Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.670 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Automakers drukken Japanse beurs

Gepubliceerd op 3 okt 2018 om 08:16 | Views: 954

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met verlies gesloten. Vooral de Japanse autofabrikanten werden van de hand gedaan na een daling van de autoverkopen in de Verenigde Staten afgelopen maand. Ook grepen beleggers een stijging van de Japanse yen aan om wat winst na de recente sterke opmars die de Japanse beurs naar het hoogste niveau sinds november 1991 stuwde.

De Nikkei-index in Tokio ging 0,7 procent lager de handel uit op 24.110,96 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de bedrijvigheid in de Japanse dienstensector in september flink is afgenomen ten opzichte van een maand eerder.

Bij de bedrijven zakten Nissan, Toyota en Honda tot 4,3 procent na een forse afname van de verkopen van nieuwe voertuigen in de VS in september. Ook de banken en verzekeraars gingen omlaag. Sumitomo Mitsui Financial Group daalde 1,7 procent en verzekeraar Dai-ichi Life Holdings verloor 2,9 procent.

Biotron

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,3 procent in de min. In Shanghai en Zuid-Korea waren de financiële markten gesloten vanwege nationale feestdagen.

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,4 procent onder aanvoering van de goudproducenten. Het Australische biotechnologiebedrijf Biotron zette de opmars voort en steeg 25 procent. Het centenaandeel is in de afgelopen vijf handelsdagen 667 procent in waarde gestegen, na succesvolle onderzoeksresultaten van een HIV-medicijn.
voda
0
Banken stijgen in lagere Nikkei

Gepubliceerd op 4 okt 2018 om 08:10 | Views: 1.218

TOKYO-Nikkei 225 08:20
23.975,62 -135,34 (-0,56%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager geëindigd. Beleggers namen opnieuw wat winst na de recente sterke opmars. De banken en verzekeraars waren echter in trek dankzij de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omlaag.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,6 procent in de min op 23.975,62 punten. De verzekeraars Dai-ichi Life Holdings en T&D Holdings stegen tot 3,8 procent. De banken Sumitomo Mitsui Financial Group en Mitsubishi UFJ Financial Group dikten tot 3,1 procent aan. De Amerikaanse obligatierentes liepen op tot het hoogste niveau in zeven jaar nadat de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell liet weten nog lang niet klaar te zijn met het opschroeven van de rente.

Toyota klom 0,6 procent. De automaker gaat met telecomconcern Softbank (plus 1,3 procent) samenwerken op het gebied van zelfrijdende auto's. Honda won 0,2 procent. De autofabrikant neemt voor 2,75 miljard dollar een belang van 5,7 procent in Cruise, de divisie gericht op zelfrijdende voertuigen van het Amerikaanse General Motors.

Bank of Korea

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,9 procent lager. De Kospi in Seoul leverde 1,5 procent in na mediaberichten over een mogelijke renteverhoging door de Bank of Korea deze maand. De All Ordinaries in Sydney hield het hoofd boven water met een plus van 0,4 procent, dankzij koerswinsten van de Australische banken.

De beursgraadmeters in India en Indonesië gingen stevig omlaag door de aanhoudende stijging van de Amerikaanse dollar. Op het Chinese vasteland zijn de beurzen de hele week gesloten vanwege een nationale vakantie.
voda
0
Technologiebedrijven drukken Nikkei

Gepubliceerd op 5 okt 2018 om 08:15 | Views: 1.341

TOKYO-Nikkei 225 08:20
23.783,72 -191,90 (-0,80%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies gesloten. Vooral de technologiebedrijven hadden het zwaar na de forse koersverliezen onder Amerikaanse sectorgenoten. Een bericht over mogelijke Chinese spionagechips in apparatuur van onder meer Apple zorgde daarbij voor koersverliezen onder de Aziatische toeleveranciers van het Amerikaanse technologieconcern.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio ging met een min van 0,8 procent het lange weekeinde in op 23.783,72 punten. Maandag is de Japanse beurs gesloten. Japanse technologiebedrijven als Tokyo Electron en Advantest verloren tot 4,1 procent. De Japanse banken en verzekeraars bleven daarentegen profiteren van de stijgende Amerikaanse obligatierentes.

De Japanse Apple-toeleverancier Murata Manufacturing zakte 3,9 procent. Ook elders in het Verre Oosten stonden de toeleveranciers van de iPhone-maker onder druk na een bericht van Bloomberg BusinessWeek dat de datacenterapparatuur van Amazon Web Services en Apple mogelijk via chips van het Chinese serverbedrijf Super Micro kunnen worden bespioneerd door de Chinese overheid. Apple, Amazon en Super Micro spraken het bericht tegen.

Hongkong

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds vlak. De Chinese technologiebedrijven hadden ook last van het spionagebericht. Computermaker Lenovo kelderde ruim 14 procent in Hongkong en de maker van telecomapparatuur ZTE ging 11 procent onderuit.

De Kospi in Seoul zakte 0,3 procent. Zwaargewicht Samsung steeg 0,2 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern rekent op een recordwinst in het derde kwartaal. De All Ordinaries in Sydney hield het hoofd boven water en klom 0,1 procent. Op het Chinese vasteland zijn de beurzen de hele week gesloten vanwege een nationale vakantie.
voda
0
Nikkei lager in gemengde regio

Gepubliceerd op 9 okt 2018 om 08:17 | Views: 927

TOKYO-Nikkei 225 08:20
23.469,39 -314,33 (-1,32%)

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de effectenbeurs dinsdag lager gesloten. Vooral de exportbedrijven stonden onder druk door een stijgende Japanse yen en de zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 1,3 procent in de min op 23.469,39 punten. De automakers Toyota en Honda kampten met de duurdere yen en verloren ruim 3 procent. De Japanse yen wordt in onzekere tijden als een veilige haven gezien en steeg voor de vierde dag op rij in waarde.

De maker van bouwmachines Hitachi Construction Machinery, die veel producten verkoopt in China, daalde 2 procent. Ook de Japanse chipbedrijven werden van de hand gedaan na verliezen in de Amerikaanse chipsector. Tokyo Electron en Advantest leverden rond de 4,5 procent in.

De Chinese beurzen krabbelden wat op na de forse verliezen een dag eerder. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent hoger en in Hongkong won de Hang Seng-index 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney zette daarentegen de daling voort en verloor 1 procent. De Zuid-Koreaanse beurs was gesloten vanwege een nationale feestdag.
voda
0
Nikkei hoger na schommelende sessie

Gepubliceerd op 10 okt 2018 om 08:13 | Views: 743

TOKYO-Nikkei 225 08:20
23.506,04 +36,65 (+0,16%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag licht hoger gesloten, na een schommelende handelssessie. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven de markt in de greep houden. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio ging uiteindelijk met een plus van 0,2 procent de dag uit op 23.506,04 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse machineorders in augustus sterker dan verwacht zijn toegenomen.

Bedrijven die veel producten verkopen in China zoals de maker van bouwmachines Hitachi Construction Machinery (min 0,3 procent) bleven echter onder druk staan door de zorgen over een vertraagde groei in China. Robotmaker Fanuc, die ook veel van de omzet haalt uit China, zakte 2 procent. De nutsbedrijven, die als defensief worden gezien in onzekere tijden, waren daarentegen in trek. Tokyo Gas won 1,4 procent en Chubu Electric Power klom 1,1 procent.

Zwaargewicht Softbank verloor ruim 5 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wil het Japanse telecomconcern een meerderheidsbelang nemen in WeWork, een aanbieder van gedeelde kantoorruimte. De investering zou 15 tot 20 miljard dollar kunnen bedragen.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds nagenoeg onveranderd en in Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Kospi 1,1 procent.
voda
0
'SoftBank wil meerderheidsbelang in WeWork'

Gepubliceerd op 10 okt 2018 om 08:11 | Views: 648

SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Uitbater van deelwerkplekken WeWork kan naar verluidt rekenen op de belangstelling van investeerder SoftBank. Het Japanse fonds zou volgens ingewijden met de Amerikaanse start-up praten over een te nemen controlerend belang in de onderneming.

Over bedragen en andere details moet volgens de bronnen nog worden gesproken en het is niet zeker of de onderhandelingen zullen resulteren in een deal. Ook zou gesproken worden over een stevige nieuwe kapitaalinjectie voor WeWork, dat ook in Nederland gedeelde werkruimte aanbiedt. De partijen weigerden commentaar te geven op de berichten.

Eerder werd in Amerikaanse media gerept over een investering tussen de 15 miljard en 20 miljard dollar. Dat geld zou moeten komen uit het omvangrijke Vision Fund van SoftBank, dat eerder al 4,4 miljard dollar stak in WeWork. De Japanners hebben twee zetels in het bestuur van de start-up. Honderden personeelsleden van SoftBank maken verder regelmatig gebruik van kantoorruimtes bij WeWork.
voda
0
Ook uitverkoop op Japanse beurs

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 08:15 | Views: 1.557

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag fors lager geëindigd en zakte tot het laagste niveau in een maand tijd. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen flink onderuit in navolging van de zware koersverliezen op Wall Street. Beleggers deden hun aandelen massaal van de hand door de zorgen over de stijgende Amerikaanse obligatierentes en het slepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

De Nikkei-index in Tokio raakte 3,9 procent kwijt en sloot op 22.590,86 punten. Yaskawa Electric verloor 6,5 procent. De Japanse maker van industriële apparatuur verlaagde zijn winstverwachting voor het jaar. Ook andere Japanse bedrijven die net als Yaskawa Electric veel omzet halen uit China werden van de hand gedaan. Concurrent Mitsubishi Electric zakte ruim 5 procent en robotmaker Fanuc leverde 6,8 procent in.

De chipbedrijven moesten het eveneens ontgelden. Tokyo Electron, Advantest en Screen Holdings verloren tot 4,5 procent. Telecomconcern Softbank, dat wereldwijd veel belangen heeft in technologiebedrijven, raakte bijna 6 procent kwijt.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 4,6 procent in het rood en in Hongkong zag de Hang Seng-index 3,7 procent aan waarde verdampen. De All Ordinaries in Sydney zakte 2,7 procent en in Seoul kelderde de Kospi 4 procent.
voda
0
Japan crude steel output in Oct-Dec quarter may rise on increasing local demand - METI

Reuters reported that Japan’s crude steel output for the October to December quarter is expected to rise from a year earlier on solid local demand for automobiles as well as industrial and construction machinery. The Ministry of Economy, Trade and Industry estimated crude steel output would rise to 26.45 million tonnes for the three-month period, up 0.2 percent from a year earlier. This follows a small year-on-year drop in the previous quarter. The ministry said that demand for steel products, including those for exports, is forecast to rise to 23.69 million tonnes in the October to December quarter, up 0.3 percent from a year earlier.

Mr Noriyuki Kuroda, director of the metal industries division at the ministry said that METI’s forecast does not foresee any major impact from the tariffs. He said that “Japan’s steel export to the United States is slightly weakening recently, but that’s because of strong domestic demand and not because of the US tariffs.”

Exports, which typically account for about 40 percent of Japanese steel production, are forecast to increase 0.5 percent from a year ago during the period, the ministry said, shrugging off higher US import tariffs on steel and an escalating US-China trade spat.

Source : Reuters
voda
0
Nikkei sluit negatieve week hoger af

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 08:14 | Views: 976

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.694,66 +103,80 (+0,46%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht hoger gesloten. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten herstel zien na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 22.694,66 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week zo'n 4,6 procent. De recent sterk gestegen verzekeringsbedrijven werden van de hand gedaan. Dai-ichi Life Holdings verloor 2,7 procent en Sompo Holdings daalde 3,6 procent. Lawson ging 6,2 procent onderuit. De Japanse winkelketen zag de operationele winst in de periode van maart tot en met augustus met 11,5 procent dalen.

De beurs in Shanghai, die een dag eerder nog ruim 5 procent verloor, noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus en in Hongkong dikte de Hang Seng-index 1,6 procent aan. Op macro-economisch vlak bleek dat het Chinese handelsoverschot met de VS in september tot een recordniveau is gestegen.

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent en in Seoul won de Kospi 1,4 procent, onder aanvoering van de Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix (plus 5,1 procent).
voda
0
Japan thermal power plant in Hokkaido restarted

Japan Today reported that a major coal fired power plant on Japan's northernmost main island of Hokkaido went fully back online on Wednesday, about a month after a deadly earthquake caused a prefecture-wide blackout. The No. 2 unit of the Tomatoatsuma power plant, damaged in the Sept 6 quake, resumed full operation at 6 AM adding 600,000 kilowatts in output, according to its operator Hokkaido Electric Power Co. The other two units of the plant in the town of Atsuma went back online last month. The plant, capable of producing 1.65 million kw of electricity, was supplying roughly half of Hokkaido's power at the time of the quake. Its suspension temporarily left about 2.95 million households without power.With the restart, the utility can now provide 5.2 million kw of electricity in the prefecture. It is just in time for the arrival of the region's severe winter weather that boosts electricity demand to over 5 million kw every year for heating and other purposes.

The company had been working to restore power supply to normal while a third-party panel was investigating why the extensive blackout took place. Residents of Hokkaido were asked to limit their energy use in the days following the magnitude 6.7 quake, which claimed the lives of 41 and injured hundreds of others.

Source : Japan Today
Bijlage:
voda
0
Nikkei begint week met fors verlies

Gepubliceerd op 15 okt 2018 om 08:12 | Views: 2.170

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.271,30 -423,36 (-1,87%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een fors verlies geëindigd en bereikte het laagste niveau in vijf weken. Beleggers bleven voorzichtig na de zware koersverliezen van afgelopen week. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen omlaag.

De Nikkei-index in Tokio sloot 1,9 procent lager op 22.271,30 punten. Zwaargewicht Softbank raakte ruim 7 procent kwijt. Beleggers maakten zich zorgen over de banden van het Japanse technologieconcern met Saudi-Arabië, dat onder internationale druk staat na de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi. Khashoggi was een fel criticus van de Saudische machthebber kroonprins Mohammed bin Salman. Saudi-Arabië is een grote geldschieter van het Softbank Vision Fund.

De exportbedrijven gingen eveneens omlaag door de vrees dat de Verenigde Staten harder gaan optreden tegen valutamanipulatie door landen als Japan. Een duurdere Japanse yen zou de winsten van de exporteurs onder druk zetten. De automakers Toyota en Honda, die veel voertuigen verkopen in het buitenland, zakten tot 2,6 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent lager en in Hongkong daalde de Hang Seng-index 1,3 procent. De All Ordinaries in Sydney verloor 1 procent en in Seoul zakte de Kospi 0,9 procent.
voda
0
Fukushima nuclear plant owner apologises for still-radioactive water

Reuters reported that Fukushima nuclear plant owner apologises for still-radioactive water The owner of the Fukushima nuclear plant, destroyed by an earthquake and tsunami more than seven years ago, said water treated at the site still contains radioactive materials that for years it has insisted had been removed. The admission by Tokyo Electric Power (Tepco) could ruin its chances of releasing the water into the ocean, a move the nuclear regulator says is safe but which local fishermen oppose.

Tokyo won the bid to host the 2020 Summer Olympics more than five years ago, with Prime Minister Shinzo Abe declaring that Fukushima was "under control" in his final pitch to the International Olympic Committee.

The nearly one million tonnes of stored water at the wrecked plant, enough to fill about 500 Olympic swimming pools, still contained detectable levels of potentially harmful radioactive particles, Tepco told a government committee on October 1.

Tepco 9501.T apologised to the committee under the Ministry of Economy, Trade and Industry, which is looking into ways to dispose of the water.

A spokesman at Tepco confirmed the findings and the apology.

Source : Reuters
voda
0
Toyota is conducting a safety recall of C-HR vehicles

Toyota is conducting a safety recall involving certain 2019 Model Year C-HR vehicles in the US. Approximately 700 vehicles are involved in this recall. There is a possibility that one or more rear axle bearing bolts on some vehicles may not have been tightened sufficiently during the manufacturing process. If one or more bolts become loose or detach during vehicle operation, they could damage the rear brake components or could cause the rear wheels to detach, resulting in reduced brake performance or a potential loss of vehicle stability. This could increase the risk of a crash.

For all involved vehicles, Toyota dealers will check the rear axle hub bearing bolts.If a bolt is found to be loose or detached, the dealer will replace the rear axle hub bearing assembly and rear axle carrier sub-assembly with new ones at no cost to customers. Owners of all involved vehicles will receive notification starting in early November.

Information about automotive recalls, including but not limited to the list of involved vehicles, is subject to change over time. For the most up-to-date Safety Recall information on Toyota, Lexus or Scion vehicles, customers should check their vehicle’s status by visiting toyota.com/recall and entering their Vehicle Identification Number (VIN) or license plate information. Safety Recall inquiry by individual VIN is also available at the NHTSA site: nhtsa.gov/recalls.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Japanse beurs toont herstel

Gepubliceerd op 16 okt 2018 om 08:12 | Views: 1.190

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan toonde dinsdag herstel. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de recente forse koersafstraffingen. Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters een gemengd beeld zien.

De Nikkei-index in Tokio eindigde 1,3 procent in de plus op 22.549,24 punten. Telecomconcern Softbank en kledingverkoper Fast Retailing, twee zwaargewichten in de index, veerden op na de zware koersverliezen een dag eerder en klommen 3,6 procent en 4 procent. De automakers Toyota en Honda stegen tot 1,9 procent.

Veel Japanse retailers stonden echter onder druk nadat de Japanse premier Shinzo Abe beloofde de binnenlandse omzetbelasting vanaf volgend jaar oktober te verhogen van 8 naar 10 procent. Cosmeticaverkopers Shiseido en Kose zakten tot 3,1 procent. De verkoper van babyflessen Pigeon, die veel producten verkoopt in China, leverde ruim 8 procent in door de vrees voor een afnemende Chinese vraag.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent lager en in Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,5 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese consumentenprijzen in september zijn gestegen ten opzichte van een maand eerder. De producentenprijzen lieten voor de derde maand op rij een afname zien. In Seoul zakte de Kospi 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,6 procent.
voda
0
Nikkei zet herstel voort

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 08:17 | Views: 890

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.841,12 +291,88 (+1,29%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs zette woensdag het herstel voort en eindigde voor de tweede dag op rij hoger. Beleggers trokken zich op aan de stevige koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten stonden in het groen.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 1,3 procent in de plus op 22.841,12 punten. Een dag eerder won de Japanse hoofdindex al ruim 1 procent. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na de forse koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Tokyo Electron steeg 3 procent en Advantest dikte 3,5 procent aan. De Japanse exportbedrijven profiteerden daarbij van een goedkopere Japanse yen.

Technologieconcern Softbank kreeg er ruim 2 procent bij na berichten dat het online taxibedrijf Uber een beurswaarde van 120 miljard dollar zal krijgen wanneer het bedrijf volgend jaar naar de beurs gaat. Softbank is de grootste aandeelhouder van Uber.

Samsung

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus. In Seoul klom de Kospi 1,1 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung, een zwaargewicht in de index, steeg 1,5 procent. De All Ordinaries in Sydney won 1,2 procent. In Hongkong hadden beleggers een vrije dag.
voda
0
Nissan delays UK pay talks with staff until after Brexit clarity

Reuters reported that Japanese carmaker Nissan, which operates Britain's biggest car factory, has delayed the start of pay talks with its staff in the country until the terms of Brexit become clearer. London and Brussels hope to reach a deal by next month but automakers have triggered contingency plans for any lack of agreement including changing their shutdown periods, stockpiling parts and certifying models in the European Union.

Automakers generally sign two-year pay deals with their staff. Nissan was due to start negotiating with its workforce this autumn.

A spokesman said that "In agreement with our employee representatives, the 2019/2020 pay negotiations in our UK plant and technical centre will commence in 2019 when we have better clarity on the future business outlook.”

The firm, which built nearly one in three of Britain's 1.67 million new cars last year at its Sunderland plant, warned this month that a 'no-deal' Brexit would have "serious implications" for British industry.

Carmakers are worried that port and motorway hold-ups could slow the movement of components and finished models, crippling output and adding costs, if Britain fails to reach agreement with the EU over its departure from the bloc on March 29.

Source : Reuters
voda
0
Rente en export drukken Nikkei

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 08:09 | Views: 836

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.658,16 -182,96 (-0,80%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na het herstel in de afgelopen twee handelsdagen. De stemming werd gedrukt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente verder gaat verhogen. Ook een onverwachte daling van de Japanse export zorgde voor koersdruk.

De Nikkei-index in Tokio eindigde 0,8 procent in de min op 22.658,16 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in september met 1,2 procent op jaarbasis is gedaald. Het was de eerste afname sinds november 2016. Vooral de Japanse machinemakers die veel producten verkopen in het buitenland stonden daardoor onder druk. Robotmaker Fanuc zakte 4,1 procent en Yaskawa Electric verloor bijna 8 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens overwegend omlaag. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,8 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,6 procent. Het Amerikaanse ministerie van Financiën liet weten geen bewijs te hebben gevonden voor valutamanipulatie door China. Het land blijft wel op het verdachtenlijstje staan. In Seoul zakte de Kospi 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney hield het hoofd boven water met een nipte winst van 0,1 procent.
voda
0
Japanse inflatie in september boven het procent

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Japan is in september op maandbasis stabiel gebleven. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Japanse bureau voor de statistiek.

De inflatie bleef vorig maand staan op 1,2 procent, gelijk aan augustus.

Zonder de effecten van de prijzen voor vers voedsel bedroeg de inflatie 1,0 procent, licht meer dan een maand eerder en gelijk aan de verwachtingen van economen.

Zonder rekening te houden met energieprijzen bleef de teller nog altijd steken op 0,4 procent.

De Bank of Japan, de centrale bank van het land, streeft nog altijd naar een inflatiepeil van ongeveer 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Nikkei eindigt week met verlies

Gepubliceerd op 19 okt 2018 om 08:09 | Views: 818

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.532,08 -126,08 (-0,56%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Een zwakker dan verwachte Chinese economische groei wakkerde de zorgen aan over de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio ging 0,6 procent lager het weekeinde in op 22.532,08 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week 0,7 procent. Het was de derde verliesweek op rij. De bouwmachinemakers Komatsu en Nabtesco, die veel omzet halen uit China, daalden 3,1 procent en 2,3 procent. De technologiebedrijven Panasonic en Sony, die veel producten exporteren, kampten met de duurdere yen en verloren tot 1,2 procent.

De Chinese beurzen toonden herstel na nieuwe maatregelen van de Chinese toezichthouder om de financiële markten in het land te ondersteunen. Zo worden private investeringsbedrijven aangemoedigd om aandelen te kopen van beursgenoteerde ondernemingen en worden aandeleninkoopprogramma's ondersteund. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 1,6 procent. In Seoul steeg de Kospi 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 0,1 procent in.
voda
0
Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-deal

Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 12:38 | Views: 897

TOKIO (AFN/RTR) - Sony heeft geen inspanning gedaan in de richting van Europese antitrustautoriteiten om zorgen weg te nemen om de geplande overname van muziekmaatschappij EMI. De Japanners hadden tot 19 oktober om met eventuele voorstellen te komen. Volgens de Europese Commissie is er geen reactie gekomen. Mogelijk gaat Sony uit van volledige goedkeuring.

EMI is goed voor een catalogus van meer dan 2 miljoen liedjes van artiesten als Beyoncé, Frank Sinatra, David Bowie, Pharrell Williams, Carole King en nog heel veel anderen. De Japanners kondigden in mei aan ruim 2 miljard dollar te betalen voor het belang van 60 procent dat in het bezit was van investeerder Mubadala. Sony heeft al circa een derde van de aandelen EMI in handen.

De Europese toezichthouder heeft marktpartijen en gebruikers gevraag naar hun bevindingen en in het bijzonder of zij vrezen dat Sony zijn marktmacht zal misbruiken. Uit de muziekindustrie kwam de roep om ofwel grote concessies door Sony, ofwel een volledige blokkade van de overname. Brussel kan nog besluiten om uitgebreid onderzoek te doen.
4.670 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.385,58 +0,26%
 EUR/USD 1,0625 -0,17%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront