TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom september 2018

4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
nr36
0
Toyota passeert TomTom voor Google

Automaker Toyota staakt zijn verzet tegen Google's besturingssysteem Android. De aankondiging betekent een gevoelige tik voor de geplaagde navigatiemaker TomTom.

Hoewel Toyota alleen toestemming geeft voor het gebruik van de entertainmentsoftware van de Amerikaanse technologiereus in zijn auto's, is het een eerste voet tussen de deur voor het databedrijf.
Tot voor kort moest Toyota niets van Google weten. De Japanners meenden dat het gebruik van Android in de auto de veiligheid niet ten goede zou komen. Bovendien waren er zorgen of de beveiliging van de systemen van Google wel robuust genoeg waren.

Achterdeur
De automaker maakte het gebruik van Google niet totaal onmogelijk. Toyota bood zowel Apple als Google een achterdeur via zijn eigen systemen. Hierdoor konden de ze wel hun entertainmentapps voor Toyota aanbieden, maar hadden deze geen toegang tot de data van de auto.

Volgens persbureau Bloomberg zal Toyota zijn plannen met Google in oktober presenteren. Het bericht is slecht nieuws voor navigatiebedrijf TomTomTOM2€6,36-0,75%. Eerder deze week werd bekend dat Renault, Mitsubishi en Nissan een partnerschap zijn aangegaan met Google. Dat betekent dat de navigatie en entertainment in het dashboard van nieuwe automodellen door het Amerikaanse technologiebedrijf zullen worden verzorgd. Het kostte TomTom een kwart van zijn beurswaarde. Het aandeel is sindsdien niet meer hersteld.

Toyota is de derde grootste automaker van de wereld. Het bedrijf verkocht afgelopen jaar 10,3 miljoen auto's.
Lees ook

Google dwingt TomTom opnieuw tot koerswijziging
Datahonger
TomTom heeft jaren geroepen dat autofabrikanten Google uit hun wagens zouden weren. Ze zouden niets ophebben met de datahonger van het Amerikaanse technologiebedrijf. Google mag vanaf 2021 de navigatie- en entertainmentsystemen inbouwen in nieuwe modellen van deze autofabrikanten. Renault is nu een van de grotere klanten van TomTom voor deze dienst.

Eerder deze week zei TomTom-cfo Taco Titulaer nog tegenover het FD: ‘De concurrentie zal niet weggaan en zal steeds veranderen. Maar dit betekent niet dat de hele auto-industrie nu overgaat op Google.’
Het is niet voor het eerst dat Google TomTom dwars zit. Na de introductie van Google Maps ging de schwung uit de markt voor navigatiekastjes. Sindsdien verlegt TomTom de focus naar de grootzakelijke markt. Onder meer op het gebied van de zelfrijdende auto.

Artikel FD
[verwijderd]
1
Het lijkt mij dat TT dit weekend met een antwoord moet komen

Anders wordt het weer een drama

Als TT alles over zich heen laat komen, zonder commentaar, of met die slappe one-liners, zalhet zeker verkeerd gaan

HG sta op, doe eens wat !
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 21 september 2018 21:52:

Maandag weer een klap omlaag..Toyota gaat ook naar Google

De kans op een daling maandag is groot.
[verwijderd]
0
quote:

Stille vennoot schreef op 21 september 2018 22:03:

Het lijkt mij dat TT dit weekend met een antwoord moet komen

Anders wordt het weer een drama

Als TT alles over zich heen laat komen, zonder commentaar, of met die slappe one-liners, zalhet zeker verkeerd gaan

HG sta op, doe eens wat !
HG slaapt al lang, wachtend op zijn volgende wake up call
san marco
0
Android is geliefd bij hackers....laten de auto fabrikanten maar goed gewaarschuwd zijn.

Google waarschuwt politici VS voor hackpogingen op persoonlijke Gmail-accounts
Google heeft Amerikaanse senatoren gewaarschuwd dat andere landen hackpogingen hebben uitgevoerd op hun persoonlijke Gmail-accounts. Het is onbekend wat de landen dachten te vinden in de privé-accounts van politici.
Het gaat volgens een Amerikaanse senator niet alleen om politici zelf, maar overheden zouden het ook gemunt hebben op medewerkers van de politici, schrijft CNN. Het is onbekend hoe de hackers van andere landen hebben geprobeerd de Amerikaanse mailboxen binnen te dringen en hoe Google daarachter is gekomen. Het zoekbedrijf logt elke poging om in te loggen op een account van de maildienst.
Het gaat om politici van beide grote partijen in de Verenigde Staten, dus zowel de Republikeinen van president Donald Trump als Democraten van de oppositie. Het is onbekend of de aanvallen iets te maken hebben met komende verkiezingen in de Verenigde Staten, waarbij Amerikanen veel leden van het parlement uitkiezen.
Het hacken van mailboxen van politici door andere landen komt geregeld in de openbaarheid. Zo zette Wikileaks bijna 20.000 mails van de Democraten online, werd vice-president Mike Pence slachtoffer van hacking en drongen hackers binnen in de mailbox van de Franse president Emmanuel Macron. Ook in Nederland is dat al eens voorgekomen: toenmalig minister Henk Kamp werd slachtoffer van phishing.
[verwijderd]
0
Toyota zet deur open voor Android in auto'
Door ANP PRODUCTIES
52 min geleden in FINANCIEEL

TOKIO - De Japanse autogigant Toyota gaat Google toestaan smartphones te verbinden met auto's van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de gestegen vraag van autorijders naar verbinding met telefoons heeft Toyota mogelijk over de streep getrokken.

Een samenwerking van Toyota en Google wordt mogelijk volgende maand al bekendgemaakt. Onlangs sloot Google al een samenwerking met een verbond van Renault, Nissan en Mitsubishi. Die deal gaat echter veel verder. Google levert daarbij de volledige infotainmentsoftware voor de auto's in plaats van dat slechts telefoons toegang krijgen tot de systemen van de auto.

De samenwerking van Google met de drie automerken was een flinke klap voor TomTom, dat afgelopen week hard onderuit ging op de beurs. TomTom levert ook infotainmentdiensten aan automakers.
san marco
2
Google geeft graag andere partijen toegang tot jouw gegevens. Dat doen ze op Android ook. Bijna elke app vraagt onnodige rechten tot jouw gegevens. Wat is het belang van Google hierin. Nou, dat schept "deniability". Als de gegevens die Google zelf verzameld heeft naar buiten lekken kan Google altijd altijd ontkennen dat zij het waren, er zijn immers nog talloze andere mogelijkheden. Het is wel zeker dat Google gegevens deelt met andere partijen, welke daar mogen wij naar raden. Daarbij is het ook zo dat het bijna niet anders kan dat mensen binnen de organizatie toegang hebben tot de gegevens. Daarvan zullen er ook zijn die gegevens weer naar buiten spelen.

Een voorbeeld. Ik kreeg een paar weken geleden een melding van Google dat iemand in New York op mijn master account probeerde inloggen met mijn wachtwoord. Wat is daar zo vreemd aan? Nou dat ik dat account enkel gebruik als ik buitengesloten raak op mijn andere Google accounts. Het account was op een veilige computer aangemaakt en verder niet meer ergens anders voor gebruikt en er is al jaren niet op ingelogd. Wachtwoord (extreem sterk) wordt niet opgeslagen op enig apparaat. En toch blijkt iemand na vier of zo jaar inneens over mijn wachtwoord te beschikken. Het kan bijna niet anders dan dat een medewerker van Google dat doorgespeeld heeft. Niet zo ver gezocht, het is ook bekend dat criminelen bij de politie mensen proberen te binnen te loodsen om toegang te krijgen tot gegevens.

Een soortgelijke ervaring met Youtube waar in een opmerking maakte over een maffe religieuze leider waar een heel verhaal had gestaan in de krant. Een van zijn maffe aanhangers vond dat niet leuk en de volgende dag werd ik opgebeld. Wat me dan weer deed afvragen waar die man zo snel mijn telefoonnummer vandaan had, en deze had kunnen koppelen aan mijn youtube account. Het lijkt me aannemelijk dat sommige groepen een lijntje naar binnen hebben bij Google. Het zou ook vreemd zijn als die niet het geval was. Snowdon heeft meer dan overtuigend aangetoond dat dit bij de NSA zelf ook mogelijk is, en volgens een recent rapport zijn de meeste kritieke aanbevelingen om herhaling te voorkomen ook na jaren nog steeds niet geimplementeerd. Ook al zou Google 100% veilig zijn naar zijn eigen werknemers en contractors, dan nog kan het lek optreden bij de partijen waarmee ze grootschalig gegevens delen.

Feitelijk wordt er door dit soort bedrijven een situatie geschapen waar je niet meer weet welke gegevens van jou bij wie uithangen. Het zwerft allemaal over het Internet. Mensen die denken dat je gegevens veilig zijn bij een grote jongen vergissen zich. Je legt alleen maar al je eieren in een mandje. We moeten echt af van Amazon, Google, Facebook. Dit zijn gewoon privacy gedrochten en ook een risico voor onze nationale veilighed. (Willen we echt dat onze bestuurders door het buitenland worden gechanteerd?). We moeten echt werk gaan maken, want deze bedrijven gaan gewoon door met hun invasie, willen in de auto, in Iot, in Homepods etc. De politiek neemt een veel te afwachtende houding aan (Te druk met nog meer belastingverlaging voor ze te regelen).

De manier waarop Google met onze privacy omgaat is helemaal niet zo veilig als ze willen suggereren met hun hack contests en bug openbaringen. Als ze werkelijk om onze privacy gaven zouden ze playstore opschonen en enkel malwarevrij-geteste apps toestaan, zoals Apple ook al jaren doet. Ze zouden ook niet alle datastromen via hun servers leiden via hun api's. Wat ze doen is windowdressing, een mooi public image maken. Maar ondertussen is het graaien op elke mogelijke manier en anderen de kans geven mee te graaien zodat ze de schuld elders kunnen leggen als jouw gegevens op straat komen.
[verwijderd]
0
Dat artikel in het fd is er weer opvallend snel....en wordt tt weer snel erg negatief belicht...terwijl in eerste instantie puur om telefoon verbinding gaat.....maar ja...pffff
san marco
0
Nu.nl

Google blijft derde bedrijven toegang verlenen tot Gmail, waardoor zij e-mails van gebruikers kunnen scannen, als gebruikers daarvoor een app of browserextensie installeren. Ook staat het deze bedrijven vrij om de verzamelde gegevens met anderen te delen.

Dat heeft de internetgigant middels een brief laten weten aan het Amerikaanse Congres, meldt The Wall Street Journal.
In juli werd bekend dat Google honderden ontwikkelaars van buiten het bedrijf toegang geeft tot de mailboxen van Gmail-gebruikers. De bedrijven doen dat bijvoorbeeld door een aparte e-mailapp aan te bieden, waarmee gebruikers met hun Gmail-account kunnen inloggen.

Op die manier krijgen de bedrijven inzicht in het e-mailgebruik. Zij kunnen bijvoorbeeld de inhoud van berichten scannen of controleren of een gebruiker een bepaalde e-mail geopend heeft.
In sommige gevallen worden de e-mails niet door computerprogramma's, maar door mensen gelezen. Volgens The Wall Street Journal hebben honderden ontwikkelaars toegang tot Gmail-inboxen, nadat gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven.
In de brief aan het Amerikaanse Congres schrijft Google dat het bedrijf het scannen van e-mails toestaat, zolang gebruikers op de hoogte zijn van de activiteiten. In veel gevallen bieden de bedrijven gratis apps aan om gebruikers te verleiden toestemming te geven.
Google is vorig jaar zelf wel gestopt met het scannen van Gmail-berichten voor reclamedoeleinden.
Google beantwoordt niet alle vragen
Congresleden hadden Google gevraagd om een overzicht te geven van het aantal keer dat het bedrijf een derde partij heeft geschorst, omdat die zich niet aan de regels hield. Ook vroegen zij om een lijst van gevallen waarin derde partijen data met anderen hebben gedeeld. Aan deze verzoeken gaf Google in de brief geen gehoor.
Op 26 september vindt een verhoor door een commissie van de Amerikaanse Senaat plaats over het privacybeleid van internetbedrijven. Daarbij treedt Googles privacydirecteur Keith Enright op als getuige. Ook Apple, Twitter en retailgigant Amazon zijn voor het verhoor uitgenodigd.
[verwijderd]
1
Goddijn snapt er geen ene reet van
Komt met kletsverhalen naar Bloomberg
Wat is dit een prutser van de 1e orde met personen in zijn Management van hetzelfde niveau
Dit gaat maandag weer loodrecht omlaag
Deze Goddijn heeft geinteresseerde partijen voor een overname geweigerd en nu krijgt hij de deksel op zijn neus
Dit gaat echt fout
Allemaal grote klanten die overlopen
Maandag weer dik onder de 6 Euro maar nu Blijvend
Justin zal wel weer positieve sprookjes gaan vertellen want die is er altijd als de kippen bij slecht nieuws voor TomTom te weerleggen
Ik trap er al lang niet meer in
san marco
0
Ik zie het al helemaal voor me: Google die informatie over de ritten van betreffende auto aan de verzekeraar verkoopt. Dit gaat helemaal niet de goede kant op.
VanillaSky
0
Gaat het ook om maps?? De kans is heel reeel dat de normale mapping business (vorig jaar goed voor 400mio orders) eenzelfde scenario als de PND gaat doorlopen na het google smartphone debacle. Gaan HD maps dan soelaas bieden?

Gezien de berichten die ik nu al zie ben ik heel bang voor een bloedbad maandag. Harold moet NU in actie komen
vreemdvermogen
0
De Endgame (voor TomTom?) is begonnen.Reken maar dat de reuzen MS, Apple en Baidu die strijd wel aan gaan.
[verwijderd]
0
VanillaSky
0
quote:

Tomtom10 schreef op 21 september 2018 22:22:

Gaat het ook om maps?

Lezen...gaat alleen om Android telefoon verbinding....
Ik heb ook net gelezen dat de volledige plannen nog bekend gemaakt moeten worden..
Mojo
2
Bericht samenwerking TomTom en Toyota

"TomTom heeft een deal gesloten met het Toyota. Daardoor komt de TomTom Navigatie App beschikbaar voor bestuurders van Toyota's in Argentinië, Brazilië en Paraguay zonder extra kosten.

De app combineert offline kaarten met online diensten zoals TomTom Traffic, SpeedCams, Online Search en Online Routing. De app werkt op de besturingssystemen Android en iOS van Apple voor smartphones en is door gebruik van screen-mirroring te zien op het scherm in de auto"

Het artikel uit FD is misleidend. Als of Toyota een belangrijke klant van TT is

san marco
0
Het bedrijfsmodel van Google is gebaseerd op data .... en die gaan ze krijgen met de auto (route, type auto, woon-werk adres, communicatie autorijder via android...)
[verwijderd]
0
Toyota zet deur open voor Android in auto'
Gepubliceerd op 21 sep 2018 om 21:17 | Reacties: 1 | Onderwerpen: autoindustrie
Alphabet (20 sep)
1.186,870 +15,780 (+1,35%)

TomTom (17:35)
6,358 -0,048 (-0,75%)

TOKIO (AFN) - De Japanse autogigant Toyota gaat Google toestaan smartphones te verbinden met auto's van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de gestegen vraag van autorijders naar verbinding met telefoons heeft Toyota mogelijk over de streep getrokken.

Een samenwerking van Toyota en Google wordt mogelijk volgende maand al bekendgemaakt. Onlangs sloot Google al een samenwerking met een verbond van Renault, Nissan en Mitsubishi. Die deal gaat echter veel verder. Google levert daarbij de volledige infotainmentsoftware voor de auto's in plaats van dat slechts telefoons toegang krijgen tot de systemen van de auto.
Halte
2
Probleem is dat veel jongere adolescenten zijn opgegroeid in een tijdperk waarin privacy sowieso al is ondergesneeuwd in al het digitaal geweld. Dat je vervolgens met android in je auto, met waarschijnlijk een gratis Google maps , nog meer aan privacy inlevert dan je al met je mobiel op zich doet interesseert ze niet of staan ze niet bij stil; de generatiekloof tussen een bijna zestiger Godijn die (terecht) denkt dat privacy iets is wat je moet koesteren en voor wil betalen en een 30 jarige die alleen gemak en goedkoop wil met daardoor opoffering van privacy doet hier helaas Tomtom misschien wel de das om !
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil -0,205 (-3,31%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront