Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
United Continental weer positiever over winst

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 14:18 | Views: 423

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft voor de derde keer dit jaar de winstverwachting verhoogd. Oplopende brandstofkosten werden in het derde kwartaal ruimschoots gecompenseerd door de groeiende vraag naar duurdere tickets.

Het bedrijf voorziet voor dit jaar een winst per aandeel van minstens 8 dollar. Eerder werd hier gerekend op minimaal 7,25 dollar. Tropische stormen snoepten de voorbije maanden wel iets af van de winst van het concern. Het derde kwartaal werd desondanks afgesloten met een winst per aandeel van 3,06 dollar. De omzet steeg in de periode met 11 procent tot 11 miljard dollar.

Volgens kenners hebben luchtvaartmaatschappijen momenteel de wind mee en is er duidelijk sprake van een ,,reismarkt". Daarbij plukt United Continental de vruchten van eerdere inspanningen om capaciteit naar zijn belangrijkste hubs uit te breiden.

De brandstofprijs viel in de meetperiode 763 miljoen dollar hoger uit. Dat komt neer op een stijging met 42 procent. Deze extra kosten werden door het bedrijf volledig doorberekend in de ticketprijzen.
voda
0

'Trump wil uit postverdrag met China stappen'

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 16:44 | Views: 0

WASHINGTON (AFN) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.

De krant baseert zich op ingewijden. Zij zeggen dat het Witte Huis mogelijk woensdag al met een officiële aankondiging komt. Eerder deze week zinspeelde Trump in een televisie-interview nog op extra importheffingen op Chinese producten. De VS hebben in drie verschillende rondes al tarieven opgelegd op in totaal 250 miljard dollar aan Chinese goederen.

Het idee om nu dit voor China lucratieve postverdrag aan te pakken valt goed in delen van het Amerikaanse bedrijfsleven. De National Association of Manufacturers vindt het verdrag maar een ,,verouderde regeling'', die alleen maar bij zou dragen aan de stroom van namaakgoederen en gevaarlijke drugs die vanuit China de VS binnenkomen.
voda
0
Wall Street richtingloos

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street beleeft een volatiele dag, waarbij groene en rode koersborden elkaar afwisselen. Halverwege de handelsdag noteerde de Dow Jones 0,2 procent lager, terwijl de S&P 500 en Nasdaq index 0,1 procent wonnen.

Wellicht dat de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve straks voor richting kunnen zorgen. Uit de notulen moet blijken of de neuzen binnen de Fed nog altijd dezelfde kant uit wijzen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump herhaaldelijk kritiek uitte op het rentebeleid, waarvan hij vindt dat deze te robuust is. Beleggers zijn ook benieuwd naar de mening van de Fed over de staat van de Amerikaanse economie.

Macro-economisch was het relatief een rustige dag. Het aantal in aanbouw genomen woningen bleek in september gedaald en ook het aantal afgegeven vergunningen daalde.

De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1517. Bij begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1565 en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1576 op de borden.

Olie werd flink goedkoper. Vanmiddag bleken de voorraden ruwe olie in de VS met 6,5 miljoen vaten gestegen naar 416,4 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Netflix maakte dinsdagavond nabeurs kwartaalcijfers bekend die beleggers konden bekoren. De onderneming bond in het derde kwartaal van 2018 veel meer nieuwe abonnees aan zich dan verwacht, namelijk 6,7 miljoen stuks. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden op 5,32 miljoen gerekend. Het bedrijf ging zelf uit van 5,0 miljoen nieuwe abonnees. Het aandeel werd 4,0 procent hoger verhandeld.

Ook IBM kwam dinsdag laat met cijfers, maar in tegenstelling tot Netflix was er hier geen gejuich. De koers daalde maar liefst 6,3 procent. De omzet van IBM daalde van 19,2 miljard naar 18,8 miljard dollar. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden echter maar een daling tot 19,1 miljard dollar verwacht.

Abbott opende woensdag de boeken en noteerde 1,6 procent lager. De omzet van de farmaceut kwam lager uit dan analisten hadden voorzien. Abbott scherpte de winstraming voor heel dit jaar aan en mikt nu op een aangepaste winst per aandeel van 1,33 tot 1,35 dollar. Eerder lag de bandbreedte op 1,34 tot 1,40 dollar per aandeel.

Home Depot leverde 4,1 procent. Nu er minder huizen in aanbouw zijn genomen en er ook nog eens minder vergunningen werden verstrekt, kwam de koers van de doe-het-zelf-keten onder druk te staan.

Alcoa, dat nabeurs met kwartaalcijfers komt, won 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur'

Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 18:13 | Views: 568

MENLO PARK (AFN) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg bij Facebook ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.

Het voorstel moet volgend jaar worden goedgekeurd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De kans daarop is nihil, want Facebook heeft twee soorten aandelen, waarvan een soort tien keer zoveel stemrecht heeft als de andere. Van die soort heeft Zuckerberg zoveel aandelen in handen dat hij effectief meer dan de helft van het stemrecht in Facebook heeft.

Vorig jaar werd al een soortgelijke motie ingediend die door 51 procent van de onafhankelijke aandeelhouders werd gesteund. Facebooks bestuurders hebben echter ook een flink deel van de aandelen in handen waardoor de motie het niet haalde.

Na een reeks schandalen dit jaar is er mogelijk meer steun voor de nieuwe motie. Facebook kwam diverse keren in opspraak omdat gebruikersdata in verkeerde handen was gevallen.
voda
0
Notulen Fed wijzen op aanhoudende renteverhogingen

(ABM FN-Dow Jones) Een meerderheid binnen de Federal Reserve meent dat de rente zal moeten blijven stijgen totdat het monetaire beleid beperkend van aard wordt. Dit bleek woensdag uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Fed.

De Fed verhoogde eind september voor de derde keer dit jaar de rente. Inmiddels staat deze op 2,00 tot 2,25 procent.

Uit de 'dot plot' bleek vorige maand al dat een ruime meerderheid van de beleidsmakers nog een vierde renteverhoging dit jaar verwacht in december, gevolgd door nog drie renteverhogingen in 2019.

In juni leek een vierde verhoging nog een 'close call', maar inmiddels zijn 12 van de 16 bankiers van de Fed voor. "Er moet iets extreems gebeuren wil de Fed daar nog van afwijken", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank eind september tegen ABM Financial News.

Verder meldde de begeleidende verklaring bij het laatste rentebesluit voor het eerst sinds lange tijd niet meer dat het monetaire beleid "accommoderend blijft".

"Geen verrassing", aldus Marey, hoewel het weglaten volgens hem op zich geen haast had. "Aangezien de renteverwachtingen niet veranderd zijn, betekent het in ieder geval geen koerswijziging."

Wel vrees de analist van Rabobank dat in 2019, met 3 renteverhoging in het verschiet, een inverse yieldcurve wordt bereikt. "Een alarmbel", aldus Marey. Vaak wordt dit moment 12 tot 18 maanden later gevolgd door een recessie.

Nieuwe ramingen

Tegelijk met de renteverhoging eind september kwam de Fed ook met nieuwe ramingen.

Voor 2018 mikt de Fed inmiddels op een economische groei van 3,1 procent, waar in juni nog werd uitgegaan van 2,8 procent. Een jaar later zal de groei volgens de centrale bank 2,5 procent bedragen, wat iets hoger is dan de oude raming van 2,4 procent. In 2020 zal de Amerikaanse economie vervolgens met 2,0 procent groeien. Dit cijfer bleef ongewijzigd.

De inflatie komt dit jaar volgens de nieuwste ramingen van de Fed uit op 2,1 procent. Dat is gelijk aan de de raming in juni. Voor 2019 ging de inflatieverwachting omlaag van 2,1 naar 2,0 procent en in 2020 denkt de Fed weer uit te komen op 2,1 procent, net als in de vorige raming.

Voor de kerninflatie rekent de Fed voor dit jaar op 2,0 procent. In 2019 is dit vermoedelijk 2,1 procent en in 2020 ook 2,1 procent. Deze ramingen zijn identiek aan die uit juni.

Nieuw was een prognose voor 2021. De groei zal dan 1,8 procent bedragen en de inflatie 2,1 procent, net als de kerninflatie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een licht lagere opening. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent lager.

Wall Street sloot woensdag na een volatiele dag met verlies.

Beleggers waren woensdagavond in afwachting van de notulen van de Federal Reserve, maar die waren weinig verrassend, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. Een meerderheid binnen de Fed meent dat de rente zal moeten blijven stijgen totdat het monetaire beleid beperkend van aard wordt. Dat was eigenlijk exact wat de dot plot enkele weken terug ook voorspelde, toen de Fed voor de derde maal dit jaar de rente verhoogde.

Michael Hewson, analist van CMC Markets, zag in de notulen aanwijzingen dat de rente in december mogelijk niet met 25 basispunten, maar met 50 basispunten verhoogd gaat worden. Hij leidde dat af uit een ander taalgebruik door de Fed. Ook wijst er volgens hem niets op dat de Fed zich laat afhouden van haar koers om de Amerikaanse rente ook volgend jaar te verhogen.

Beleggers kijken vandaag ook naar Brussel, waar een EU-top over de Brexit wordt gehouden. De EU-leiders hebben hierover nog geen akkoord kunnen bereiken. De extra EU-top in november over dit onderwerp is inmiddels afgelast.

Donderdag staan de wekelijkse steunaanvragen, de Philly Fed index en de leidende indicatoren op de agenda.

Olie werd vandaag goedkoper. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1 procent tot 68,98 dollar, terwijl een december-future Brent 1,2 procent minder kostte op 79,10 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1518. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1483 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1502 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vandaag publiceren onder meer PPG en American Express de resultaten over het afgelopen kwartaal.

Endocyte stond 49 procent hoger. Het bedrijf wordt voor 2,1 miljard dollar overgenomen door het Zwitserse farmacieconcern Novartis.

Alcoa leed in het derde kwartaal van 2018 verlies, ondanks dat de omzet opliep, maar deed het beter dan verwacht. Het staalbedrijf stelde aandeelhouders tevreden met een aandeleninkoopprogramma. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers van de aluminiumproducent.

Slotstanden

De Dow Jones index daalde 0,4 procent woensdag naar 25.706,68 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde fractioneel in op 2.809,21 punten en ook techbeurs Nasdaq daalde iets, naar 7.642,70 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PPG Industries bevestigt omzetverwachting

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft over het derde kwartaal van dit jaar de omzet licht zien oplopen, terwijl de nettowinst flink onderuit kwam. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse verf- en chemieconcern.

PPG meldde een omzet van 3,817 miljard dollar tegen 3,774 miljard dollar een jaar eerder. Eerder deze maand gaf het bedrijf al aan een dergelijk niveau voor de omzet te voorzien. Daarbij refereerde het bedrijf destijds aan hoge grondstofprijzen, afzwakkende vraag uit China en uit de auto-industrie en logistieke kosteninflatie.

De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouder daalde in de verslagperiode van 610 miljoen dollar naar 382 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam overeen met de verwachtingen van analisten zoals deze zijn gepolst door FactSet en kwam met 1,45 dollar aan bovenkant van de eerder deze maand verwachte range van 1,41 tot 1,45 dollar. Een jaar eerder was dit nog 1,52 dollar per aandeel.

Outlook

CEO Michael McGarry verwacht in het vierde kwartaal een normaal seizoenspatroon met een mondiale economische groei. Hij verwacht dat de de toegenomen volatiliteit die het bedrijf in de industriële productie in opkomende regio's ervoer, aanhoudt. Hij herhaalde de outlook voor het laatste kwartaal van het jaar voor de aangepaste winst per aandeel die uitkomt tussen 1,03 en 1,13 dollar.

McGarry verwacht voor het vierde kwartaal 1 miljard dollar te kunnen gebruiken voor overnames en inkoop van aandelen.

Het aandeel PPG noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philip Morris verslaat verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris International heeft het met de aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal van dit jaar beter gedaan dan door analisten was voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers over het derde kwartaal van het bedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,44 dollar, terwijl er 1,29 dollar per aandeel was voorzien. Een jaar eerder lag deze post op 1,27 dollar per aandeel. Daarin zit een ongunstig valuta-effect van 0,09 dollar per aandeel.

De omzet steeg fractioneel van 7,473 miljard dollar naar 7,504 miljard dollar, bij een operationeel resultaat dat 2,2 procent opliep naar 3,156 miljard dollar.

Outlook

Het bedrijf bevestigde de outlook voor 2018. Daarin wordt uitgegaan van een verwaterde winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,97 en 5,02 dollar. In 2017 was 3,88 dollar per aandeel. Er treedt naar verwachting van het bedrijf zelf een ongunstig valuta-effect op van 0,12 dollar per aandeel.

Het aandeel Philip Morris noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 13 oktober gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 5.000 naar 210.000. De verwachting van economen lag op 210.000. Een week eerder stond de teller op een herziene 215.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 2.000 toe tot 211.750.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 6 oktober kwam uit op 1.640.000 stuks, een afname van 13.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Bedrijvigheid in regio Philadelphia omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in oktober gedaald. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

De zogenoemde Philly Fed index daalde van 22,9 in september naar 22,2 in oktober. Er was een niveau van 20 voorzien.

Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Rustige opening Wall Street in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk zonder al te grote bewegingen van start, nadat woensdag een volatiele sessie met lichte verliezen werd afgesloten.

Beleggers waren woensdagavond in afwachting van de notulen van de Federal Reserve, maar die waren weinig verrassend, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. Een meerderheid binnen de Fed meent dat de rente zal moeten blijven stijgen totdat het monetaire beleid beperkend van aard wordt. Dat was eigenlijk exact wat de dot plot enkele weken terug ook voorspelde, toen de Fed voor de derde maal dit jaar de rente verhoogde.

Michael Hewson, analist van CMC Markets, zag in de notulen aanwijzingen dat de rente in december mogelijk niet met 25 basispunten, maar met 50 basispunten verhoogd gaat worden. Hij leidde dat af uit een ander taalgebruik door de Fed. Ook wijst er volgens hem niets op dat de Fed zich laat afhouden van haar koers om de Amerikaanse rente ook volgend jaar te verhogen.

Beleggers kijken vandaag ook naar Brussel, waar een EU-top over de Brexit wordt gehouden. De EU-leiders hebben hierover nog geen akkoord kunnen bereiken. De extra EU-top in november over dit onderwerp is inmiddels afgelast.

Vanmiddag staan de leidende indicatoren nog op de agenda. Eerder al werd bekend dat de zogeheten Philly Fed index licht daalde, terwijl ook de wekelijkse steunaanvragen met 5.000 terugliepen.

Olie werd circa 1,5 procent goedkoper.

De euro/dollar noteerde op 1,1494. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1483 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1502 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sigarettenfabrikant Philip Morris heeft het met de aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal van dit jaar beter gedaan dan door analisten was voorzien. De winst per aandeel kwam uit op 1,44 dollar, terwijl er 1,29 dollar per aandeel was voorzien.

PPG Industries zag over het derde kwartaal van dit jaar de omzet licht oplopen, terwijl de nettowinst flink daalde, zoals PPG eerder deze maand al waarschuwde.

Endocyte stond 50 procent hoger. Het bedrijf wordt voor 2,1 miljard dollar overgenomen door het Zwitserse farmacieconcern Novartis.

Alcoa leed in het derde kwartaal van 2018 verlies, ondanks dat de omzet opliep, maar deed het beter dan verwacht. Het staalbedrijf stelde aandeelhouders tevreden met een aandeleninkoopprogramma. Alcoa opent vermoedelijk zes procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index daalde 0,4 procent woensdag naar 25.706,68 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde fractioneel in op 2.809,21 punten en ook techbeurs Nasdaq daalde iets, naar 7.642,70 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen in september

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in september gestegen. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg in september met 0,5 procent op maandbasis tot 111,8, terwijl de eerder gemelde groei van 0,7 procent in augustus neerwaarts werd bijgesteld tot een groei van 0,4 procent.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Vermogensbeheerder Invesco slaat nieuwe slag

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 13:48 | Views: 950

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Vermogensbeheerder Invesco koopt branchegenoot OppenheimerFunds van Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual). Daardoor groeit de zak met geld die Invesco in beheer heeft met dik 246 miljard dollar naar een slordige 1,2 biljoen dollar.

Met de deal zijn 81,9 miljoen gewone aandelen en nog eens 4 miljard dollar aan preferente stukken gemoeid. MassMutual krijgt hiermee een belang van 15,5 procent in Invesco. De transactie kan naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar worden afgerond. In april dit jaar ronde Invesco nog een andere grote transactie af. Dat ging om zogeheten ETF-activiteiten van Guggenheim Partners.
voda
0
VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuan

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 07:51 | Views: 872

EUR/CNY 17 okt
7,99 -0,02 (-0,26%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de Chinese export te stimuleren.

China, waarmee de VS in een handelsoorlog zijn verwikkeld, blijft nog wel op een soort officieus verdachtenlijstje staan. De yuan is sinds de escalatie van de handelsspanningen in waarde gedaald. Minister Steven Mnuchin van Financiën zegt nog altijd ,,bijzonder bezorgd'' te zijn over het gebrek aan transparantie in het valutabeleid van Peking.

Een goedkope yuan draagt volgens Mnuchin verder bij aan het handelstekort van de VS met China. Dat verschil tussen de invoer en uitvoer tussen de twee landen is Trump al tijden een doorn in het oog. De president voert het tekort dan ook geregeld op als reden voor de importtarieven die hij China heeft opgelegd.

Overigens is China niet het enige land dat in Washington onder een vergrootglas ligt wegens zijn valutabeleid. Het ministerie van Financiën houdt ook Duitsland, India, Japan, Zuid-Korea en Zwitserland extra goed in de gaten.
voda
0
Wall Street kleurt rood

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 22:29 | Views: 3.369

NY-DJ-Industrial Avg 18 okt
25.379,45 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 1,3 procent op 25.379,45 punten. De brede S&P 500 verloor 1,4 procent tot 2768,78 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,1 procent tot 7485,14 punten.

Grote industriële concerns als Caterpillar en 3M verloren tot 3,9 procent. Dit na minder dan verwachte resultaten van kleinere branchegenoten zoals Trexton, maker van de Cessna-vliegtuigen, en gereedschapsmaker Snap-on.

Khashoggi

Verder stonden defensieconcerns onder druk na het bericht dat ook de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin niet zal afreizen naar een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië later deze maand vanwege de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi. Mogelijk zit dat toekomstige wapendeals in de weg. Bedrijven als Lockheed Martin en Raytheon sloten in de min.

Philip Morris wist met zijn kwartaalcijfers positief te verrassen. De tabaksproducent won 3,5 procent. Gamesmaker Activision Blizzard verloor dik 8 procent. Vermoedelijk joegen dat tegenvallende verkopen van de onlangs gelanceerde game Call of Duty: Black Ops 4, beleggers schrik aan.

Rechtzaak

Amazon (min 3,3 procent) ligt onder een vergrootglas na een aanklacht van eBay. Die veilingsite beticht de webwinkelreus ervan op illegale wijze verkopers te hebben geworven, onder meer door het mailsysteem van eBay te gebruiken. Techreus Apple, dat op 30 oktober nieuwe producten zal onthullen, verloor 2,3 procent.

Bandenmakers als Cooper en Goodyear verloren tot 4,8 procent na een tegenvallend handelsbericht van de Franse branchegenoot Michelin.

De euro was 1,1458 dollar waard, tegen 1,1505 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent in prijs tot 68,74 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 79,34 dollar per vat.
voda
0
PayPal kijkt positiever vooruit

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 22:38 | Views: 1.075

PayPal Holdings 18 okt
77,48 0,00 (0,00%)

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.

PayPal zette in het derde kwartaal een omzet in de boeken van 3,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent op jaarbasis. De nettowinst over de meetperiode bedroeg 436 miljoen dollar, waar een jaar eerder 380 miljoen dollar onder de streep resteerde. PayPal zag het betalingsvolume met bijna een kwart stijgen tot een bedrag van 143 miljard dollar.

Voor heel 2018 gaat PayPal uit van een omzetgroei tot wel 19 procent op basis van gelijke wisselkoersen. De winst per aandeel zal minstens 2,38 dollar bedragen tegen een eerder uitgesproken verwachting van ten minste 2,32 dollar.
voda
0
Recordomzet voor American Express

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 22:54 | Views: 1.096

American Express Company 18 okt
102,84 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.

De winst van het bedrijf steeg in de periode met 22 procent tot 1,6 miljard dollar. Bij de consumententak viel de winst 15 procent hoger uit op 779 miljoen dollar. Bij de commerciële tak was sprake van een winstgroei met een vijfde tot 606 miljoen dollar. Voor het hele jaar rekent American Express op een omzetgroei van 9 tot 10 procent.

Het bedrijf verhoogde ook zijn winstverwachting geholpen ook door het vooruitzicht van verdere rentestappen door de Federal Reserve. Dergelijke ontwikkelingen vertalen zich doorgaans direct in hogere winst- en omzetcijfers.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent hoger.

Wall Street sloot donderdag na een volatiele dag met verlies. De markt heeft moeite de winst vast te houden die de afgelopen week voorzichtig werd opgebouwd. China en langzaamaan ook de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres vragen de aandacht. In China liep de economische groei in het derde kwartaal verder terug, terwijl de handelsruzie met de Verenigde Staten nog geenszins is bijgelegd.

Er staat voor vrijdag nog één macro-economisch cijfer op de agenda en dat betreft de bestaande woningverkopen over september. De verwachting is dat die met 0,9 procent zijn gedaald. Een maand eerder bleef de huizenverkoop stabiel.

De voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta, Raphael Bostic is vandaag in Georgia voor een discussie over de economische vooruitzichten.

Olie werd vandaag duurder. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1 procent tot 68, dollar, terwijl een december-future Brent procent meer kostte op 79, dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,14. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1458 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1459 op de borden.

Bedrijfsnieuws

PayPal boekte in het derde kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet, in een recordkwartaal voor de aanwas van nieuwe klanten, hoewel het totale betalingsvolume wat tegenviel. Het betaalbedrijf verhoogde de onderkant van de bandbreedte van zijn outlook voor het hele jaar en gaat nu uit van 15,42 miljard tot 15,5 miljard dollar aan omzet. De omzetgroei zal met 3,5 procentpunt gedrukt worden door de verkoop van een portefeuille met facturen aan Synchrony. Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een aangepaste winst per aandeel van 0,65 tot 0,67 dollar en een omzet van 4,195 miljard tot 4,275 miljard dollar. PayPal sloot donderdag in de elektronische handel nabeurs 6,5 procent hoger.

Tesla brengt een goedkopere variant van de Model 3 sedan op de markt, die een startbedrag kent van 45.000 dollar. Tesla won donderdag nabeurs 1,8 procent.

Relevante bedrijfsresultaten zijn vandaag afkomstig van ManPowerGroup, Honeywell, Schlumberger en Procter & Gamble.

Honeywell oversteeg met een aangepaste winst per aandeel van 2,03 dollar de verwachting van 1,99 dollar per aandeel. Het bedrijf verlaagde zijn outlook om het effect van spin offs te verwerken. In de elektronische handel nabeurs sloot het aandeel donderdag 0,2 procent hoger.

ManpowerGroup sloot donderdag in de elektronische handel nabeurs vlak, Schlumberger 0,9 procent hoger en Procter & Gamble 0,6 procent hoger.

Slotstanden

De S&P500 index daalde donderdag op het slot 1,4 procent tot 2.768,78 punten, de Dow Jones index verloor 1,3 procent en eindigde op 25.379,45 punten en de Nasdaq index werd opnieuw hard geraakt met een verlies van 2,1 procent tot 7.485,14 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Honeywell verlaagt verwachtingen vanwege spin-offs

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft de verwachtingen voor 2018 neerwaarts bijgesteld vanwege een aantal afsplitsingen. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen.

Rekende Honeywell aanvankelijk nog op een omzet van 43,1 miljard tot 43,6 miljard dollar voor 2018, inmiddels is dit 41,7 miljard tot 41,8 miljard dollar. Autonoom schat de onderneming de groei op ongeveer 6 procent, na een stijging van 7 procent in het derde kwartaal.

De aangepaste winst per aandeel, eerder nog ingeschat op 8,10 tot 8,20 dollar, zal uitkomen op 7,95 tot 8,00 dollar. De afsplitsingen van Garrett en Resideo kosten per saldo 0,27 dollar aan winst per aandeel. Dit wordt deels opgevangen door de 0,07 dollar per aandeel die Honeywell in het vierde kwartaal meer denkt te kunnen verdienen dan aanvankelijk ingeschat.

Ten aanzien van de aangepaste vrije kasstroom werd de onderneming juist iets positiever, met 5,8 miljard tot 6,2 miljard dollar.

In het derde kwartaal behaalde Honeywell een omzet van 10,8 miljard dollar, flink meer dan de 10,1 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dit leverde een winst per aandeel op van 3,11 dollar, tegenover slechts 1,74 dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 2,03 dollar, waarmee het bedrijf de verwachting van analisten zoals deze zijn gepolst door FactSet overtrof. Zij gingen vooraf uit van 1,99 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,56  -4,80  -0,55%  13:30
 Germany40^ 17.719,80 -0,66%
 BEL 20 3.808,51 -0,47%
 Europe50^ 4.915,60 -0,42%
 US30^ 37.600,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.268,70 -1,60%
 US500^ 4.999,70 -0,98%
 Japan225^ 37.333,48 -1,76%
 Gold spot 2.375,01 -0,18%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 81,23 -1,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,52%
EBUSCO HOLDING +2,20%
Heineken +1,70%
Pharming +1,50%
NSI +1,03%

Dalers

AMG Critical ... -3,84%
VIVORYON THER... -2,98%
TomTom -2,68%
ADYEN NV -2,55%
ASMI -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront