagen we opnieuw een indrukwekkende groei van het volume, wat zich vertaalt in een omzetgroei met dubbele cijfers. Dit is een bevestiging van onze sterke positie in de logistieke e-commerce markt in de Benelux. Zoals we eerder hebben aangegeven, beïnvloeden de benodigde investeringen in groei onze resultaten. De bouw van nieuwe pakkettensorteercentra verloopt conform planning. Drie van deze centra gaan voor het einde van het jaar open en zullen dan gaan bijdragen aan de verbetering van onze efficiency.

Het postvolume in Nederland daalt zoals verwacht verder, als gevolg van dezelfde oorzaken die we al langer zien: vooral substitutie, en toegenomen concurrentie geholpen door regulering. We hebben € 10 miljoen aan kosten bespaard, wat minder is dan verwacht, door de vertraging met de invoering van de codeerregel en andere aanpassingen in ons operationele proces. We hebben er vertrouwen in dat deze ontwikkelingen zich zullen verbeteren, maar we verwachten dat de totale kostenbesparingen dit jaar iets onder de aangegeven bandbreedte van € 50 miljoen tot € 70 miljoen zullen uitkomen. Verschillende projecten, waaronder meer besparingen op overhead en de volgende fase van efficiencyverbetering in ons sorteer- en bezorgmodel, zullen bijdragen aan de verwachte stijging in kostenbesparingen na 2018.

We verwelkomen de uitkomsten van de postdialoog en de conclusies die staatssecretaris Mw. Keijzer daaraan heeft verbonden. De erkenning dat regelgeving moet worden aangepast zodat deze aansluit bij de sterk krimpende postmarkt, is een cruciale stap. Aanpassing van de huidige regelgeving is noodzakelijk om de bereikbaarheid en de betrouwbaarheid van de postvoorziening voor iedereen in Nederland in de komende jaren te kunnen waarborgen. Zoals eerder aangegeven zijn wij van mening dat consolidatie van netwerken de beste oplossing is om de postvoorziening betaalbaar te houden en op een sociale en verantwoorde manier de volumedaling op te vangen. Vanwege het tempo waarmee de postvolumes dalen, is snel politiek ingrijpen nodig om consolidatie mogelijk te maken.

Rekening houdend met de beslissing tot verkoop van Nexive en Postcon verwachten we dat het onderliggende cash bedrijfsresultaat in 2018 zal uitkomen tussen de € 160 miljoen en € 190 miljoen. Onder verder gelijkblijvende omstandigheden voor de voortgezette activiteiten zal de verkoop een impact van ongeveer € 25 miljoen hebben op onze ambitie voor 2020. Dat gezegd hebbende, moeten we onderkennen dat de invoering van de conclusies van de postdialoog gevolgen zal hebben voor onze bedrijfsvoering bij Mail in Nederland en onze kostenbesparingsplannen naar de toekomst toe. We hebben er vertrouwen in dat het tempo waarin de kostenbesparingen zich realiseren zal gaan versnellen, gelet op de robuustheid van onze plannen. Maar de mogelijke veranderingen in de Nederlandse postmarkt maken het moeilijk om een verwachting te geven voor de exacte besparingen, de fasering daarvan en de daaraan gerelateerde cash uitgaven in de periode naar 2020. Afhankelijk van de snelheid waarmee regulering wordt aangepast en andere maatregelen worden genomen, verwachten we voor de zomer van 2019 meer te kunnen zeggen over de verwachte financiële gevolgen. Bij Pakketten (inclusief Spring) blijven wij ons focussen op het realiseren van onze ambitie om een solide onderliggend cash bedrijfsresultaat marge te realiseren met een stijgende omzet naar 2020.

We blijven er naar streven een progressief dividend te betalen, ook over 2018, en we verwachten dat het geconsolideerde eigen vermogen aan het einde van 2018 weer positief zal zijn. In overeenstemming met ons dividendbeleid betalen wij een interim dividend 2018 uit van € 0,07 per aandeel.”

Geefgas
0
quote:

williedevil schreef op 6 augustus 2018 09:30:

[...]

Niet gehaald, helaas..... zou te mooi zijn.
Order aangepast op 3,03, lijkt me acceptabel, om uiteindelijk van de opleving over een week of wat weer vabn te profiteren.
Is tot nog toe de enige manier (behoudens shorten) om geld te verdienen bij dit bedrijf...
Op zich verdien je ook aan het bedrijf als je “gewoon” je dividend netjes elke keer blijft binnenharken.
[verwijderd]
0
Je moet altijd geduld hebben op dit soort dagen, kopers op 3,153 slaan zich nu ook voor het hoofd...
Toekomstbeeld
0
BEURSBLIK: POSTNL SCHIET TEKORT
ABM Financial News - 09:08
(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder sterk gepresteerd dan verwacht, vanwege tegenvallende resultaten bij de internationale tak. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Wel bleek de marktvorser te spreken over de beslissing van PostNL om de Duitse en Italiaanse activiteiten af te stoten. Het postbedrijf is van plan dochterondernemingen Nexive en Postcon te gaan verkopen. De voorbereidingen voor de beide verkoopprocessen zijn volgens het postbedrijf inmiddels gestart.

De analist stelde dat PostNL een zware strijd voert op de markt voor postbezorging en dat er in de afgelopen jaren vooralsnog geen signalen zijn geweest dat het postbedrijf deze uitdagingen kan overwinnen.

Halverwege juni stelde het Nederlandse ministerie van Economische Zaken te willen kijken naar een minder strenge regelgeving voor de postmarkt. Hierdoor vroeg Devos zich af hoe relevant de kortetermijnontwikkelingen bij PostNL zijn op de Nederlandse postmarkt.

"Mogelijke veranderingen in Nederlandse postmarkt maken het moeilijk om de ontwikkeling van financiële resultaten van Mail in Nederland richting 2020 te voorspellen", zo stelde PostNL zelf al.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,50 euro. Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel PostNL maandag 5,8 procent lager op 3,07 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:19
Koers 1,221
Verschil -0,020 (-1,61%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.266.523
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront