Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot +1,3%: Mooie comeback

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. joeps 24 augustus 2018 19:21
    "De Turkse beurs staat dit jaar ruim 22% lager, in Turkse lira's welteverstaan. Als Europese belegger mag u daar nog een valutadaling van 36% bij op tellen. De eindafrekening is een beleggingsverlies van 58%. "

    Deze percentages kan je niet gewoon optellen. De eindafrekening is (1-.22)*(1-.36)=.78*.64=.4992 oftewel een verlies van ietsepietsje meer dan 50%, en maar zeker geen 58%!
  2. forum rang 6 rene66 24 augustus 2018 23:27
    Ik ben benieuwd wat de beurs maandag gaan doen in Nederland naar aanleiding van de steeds hogere koersen in de VS. Het is te hopen dat de gesprekken tussen de VS en China binnenkort verder gaan. Ik begreep op Yahoo Finance dat het gesprek deze week alleen maar voorbereidende gesprekken waren om af te spreken wat ze allemaal willen bespreken.

    Allen een prettig weekend gewenst.
  3. [verwijderd] 25 augustus 2018 14:19
    Ach een index gaat wanneer ie gaat, daar heeft ie geen nieuws voor nodig. Sterker nog, het nieuws komt daarna pas, wat er nu al op papier staat… Een crash, of daling, is niets meer, of minder, dan een beweging, met haar bewegingen, die tot uiting komt, en daarbij speelt de voorgaande een belangrijke rol, die is namelijk altijd gestegen, of stijgende. De AEX voldoet momenteel aan dat laatste. Qua nieuws is een daling, of crash, nog niet zo ver maar wat beweging betreft wel...
  4. [verwijderd] 25 augustus 2018 16:56
    Klopt. We hadden in week 13 t/m 17 augustus even wat Trumpet-Erdogan stress, vola licht omhoog en veel nieuwsfeed. Daarna verbleekt het weer wat, vola daalt en er staat een fragiel bodempje op de 552. Die lijkt te impliceren dat er een bodem is gezet, maar dan nog is het aan het eind van een correctie altijd wel fijn om dan eerst nog eens een hogere bodem en vervolgens een betere (hogere) top te zien. De hogere top van de SP500 is wat mij betreft ook niet overtuigend, maar het is er wel weer een.

    Even kijken of we komende week het woord impeachment vaak gaan aantreffen in de media. VS-China wordt niks, maar niemand verwacht er ook iets van.

    Aegon was gisteren een leuk daggrafiekje candlesticks, daar kon je al in 10-15 minuten na opening zien hoe het ging lopen, tot in de middag de klad er in kwam.

    Bij een individueel aandeel vind ik het sowieso makkelijker beoordelen/volgen dan met een index. Begin ochtend kijken naar de hardste dalers en stijgers en daarna kijken of het verder gaat of omdraait.
  5. Hermanindezonophetterras 25 augustus 2018 19:33
    quote:

    Helvan '18 schreef op 25 augustus 2018 14:19:

    Een crash, of daling, is niets meer, of minder, dan een beweging, met haar bewegingen, die tot uiting komt, en daarbij speelt de voorgaande een belangrijke rol, die is namelijk altijd gestegen, of stijgende.
    Voordat ik de bocht om ga, rijd ik altijd rechtdoor.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links