Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: 509,20

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Steven v. O. 23 oktober 2018 10:01
    Eerder dit jaar ging er iets kapot in de Emerging Markets, toen (zomer) ging er iets kapot in Europa. En nu (10 oktober) is er iets kapot gegaan in Amerika...

    Maar ik denk dat de markten nog in een staat van ontkenning zitten. Buy-the-dip toch? Manipulatie, manipulatie, waar zijn de roeptoeters?
  2. [verwijderd] 23 oktober 2018 10:04
    LONDON (Trivano.com) - Op 23 oktober 2018 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor Aegon (AGN; ISIN: NL0000303709) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor Aegon blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 5,40 EUR naar 5,65 EUR.
  3. forum rang 6 rene66 23 oktober 2018 10:33
    De analisten vergeten dat de markt van Randstad en andere grote uitzenders flink gewijzigd is. Vroeger hadden dit soort bedrijven een soort monopolie.

    Er zijn veel meer kleine concurrenten bijgekomen, in een flink aantal sectoren wordt Randstad en ook andere uitzenders "vervangen" door een ander soort bedrijven (denk aan ZZP platforms). Ook nemen bedrijven vaker mensen in vaste dienst. In de VS heeft Amazon in 1 jaar tijd bijvoorbeeld al 100 duizend mensen in vaste dienst aangenomen.

    Het blijft vreemd dat de koersen wereldwijd op dit moment naar beneden worden getrokken door een aantal grote partijen. Fundamenteel is er in de afgelopen maanden niks verandert wat toen ook al bekend was. Het lijkt inmiddels of wij nu al in een recessie/depressie terecht zijn gekomen. Ook heel veel goeroes kunnen de flinke dump van de aandelen niet verklaren. Het blijft een wonderlijke wereld dat beleggen.
  4. Snuggerst 23 oktober 2018 11:56
    quote:

    steylerjam schreef op 23 oktober 2018 10:57:

    We zitten nog niet op 20% van de daling. Trump gaat nog gekkere dingen doen in aanloop naar de midterm verkiezingen en wat dachten jullie van een echte eurocrisis n.a.v. de Italiaanse begrotingsperikelen?
    Trump, of wat dacht je van Brexit?….
    Slechts redenen.., voor iets wat allang van te voren in grafieken te zien was, bearmarkt, of-markten.
    Rationaliteit kent zo z'n fantasie, redenen zoeken, en vinden… Maargoed als het maar een reden heeft natuurlijk, wordt anders niet begrepen!..
  5. forum rang 6 jonas 23 oktober 2018 13:26

    Randstad is meer Amazon Ahold iets. Overdreven paniek of echt iets structureels? In noodgeval heeft Randstad dan Monsterboard? Hoop ik althans. Al met al groeivertraging in de EU en dat is niet zo gek.

    No panic zei sergeant Jones toch altijd in "Daar komende schutters". Ging hem dan wel zelf dun door de broek.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 23 oktober 2018 15:56

    Ik heb enige kritiek op Jonas die stelde " In noodgeval heeft Randstad dan Monsterboard"

    Jonas als je even nadenkt dan kan Monsterboard natuurlijk nooit op tegen Uber, maar dan vooral Google en Amazon. Die bedrijven hebben een soort monopolie op unieke klantenkennis en walsen alles plat. Nadat dat is gebeurd zullen de autoriteiten zeg over 10 jaar eens wakker worden als de kaalslag bijna compleet is gebeurd.

    En dan de politiek. Raakt overspannen van 2 mld voor al dan niet afschaffen dividendbelasting, weigert te praten over of een verdrag met gelijke rechten voor gelukszoekers en oorspronkelijke bewoners, schaft referenda af etc etc. Wat een kortzichtig stelletje lamzakken!

    Over bijvoorbeeld de niet te tolereren macht van Google weten ze geen 3 zinnige zinnen te zeggen. Immigratie probleem? Idem dito. Laat "we are here" en dat soort criminelen maar hun gang gaan. Binnenkort kraken ze mijn huis ook nog terwijl ik onder de douche sta.

    Groet, Jonas

    PS Om niet geheel negatief te zijn. Je zou ook kunnen denken aan een soort Google, Amazon, Alibaba als publieke infrastructuur
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links