Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
voda
0
'Smith investeert helft salaris in AF-KLM'

Gepubliceerd op 17 sep 2018 om 14:14 | Views: 1.408

Air France-KLM 16:03
8,64 +0,10 (+1,15%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe topman van Air France-KLM investeert de helft van zijn vaste jaarsalaris in de luchtvaartcombinatie. Dat heeft Benjamin Smith op zijn eerste dag bekendgemaakt in een videoboodschap aan het personeel, melden Franse media. Die investeringen zijn volgens hem een blijk van het vertrouwen dat hij heeft in het toekomstige succes van Air France-KLM.

Smith verdient bij Air France-KLM een vast salaris van 900.000 euro. Met allerlei bonussen kan dit oplopen tot 4,25 miljoen euro per jaar. Dat is fors meer dan zijn voorganger Jean-Marc Janaillac verdiende en dat leidde al tot scheve gezichten bij de Franse vakbonden die salarisverhoging voor de piloten proberen te bewerkstelligen.
voda
0
Verkoop Frans belang AF-KLM 'geen taboe'

Gepubliceerd op 17 sep 2018 om 09:22 | Views: 2.650

Air France-KLM 16:12
8,63 +0,09 (+1,05%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaartcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer. Dat heeft de Franse minister van Transport Elisabeth Borne maandag gezegd tegen het Franse radiostation RMC. Ze voegde daar wel aan toe dat de optie op dit moment niet op tafel ligt nu net een nieuwe topman is aangetreden.

De uitspraken van Borne komen op de dag dat de Canadees Ben Smith begint als topman van Air France-KLM. Hij volgt de eerder dit jaar vertrokken Jean-Marc Janaillac op. Die struikelde over een loonconflict met de piloten van Air France.

Frankrijk is met een belang van ruim 14 procent de grootste aandeelhouder van Air France-KLM.
voda
0
Beursblik: Berenberg ziet opwaartse ruimte Air France-KLM

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg gaat het aandeel Air France-KLM volgen met een koopadvies en koersdoel van 10,50 euro, wat ongeveer een kwart hoger is dan de huidige koers.

Natuurlijk heeft de luchtvaartmaatschappij grote problemen met zijn vakbonden in Frankrijk en die moeten met urgentie aangepakt worden, aangezien de kosten van arbeid en stakingen de pan uit rijzen. De nieuwe CEO Ben Smith heeft daarvoor een mandaat en kan voor een harde lijn kiezen, zoals IAG eerder deed bij de Iberia-stakingen. Dit kan voor meer onrust zorgen op de korte termijn, maar daarna jarenlang een stevige bodem onder het aandeel leggen.

De kosten liggen bij Air France 20 procent hoger dan bij de gemiddelde gerenommeerde maatschappij. Als die dalen, zouden de marges sterk opfleuren, menen de analisten van de zakenbank. Bovendien is het bedrijf zeer gevoelig voor omzetgroei: als de omzet een procentpunt hoger uitvalt dan verwacht, stijgt de operationele winst met 15 procent. Volgens een marktanalyse van Berenberg is er meer ruimte om in 2019 de prijzen voor lange-afstandsvluchten te verhogen, dan de markt denkt.

Zulke meevallers kunnen zorgen voor een beter sentiment en hogere koersen, zeker als de Franse Staat zijn belang zou verkopen.

Als je Air France-KLM in stukken zou verkopen dan zouden KLM en de resterende luchtvloot 6,00 euro per aandeel waard zijn, becijferden de analisten. De waarde die aan Air France wordt toegeschreven is dan erg laag, terwijl de Franse maatschappij goed is voor 55 procent van de capaciteit van de groep. Hier is dus waarde te vinden voor beleggers die bereid zijn tijdelijke volatiliteit te doorstaan.

Het aandeel Air France-KLM noteerde dinsdag op een licht hoger Damrak 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
KLM schrapt honderd retourvluchten om storm

Gepubliceerd op 20 sep 2018 om 16:42 | Views: 65

Air France-KLM 16:33
8,99 -0,03 (-0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Omdat vrijdag stormachtig weer wordt verwacht, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten. ,,Er wordt een dusdanig heftige wind verwacht dat Schiphol minder baancapaciteit heeft voor het starten en landen. Daarom hebben we besloten vluchten er tussenuit te halen, zodat reizigers niet stranden op Schiphol'', zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Het gaat om vluchten van en naar Europese bestemmingen. Passagiers worden omgeboekt naar latere vluchten.

Het KNMI heeft voor vrijdag code geel afgegeven vanwege zware windstoten, met uitzondering van Limburg.
manuss
0
quote:

Achtbaan schreef op 25 september 2018 15:37:

Correctie op komst?
Hoezo? Bedoel je de huidige daling vanwege de duurdere brandstof?!
voda
0
Air France mag geen staatssteun krijgen volgens nieuwe topman - media

(ABM FN-Dow Jones) Air France mag geen staatssteun krijgen. Dit schreef The Financial Times donderdag op basis van uitspraken van de nieuwe topman van de luchtvaartmaatschappij Benjamin Smith.

Smith, die op het punt staat de onderhandelingen met de vakbonden in te gaan, vertelde volgens de krant dat de Franse president Emmanuel Macron bereid zou zijn het staatsbelang in Air France van 14 procent van de hand te doen.

Daarmee zou voor Air France een aandeelhouder wegvallen die garant kan staan voor steun in financiële noodgevallen en in het geval het lastig wordt de concurrentie het hoofd te bieden.

Smith, woensdag in Parijs, gaf volgens de krant aan dat de Franse regering vindt dat het belang niet mag worden gezien als een soort verzekering. Een verkoop van het belang maakt in de visie van Smith dan ook geen verschil.

Smith is inmiddels tien dagen de nieuwe CEO van Air France-KLM. Zijn benoeming stuitte op kritiek van onder meer de vakbonden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
KLM maakt afspraken voor grondpersoneel

Gepubliceerd op 27 sep 2018 om 14:16 | Views: 26

Air France-KLM 14:12
8,59 +0,06 (+0,70%)

AMSTELVEEN (AFN) - KLM heeft nieuwe afspraken gemaakt met de vakbonden over de cao voor het grondpersoneel. De luchtvaartmaatschappij bereikte in juni al een akkoord op hoofdlijnen met vakbond FNV. Die overeenkomst is nu verder uitgewerkt en er zijn nu meerdere bonden bij betrokken, zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

,,De inhoud is hetzelfde als in juni, wel is er een en ander bijgekomen'', aldus de vakbondsman. Meest in het oog springende vernieuwing is volgens hem een nieuw functiewaarderingssysteem met loonschalen.

Het grondpersoneel van KLM krijgt er tot 1 juni 2019 in totaal 2,5 procent loon bij. Ook worden er meer mensen aangenomen om de werkdruk te verlichten en zijn er afspraken gemaakt over uitstroommogelijkheden voor oudere werknemers. De cao geldt voor voor circa 14.500 werknemers.
voda
0
CNV Vakmensen bereikt cao-akkoord met KLM

(ABM FN-Dow Jones) CNV Vakmensen heeft samen met ander vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst met KLM voor het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij. Dit meldde de vakbond donderdag.

KLM en de vijf bonden zaten in totaal twaalf keer met elkaar aan tafel om tot een nieuwe cao voor in totaal 14.000 grondmedewerkers van de luchtvaartmaatschappij te komen.

"Nieuwe onderhandelingen hebben nu een beter resultaat opgeleverd", aldus onderhandelaar Michiel Wallaard van CNV Vakmensen, die meent dat veel grondmedewerkers hier "iets van gaan merken".

De cao geldt voor anderhalf jaar en loopt met terugwerkende kracht van 1 januari 2018 tot 1 juni 2019. In die periode gaan de lonen in totaal met 2,5 procent omhoog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
KLM rondt verkoop Jet Center af

Air France-KLM 16:25
8,66 -0,31 (-3,48%)

AMSTELVEEN (AFN) - KLM heeft zijn Jet Center definitief van de hand gedaan. De activiteiten worden overgenomen door Jet Aviation. Een overnamebedrag maakte de luchtvaartmaatschappij niet bekend.

KLM stoot het onderdeel af om zich meer te richten op zijn kernactiviteiten. Het Jet Center, dat zich richt op de afhandeling van vluchten met privéjets en zakenvliegtuigen, past daar niet meer bij. Alle medewerkers van het Jet Center zijn maandag in dienst getreden bij Jet Aviation.
voda
0
Air France-KLM vervoert meer passagiers

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in september meer passagiers vervoerd, terwijl ook het vrachtvervoer steeg. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 9,1 miljoen passagiers, een stijging van 2,7 procent op jaarbasis.

Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,3 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 3,0 procent toe, en de bezettingsgraad steeg met 0,2 procentpunt naar 88,6 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 7,1 procent naar 1,7 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in september op 94,3 procent, een toename van 1,5 procentpunt.

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM steeg in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 1,5 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 0,2 procent en de beladingsgraad steeg met 1,0 procentpunt tot 60,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
he wat fijn dat jij ons dit kond doet anders hadden we het niet geweten. Bedankt hoor . Je bent geweldig.
voda
0
quote:

Dongen schreef op 8 oktober 2018 16:35:

he wat fijn dat jij ons dit kond doet anders hadden we het niet geweten. Bedankt hoor . Je bent geweldig.
Toegift! :-)

'Vliegers Air France licht positief over bod'

Gepubliceerd op 8 okt 2018 om 07:39 | Views: 1.193

Air France-KLM 16:24
8,41 -0,03 (-0,38%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse vliegersvakbond SNPL heeft voorzichtig positief gereageerd op een loonbod van Air France. De Franse luchtvaartmaatschappij heeft zijn piloten op korte termijn 4 procent loonsverhoging geboden en wil over een jaar verder praten.

Het bod van Air France behelst een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Op 1 januari 2019 volgt dan nog eens een loonsverhoging van 2 procent. De SNPL liet wel al weten dat die tweede verhoging niet als voorschot voor 2019 mag worden gezien. Dan blijft er namelijk nauwelijks meer ruimte om de inflatie te compenseren, stelt de bond.

Air France bevestigde dat er gesprekken zijn geweest met de sociale partners, maar ontkent dat het om onderhandelingen ging. Op de inhoud van de gesprekken wilde het zusterbedrijf van KLM niet ingaan.

Het personeel van Air France is al maanden aan het actievoeren voor een loonsverhoging en staakten in het voorjaar meerdere keren wat het bedrijf honderden miljoenen euro's kostte. Het loonconflict kostte voormalig topman Jean-Marc Janaillac de kop nadat hij zijn lot had verbonden aan een loonbod dat door het personeel werd afgewezen.

Terwijl Air France-KLM op zoek ging naar een nieuwe topman besloten de bonden geen nieuwe acties te plannen. Nu vorige maand de nieuwe topman Ben Smith is aangetreden, wordt er weer gepraat over een nieuwe cao.
voda
1
quote:

Dongen schreef op 8 oktober 2018 16:58:

zoals gezegd Voda: geweldig. Reuze bedankt.
Ja, en dat al sinds 2006. Wat een topper is die voda hé? :-)
Svenniex
0
manuss
0
quote:

Svenniex schreef op 9 oktober 2018 10:27:

Weten we waarom KLM opeens van een vlakke opening naar plus 4.5% gaat?
Lijkt op coveren shorters!?!
3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:58
Koers 9,670
Verschil -0,210 (-2,13%)
Hoog 9,700
Laag 9,540
Volume 210.320
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront