TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom september 2018

4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
NewKidInTown
0
Onderstaande bijdrage kwam ik elders (TA-draadje) tegen en sprak me erg aan. Ook ik zie tekenen van een behoorlijke terugval aankomen, althans de ingrediënten bouwen zich op.
Ik heb m'n long-positie TT vandaag gesloten en een terugkoop-order op lager niveau weer ingelegd, deze nog niet uitgevoerde order gaat er morgen voorbeurs weer uit. Eerst maar even voorzichtig aan en dan wellicht een correctie aan me voorbij laten gaan.
Hier komt ie:

quote:

Maan Arkenbosch schreef op 25 september 2018 22:00:

Wordt de financiële crisis in Argentinië de lont in het globale (olie) kruitvat?
Enkele weken geleden heb ik mijn zorg uitgesproken over de verder om zich heen grijpende schuld betaling/aflossing uitval in $ van de opkomende landen.
Dat zijn voornamelijk: Argentinië,Turkije,India,Brazilië,Pakistan,Indonesië,Sri Lanka,Zuid Afrika,Iran etc.
Vandaag, 25-09-2018 blijkt dat de voorgenomen rente verhoging van de Fed (V.S.) op 26-09-2018 voor de nodige financiële stress zorgt.
Van het IMF wordt verlangt dat zij als brandweerman op en neer rent om opkomende financiële branden te blussen.
De vraag is of het IMF deze tsunami van schulden landen wel aan kan.
Daarbij zullen ook de forse Trump leningen om de de V.S. belasting verlagingen te financieren, de banken kopschuw maken via hierdoor verder oplopende rente.
Statistisch is de olieprijs over de $.80 grens gestegen, waardoor een stijging naar $.130 mogelijk is.
Duidelijk is dat voor veel opkomende landen olie, een van de belangrijkste importen is.
Die olie is wel in $ genoteerd, dus dat wordt dubbel op, met een stijgende $ en olieprijs en hierna stijgende rente.
Het lijkt een kwestie van tijd, dat landen met een zware schuld in $, hun verplichtingen niet meer na kunnen komen of z.g. failliet gaan.
Dat wordt een zware dobber voor de banken welke straks met een oninbare schuld zitten, indirect gefinancierd is door de kleine spaarder.
Een escalatie van problemen, m.b.t. exporten, grondstoffen, belastingen, handels conflicten en sociale onrust ligt voor de hand.
Of zie ik het verkeerd?
Maar wie weet, moet die laatste vraag "Of zie ik het verkeerd?" bevestigend beantwoord worden.
[verwijderd]
0
Jij wilt nadenken over macro's? Really? Laatst zeg ik nog dat jij jouw beperkingen kent. En dan ga je...

Man, man, man...

Vat gewoon maar weer de inhoudelijke visie op tomtom van anderen samen, kid. En hou men op de hoogte van je turbo gegok.
NewKidInTown
0
DerksVisie
0
quote:

kusadasi schreef op 25 september 2018 19:26:

Een vraagje hier op het Forum waar zoveel kennis te vinden is t.a.z. TT,waarom ondervind het bedrijf Garmin geen enkele verzwakking op de beurs in de US door de
Google plannen in de autosector,Garmin is toch ook een navigatie gigant en was het vele jaren geleden terug. nog in de bieding strijd om de kaarten divisie te bemachtigen maar de strijd opgaf doordat TT de bieding won (misschien te veel betaald) heeft deze Garmin geen interesse in TT ,de koers van het aandeel Garmin bereikte recent een 5 jaar High en is nu rond de 13,2 miljard $ waard .
Er zijn twee redenen.

1. TomTom presenteert haar bedrijf negatief.
2. Europa waardeert haar bedrijven altijd een stuk minder dan de Amerikaan. Helaas de bittere waarheid.
[verwijderd]
0
Kijk eens aan. Kid, de zelfbenoemde ''out-of-the-box-denker'' toont zijn ''out-of-the-box-gedachten''.

Even serieus, als jij het over de ingrediënten in een Thais soepie wilt hebben, prima. Niet over macro-economie.

Overigens is jouw angst als contra indicatie op te vatten.

TOM2 komende tijd wss omhoog.
Meryntje
0
quote:

Nait Soesen schreef op 25 september 2018 23:32:

Heb een mail naar de FTM gestuurd!
AB. Ik heb ze via twitter geattendeerd.

Groet uit Schildwolde.
NewKidInTown
0
quote:

asti schreef op 25 september 2018 23:51:

TOM2 komende tijd wss omhoog.
Hoogstwaarschijnlijk wel omhoog, gezien de fundamenten zoals krimpende omzet, minieme netto-winst van circa 0,13 EUR, de koers/winstverhouding van 47,4 en de outlook voor de komende 5 jaren.

Maar ja, macro ontwikkelingen he.....
[verwijderd]
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 september 2018 23:59:

[...]

Hoogstwaarschijnlijk wel omhoog, gezien de fundamenten zoals krimpende omzet, minieme netto-winst van circa 0,13 EUR, de koers/winstverhouding van 47,4 en de outlook voor de komende 5 jaren.

Maar ja, macro ontwikkelingen he.....
Zo, dus je kunt niet alleen sites vinden die jou van een technische analyse voorzien, maar je ken ook nog eens de fundamenten. Wauw, je bewijst maar weer eens: je bent een groot denker.

Maar niet heus. Je begrijpt er weer eens helemaal niks van. De zaken die je nu noemt zijn de komende dagen helemaal niet van belang.

Nu jij uitgestapt bent, is de kans groot dat de koers de komende tijd gaat stijgen. Zo simpel is het.
NewKidInTown
0
Op 1 na zijn alle NL fondsen in de US in de min geeindigd, dat lijkt me een veeg teken voor morgen.

RELX 18,011 +3,10%
ArcelorMittal 27,684 -0,11%
ING 11,594 -0,23%
Royal Dutch... 29,579 -0,34%
ASML 161,674 -0,36%
Unilever Cert. 47,199 -0,41%
Philips Kon... 39,371 -0,41%
Galapagos 95,198 -0,61%
Aegon 5,729 -0,82%
vreemdvermogen
1
Wel een interessant interview met TomTom’s head of developer relations, Gregory De Jans. Zomaar 2 quotes:

A: The recent Google price changes have indeed led to a lot of Google Maps customers looking for more affordable alternatives. TomTom has seen double-digit growth in the percentage of visitors to the developer portal, users of our APIs and questions from customers looking to migrate from Google Maps APIs to TomTom Maps APIs.

A: The winner in the HD Maps space will be the company that can offer a complete mapping system delivering highly accurate, quickly updated HD Maps on a global scale. Our expertise in map-making, map delivery and map maintenance – together with our network of partners – puts us in a great competitive position to do just that.

geoawesomeness.com/all-need-know-tomt...
Levy
0
quote:

DerksVisie schreef op 25 september 2018 23:48:

[...]

Er zijn twee redenen.

1. TomTom presenteert haar bedrijf negatief.
2. Europa waardeert haar bedrijven altijd een stuk minder dan de Amerikaan. Helaas de bittere waarheid.
Belangrijkste reden is belabberde management. Geen afrekencultuur.
BW2017
0
Zo wil Ikea van de auto een woonkamer maken
Ikea stapt in autonoom rijden. Het bedrijf heeft zeven concepten gepresenteerd van interieurs voor onder meer een zelfrijdende winkel, sportschool, kantoor, café en hotel.

Erik Kouwenhoven 26-09-18, 05:00
Laatste update: 07:53
5

Ikea ziet autonome shuttles met lounge-achtige interieurs als een zakelijke kans. En waarom ook niet? Auto's zonder een stuur of dashboard geven ontwerpers namelijk de vrijheid om 'out-of-the-box' te denken. En een interieur ontwerpen met lades, een tafel en sofa-achtige stoelen kunnen ze bij de meubelgigant natuurlijk als geen ander.

ADVERTISING

inRead invented by Teads

© Ikea
Ikea heeft daarom zeven virtuele concepten onthuld die een visie schetsen voor de toekomst van het woon-werkverkeer. ,,Het ware potentieel van zelfrijdende auto's ligt niet in ons vermogen om te rijden zonder onze handen op het stuur te hebben'', aldus een woordvoerder. ,,Het zit 'm in wat we kunnen doen of ervaren in zelfrijdende auto's." De concepten heten respectievelijk Office, Cafe, Healthcare, Farm, Play, Hotel en Shop.

© Ikea
Sommige concepten zijn in lijn met wat we al kennen van autofabrikanten. Andere zijn nieuw en origineel. Cafe is bijvoorbeeld een coffeeshop op wielen die stedelingen aanmoedigt om even te stoppen met hun drukke leven en bij te komen met een café ??latte. Play is een kleine ruimte op wielen waarin gebruikers augmented reality-spellen kunnen spelen en Shop vindt het concept van een pop-upwinkel opnieuw uit door het mobiel te maken Tot slot brengt Healthcare artsen naar patiënten, in plaats van andersom.

© Ikea
Ikea heeft een app gemaakt waarmee Apple-gebruikers de zeven concepten vanuit elke hoek kunnen bekijken en op hun iPhone of iPad kunnen ervaren. Voorlopig komt het niet tot een echte uitvoering. De kans is groot dat Ikea wacht tot een ander bedrijf begint met het bouwen van autonome shuttles. Volvo bijvoorbeeld is er druk mee bezig. Dat zou kunnen leiden tot een mooi Zweeds samenwerkingsverband, met een topmodel dat Volvo Billy Pax zou kunnen heten.

www.ad.nl/auto/zo-wil-ikea-van-de-aut...
PWaWa
0
““In August, Alphabet was sued and accused of illegally tracking movements of millions of iPhone and Android phone users even when they use a privacy setting to prevent it.”

www.reuters.com/article/us-usa-intern...
[verwijderd]
0
quote:

PWaWa schreef op 26 september 2018 08:09:

““In August, Alphabet was sued and accused of illegally tracking movements of millions of iPhone and Android phone users even when they use a privacy setting to prevent it.”

www.reuters.com/article/us-usa-intern...
Dus gewoon inbreuk op de privacy
Levy
0
quote:

martinmartin schreef op 25 september 2018 18:02:

Richting de 3q cijfers een herstel met 25% naar 7.70 euro waarna de beter dan verwachte cijfers en de toelichting daarop het aandeel terugbrengt op 8,50 euro.

Per saldo niets opgeschoten qua beurskoers; een heleboel paniek en een beschadigd imago van de merknaam Tomtom door negatieve media-aandacht maar gelukkig ook een via cijfers aangeleverd bewijs dat de transitie zijn vruchten BEGINT af te werpen.
Dat het aandeel op fundamentele gronden binnenkort weer 8,5 noteert lijkt me sterk. Dat noteerde het aandeel toen de communis opinio uitging van een duopolie voor de automotive markt, maar sinds de RNM deal met Google weten we dat er een witte haai de markt komt betreden. Het fundamentele plaatje cq het doormodderscenario is er anders uit gaan zien.

Koers kan wel stijgen wegens (toenemende fantasie in) structuurwijziging.
[verwijderd]
0
quote:

Accuboor schreef op 25 september 2018 18:19:

Realiteitszin keert langzaam terug...

De TomTom EBITDA van 107,6mln (28% stijging) in de eerste helft van 2018 was als volgt verdeeld: corporate.tomtom.com/static-files/a90...

Automotive
Ebitda H1-18 van 43,2mln
Zenrin staat tegen 16x ebitda gewaardeerd op de beurs momenteel
Dit zou deze BU zonder enige verdere groei waarderen op 43,2x2x16 = EUR1.4mrd
(HERE werd recent gewaardeerd op 3mrd, TomTom kocht tele-atlas voor 3,5mrd)

Telematics
Ebitda H1-18 van 33,1mln
Mixt Telematics staat tegen 11,5x ebitda gewaardeerd op de beurs momenteel
Dit zou deze BU zonder enige verdere groei waarderen op 33,1x2x11,5 = EUR750mln
(Fleetmatics deed in een transactie 19x ebitda)

Consumer
Ebitda H1-18 van 35,1mln
Een sombere toekomstblik zou deze BU op 6x EBITDA waarderen dus 35,1 x 2 x 6= EUR400mln
(Garmin doet 15x ebitda)

In totaal dus EUR2,6mrd op basis van trading multiples geeft met 235mln aandelen een koers van EUR10,85 (nog zonder de 200mln cash mee te nemen)

We staan nu op een discount van 43%!!
Vandaag wordt de opvolger van Wakkie benoemd. Hij heeft een mooie eerste indruk van de RvB kunnen krijgen de afgelopen week.

Oproep aan hem om HG een spiegel voor te houden. Welke leiderschapsstijl is er de komende jaren nodig? Kan HG dat leveren? Zo nee, dan een switch naar de RvC maken en een jongere eagere CEO aanstellen die de Automotive wereld goed kan verkopen.

(Zul je net zien dat het vandaag weer herstelt en HG zegt, het was allemaal gewoon een overdreven reactie)
NewKidInTown
0
quote:

BW2017 schreef op 26 september 2018 08:07:

Zo wil Ikea van de auto een woonkamer maken
Ikea stapt in autonoom rijden.

.....Auto's zonder een stuur of dashboard geven ontwerpers namelijk de vrijheid om 'out-of-the-box' te denken.
Dat spreekt me wel aan, zal zeker kansen bieden.
[verwijderd]
0
Mr. Haank please do a beter job!!

De meerderheid van de aandeelhouders vind dat het bestuur zwak optreed naar buiten. Welke CEO leiderschapsstijl is er in deze fase nodig?

corporate.tomtom.com/static-files/f1b...
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront