Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Tien gemiddelde jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jeeeliaskov! 16 september 2018 17:49
    Mijnheer Kamp misbruikt de door hem aangehaalde algemeenheden. Don't shoot the messenger mag nooit een vrijgeleide zijn om zo selectief te quoten en stemming te maken. Alles wijst in de richting van (medeplichtigheid aan) beursmanipulatie. Dat het rapport 'toevallig' in zijn handen is gekomen, is nog tot daaraantoe. Maar waarom toch die nadruk op toevallig? Als hij in samenwerking met een derde heeft gehandeld is er wat mij betreft sprake van een ernstig strafbaar feit. Een grondig onderzoek naar de activiteiten van heer Kamp en Kempen en hun motieven is op zijn plaats.
  2. [verwijderd] 16 september 2018 17:56

    De kern waar het om gaat:

    Heeft Arend-Jan Kamp in zijn rol van senior journalist/analist werkzaam voor IEX, de basisregels van de journalistiek in zijn boodschap van afgelopen vrijdag (voldoende) in acht genomen?

    Voor een ieder (voor-of tegenstander) zelf te beoordelen:

    https://www.nvj.nl/ethiek/ethiek/code-journalistiek-nederlands-genootschap-hoofdredacteuren-2008
  3. [verwijderd] 16 september 2018 18:00
    quote:

    Mondriaan schreef op 16 september 2018 17:56:

    De kern waar het om gaat:

    Heeft Arend-Jan Kamp in zijn rol van senior journalist/analist werkzaam voor IEX, de basisregels van de journalistiek in zijn boodschap van afgelopen vrijdag (voldoende) in acht genomen?

    Voor een ieder (voor-of tegenstander) zelf te beoordelen:

    https://www.nvj.nl/ethiek/ethiek/code-journalistiek-nederlands-genootschap-hoofdredacteuren-2008
    IEX is geen journalistiek!
  4. [verwijderd] 16 september 2018 18:00
    Code voor de journalistiek, door het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren (2008)

    Preambule
    Een betrouwbare en pluriforme journalistiek is van het grootste belang voor de democratische samenleving, die niet goed kan functioneren zonder geïnformeerde burgers en een vrije uitwisseling van ideeën. In die open samenleving komt de journalist het recht op vrije nieuwsgaring toe, én de verantwoordelijkheid het nieuws waarheidsgetrouw, onafhankelijk, fair en met open vizier te brengen.

    Waarheidsgetrouw
    1. Bij het doorgeven van nieuws neemt de journalist de werkelijkheid zoals hij die aantreft en waarneemt als uitgangspunt. De verificatie van feiten en de weergave van uiteenlopende meningen belichaamt het journalistieke streven naar objectiviteit.

    2. De journalist brengt in de berichtgeving een duidelijk onderscheid aan tussen feiten, beweringen en meningen.

    3. De journalist gaat zorgvuldig en integer te werk en geeft daarvan ook blijk in zijn berichtgeving door verantwoording af te leggen over zijn journalistieke methoden.

    4. In zijn berichtgeving baseert de journalist zich alleen op zijn eigen waarneming of op bronnen die hem bekend zijn of die hij betrouwbaar acht.

    5. De journalist controleert de feiten in zijn berichtgeving en maakt die feiten waar mogelijk controleerbaar.

    6. Bij het bewerken van nieuws, in tekst, geluid, beeld of combinaties daarvan (infografieken, animaties) maakt de journalist duidelijk waaruit zijn bewerking bestond.

    7. De journalist die in zijn berichtgeving fictieve elementen verwerkt, door namen van betrokkenen te wijzigen of feiten te dramatiseren, legt daarvan telkens rekenschap af.

    8. In columns, recensies, opiniërende berichten en vergelijkbare genres komt de journalist een grotere vrijheid toe dan in andere berichtgeving, waar het gaat om het controleren van feiten, het achterwege laten van wederhoor, en het door elkaar gebruiken van feiten en fictie.

    9. De journalist die verwijst naar informatie van derden, door een ander medium als bron te noemen of door het aanbrengen van een hyperlink, doet dat openlijk en royaal, maar is daarmee niet per se verantwoordelijk voor de inhoud van de onderliggende informatie.

    Onafhankelijk
    10. De journalist verricht zijn werk in onafhankelijkheid en vermijdt (de schijn van) belangenverstrengeling.

    11. De journalist zal, indien hij gebonden is aan enige politieke partij, belangenvereniging of bedrijf anders dan de uitgever van zijn eigen medium, daarvan in zijn berichtgeving telkens rekenschap geven indien dat voor de beoordeling van het bericht relevant is.

    12. De journalist maakt geen misbruik van zijn positie.

    13. De journalist neemt geen materiële of immateriële vergoedingen aan die bedoeld zijn berichtgeving te beïnvloeden, te bevorderen of tegen te gaan.

    Fair
    14. Bij het verzamelen, selecteren en bewerken van nieuws gaat de journalist fair te werk.

    15. De journalist beschermt bronnen aan wie hij vertrouwelijkheid heeft toegezegd.

    16. De journalist die zich baseert op anonieme bronnen moet aannemelijk maken dat zijn bronnen betrouwbaar zijn, de informatie niet op andere wijze kon worden verkregen en hij die zo goed mogelijk elders heeft geverifieerd.

    17. Het zoeken naar hoor en wederhoor is een journalistiek basisprincipe. In het bijzonder bij het publiceren van beschuldigingen of verdachtmakingen aan het adres van een persoon of organisatie, past de journalist wederhoor toe. De beschuldigde krijgt voldoende gelegenheid, liefst in dezelfde publicatie en zonder onredelijke tijdsdruk, te reageren op de aantijging.

    18. De journalist zal de privacy van personen niet verder aantasten dan in het kader van een open berichtgeving noodzakelijk is.

    19. De journalist ontziet de privacy van slachtoffers, nabestaanden, patiënten maar ook van verdachten en daders door de algemene herkenbaarheid van betrokkenen in de berichtgeving te vermijden in al die gevallen waarin deze personen onevenredig nadeel van herkenbaarheid zullen ondervinden en voor zover het vermijden van herkenbaarheid niet in strijd is met het belang van een adequate berichtgeving.

    20. De journalist publiceert geen tekst of foto’s en zendt geen audio-opnames of beelden uit die zijn gemaakt van personen in privé-situaties zonder toestemming van de betrokkene, tenzij met de publicatie een groot maatschappelijk belang is gediend.

    21. De journalist gebruikt geen privé-documenten tenzij de betrokkenen daarvoor toestemming hebben gegeven, of met de publicatie een groot maatschappelijk belang is gediend.

    22. De journalist van wie blijkt dat hij een onjuist bericht heeft gepubliceerd, zal een schadelijke onnauwkeurigheid, gevraagd of ongevraagd, op zo kort mogelijke termijn op royale wijze corrigeren.

    Open vizier
    23. De journalist verzamelt, selecteert en publiceert het nieuws zonder zich te verschuilen achter een andere dan zijn eigen identiteit, tenzij met die werkwijze een groot maatschappelijk belang is gediend.

    24. De journalist maakt zichzelf en zijn methoden bij het verzamelen van informatie in beginsel als zodanig bekend.

    25. De journalist lokt geen incidenten uit met de bedoeling nieuws te creëren. Hij lokt evenmin incidenten uit om een misstand te illustreren, tenzij daarmee een groot maatschappelijk belang is gediend.

    26. Tenzij daarmee een groot maatschappelijk belang is gediend, neemt de journalist niet anoniem of onder pseudoniem deel aan discussies, op internet of in andere media indien er raakvlakken zijn tussen zijn gewone berichtgeving en zijn bijdragen aan die discussies.

    27. De journalist steelt geen informatie en betaalt niet voor gestolen informatie.

    28. De journalist maakt geen gebruik van onrechtmatig door derden verkregen informatie, tenzij met publicatie daarvan een groot maatschappelijk belang is gediend.

  5. [verwijderd] 16 september 2018 18:28
    Beste Arend-Jan Kamp,

    Hartelijk dank voor je vooruitblik. Gelukkig toch nog iets over Pharming.......

    Zie de bovenstaande codes voor de journalistiek.
    Mijn vraag in eerdere posts aan jou was: wat heeft je ertoe bewogen om het A4tje (want een degelijk rapport hebben de meesten van ons nog altijd niet gezien),dat intern bestemd was voor betalende klanten van Kempen en dat 'per ongeluk' door het raam kwam waaien, in het publieke domein te slingeren?

    Het was immers, zoals ik het begrijp, interne bedrijfsinformatie absoluut niet te vergelijken met een rapport of analisten-visie met koersdoel van een KBC, of you name it andere analist.
    Het doel van het episteltje was dus geheel anders dan het doel bij een KBC rapport Kiadis waaraan je refereert.
    Appels kun je niet met peren vergelijken. Desondanks heb je het bericht het forum opgeslingerd.

    Op mijn vraag wat je overwegingen zijn geweest krijg ik helaas geen antwoord. Oke, shit happens.

    Brengt mij dan wel op de volgende vraag : vind je zelf dat je je (voldoende)aan de code voor de journalistiek (https://www.nvj.nl/ethiek/ethiek/code-journalistiek-nederlands-genootschap-hoofdredacteuren-2008) hebt gehouden? Zo ja, is er toch niks aan de hand? En dan kun je dit ook gewoon ff vertellen.

    Ik ben oprecht benieuwd naar je antwoord en wie weet liggen wij hier morgen als beleggers in Pharming dan, net als jij, ook helemaal krom van het lachen (daar ben ik wel aan toe na vrijdag).

    Alvast dank en een prettige zondag nog.

  6. forum rang 7 wiegveld 16 september 2018 19:07
    quote:

    JohnM schreef op 16 september 2018 17:48:

    [...]
    Wat een onzin. In plaats van op de man te spelen en als een stelletje dreinende pubers door te blijven zagen over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is, kunnen een aantal van jullie beter eens bij jezelf te rade gaan waarom je zoveel in één individueel aandeel investeert.
    Nog nooit van spreiding gehoord? Risico's afdekken?
    Of zijn jullie (ik heb het nu tegen de dreinende kleuters) geen beleggers maar gokkers? Accepteer dan gewoon je verlies, want dat hoort bij gokken.
    we zullen zien John M.

    de feiten zijn dat midden in de beurshandel AJK een tekst de wereld inslingert om 13.35, zonder enige aankleding een koersdoel van 60 cent. Niet gek dat er een paniekerige golf loskomt, dat turbo's worden doorbroken etc.

    Dan om 17.50 verklaart hij zijn anonieme bron en de reden waarom die dat bericht bij AJK lekt.

    ofwel AJK maakt zich schuldig aan het meewerken aan beursmanipulatie. mooier kan ik het niet maken. Hij kon weten dat er idd een grote groep Pharming believers is die fors in dit aandeel zitten. Mag je het wel brengen (denk zelf dat dit voor- of nabeurs moet trouwens) maar met een disclaimer erbij.

    en o ja dank voor je zorgen
    Ik heb een relatief klein belang in Pharming en spreid mijn aandelenbezit heel goed dank u!
  7. forum rang 7 ff_relativeren 16 september 2018 19:26
    @ Wiegveld,

    De VEB was al vele uren eerder met hun publicatie. Loop niet zo te miepen.

    IEX was vrijdag om 13:35 uur niet de eerste met het bericht over Pharming. Kijk eens naar dit bericht van vrijdagochtend 14 september om 09:14 uur :

    www.veb.net/beurs/beursnieuws#65733 .

    Daarbij gooi je ook onterecht 2 dingen door elkaar. Bedrijfseigen koersgevoelige informatie wordt voorbeurs en nabeurs gebracht, of zo spoedig mogelijk met inachtneming van een korte stop op de handel, zodat iedereen gelijk en op tijd kennis kan nemen van het nieuws.

    Maar de mening van een analist doorgeven als nieuwsgaring, dat is iets heel anders. En dat kan op ieder moment gepubliceerd worden.

    @ Wiegveld : adviezen en koersdoelen zijn er zowel naar boven als naar beneden. En nee, dat is geen beursmanipulatie. Het enige kromme aan die adviezen, is dat niet iedereen op hetzelfde moment geinformeerd wordt. (misschien mag je dat gemeen vinden)

    AJK heeft niets anders gedaan dan een analistenadvies publiceren dat al vele uren eerder door de VEB openbaar gemaakt was.

  8. forum rang 7 wiegveld 16 september 2018 20:11
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 september 2018 19:26:

    @ Wiegveld,

    De VEB was al vele uren eerder met hun publicatie. Loop niet zo te miepen.

    IEX was vrijdag om 13:35 uur niet de eerste met het bericht over Pharming. Kijk eens naar dit bericht van vrijdagochtend 14 september om 09:14 uur :

    www.veb.net/beurs/beursnieuws#65733 .

    Daarbij gooi je ook onterecht 2 dingen door elkaar. Bedrijfseigen koersgevoelige informatie wordt voorbeurs en nabeurs gebracht, of zo spoedig mogelijk met inachtneming van een korte stop op de handel, zodat iedereen gelijk en op tijd kennis kan nemen van het nieuws.

    Maar de mening van een analist doorgeven als nieuwsgaring, dat is iets heel anders. En dat kan op ieder moment gepubliceerd worden.

    @ Wiegveld : adviezen en koersdoelen zijn er zowel naar boven als naar beneden. En nee, dat is geen beursmanipulatie. Het enige kromme aan die adviezen, is dat niet iedereen op hetzelfde moment geinformeerd wordt. (misschien mag je dat gemeen vinden)

    AJK heeft niets anders gedaan dan een analistenadvies publiceren dat al vele uren eerder door de VEB openbaar gemaakt was.

    Denk dat er een foutje in de VEB tijd zit, 's ochtends ging daar de koers van Pharming nog richting 1,30 euro.
  9. forum rang 4 holenbeer 16 september 2018 20:41
    Ik las op ‘het andere forum’ dat ze een zaak gaan aanspannen. Ik hoop niet dat men door de reuring die zo’n zaak geeft adverteerders kwijt raakt, geen obligaties meer slijt enz. Dan raken we die prachtige site kwijt.
    Ik zat ook te denken om van die obligaties te kopen, maar zie daar maar van af.
  10. forum rang 7 ff_relativeren 16 september 2018 21:10
    Reuring over niets .. er is geen reden om koersdoelen en adviezen niet te publiceren. Het zou anders zijn als er bedrijfs-eigen feiten gelekt waren die koersgevoelig zijn. Dan had Pharming er immers zelf mee moeten komen.

    Nu gaat het helemaal niet om bedrijfs-eigen feiten. Het gaat om branche-ontwikkelingen en de mening van 1 analist daarover. Gents, de ene keer is een analist positief .. en hoor je niets -zelfs niet van shorters-. De andere keer is een advies negatief ..

    en komen de valsigheden uit alle hoeken en gaten, door zgn believers die abusievelijk denken dat een beleggersplatform een fanclubje is.

    Een beleggersforum moet (kunnen) voorzien in alle invalshoeken en alle nieuwsgaring. Op bedrijfsniveau, op brancheniveau en zelfs op economisch / regelgevend / geopolitiek niveau.

    Wie het niet eens is met de analist van bureau Kempen, kan proberen om met Kempen in dialoog te gaan. Maar dan wel op de inhoud.

    Nog nooit heb ik een beleggersplatform zo zien verzieken door de onverdraagzaamheid van zogenaamde believers. Nog nooit heb ik zo op de man zien spelen als wat er hier gebeurt. Schamen jullie je niet ?
  11. [verwijderd] 16 september 2018 21:20
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 september 2018 19:26:

    @ Wiegveld,

    De VEB was al vele uren eerder met hun publicatie. Loop niet zo te miepen.

    IEX was vrijdag om 13:35 uur niet de eerste met het bericht over Pharming. Kijk eens naar dit bericht van vrijdagochtend 14 september om 09:14 uur :


    www.veb.net/beurs/beursnieuws#65733 .

    Daarbij gooi je ook onterecht 2 dingen door elkaar. Bedrijfseigen koersgevoelige informatie wordt voorbeurs en nabeurs gebracht, of zo spoedig mogelijk met inachtneming van een korte stop op de handel, zodat iedereen gelijk en op tijd kennis kan nemen van het nieuws.

    Maar de mening van een analist doorgeven als nieuwsgaring, dat is iets heel anders. En dat kan op ieder moment gepubliceerd worden.

    @ Wiegveld : adviezen en koersdoelen zijn er zowel naar boven als naar beneden. En nee, dat is geen beursmanipulatie. Het enige kromme aan die adviezen, is dat niet iedereen op hetzelfde moment geinformeerd wordt. (misschien mag je dat gemeen vinden)

    AJK heeft niets anders gedaan dan een analistenadvies publiceren dat al vele uren eerder door de VEB openbaar gemaakt was.

    Onjuist, de VEB was NIET eerder.

    In uw latere post verwijt u beleggers van alles en roept hen zelfs op 'zich te schamen'.....Dat gaat wel erg ver, vind u ook niet?

    U verzoekt vooral met FEITEN aan te komen, daar ben ik het dan ook zeker mee eens, dus wilt u zo vriendelijk zijn de juiste VEB feiten in de vorm van een correctie nog even te posten?
    Nu zou u de serieuze Pharming-belegger zo maar op basis van onjuiste informatie op het verkeerde been kunnen zetten, toch iets om je voor te schamen, mee eens?
  12. [verwijderd] 16 september 2018 21:27
    @AJK,

    Dank, heel veel dank zelfs! Je heb me een geweldig weekend bezorgt.

    vind het alleen jammer in de voorbeelden die je aanvoerde ook niet de koop van je huis in crisistijd en de daarbij behorende hypotheek heb aangehaald.

    Verder is alles wel benoemt voor die gene die tussen de regels door kan lezen dan ;)

    Iedereen tevree zou ik denken Iex met de aantal hits, jij heb je zegje kunnen doen en de leden hebben gedaan waar ze goed in zijn!

    Chapeau!!!!

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links