Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming september 2018

15.870 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 ... 790 791 792 793 794 » | Laatste
Strandbal
1
Is dat rapport van van Kempen al door iemand gezien.
Zo ja: kan dat dan eens gepost worden hier. Ben wel benieuwd.
[verwijderd]
0
quote:

Winststrever schreef op 16 september 2018 09:25:

Velen beschuldigen nu Arend Jan ervan de inhoud van het rapport te hebben gepubliceerd.
Ik baalde als een stekker toen ik de koers bijna pennystock zag worden, maar om hem nu de zwarte Piet (mag dat nog of is het tegenwoordig stroopwafel Piet) toe te spelen!

Hij is journalist en publiceert een rapport wat in zijn handen is gekomen.
Weten we in ieder geval dat die club van Kempen dit op het geweten heeft.

Als AJK de gehele inhoud van het rapport geplaatst had was de impact nihil geweest.
Dit was een doelbewuste actie en moet afgestraft worden!
[verwijderd]
0
quote:

Winstgevend schreef op 16 september 2018 10:40:

(ABM FN-Dow Jones) CEO Sijmen de Vries van Pharming zei vrijdagmiddag tegen ABM Financial News verbijsterd te zijn over het verkoopadvies van Kempen met een koersdoel van 0,60 euro.

Nou Sijmen, velen zijn ook verbijsterd dat u hebt blijven toekijken hoe het Pharming aandeel kapot is gehandeld terwijl u maanden onzichtbaar bleef.


Wellicht is dat dan ook uit te leggen a.s. Maandag ?

Als je geen nieuws naar buiten kan brengen in 2 maanden terwijl er een pipeline loopt waar je niet overheen kan kijken zo groots, geen omzet ontwikkeling kan mededelen, en ook nog niet eens wat kan vertellen over al die statussen van klinische trials die lopen, of over de overgang status van infuus naar injecties en pleisters, is dat VEEL ZORGZAMER als dat rapport van 60 cent waarde in 2025.

Wellicht tijd om een maandelijkse nieuwsbrief op te gaan starten ?
Eens, communicatie Pharming kan inderdaad beter en zou dit soort praktijken / reacties kunnen afvlakken want vooral particulieren zijn hier erg gevoelig voor.
knaap1
0
quote:

Winstgevend schreef op 16 september 2018 10:40:

(ABM FN-Dow Jones) CEO Sijmen de Vries van Pharming zei vrijdagmiddag tegen ABM Financial News verbijsterd te zijn over het verkoopadvies van Kempen met een koersdoel van 0,60 euro.

Nou Sijmen, velen zijn ook verbijsterd dat u hebt blijven toekijken hoe het Pharming aandeel kapot is gehandeld terwijl u maanden onzichtbaar bleef.


Wellicht is dat dan ook uit te leggen a.s. Maandag ?

Als je geen nieuws naar buiten kan brengen in 2 maanden terwijl er een pipeline loopt waar je niet overheen kan kijken zo groots, geen omzet ontwikkeling kan mededelen, en ook nog niet eens wat kan vertellen over al die statussen van klinische trials die lopen, of over de overgang status van infuus naar injecties en pleisters, is dat VEEL ZORGZAMER als dat rapport van 60 cent waarde in 2025.

Wellicht tijd om een maandelijkse nieuwsbrief op te gaan starten ?
Misschien wel goed dat dit gebeurd is doet de boel wat wakker schudden en komt die vaker met wat nieuws naar buiten hoe de vlag er voor staat
hanssalot
0
jammer dat kempen niet weet dat shire afhankelijk is van plasma ( Kallikrein ), waar ze al eerder grote problemen mee gehad hebben.!!
wiegveld
2
quote:

knaap1 schreef op 16 september 2018 10:26:

14-9-2018 21:14:21

Uitgelicht: Pharming onder druk door konijn uit de hoed van Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Pharming kwam vrijdag stevig onder druk te staan. Aanleiding bleek een kritisch rapport getiteld 'Down the rabbit hole' van zakenbank Kempen.

De analisten van Kempen besloten het aandeel te gaan volgen met een verkoopadvies en een koersdoel van 0,60 euro. Dat was ruimschoots de helft van de koers op het moment dat het rapport naar buiten kwam.

Op het dieptepunt vandaag werd het aandeel verhandeld op 1,02 euro.

CEO Sijmen de Vries van Pharming reageerde tegenover ABM Financial News met verbijstering.

"Ik begrijp de logica van het rapport niet", aldus De Vries.

Kempen voorziet dat de omzet van Ruconest, een middel ter voorkoming van aanvallen bij volwassen en adolescente patiënten van erfelijk angio-oedeem, de komende jaren groeit, maar vervolgens hard zal terugvallen omdat er behandelingen op de markt komen die aantrekkelijker zijn.

In 2021 zal de omzet voor Ruconest volgens Kempen pieken op 223 miljoen dollar. Onder meer Lanadelumab van Shire, dat volgens de bank "superieur" is, en orale behandelingen van BioCryst en KalVista zullen de omzet bij Pharming wegsnoepen, denken de analisten.

CEO De Vries merkte tegen ABM Financial News op dat als de ramingen van Kempen kloppen, en de topman denkt niet dat dat het geval is, Pharming tenminste enkele jaren veel geld zal verdienen. "En daar kunnen we veel mee doen." Volgens De Vries negeert Kempen dit.

In het rapport stellen de analisten onder meer dat Pharming te laat is met de ontwikkeling van proteïnevervangende producten voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry.

Deze zomer liet Stifel zich juist nog erg positief uit over Pharming, met een herhaling van de koopaanbeveling en een koersdoelverhoging naar 1,55 euro. De analisten besloten de taxaties voor de toepassing voor de ziekte van Pompe toe te voegen hun model.

Enkele weken na dit rapport van Stifel meldde Pharming dat het in de eerste zes maanden van 2018 netto 6,4 miljoen euro verdiende, na rode cijfers in 2017. De onderneming onder leiding van De Vries gaf daarbij aan ook voor heel 2018 op zwarte cijfers te rekenen.

Op weekbasis sloot het aandeel op 1,14 euro en leverde Pharming 8,3 procent aan beurswaarde in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Dit is een duidelijk bericht.

1) Kempen zegt dat lana superieur is aan Ruconest. Dat kunnen ze (nog) niet weten, tenzij ze de registratiestudies hebben vergeleken. Zoals ik gisteren postte, is een vergelijking nu niet mogelijk omdat de studies van de C1 esteraseremmers en lana onderling te veel vergelijken. De ruconest studie van Riedl (2017) was in kleine populatie, was kort en was met patiënten met meer dan 4 aanvallen per maand. Zware gevallen dus, i.t.t. de lana registratiestudie. Die was langer en met mensen met meer dan 1 aanval per maand.
Kempen baseert zich dus op onkunde, heeft extra info of maakt onwetenschappelijke vergelijkingen.

2) Pompe en Fabry. Dit verhaal zit wel logica achter. Pharming is betrokken bij een initiatief FAIR MEDICINE om geneesmiddelen tegen eerlijker prijs op de markt te zetten, Pompe behandeling in Erasmus MC is ooit begonnen met Pompemedicatie uit konijnenmelk van Pharming, verkocht aan Genzyme.
Pharming moet het zo kunnen opstarten, maar er zijn ook nieuwe medicijnen in ontwikkeling in USA tegen Pompe.
Fabry idem, hoewel net geregistreerd middel in USA in de EU niet wordt geregistreerd wegens onvoldoende bewijs. (Amicus USA)

zie ook: www.fairmedicine.eu

3) Blijkbaar maakt Kempen zich zorgen om pijplijn. Nieuwe indicaties ruconest lijken niet genoemd.

Analistenrapporten zouden best mogen voor klanten, maar er zouden ook duidelijke spelregels moeten zijn voor de pers. Dat is een taak van de AFM. Wel plaatsten van het rapport bij andere financieel kiebitzers mag, maar dan moet rapport openbaar.

Tot slot: Er is nu weinig aan te doen. Zie de koers van Imtech na het rapport van Teeuwisse. Hij had nog gelijk ook!
[verwijderd]
0
Ik zou vooral wel eens willen weten welke voetnoten er onder de rapportage van Van Kempen staan, met't name welke medisch specialisten zijn geraadpleegd die concluderen dat het middel van Shire 'superieur' is. Ik neem in ieder geval niet aan dat Van Kempen, dat bij mijn weten een bank is, die kennis zelf in huis heeft...laaf ze daar voor de rechtbank maar gewoon even een verklaring voor geven. En ik kan nu al zeggen: die verklaring is er niet en men heeft letterlijk 0 medisch specialisten geraadpleegd.
The Pigeonman
1
quote:

Jules B schreef op 16 september 2018 10:50:

Één voordeel als de koers morgen de volgende deuk oploopt: De kans op significante stijging bij goedkeuring is groter.
Haha!
[verwijderd]
0
Kempen doet toch hetzelfde als Antop, alleen andersom. Zijn beide ongeloofwaardig.
wiegveld
0
Ben trouwens benieuwd hoe ze Biocryst pas in 2021 omzet zien wegsnoepen.
Biocryst denkt daar anders over.
www.biocryst.com/our-program/hae-prog...
Registratie tweede helft 2019, dus in 2020 beschikbaar.
Harry Nik
0
Lach me rot als iemand hier denkt dat een ceo aanstoot neemt van dik gedrukte of schreeuwerige postings van iemand met nog geen splinter van de 600 miljoen beschikbare aandelen. Geleuft ge toch zelf nie hè...
Vriendelijke
1
Laat dit duidelijk zijn A.J.Kamp heeft een persbericht geplaatst doordat hij een a4tje heeft gevonden!!

Mag je dan als analist geen journalist, dit zomaar plaatsen wetende dat dit zoals hij zelf zegt, de koers gaat raken!!

Heeft hij als analist niet de taak om te controleren voordat hij iets plaats,hij had immers maar 1 a4tje en een rapport hoort minimaal 13 a4tje te zijn.

Kempen heeft nooit gebruikt gemaakt om het rapport openbaar via een persbericht,dit omdat het alleen voor een aantal klanten gemaakt is.
Dus al had er €0.10 in het rapport gestaan had Kamp dit geplaatst.
Zonder na te gaan of dit rapport wel klopt.
De andere koersdoelen van €1.80 tot €3.00 heeft hij van tafel geveegd,en heeft hij doen voorkomen, of dit een persbericht is geweest van Kemp zelf.

Kempen mag alles schrijven wat hij wil dat is hun recht,maar zogauw Kempen hier een persbericht over zou plaatsen komen er hele andere dingen bij kijken.
Dus Kemp zou dit nooit openbaar maken via een persbericht,alleen speciaal voor een aantal van hun klanten.

Je kan als analist niet zomaar alles plaatsen,alles wat je plaatst positief of negatief alles heeft een werking op de beurs.
In dit geval heeft kempen geen persbericht geplaatst, a4tje gevonden ergens anonieme bron,een mening van zomaar een analis plaatsen als groot nieuws.

Voor mij is het allemaal duidelijk dit had nooit mogen gebeuren,inmiddels heeft dit grapje 120 miljoen gekost geld wat van jou en mij was.
Pharming heeft schade opgelopen door dit te plaatsen dat is een ding wat zeker is.
Laat ik het hierbij zitten nee,Kamp heeft zelf verteld dat dit a4tje koers gevoelig was,en heeft dit bewust geplaatst, zonder rekening te houden of dit rapport wel geloofwaardig was.
En dan via Twitter dubbel liggen van het lachen,dus hij heeft lak aan iedereen die geld heeft verloren,.
Inmiddels heb ik ook aangifte gedaan bij de AFM net als vele honderden andere beleggers.

Wadloper
3
Wat ik niet begrijp is dat Kempen dit rapport schrijft voor hun klanten met een advies 0,60. Dan zal die klant zeggen, daar stappen we niet in.
In het zelfde rapport geven ze voor dit jaar en de komende jaren flinke omzetbedragen. Dan lijkt het me toch logisch dat je je klanten hiervan mee laat profiteren en dus een hoger advies afgeeft ipv 0,60.
Met de verwachtingen die ze hebben dat Ruconest het zal gaan afleggen tegen medicijnen van de concurrentie in een latere fase is er toch tijd genoeg om tegen die tijd hun klanten op een juist moment een verkoopadvies te geven.

peter_36
5
quote:

*Plata o Plomo* schreef op 16 september 2018 10:17:

Wat een zielige bedoeling hier. Een journalist (AJK) die gewoon z'n werk doet en een handelshuis dat een duidelijke en onderbouwde mening heeft over Pharming. Dat e.e.a. niet in jullie straatje past, is blijkbaar voldoende reden om AJK en Kempen finaal af te breken. Trieste houding en slechte verliezers zijn jullie.

De meeste hier willen alleen maar op een simpele manier snel geld verdienen en hebben werkelijk geen flauw idee waarin ze beleggen. Ik zou daar maar eens iets van gaan vinden als ik jullie was.
Wat een slappe reactie zeg. Laat het duidelijke goed onderbouwde verhaal van Kempen dan eens zien man. Nogmaals, niemand vind t erg als er kritisch geschreven wordt, mits dit goed onderbouwd is. Dat is waar het de hele tijd over gaat. Daarnaast is t absurd om te moeten lezen dat men de komende jaren wel omzetstijging verwachten maar in 2025 alles inkakt. Reageer daar eens op ipv verdedigen van een rapport die heel toevalliig 1 week voor een belangrijke uitspraak bekend gemaakt wordt. Wat een gezwam zeg!
[verwijderd]
1
quote:

hanssalot schreef op 16 september 2018 11:00:

jammer dat kempen niet weet dat shire afhankelijk is van plasma ( Kallikrein ), waar ze al eerder grote problemen mee gehad hebben.!!
en blijkbaar ook aan het feit voorbij gaan ( bewust natuurlijk) dat lana een P1 rating heeft gekregen van Onderzoekers ( Icer rapport) die ik persoonlijk toch wel hoger inschat als die anaalisten , het woord zegt het al hahahaha

advies aan de verkopers van vrijdag zo snel mogelijk terug kopen, oke het leed is geschiet, maar ze zullen ervoor bloeden, diegene die dit $ bloedbad hebben veroorzaakt !!
Frank S.
0
quote:

*Plata o Plomo* schreef op 16 september 2018 10:17:

Wat een zielige bedoeling hier. Een journalist (AJK) die gewoon z'n werk doet en een handelshuis dat een duidelijke en onderbouwde mening heeft over Pharming. Dat e.e.a. niet in jullie straatje past, is blijkbaar voldoende reden om AJK en Kempen finaal af te breken. Trieste houding en slechte verliezers zijn jullie.

De meeste hier willen alleen maar op een simpele manier snel geld verdienen en hebben werkelijk geen flauw idee waarin ze beleggen. Ik zou daar maar eens iets van gaan vinden als ik jullie was.
Ik denk dat Pharming autobanden produceert en deze vooral in India en China verkoopt.
Als dit niet klopt vertel mij maar even waar ik dan al ruim 4 jaar in beleg ik ben benieuwd naar je antwoord.
hanssalot
0
quote:

beeldscherm schreef op 16 september 2018 11:11:

[...]

en blijkbaar ook aan het feit voorbij gaan ( bewust natuurlijk) dat lana een P1 rating heeft gekregen van Onderzoekers ( Icer rapport) die ik persoonlijk toch wel hoger inschat als die anaalisten , het woord zegt het al hahahaha

advies aan de verkopers van vrijdag zo snel mogelijk terug kopen, oke het leed is geschiet, maar ze zullen ervoor bloeden, diegene die dit $ bloedbad hebben veroorzaakt !!
helemaal mee eens!!!
wiegveld
2
HEREN HEREN, HET ICER RAPPORT ZEGT DAT DE MIDDELEN DOOR DE STUDIEVERSCHILLEN NIET TE VERGELIJKEN ZIJN. 21 SPETEMBER IS ECHT VEEL BELANGRIJKER VOOR DE KOERS DAN KEMPEN.

STOP MET DE DISCUSSIE DUS. YESTERDAYS PAPERS YESTERDAYS NEWS.
[verwijderd]
2
quote:

kingkong1 schreef op 16 september 2018 10:37:

Grootste fout van de meeste particuliere beleggers is stoploss zetten.
In paniek verkopen.
Pharming schrijft zwarte cijfers.
Laat je niet gek maken.
Stel een doel waar je tevreden mee bent,
wordt niet emotioneel maar kijk naar feiten.
Daarom ben ik 100 procent positief over de toekomst van Pharming.
Dit is mijn mening ,succes all.
Juist voor particuliere beleggers is het raadzaam om wel een stoploss te zetten op ca. -3%. Zeker als je de beurs niet constant kunt volgen. Ik was t ook vergeten te doen dit keer en heb daar behoorlijk spijt van. Ik heb t over aandelen, niet over turbo's.
15.870 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 ... 790 791 792 793 794 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 0,961
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,967
Laag 0,953
Volume 2.891.437
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront