Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Belegde boterham
0
quote:

rationeel schreef op 11 november 2018 14:48:

Kinderen krijgen geen behoorlijk geschiedenis onderwijs meer. Ze weten niet wat er geleden is door onze voorvaderen om ons land zover te krijgen als het was.

Juist Ratiotje en nog iets verder terug woonde er geen 'hondje' in ons Nederland. En hoe kwamen deze mensen alhier; migratie rofl

Onze Huisvader der Nederlanden Ratio legt het u Uit!

Ons geweten alhier..

Iets met Afrika toevallig?

rationeel
0
Die gingen heel hard aan het werk,om het land een beetje bewoonbaar te maken.
Dat is goed gelukt. Maar toen ging het zo goed, dat er overbevolking ontstond.
De mens bleek geen natuurlijke vijanden meer te hebben. Geen overstromingen genoeg, en geen ziekten. De temperatuur bleef ook maar ideaal.
Dus moest hij zz in toom gaan houden. Gelukkig bleken net op tijd handige voorbehoedsmiddelen, beschikbaar te komen en een hogere opleiding, waardoor mensen zich prima konden amuseren zonder de zorg voor een astronomisch kindertal.

Afrika blijft inderdaad wat achter in ontwikkeling
Chiddix
1
quote:

Marty.mcFly schreef op 11 november 2018 15:56:

[...]

Lekker belangrijk. Jongeren leven nu en kijken naar de toekomst. Wat oudjes lopen te blaten over vroeger boeit weinig. Zeker WO1 is veel te ver weg in het verleden om gevoel bij te hebben.
Herdenken blijft een belangrijk bestanddeel voor de vrede. Europa(eurozone) leeft al ruim 70 jaar in vrede. NAVO en EU zullen daarmee te maken hebben. We hadden alleen de oorlog in Yoegoslavie(incident). Als je de Russische beer met rust laat, kan de vrede van 70 jaar, nu 73 jaar, verder oplopen. Het is dom om de corrupte bananenrepubliek Oekraine lid te willen maken van de EU en NAVO. Dan zet je de vrede in Europa op het spel. Gevolg 10000 doden tot op heden en een verstoorde relatie met Rusland.
Wadloper
0
Inderdaad, oorlog tussen land A en land B zien we al heel lang niet meer.
Er is echter een andere grotere wrede en niet te stoppen oorlog gaande.
Vraag dat maar aan de familie van de vele slachtoffers die reeds gevallen zijn en de velen die nog zullen volgen.
Het is een gezwel dat steeds groter wordt.
DeZwarteRidder
0
Poolse regering marcheert met fascistische groepen

Door Rob Savelberg
Updated 1 uur geleden
Gisteren, 21:15 in BUITENLAND

WARSCHAU - Vele tienduizenden anti-Europese, radicale nationalisten marcheerden zondag samen met de ultra-katholieke Poolse regering door Warschau. Hooligans en fascistische groepen vierden zij aan zij met veteranen, militairen en gezinnen de onafhankelijkheid van precies honderd jaar geleden.

Honderdduizenden hebben zich in Warschau verzameld om het 100-jarig bestaan van de Poolse onafhankelijkheid te vieren. Onder de aanwezigen vele aanhangers van extreemrechts uit binnen- en buitenland.

Er was letterlijk veel gedonder rond de mars. Keiharde vuurwerkbommen en Bengaals vuur werden ook in de nabijheid van Jaroslav Kaczynski aangestoken, sinds drie jaar de sterke man van Polen. Zelfs brandweermannen en ambulancepersoneel staken het verboden vuurwerk af. „Roem, eer, vaderland!”, schreeuwden duizenden koppen.

Maar er was ook gedonder van de liberale burgemeester, die de mars van de rechts-radicalen vanwege de veiligheid had verboden. Hanna Gronkiewicz had gezegd dat Warschau de afgelopen eeuw al genoeg onder extreem nationalisme had geleden. „Ik ben bang voor dit nationalisme„, zegt de jonge student Igor Olczak (23) op het dak van een kiosk. Hij kijkt naar de vervaarlijke stoet: „Dit eindigt niet goed.”

Europese Unie

De laatste hoop van de kaalgeschoren medicus uit Warschau is de Europese Unie. „Maar ik ben bang dat onze regering de EU verlaat en nieuwe verkiezingen manipuleert. Maar onze landen zijn alleen niet sterk genoeg. We moeten samen blijven.” Nederlandse en Vlaamse nationalisten van actiegroep Voorpost zijn het hier niet mee eens: „We moeten de EU verlaten”, vindt ondernemer Maarten uit Zwolle, die met de Hollandse driekleur ’uit solidariteit’ naar de Poolse metropool is gereisd.

Leger

Het Poolse leger was door president Duda op de brede boulevard Aleje Jerozelimskie ingezet om de veiligheid bij de mars van zo’n tweehonderdduizend man te garanderen. Zo kwam het dat uitgenodigde Italiaanse fascisten van Forza Nuova en het rechts-radicale ’zwarte blok’ van ONR beschermd werd door militairen.

De Romeinse fascisten waren in de Tweede Wereldoorlog met nazi-Duitsland verbonden. De antisemitische en neonazistische Groot-Poolse Groep ONR bestreed een kleine honderd jaar geleden de Poolse republiek van maarschalk Pilsudski.

Die maarschalk, die de prille Poolse democratie midden jaren twintig zelf om zeep hielp, werd dit weekend in het zonnetje gezet. Overal was Pilsudski te zien, uitvergroot per beamer op overheidsgebouwen. Zijn in rood-wit verlicht monument, bewaakt door soldaten, werd gisteravond bezocht door Jaroslav Kaczynski.

"’Wij zijn trots en nationalistisch’"

Die onthulde met zijn vazal, president Duda, een paar meter verderop een standbeeld van z’n eigen broer Lech Kaczynski, die in 2010 bij een vliegtuigramp in Rusland overleed. „De Russen en ex-premier Donald Tusk hebben hem vermoord”, papegaait toeschouwer Hugo Polak een populaire maar onbewezen samenzweringstheorie. „Joden en homo’s en communisten bedreigen ons land.”

Prostitutie

Op dat moment verstoren liberale demonstranten de ceremonie en roepen: „Constitutie ja!„ Daarop rijmen de Kaczynski-fans cynisch terug: „Prostitutie ja!” Het liberale kamp vreest voor de grondwet, nadat Kaczynski tientallen opperrechters illegaal liet wegsturen. De Europese Commissie en het EU-Gerechtshof hebben dit afgekeurd.

Voor het door Stalin gebouwde Cultuurpaleis staat ingenieur Krzystof uit Katowice. De jonge nationalist zegt: „De Europese Unie is net de socialistische Sovjet-Unie. Ze willen in Brussel een superstaat oprichten, ons moslim-migranten opdringen. Maar wij zijn niet socialistisch, wij zijn katholiek en nationalisten, en daar zijn we trots op.”
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 november 2018 08:35:

Poolse regering marcheert met fascistische groepen

De jonge nationalist zegt: „De Europese Unie is net de socialistische Sovjet-Unie. Ze willen in Brussel een superstaat oprichten, ons moslim-migranten opdringen. Maar wij zijn niet socialistisch, wij zijn katholiek en nationalisten, en daar zijn we trots op.”

Het grootste probleem in de EU is de opgedrongen immigratie. Elk EU land moet zelf kunnen uitmaken wie men binnenlaat. En daar gaat het mis. Enkele Europese leiders hebben dit uitgekookt zonder consensus met de rest. Met werkgelegenheid heeft het weinig van doen want de meeste immigranten zitten in de bijstand. Laag geschoold, ongeschoold. En volgen ook nog geen opleiding in het land waar ze zijn neergestreken(veruit de meesten). Een greencard systeem is de oplossing. Geschoold personeel uit Azie etc
rene l
1
quote:

Chiddix schreef op 12 november 2018 09:29:

[...]

Het grootste probleem in de EU is de opgedrongen immigratie. Elk EU land moet zelf kunnen uitmaken wie men binnenlaat. En daar gaat het mis. Enkele Europese leiders hebben dit uitgekookt zonder consensus met de rest. Met werkgelegenheid heeft het weinig van doen want de meeste immigranten zitten in de bijstand. Laag geschoold, ongeschoold. En volgen ook nog geen opleiding in het land waar ze zijn neergestreken(veruit de meesten). Een greencard systeem is de oplossing. Geschoold personeel uit Azie etc

De chaos in Nederland gaat steeds groter worden, we raken de controle kwijt, en het zal op termijn slecht aflopen, we dalen steeds verder af richting een Bananenrepubliek.

De zogenaamde deskundigen zeggen het zelf, het gaat fantastisch in Nederland, er is een groot tekort aan personeel, m.n. in de bouw en in de zorg is er een schreeuwend tekort.

In de bouw is er inderdaad een tekort aan vaklieden, oude bouwvakkers van vroeger die ze tijdens de crisis als oud vuil aan de kant gezet hebben zeggen gewoon, bekijk het maar, ik ga op dit moment niet voor een hongerloon weer voor een baas werken.

En zie wat er van school afkomt met een zorgopleiding MBO Niveau 3/4, de meesten krijgen contract voor maximaal 24 uur per week, ondanks dat ze de hele week beschikbaar zijn, en wat is het salaris, juist, het minimum loon.
Het is gewoon de realiteit, en op deze wijze kan onze jeugd ook nauwelijks meer iets opbouwen.

En dan hoor je in programma's op tv, we halen ze wel uit het buitenland, we hebben deze mensen hard nodig.

En dan denk ik, deze mensen hebben dan ook weer woonruimte nodig en het woningtekort zal door dit soort fratsen alleen maar groter worden, of klopt deze denkwijze niet en ben ik niets anders dan een gestoorde idioot.

Snelwegen lopen vast, op het spoor is het een chaos, in de lucht is het ook niet meer te overzien, de politie raakt de regie op straat kwijt, en criminelen maken steeds meer de dienst uit.

En vanmorgen las ik ook nog iets geks, de milieu-pikken van Urgenda gaan infiltreren in GTST.
Gewoon stelselmatig 's avonds de moegestreden hardwerkende loonslaaf die met zijn voeten op de bank zit lekker brainwashen, en hem of haar op subtiele wijze een duur en onwerkbaar verwarmingssysteem door de strot duwen.
Het mag wat kosten maar dan heb je ook wat.

Alles wordt steeds duurder, het leven wordt onbetaalbaar, en we slikken het blijkbaar gewillig voor zoete koek.
De inflatie giert de bocht uit, spaarrentes levenslang op nul, en ze zeggen dat het goed is voor ons.
De mensen raken moegestreden, langzaam aan geven ze zich over aan het systeem, klagen helpt toch niet.
En als ze de volgende keer weer in het stemhokje staan raken ze vertwijfeld en slaat de onzekerheid toe, ze stemmen voor de zekerheid toch weer op Dhr. Rutte, het is zo'n aardige man die het zo mooi kan zeggen.

Het kan en mag blijkbaar allemaal maar in Nederland, niets is te gek, alles wordt uit de kast gehaald, en wij mogen maar dokken voor deze ongein.
Chiddix
1
In Duitsland neemt 3% van de vluchtelingen deel aan het Duits duale leermodel. Vluchtelingen zijn vaak ongeschoold en velen breken hun opleiding voortijdig af in Duitsland. Vluchtelingen hebben moeite om vroeg door de regen te moeten voor een werkdag van acht uur.
De helft van de vluchtelingen heeft na vijf jaar nog geen werk. Als ze een baan vinden zijn dat eenvoudige banen, deels parttime die weinig belastinginkomsten genereren. Citeer uit een artikel over Duitsland. Klaver en Asscher zijn onze pleitbezorgers voor dit multicultureel model met Rutte voorop. Heeft niets te maken met wat de VVD eigenlijk denkt maar Rutte kiest ervoor onder druk van Merkel en Timmermans.
rationeel
1
Het idee dat je de werkende, hard werkende bevolking kunt laten opdraaien voor een steeds grotere niet werkende bevolking, die het eenvoudig vertikt om een behoorlijke opleiding te volgen, gaat vast lopen.

Terwijl een deel van de ...hoog opgeleide ...bevolking 2 banen per gezin heeft, ook nog banen waar hard in gewerkt moet worden, vertikken de laagopgeleiden dat. Veelal in de stad zijn dat de allochtonen. Ze hebben wel meer kinderen. In feite wordt zo'n gezin onderhouden door de hoogopgeleide hardwerkende autochtonen. Die mogen 52% belasting betalen en verder ook zelf voor alles opdraaien, wat de laagopgeleiden allemaal gratis krijgen. En dat ook nog voor een groter gezin.
Dat geldt dan nog voor gezinnen waar in ieder geval 1 persoon werkt.

Hoe lang kan zo'n model goed gaan?
rationeel
1
quote:

Belegde boterham schreef op 12 november 2018 00:16:

[...]

Juist Ratiotje en nog iets verder terug woonde er geen 'hondje' in ons Nederland. En hoe kwamen deze mensen alhier; migratie rofl

Onze Huisvader der Nederlanden Ratio legt het u Uit!

Ons geweten alhier..

Iets met Afrika toevallig?

Dacht je nu werkelijk dat de mensen die hier kwamen toen er nog niets was, een uitkering kregen, en een huis om in te wonen, en een dokter konden gaan bezoeken, en naar school konden gratis, enz enz?

Een beetje geschiedensonderwijs zal je toch wel hebben genoten?

Zwak ziek en misselijk was echt niet lonend.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 12 november 2018 10:54:

Het idee dat je de werkende, hard werkende bevolking kunt laten opdraaien voor een steeds grotere niet werkende bevolking, die het eenvoudig vertikt om een behoorlijke opleiding te volgen, gaat vast lopen.

Hoe lang kan zo'n model goed gaan?
Tenzij de insteek anders is. Vluchtelingen halen we hier naar toe uit humanitair oogpunt. Het is niet de bedoeling dat ze hier komen werken maar als het gebeurt is dat meegenomen voor de schatkist.
Als zo gedacht wordt door Rutte,Klaver en Asscher is dat niet hetzelfde als het concept uit de beginjaren 2000. De 60 miljoen immigranten naar de EU de komende dertig jaar moet de vergrijzing opvangen. Maar de communicatie is zeer beroerd door Rutte.
Als de immigranten vanaf 2008-2018 hier de vergrijzing moeten opvangen, hebben we zeker nog 8 miljoen vluchtelingen nodig want het percentage dat het arbeidsproces instroomt is dun. Lage opleiding,ongeschoold en volgen bij verblijfsvergunning vrijwel geen onderwijs voor een vak.
ffff
0
De helft van de vluchtelingen heeft na vijf jaar nog geen werk...…

En dit soort cijfers zie je in alle mogelijke variaties in publicaties op Duitse, Franse, Belgische websites.

Uiteindelijk constateer je toch: Ze komen hier grotendeels voor de riante uitkering, voor de huisvesting, voor de opvang van hun kinderen, voor de gezondheidszorg. En de belastingbetaler maar blijven belasten en de woningzoekende nog maar wat meer geduld.

Toen miljoenen Europeanen naar Coney-Island in New York gingen, werden ze zwaar medisch gekeurd en wie ook maar iets mankeerde, kon met de boot terug....op kosten van de bootmaatschappij die ze naar New York gebracht had. Vandaar dat er grondige medische onderzoekingen in Hamburg, Rotterdam, Antwerpen , etc waren alvorens al die inschepelingen naar New York te brengen.

Zo kon het dus ook. TIENTALLEN jaren..... ! En tegenwoordig.....

Peter
Chiddix
0
Het kabinet moet het volk maar eens uitleggen of de immigratie de vergrijzing moet opvangen? En dan met cijfers erbij hoeveel % met verblijfsvergunning is het arbeidsproces ingestroomd? Bv vanaf 2000. Gaat dan om fulltime baan(integratie).
Of durft het kabinet geen cijfers te publiceren? Maar ik ben er nog niet uit of de inzet van immigratie bij het kabinet betekent, vergrijzing opvangen. Is het wel bedoeling dat de immigranten aan de bak komen? Of geven we 8 a 9 miljard per jaar uit humanitair oogpunt zonder tegenprestatie?
Laatste nieuws is, men wil prefabwoningen gaan bouwen voor immigranten.
rationeel
0
President van Turkije Recep Tayyip Erdogan maakte gisteren het teken van de Moslimbroederschap. Dat deed hij toen hij door de straten van Parijs wandelde, waar hij op bezoek is voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Dat laten beelden zien die op Twitter zijn verschenen. Het is niet de eerste keer dat de leider der Turken zich hier aan waagt.

De President van Turkije werd in Parijs gefilmd terwijl hij het Rabaa-teken maakte voor een menigte van zijn aanhangers. Dit is het teken van de Moslimbroederschap, een islamistische organisatie die via politiek weg streeft naar een wereldwijde moslimstaat onder de Sharia, de islamitische wet. Op de beelden is eveneens te zien hoe verschillende mensen bij wijze van antwoord het teken van de Grijze Wolven maken, de Turkse fascisten.

sceptr.net/2018/11/erdogan-doet-mosli...

Videootje
haas
0
maandag 12 november 2018 | NOS | Redactie
Op veel plekken in Europa zijn radicaal- of extreemrechtse partijen in opkomst, maar over Spanje hoor je zulke berichten nooit. Ze zijn er echter wel, maar stellen vrij weinig voor, volgens journalist en Spanjekenner Chris van der Heijden. En dat heeft meerdere redenen.

Immigratie, een van de pijlers waarop extreemrechtse partijen zich richten, heeft bovendien niet echt een ontwrichtende werking. "De afgelopen paar jaar zijn miljoenen immigranten Spanje binnengekomen, vooral uit Latijns-Amerika en ook Noord-Afrika. Maar die lijken eigenlijk erg op Spanjaarden. Zeker de Latijns-Amerikanen, die spreken immers dezelfde taal!"

www.nporadio1.nl/homepage/12968-waaro...
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 13 november 2018 05:09:

maandag 12 november 2018 | NOS | Redactie
Op veel plekken in Europa zijn radicaal- of extreemrechtse partijen in opkomst, maar over Spanje hoor je zulke berichten nooit. Ze zijn er echter wel, maar stellen vrij weinig voor, volgens journalist en Spanjekenner Chris van der Heijden. En dat heeft meerdere redenen.

Immigratie, een van de pijlers waarop extreemrechtse partijen zich richten, heeft bovendien niet echt een ontwrichtende werking. "De afgelopen paar jaar zijn miljoenen immigranten Spanje binnengekomen, vooral uit Latijns-Amerika en ook Noord-Afrika. Maar die lijken eigenlijk erg op Spanjaarden. Zeker de Latijns-Amerikanen, die spreken immers dezelfde taal!"

www.nporadio1.nl/homepage/12968-waaro...
Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe het mogelijk is dat er miljoenen mensen het land binnen komen maar omdat ze op de plaatselijke bevolking lijken alles gewoon zijn gangetje gaat .
Wat een jaap aap verhaal.
rationeel
0
quote:

Henk.L. schreef op 13 november 2018 10:50:

[...]
Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe het mogelijk is dat er miljoenen mensen het land binnen komen maar omdat ze op de plaatselijke bevolking lijken alles gewoon zijn gangetje gaat .
Wat een jaap aap verhaal.
Grote werkloosheid. En dat al tientallen jaren.

Heb je het videootje gezien van Erdogan in Parijs Hierboven?
Moslimbroeders is het grote gevaar voor ons.
Chiddix
0
Doel immigratie in Nederland:

1) inwonergetal laten groeien.
2) vluchtelingen een veilige plek bieden.
3) verzorging en onderhouding van wieg tot graf met uitkeringen en subsidies voor illegale en legale vluchtelingen.

De heilstaat van Rutte en links. Kosten op jaarbasis?, dat wil je niet weten.
rationeel
0
Ngo’s geven migranten “acteerlessen” en leren hen om te liegen om zo een grotere kans te hebben om asiel te verkrijgen. Dat blijkt uit videobeelden die de rechtse activiste Lauren Southern kon maken in een undercoveroperatie. “Ik vertel hen dat dit allemaal acteren is, alsof het een theater is”, vertelt een directielid van de ngo Advocates Abroad.

sceptr.net/2018/11/undercover-ngos-le...
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

Ruim vierhonderd raketten vanuit Gaza op zuiden van Israël

Na deze vrij beperkte aanval vanuit Gaza volgde maandag een veel grotere reeks beschietingen. Inclusief dinsdagochtend zijn naar schatting minstens vierhonderd raketten op plaatsen als Ashkelon, Be’er Sheva en Sderot in Zuid-Israël afgevuurd. Een appartement in Ashkelon werd maandag in puin geschoten, waar later een dode Israëlier werd gevonden, een man van Palestijnse origine, afkomstig uit de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Ook werd een bus getroffen, waarvan de inzittenden net voor de inslag waren uitgestapt. Er viel één zwaargewonde. In de berichtgeving loopt het aantal Israëlische gewonden uiteen van tien tot vijftig.

Andere westerse landen, waaronder Frankrijk, Canada, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk, veroordelen de aanvallen vanuit Gaza. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Alistair Burt zegt dat hij de ‘pogingen van Egypte en de VN om de situatie te kalmeren en een duurzame oplossing voor Gaza te vinden’ volledig steunt. Naar verluidt proberen beide partijen ook vandaag weer over een wapenstilstand te onderhandelen, iets wat de voorbije maanden meerdere keren mislukte.

Nog geen reactie Nederlands kabinet
Het kabinet heeft nog niet officieel gereageerd op de gebeurtenissen. Kamerleden als Martin Bosma (PVV), Eppo Bruins en Joël Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) besteden via Twitter wel aandacht aan de situatie. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) en de Nederlandse ambassade in Israël hebben dat vooralsnog niet gedaan.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1645 1646 1647 1648 1649 1650 1651 1652 1653 1654 1655 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.696,00 -0,79%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.902,12 -0,70%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,52 +0,55%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,21 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront