Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Italianen houden vast aan begroting

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse regering heeft maandag laten weten zijn begrotingsplannen niet te zullen aanpassen, ondanks waarschuwingen vanuit Brussel dat de Europese begrotingsregels hierdoor worden overschreden. Daarmee neemt de kans op een confrontatie toe.

In een reactie op een brief van de Europese Commissie van vorige week, stelde minister van financiën Giovanni Tria van de populistische regeringscoalitie van Italië dat het plan om volgend jaar een begrotingstekort van 2,4 procent toe te staan, niet zal worden gewijzigd. Het tekort is drie keer zo hoog als het plan van de vorige Italiaanse regering.

Brussel zou kunnen besluiten om de begroting af te keuren en een boete te geven aan het land.

"De Italiaanse regering is zich ervan bewust dat er een begrotingsbeleid is gekozen die niet in lijn is" met de EU-regels, schreef Tria. "Het was een moeilijk maar noodzakelijk besluit, gezien het aanhoudende vertraging in het bereiken van de niveaus van bruto binnenlands product van voor de crisis."

Volgens persbureau Reuters zal de Europese Commissie dinsdag besluiten welke volgende stappen er zullen worden genomen in de beoordeling van het begrotingsplan van Italië. De commissie heeft formeel tot 29 oktober de tijd om de begroting terug te sturen naar Rome. Italië zou dan drie weken de tijd hebben om de plannen aan te passen aan de Europese regels.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Chiddix
0
Italie hoopt met hun nieuwe begroting de economische groei aan te zwengelen. Lagere belastingen, lagere pensioenleeftijd en hogere uitkeringen. De staatsschuld gaat oplopen met 37 miljard. Een probleem is, dat men de Brusselse regels aan hun laars lapt. Vandaag spreekt Brussel zich uit over hun conceptbegroting.
De pensioenleeftijd in het concept(100 jaar). Aantal gewerkte jaren + leeftijd. Kom je dan op 100 jaar, krijg je pensioen. Wijkt nogal af van het concept van Rutte met de Nederlandse bevolking. Rutte is doorgeslagen met zijn verhoogde AOW leeftijd. Macron in Frankrijk heeft er afstand van genomen en de verhoogde AOW leeftijd teruggedraaid. Stem op de VVD/D66/GroenLinks!/SGP/CDA/CU volgend jaar Maart als je door wil werken tot 68 jaar.
Fred 62
0
Italië is niet het probleem van Europa maar Europa is het probleem van Italië.
Vroeger werden er wat lires bijgedrukt en ging de inflatie wat omhoog ,
kwamen er wat extra toeristen om van het mooie en goedkope land te genieten.
Nu betaal je 5 euro voor een kopje koffie en worden de stranden overspoeld met
migranten.
Een beetje Europa is goed , handels belangen etc maar nu dicteert Brussel wat
de Italianen moeten doen en dat schiet door en dat pikken de Italianen niet.
Chiddix
0
Werkloosheid Italie(Aug 2018) 9,7%/Frankrijk 9,3%/Griekenland 19%/Spanje 15,2 %/Nederland 3,9%/Duitsland 3,4%.
jonas
0

Kortom de Italianen deden dat de Italiaan way. Eerst lekker staken voor een leuke loonsverhoging van zeg 6%. Konden ze krijgen en dan ging Lire er weer zeg 8% onderuit.

Maakte weinig uit voor de rest van Europa, want Italianen weer blij met hun socialistische driften, behalve dan ze feitelijk reëel werden, maar dat maakte niet uit. Italiaanse schone vrouwen boden wel troost dan als ze al begrepen als ze al begrepen wat echt gebeurde na de stakingswinst.

Dat mechanisme is door de EU weggenomen en dat betekent ook dat de volksaard beroofd dreigt te worden van hun manier van doen. En daar hebben ze moeite mee.

Ergens dachten ze toch dat ze Italianen mochten blijven zoals ik dat ook nog dacht dat wij over eigen zaken zouden beslissen bij de EEG-akkoorden. Welnee we zijn er in gerommeld. Eerder referendum hier en in Frankrijk gaf al aan dat de bevolking dat niet wil het eigen land soortement op te heffen.

Toch dramde een Balkenende met oog op een EU-baantje dat hij niet eens kreeg (te hoog slappe zakgehalte) door met ondertekening van verdragen en zo zitten wij en de rest met een onmogelijke dictatuur uit Brussel die de zaken eerder verslechtert dan verbetert.

Mogen de Italianen het niet op hun manier doen en kan elke vreemdganger (ruim uit te leggen) bijvoorbeeld in Nederland komen wonen en gaan de Oost Europese landen hun eigen gang en stromen nog steeds nauwelijks opgeleide vreemdelingen in de eeuwigdurende Nederlandse bijstand.

Geweldig die EU? Lijkt me toch niet zo, want de volkeren willen wel hun identiteit behouden en waarom zouden ze dat niet mogen? EU was toch bedoeld voor samenwerking voor meerwaarde met behoudt van eigen nationale identiteit, gebruiken en gewoonten

Het wordt tijd voor Nexit! Al kost het me 20% procent van inkomen en vermogen. Ik ben Nederlander en wil dat wel graag blijven en ach die terugval hebben we zo zo weer terugverdiend en dan beslissen we weer over onze eigen zaken en blijven we Nederlander.

Groet, Jonas
Chiddix
0
Als het met Italie fout gaat(Grieks scenario) zal Nederland jaarlijks 23,5 miljard moeten reserveren voor Italie. Dat is zegt men 8,5% van de Nederlandse rijksbegroting. Duitsland neemt dan 25% voor hun rekening van de benodigde 385 miljard op jaarbasis voor Italie. Er wordt niet vanuit gegaan, dat dit ooit gaat gebeuren.
jonas
0

De Italianen werden dus reeël verarmd, maar daar stond dan weer et geluk van de staking en voortdurende corruptie tegenover. Kortom in economische zin nam de welvaart dan weer niet af. Ach wat BNP teruggang, maar dat is nog geen minder welvaart.

Groet, Jonas
Chiddix
0
Staatsschulden Europese landen t.o.v BBP: norm Brussel 60%

Griekenland- 177,8%
Italie-130,7%
Portugal-122,5%
Cyprus-105,7%
Belgie-101.5%
Spanje-97,6%
Frankrijk-96,4%
UK-86,3%
Oostenrijk-74,8%
Kroatie-73,7%

Estland,Letland,Litouwen,Luxemburg,Malta,Slowakije en Nederland zitten onder de norm van 60%. Duitsland denkt in 2019 de norm te bereiken.
down
0
Waarvan gaat Italie die boete betalen denkt u? Antwoord:::::: gewoon weer geld vragen aan Brussel!?
jonas
0

Up and down, weet je wat de echte reden dat Draghi moe en uitgeput is? De man heeft kramp in de handen! Waarvan?

Mag je niet door vertellen. Dat is van de miljarden Italiaanse staatsobligaties die bijna niet meer te tellen waren die hij onder toezicht van Frau Merkel und der geliebte freund Mark Rutten heeft opgekocht.

En nu zit de ECB dus met dat vrij waardeloze Wc-papier.

Danke schön und gruss, Jonas
objectief
0
quote:

jonas schreef op 23 oktober 2018 10:58:

En nu zit de ECB dus met dat vrij waardeloze Wc-papier.

Ja, en jij hebt er daardoor ook flink aan verdiend....stuur ze met kerst maar een
mooi pakketje als dank. (ECB + Mw. Merkel)
whammy
1
quote:

Chiddix schreef op 23 oktober 2018 07:30:

Werkloosheid Italie(Aug 2018) 9,7%/Frankrijk 9,3%/Griekenland 19%/Spanje 15,2 %/Nederland 3,9%/Duitsland 3,4%.
Het bovenstaande spreekt voor zich maar is geen nieuws onder de zon. De zuidelijke landen houden zich al jaren niet aan de Europese afspraken wat betreft hun begrotingen en uitgaves. Hoe houdbaar is de EU nog langer?
New dawn
0
quote:

whammy schreef op 23 oktober 2018 11:35:

[...]

Het bovenstaande spreekt voor zich maar is geen nieuws onder de zon. De zuidelijke landen houden zich al jaren niet aan de Europese afspraken wat betreft hun begrotingen en uitgaves. Hoe houdbaar is de EU nog langer?
Over dit onderwerp was een paar maand geleden een reportage op tv. De economen zeiden dat Italië niet uit de EU zal stappen, maar dat de BRD en wat andere landen dit vermoedelijk zullen gaan doen. De omvang vd schulden die Italië heeft, veeg je niet onder het tapijt.

De EU is financieel instabiel ondanks de economische opleving in de noordelijke landen.
jonas
0

Whammy het is jammer, maar mislukt met de EU. Laat president Macron het maar uitzoeken met zijn zuidelijke amigos , want het is youtu.be/g3ENX3aHlqU

Even goede vrienden, maar bye bye. Is Brexit ook niet meer nodig.

Groet, Jonas
Chiddix
0
quote:

up en down schreef op 23 oktober 2018 10:00:

Waarvan gaat Italie die boete betalen denkt u? Antwoord:::::: gewoon weer geld vragen aan Brussel!?
Het wordt een waarschuwing of een boete. Italie en Brussel nemen drie weken de tijd om een ander conceptbegroting op te stellen indien Brussel hem afwijst. Maar volgens Italie is de begroting af.
Wat mij opvalt, Italie stuurt ouderen met pensioen vanaf 60 jaar en de werklozen kunnen aan de bak. Langer doorwerken tot je erbij neervalt wordt doorgestreept. Frankrijk heeft het over 62 jaar(AOW). Dit zijn landen met een hoge werkloosheid.
Chiddix
0
quote:

whammy schreef op 23 oktober 2018 11:35:

[...]

Het bovenstaande spreekt voor zich maar is geen nieuws onder de zon. De zuidelijke landen houden zich al jaren niet aan de Europese afspraken wat betreft hun begrotingen en uitgaves. Hoe houdbaar is de EU nog langer?
Begrotingsnorm is -3%(Brussel). Daar blijft Italie aan voldoen -2,4%(2019). De staatsschuld laten oplopen mag eigenlijk niet maar de Italianen maken zich daar niet druk over. Als het klapt staat Nederland weer garant met Rutte. Geen cent meer naar Griekenland en midden in de nacht schreef hij jaren geleden cheques waarvan je nooit meer 1 euro van terugziet. Voor Italie krijgen we hetzelfde recept als het mis gaat.
jonas
0

Chiddix "Voor Italie krijgen we hetzelfde recept als het mis gaat".

Zijn er nog andere recepten te verwachten? Wie moet al die recepten dan betalen?
De Italiaan die met 62 jaar met pensioen kan gaan?

Ga een boek schrijven "de Puinhopen van de EU en de Euro". Zit nog even met writersblok, maar dan zal de geur van verderf en ondeugd des EU worden geopenbaard.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Als Italië gaat dan is een cheque niet voldoende hoor. Maar waar maakt eenieder zich nu druk over de wolven van de markt eten de zwakken in die markt op...............dus het is een kwestie van tijd.
whammy
0
quote:

New dawn schreef op 23 oktober 2018 11:44:

[...]

Over dit onderwerp was een paar maand geleden een reportage op tv. De economen zeiden dat Italië niet uit de EU zal stappen, maar dat de BRD en wat andere landen dit vermoedelijk zullen gaan doen. De omvang vd schulden die Italië heeft, veeg je niet onder het tapijt.

De EU is financieel instabiel ondanks de economische opleving in de noordelijke landen.
Ondanks QE van miljarden door de ECB. "Men"heeft niets geleerd uit het verleden!
whammy
0
quote:

Chiddix schreef op 23 oktober 2018 12:59:

[...]

Begrotingsnorm is -3%(Brussel). Daar blijft Italie aan voldoen -2,4%(2019).De staatsschuld laten oplopen mag eigenlijk niet maar de Italianen maken zich daar niet druk over. Als het klapt staat Nederland weer garant met Rutte. Geen cent meer naar Griekenland en midden in de nacht schreef hij jaren geleden cheques waarvan je nooit meer 1 euro van terugziet. Voor Italie krijgen we hetzelfde recept als het mis gaat.
Volgens berekeningen ( of die juist zijn, weet ik niet) zal de begrotingsnorm in 2019 oplopen naar +5%.
2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.164,70 +1,70%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.018,16 +1,65%
 US30^ 38.511,45 +0,68%
 Nasd100^ 17.498,54 +1,68%
 US500^ 5.074,95 +1,16%
 Japan225^ 37.903,71 +0,48%
 Gold spot 2.326,10 -0,05%
 EUR/USD 1,0705 +0,49%
 WTI 83,33 +1,56%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront