C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTAC ontwikkelingen 2018

157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
adri67
0
Oprichter verkocht aandelen

Eveneens opmerkelijk is de timing van de verkoop van aandelen door oprichter Hugo Cooijmans. Uit het tussenvonnis blijkt dat Leaseweb in februari 2017 ophield met het betalen van facturen, en Ctac aansprakelijk stelde voor de schade.

Cooijmans was jarenlang een extreem loyale grootaandeelhouder van Ctac, met een belang van bijna 23 procent. Maar in de maanden nadat Ctac in aanvaring was gekomen met klant Leaseweb, verkocht de oprichter het grootste deel van zijn aandelen. Het conflict met de klant was toen nog niet publiek bekend.

Miljoenenopbrengst

Ook het afgelopen jaar bleef Cooijmans aandelen verkopen, ondanks zijn belofte dat niet te doen. Uit het register van beurswaakhond AFM blijkt dat hij zijn belang afgelopen mei had teruggebracht tot slechts 2,4 procent. De verkopen leverden Cooijmans in totaal ruim 10 miljoen euro op.

Oprichter Ctac verkoopt opnieuw voor miljoenen aandelen
RTL Z
3-10-2017

Hugo Cooijmans, de oprichter en grootaandeelhouder van automatiseerder Ctac, heeft zijn belang in het beursgenoteerde bedrijf nog verder verkleind. In totaal verkocht hij de afgelopen vijf maanden voor ruim 6 miljoen euro aan aandelen. "Maar ik ben en blijf nauw betrokken bij Ctac."

Cooijmans richtte Ctac in 1992 op, en bracht de automatiseerder zes jaar later naar de beurs. Na zijn vertrek als bestuursvoorzitter in 2001 bleef hij wel voor het Bossche bedrijf werken als verkoopdirecteur. Ook bleef hij betrokken als grootaandeelhouder. Tot mei bezat hij 23 procent van de aandelen.

In mei meldde RTL Z dat Cooijmans zijn belang in twee stappen had teruggebracht, tot 13,4 procent. Die verkopen leverden hem 4,3 miljoen euro op. Ctac en Cooijmans wilden de verkopen destijds niet toelichten.

Belang verder teruggebracht

Uit een nieuwe melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt nu dat Cooijmans eind september zijn belang verder heeft teruggebracht, tot 8,8 procent. Hij verkocht ruim 560.000 aandelen, met een beurswaarde van bijna 2 miljoen euro.

Cooijmans wil niet toelichten waarom hij de aandelen heeft verkocht. "Daarop zeg ik: geen commentaar. Maar ik ben en blijf nauw betrokken bij Ctac. Vijf dagen per week, als het niet meer is. Ik doe er nog steeds hele mooie dingen."

De Bossche ondernemer hint erop dat hij niet van plan is om ook zijn resterende belang, met een huidige beurswaarde van bijna 4 miljoen euro, te verkopen. "Ik bezit nog steeds bijna tien procent, en ik heb op dit moment geen plannen dat te verkopen. Dat zal ook morgen niet zo zijn."
jeff_cassius
0
Mooie stijgende lijn, maar als je je aandelen verkoopt, terwijl je weet dat er een heftige claim loopt, dan is dat toch gewoon voorkennis?
En dan zeggen dat je nauw betrokken blijft.......natuurlijk. Hij kan moeilijk roepen dat het hem niks interesseert.
Wilbar
0
Ctac houdt stijgende lijn vast
Gepubliceerd op 7 nov 2018

DEN BOSCH (AFN) - Ctac heeft de opgaande lijn ook in het derde kwartaal van dit jaar weten vast te houden. De opbrengsten van de automatiseerder gingen over de gehele linie omhoog. En ook qua winst was sprake van een lichte verbetering.
De omzet in het derde kwartaal steeg met 2,5 procent tot 19,5 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met 19.000 euro tot 971.000 euro. Onder de streep resteerde een bedrag van 744.000 euro, 12 procent meer dan vorig jaar.

De schaarste aan gekwalificeerde ICT-ers blijft volgens het bedrijf een punt van aandacht. De krapte op de arbeidsmarkt zal zich naar verwachting vertalen in hogere uurtarieven. In België is volgens Ctac veel geïnvesteerd in het binnenhalen van nieuwe contracten, hetgeen zich in het lopende kwartaal moet uitbetalen. In Frankrijk werden verliezen verder teruggebracht.
Verder meldde Ctac nog altijd verwikkeld te zijn in een juridisch geschil met een klant over de uitvoering van een in juli 2016 gesloten contract. Ctac bestudeert momenteel hoe de eventuele schadepost in de cijfers over het hele jaar kan worden verwerkt.
GrindNshiP
0
quote:

effegenoeg schreef op 7 november 2018 09:44:

ICT sector is al enkele kwartalen dalende.
Dat zit 'm vooral in de beperking van personeel, niet in de behoefte aan opdrachten en backloggs. De grote jongens tonen nog steeds groei.

De cijfers zijn wederom verbeterd, maar het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Ctac. Ik vind het daarentegen wel bemoedigend dat er meer contracten zijn gesloten in België en we nog de nodige inkomsten uit facturering kunnen verwachten voor Q4.
Beate
0
Maar als ik het goed begijp is er (nog) geen voorziening getroffen voor de zojuist gemelde schadepost. Dat wordt dus nog spannend....
Hkdnp
0
quote:

Beate schreef op 7 november 2018 11:04:

Maar als ik het goed begijp is er (nog) geen voorziening getroffen voor de zojuist gemelde schadepost. Dat wordt dus nog spannend....
Eerst maar afwachten wat de uitspraak word of dat er mogelijk een schikking plaats gaat vinden.
greedy1967
0
Heb mijn aandelen verkocht. Een grootaandeelhouder die met voorkennis handelt en een schadeclaimm die als het zwaard van Damocles boven het aandeel hangt zijn voor mij redenen om uit te stappen. Sterkte voor de zittenblijvers.
Salus
0
Tja, verkopen heeft nu toch ook geen zin. Dan wordt het maar de dood of de gladiolen.
Wilbar
0
fanaat
0
gaat helemaal fout. hoe is dit mogelijk. de grootaandeelhouder is binnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De Kromme
0
DPA, Ctac, Ordina etc etc. Soortgelijke aandelen worden geslacht momenteel. Alle opgebouwde winst van de laatste 5 jaar is verzilverd lijkt het en het lijkt erop dat we helemaal opnieuw moeten beginnen. het ergste is dat er nog heel veel meer vanaf kan......
effegenoeg
0
quote:

De Kromme schreef op 9 november 2018 16:12:

DPA, Ctac, Ordina etc etc. Soortgelijke aandelen worden geslacht momenteel. Alle opgebouwde winst van de laatste 5 jaar is verzilverd lijkt het en het lijkt erop dat we helemaal opnieuw moeten beginnen. het ergste is dat er nog heel veel meer vanaf kan......
Heb de genoemde aandelen allemaal de eerste helft van het jaar geruimd.
De waardering was toch waarschijnlijk veel te hoog.
De Kromme
0
ben te laat, verlies is dermate groot dat verkopen mijn verlies definitief maakt. maar ik vrees dat CTac erg snel onder de 2 gaat duiken.....twijfel nu echt
157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:28
Koers 3,940
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,970
Laag 3,900
Volume 14.461
Volume gemiddeld 16.431
Volume gisteren 14.461

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront