Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Turkije

1.907 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
whammy
1
quote:

haas schreef op 17 september 2017 21:20:

USA heeft wss niets te verliezen daar
Niets te verliezen? als grootste wapenexporteur, volgens mij zijn de belangen juist groot.
whammy
0
quote:

haas schreef op 18 september 2017 14:12:

Rusland maakt ook wapens,turkije heeft net besteld
Correct, Turkije is toch een NATO-lid en Amerika is de grootste betaler aan de NATO. Hoe gekker kunnen we het nog krijgen? Dat heet (vriendjes)politiek volgens mij! Know your enemy, Sun Tzu.
whammy
0
Zondag, een dag voor hij opnieuw als president wordt beëdigd, heeft Recep Tayyip Erdogan nog eens 18.000 ambtenaren ontslagen. Volgens hem zouden die de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen. Het gaat onder meer om 9000 politiemensen en 5000 strijdkrachten. Daarnaast zijn onder meer 650 academici en 199 leerkrachten de laan uit gestuurd. En werden bovendien twaalf verenigingen, drie kranten en een tv-kanaal verboden. Een van de kranten is de pro-Koerdische Özgürlükcü Demokrasi.

Erdogan nam de maatregel bij decreet, zodat de goedkeuring van het parlement niet nodig was.
Bron:FD
Cézan
0


De doorzettende val van de Turkse lira heeft maandagochtend ook de euro getroffen. De munt staat op het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar.

De doorzettende val van de Turkse lira heeft maandagochtend ook de euro getroffen. De munt staat op het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar.
www.telegraaf.nl/financieel/2423666/t...

De doorzettende val van de Turkse lira heeft maandagochtend ook de euro getroffen. De munt staat op het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar.
Chiddix
0
quote:

henk38 schreef op 6 augustus 2018 18:55:

Pleisters plakken helpt niet meer, nu Turkije afstevent op een economische crisis.
www.trouw.nl/home/pleisters-plakken-h...
Erdogan moet eens beginnen met de dominee los te laten. Een dominee met terroristische activiteiten in Turkije, lijkt mij sterk.
De regering Trump zet die Erdogan zwaar onder druk vanwege 1 dominee. Het volk van Turkije betaalt het gelag. We gaan nieuwe vrienden zoeken zei Erdogan in het weekend. Is niet meer dan een afleidingsmanoeuvre.
Een tijd terug zette Rusland Erdogan onder druk vanwege het neerschieten van een Russisch militair vliegtuig. Het toerisme van Turkije werd zwaar getroffen omdat Erdogan te lang halsstarrig bleef. Man is niet slim bezig en denkt te weinig aan zijn economie. Hij heeft last van een te groot ego.
[verwijderd]
0
verwarrend hoor, meerdere draadjes over Turkije ... je weet niet meer waarop je moet posten ... dus hieronder dan maar wat copy-paste :-)
[verwijderd]
0
Erdogan heeft nu alle macht die hij zou willen, maar dreigt na verloop van tijd de steun van het volk kwijt te raken vanwege de (hyper)inflatie.
Thans ligt het aan die en aan die etc. maar daar raakt hij ook een keer in uitgepoept.

Hij is al bezig flinke Syrische stukken te annexeren (hij mag dat wel, terwijl Putin van de EU met z'n fikken van de Ukraïne af moet blijven ... dat geeft al te denken).

Tsjah ... zou zo maar kunnen dat Erdo straks weer een nieuwe katalisator nodig heeft en dan denkt:"Putin kon zomaar de Krim innemen en mijn Turkse volk kon in 1974 half Cyprus annexeren en daar de Turks/Cypriotische republiek uitroepen"
"Kom", zal Erdo dan kunnen denken, ik pik de rest van Cyprus ook maar in, want daaromheen liggen flinke gasreserves en de EU durft toch niks te doen.

Ik zou er bijna een weddenschap op af durven sluiten, dat Erdogan komende tijd een poging gaat wagen om héél Cyprus te annexeren ;-)
[verwijderd]
0
De bezetting van het noordelijke deel van Cyprus in 1974 door Turkije is omstreden.

Sommigen beweren dat het niet om een "bezetting" gaat omdat Turkije zich zou baseren op het Akkoord van Londen van 1959 (Turkije, Griekenland en het VK) waarin ook eenzijdig ingrijpen mogelijk is. Daarnaast zou de Turks-Cypriotische bevolking de aanwezigheid van de Turkse troepen tolereren en ondersteunen uit veiligheid.

Voor de Verenigde Naties is Noord-Cyprus echter bezet gebied, en is de zogenaamde "Turkse Republiek Noord-Cyprus" slechts een marionetten-regime van Turkije, maar ze zijn er nooit tegen opgetreden. Pogingen van bepaalde landen om de TRNC te erkennen worden onder internationale druk achterwege gelaten.
Cézan
0
Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te beginnen in een poging wat te herstellen van de recente verliezen. Beleggers schuiven de zorgen over de Turkse lira aan de kant en richten zich op macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

Vraag me af bij het zien van het journaal gisteren wie eigenlijk de geldschieters zijn in Turkije.IMF? Trump?
Wist niet dat ze zo erg op de pof leefden.
Krijgen we straks soortgelijke taferelen als in Griekenland? Men zit daar wel met 80 milj mensen, ff wat anders dan little Greece.
New dawn
0
Er komt nu hoge inflatie in Turkije. Dat is gunstig voor hun overheidsleningen. Die worden niet veel meer waard.

Ze hebben daarentegen nu een probleem: hoe aan nieuw geld komen. De hele wereld is getuige van het drama, ze zijn een financiële paria geworden. Die kan alleen tegen extreem hoge rente lenen. Dat willen ze niet.

Ze hebben goudreserves. Dat zouden ze fysiek in onderpand kunnen geven bij het aangaan van een lening.
DurianCS
0
quote:

New dawn schreef op 14 augustus 2018 09:14:

Er komt nu hoge inflatie in Turkije. Dat is gunstig voor hun overheidsleningen. Die worden niet veel meer waard.
Helaas, de leningen zijn in dollars of euro’s, dus inflatie is niet gunstig.
New dawn
0
quote:

DurianCS schreef op 14 augustus 2018 10:02:

[...]
Helaas, de leningen zijn in dollars of euro’s, dus inflatie is niet gunstig.
Oh jee, dan moeten ze dure rente ophoesten en een duurdere hoofdsom aflossen.
Chiddix
0
Turkije gaat drie Amerikaanse producten belasten met extra heffingen(auto s, tabak en alcohol). Als reaktie op de heffingen van de VS. De oorzaak ligt niet in handelsoverschotten maar in een conflict over een Amerikaanse dominee, die in Turkije huisarrest heeft. Volgens Erdogan is de dominee een terrorist. Nu ben je bij Erdogan al snel een terrorist. Deze week had hij het over economische terroristen. Wie negatief schrijft over de economie van Turkije, is een economische terrorist.
Op RTL 4 nieuws hoorde ik iemand zeggen, de economie van Turkije is een puinhoop.
Heb geen idee of dat zo is.
whammy
0
Erdogan waarschuwt in verdekte termen over de gevolgen van een inname van Idlib door het Syrische leger, moeten we nu bang worden? Turkse troepen zitten in Syrië, wat doen die daar?
If the Syrian regime attacks Idlib, the last rebel enclave in Syria, the result will be a humanitarian and geopolitical disaster, Turkey's president Recep Tayyip Erdogan warned in a Wall Street Journal article on Tuesday. Erdogan urged the international community to take action or face "security risks for Turkey, the rest of Europe and beyond". The UN has estimated 800,000 people could be displaced by an attack.
whammy
0
De nieuwe baas van het Turkse staatsfonds heet Recep Tayyip Erdogan
De Turkse president gaat het zelf maar doen. Twee jaar nadat hij haastig een nieuw Turks staatsfonds in het leven had geroepen dat de economie moest ontwikkelen, heeft Recep Erdogan het voltallige bestuur op straat gezet en zichzelf aangesteld als voorzitter.
Het fonds, dat enkele tientallen miljarden euro's groot is, bezit aannemelijke belangen in de grootste bedrijven van Turkije. Zo is 49% van Turkish Airlines in handen van het fonds en 51% van de Turkse Halkbank. De posterijen, de haven, de beurs, de lotto, het oliebedrijf en de nationale pijplijnexploitant zijn zelfs volledig eigendom van het TWF-fonds.
Bron:FD

Zo beheerst Erdogan het openbare leven en orde van bijna iedere staatsburger.
haas
0
Zoekt ERdogan weer wat kontakt /steun bij EU ?
===============================================
De Turkse consul-generaal die vorig
jaar betrokken was bij het bezoek van
de Turkse minister van Familiezaken aan
Rotterdam is vervangen.Tussen consul
Sadin Ayyildiz en burgemeester
Aboutaleb waren er flinke spanningen.
1.907 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,51  0,00  0,00%  22 apr
 Germany40^ 17.958,00 +0,54%
 BEL 20 3.863,26 0,00%
 Europe50^ 4.950,96 +0,29%
 US30^ 38.223,96 -0,07%
 Nasd100^ 17.185,05 -0,14%
 US500^ 5.007,68 -0,18%
 Japan225^ 37.536,21 -0,50%
 Gold spot 2.307,30 -0,86%
 EUR/USD 1,0645 -0,07%
 WTI 82,09 +0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront