Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Boete na beursgang biotechtak Samsung

Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 11:36 | Views: 903

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - De beurstoezichthouder in Zuid-Korea heeft de biotechnologietak van Samsung een boete opgelegd voor gesjoemel rond zijn beursgang. Als blijkt dat het onderdeel inderdaad opzettelijk regels heeft overtreden, dan wordt de beursnotering van Samsung Biologics mogelijk geschrapt en volgt een strafrechtelijk onderzoek.

Bij de beursgang in Seoul werd in 2016 ongeveer 2 miljard dollar opgehaald. Daarbij zou de waarde van het bedrijfsonderdeel bewust te hoog zijn weergegeven.

Samsung Biologics moet omgerekend 6,2 miljoen euro betalen. Ook adviseerde de beurswaakhond de topman van het bedrijf op straat te zetten. De handel in Samsung Biologics is stilgelegd in afwachting van verdere ontwikkelingen. Het zou voor zover bekend voor het eerst zijn dat een bedrijf in Zuid-Korea wegens boekhoudproblemen van de beurs wordt gehaald. Een analist acht de kans dat dat gebeurt overigens klein.
voda
0
Duits Merck profiteert van Amsterdamse tak

Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 07:43 | Views: 956

Merck & Company 16:13
74,39 -0,22 (-0,29%)

DARMSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut en speciaalchemieconcern Merck uit het Duitse Darmstadt heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan en schroeft zijn omzetverwachting voor het jaar op. Vooral het in Amsterdam gevestigde onderdeel Life Sciences presteerde goed, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.

De opbrengsten van de tak Life Sciences groeiden op eigen kracht met bijna tien procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet van Merck steeg met 6,6 procent tot 3,8 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met bijna 6 procent, maar was alsnog hoger dan verwacht. De nettowinst zakte ook, van 648 miljoen naar 345 miljoen euro. Dat kwam onder meer door investeringen.

Voor het hele jaar rekent Merck, niet te verwarren met de Amerikaanse branchegenoot met dezelfde naam, nu op een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Dat was eerder 3 tot 5 procent. Wel wordt nog verwacht dat het bedrijfsresultaat licht zal teruglopen. Het doel is nog altijd om in 2019 weer structurele groei van het resultaat te laten zien.
aossa
0
Gimv investeert in Belgisch biotechbedrijf

De investeringsmaatschappij Gimv pompt 6 miljoen euro in het Brusselse Camel-IDS, dat radiofarmaceutica maakt om kanker te bestrijden. Het bedrijf haalt in totaal 37 miljoen euro op.

Gimv leidt de investeringsronde samen met V-Bio Ventures. De andere investeerders zijn HealthCap, Novo Seeds, Pontifax en BioMedPartners.

Volgens Gimv gaat het om 'een van de grootste' kapitaalrondes in de Europese biotechsector. Met het geld kan Camel-IDS een fase 1b/2-studie uitvoeren met zijn geneesmiddel tegen hersenmetastasen. Dat zijn uitzaaiingen naar de hersenen als gevolg van borstkanker. Daarnaast wil het bedrijf zijn pijplijn van producten in een preklinische fase verder ontwikkelen.

Camel-IDS werd opgericht in 2014 als een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De naam verwijst naar de antistoffen van kameelachtigen die het bedrijf gebruikt om zijn geneesmiddelen te ontwikkelen. De antistoffen worden gekoppeld aan radio-isotopen om radiofarmaceutica te ontwikkelen.

Camel-IDS bestraalt uitzaaiingen in de hersenen zonder het gezonde hersenweefsel aan te tasten.
voda
0
Beursblik: Berenberg haalt MDxHealth van kooplijst

(ABM FN) Berenberg heeft donderdag het advies voor MDxHealth verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 5,75 naar 1,85 euro.

"De aanhoudende teleurstellende groei van ConfirmMDx is een grote zorg geworden", zei analist Michael Ruzic-Gauthier tegen ABM Financial News.

De analist wees op de problemen met het Amerikaanse verkoopapparaat van MDxHealth. En momenteel is MDxHealth toch vooral afhankelijk van ConfirmMDx, ondanks de grote potentie die de pijplijn met SelectMDx en AssureMDx bieden.

Ruzic-Gauthier verwacht dan ook een update van de kant van MDxHealth over de huidige stand van zaken. Duidelijk moet worden hoe MDxHealth de zaken in Amerika weer op orde krijgt. Momenteel is de omzetgroei namelijk onvoldoende om in 2021 winstgevend te zijn. Berenberg rekent nu op een breakeven-punt in 2022 of 2023. En die vertraging zal betekent dat de onderneming nog eens 40 miljoen tot 50 miljoen euro nodig zal hebben, waarvan al een deel in 2019. De analist heeft er overigens vertrouwen in dat MDxHealth dit geld bij elkaar krijgt door nieuwe aandelen uit te geven.

Het aandeel MDxHealth daalde donderdag 15,3 procent naar 1,41 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
HBM BioCapital kleiner in Curetis

Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 08:22 | Views: 781

Curetis 16:18
1,67 -0,06 (-3,19%)

AMSTERDAM (AFN) - HBM BioCapital II Management heeft zijn belang in Curetis verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

HBM BioCapital heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 4,63 procent in Curetis. Dat was eerder nog 8,67 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
voda
0
Grotere belangen LSP en CD-Venture in Curetis

(ABM FN-Dow Jones) LSP Curetis Pooling en CD-Venture hebben grotere belangen in Curetis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 en 15 november.

LSP meldde een kapitaalbelang van 20,67 procent met een dito stemrecht. Op 11 november 2015 meldde LSP nog een kapitaalbelang van 18,68 procent met eenzelfde stemrecht.

CD-Venture meldde een kapitaalbelang van 4,16 procent met een eenzelfde stemrecht. Op Op 8 december 2015 meldde CD-Venture nog een kapitaalbelang van 2,97 procent met een dito stemrecht.

Curetis haalde vorige week met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen 8,9 miljoen euro op.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Anticonceptiepil maar mondjesmaat te verkrijgen

De anticonceptiepil is nog steeds moeilijk te verkrijgen. Sommige apothekers hebben de pil helemaal niet meer in huis. Anderen geven maar één strip per keer mee, om de kleine voorraad zo eerlijk mogelijk te verdelen. ,,De problemen houden nog wel even aan”, reageert een woordvoerder van de de brancheorganisatie voor apothekers, KNMP.

Michel Hasselerharm & Natasja de Groot 17-11-18, 14:24
Apotheek Hasseler Es in Hengelo heeft momenteel helemaal niks meer in huis. „Waarschijnlijk pas in december weer”, meldt een medewerkster. Maatschap Service Apotheker Almelo heeft net nog een kleine hoeveelheid binnengekregen. Máár die is onvoldoende om vrouwen de normale hoeveelheid mee te geven. „We proberen het zo eerlijk mogelijk te verdelen”, zegt een medewerker. „Dat betekent niet meer dan een strip per persoon.”

,,Het is een drama’’, meldde een assistent van het Huisartsenteam Nieuw-Beijerland in Zuid-Holland een paar dagen geleden. ,,Het is al een paar weken kiele-kiele, de problemen hebben we al sinds de zomer. Zo lang we blijven uitleggen aan de klanten dat er problemen zijn met de grondstoffen, dan komt het wel goed. Maar we hopen met z'n allen dat het snel is opgelost.’’

In het hele land krijgen apothekers van de groothandel en leveranciers te horen dat de voorraden van alle merkloze, meest gangbare anticonceptiepillen op zijn. Ook de oorspronkelijke anticonceptiepil Microgynon 30, waar de merkloze pillen op zijn gebaseerd, is slecht te verkrijgen.

,,Dat blijft nog wel even zo”, meldt de woordvoerder van KNMP. Volgens gegevens van het KNMP-meldpunt Farmanco zullen de pillen op zijn vroegst pas vanaf 26 november weer leverbaar zijn. Dat wil nog niet zeggen dat ze dan meteen bij alle apothekers, zoals die in Hengelo of Nieuw-Beijerland, te verkrijgen zijn. ,,Voor de informatie op ons meldpunt zijn we afhankelijk van de informatie die de leveranciers ons aanleveren”, luidde de eerdere verklaring van de apothekersclub.

Alternatieven
De alternatieven zijn onderwijl beperkt. Zo zijn er wel pillen met een hogere of lagere concentratie van de werkzame stof ethinylestradiol/levonorgestrel of pillen met een andere samenstelling. Maar volgens sommige apothekers is het onverstandig om zomaar over te stappen op een andere pil. Zij adviseren dat alleen in overleg met de huisarts te doen. Blijven andersoortige anticonceptiemiddelen over als prikpil en spiraaltje, maar die leggen het af tegen het gemak en betrouwbaarheid van de dagelijkse pil.

Oorzaak van het tekort is dat een grote lading pillen uit het buitenland is afgekeurd en vernietigd door een toezichthouder en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De pillen worden in opdracht van de Nederlandse bedrijven gemaakt in landen als India, China en Turkije. Vaak doen verschillende leveranciers bestellingen bij dezelfde fabriek. Dat maakt het moeilijk om een dip in de productie op korte termijn in te halen.

De anticonceptiepil wordt door de zorgverzekeraars alleen voor vrouwen tot 21 jaar vergoed. In Nederland slikt 43 procent van de vrouwen tussen 18 en 45 jaar de pil.

www.ad.nl/binnenland/anticonceptiepil...
voda
1
Krijg je leven terug (zonder al die pillen)

Medicijnen voor hart- en vaatziekten zijn vaak niet nodig als je gezond leeft en eet. Internist Hanno Pijl (59) en diëtist Karine Hoenderdos (51) onderbouwen dat in hun informatieve kookboek. Maak jezelf beter!

Jette Pellemans > 17-11-18, 12:02
Jaa jaa, we weten het wel, toch? Meer bewegen, meer groente eten en niet meer roken. ,,In de praktijk valt dat tegen”, zegt internist Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij behandelt dagelijks mensen met hart- en vaatziekten. ,,Een grote groep kwetsbare Nederlanders weet amper wat een gezonde leefstijl is. Ik maak mee dat mensen chips gezond vinden, omdat ze denken dat het gewoon aardappelen zijn met wat zout. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met veranderen. Een boek met duidelijke stappen en weekmenu’s geeft houvast.”

Hoenderdos en Pijl schreven twee jaar geleden een soortgelijk boek, toen voor mensen met diabetes type 2. Dit keer spreken ze een publiek aan van 1,2 miljoen Nederlanders die problemen hebben met hun hart of bloedvaten. Ze hebben bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, hoog cholesterol of pijn op de borst bij inspanning.

Niet elke patiënt komt van zijn medicijnen af, maar iedereen knapt er enorm van op

Patiënt X
Pas je leefstijl aan en binnen enkele weken merk je verbeteringen, zeggen beiden. Dan kan de medicatie - in veel gevallen - worden afgebouwd. De internist: ,,Ik behandelde een man die elke dag tweehonderd eenheden insuline spoot en vier soorten medicatie slikte vanwege suikerziekte, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Hij woog 130 kilo, had amper energie en liep moeizaam. Die man heeft zijn leven omgegooid met dit stappenplan. Na drie maanden gebruikte hij niets meer: geen pillen, geen insuline. Hij viel 40 kilo af en heeft zijn leven terug. Misschien een uitgesproken voorbeeld, maar zo hebben we er legio. Niet elke patiënt komt van zijn medicijnen af, maar iedereen knapt er enorm van op.” Hoe je dat doet? Met dit stappenplan:

Stap 1: Begin de dag goed
Je lichaam de kans geven gezond te blijven of te herstellen begint nog vóór het ontbijt. In Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter adviseren Pijl en Hoenderdos om de wekker een half uurtje eerder te zetten, meteen in de sportkleren te schieten en een rondje hard te lopen of te fietsen op de hometrainer. Pijl doet dat drie keer in de week. ,,In het begin had ik er he-le-maal geen zin in. Ik vond het verschrikkelijk. Het went, want het kost me nu geen moeite meer. Het effect is waanzinnig: het is zó fijn als ’s morgens de buit al binnen is. Ik voel me er overdag veel fitter door.”

Eerder opstaan om te sporten voelt als een offer. Maar na een tijdje ben je het gewend

Maar wat als je een gezin hebt, met drie kinderen die ’s ochtends naar school of opvang moeten - is een half uur sporten rond die tijd dan niet te veel gevraagd? ,,Dat is inderdaad moeilijk in te passen”, zegt de internist. ,,Anderzijds hoort het bij de omslag die je dient te maken. Een hoog cholesterol verandert niet vanzelf. Je moet dingen op een andere manier doen, anders ben je nog steeds op weg naar dat hartinfarct.”

Diëtist Karine Hoenderdos: ,,Probeer in oplossingen te denken. Ik heb zelf kinderen en toen ze nog klein waren, bracht ik ze lopend naar school in plaats van met de auto. Heb je toch weer twintig minuten beweging te pakken. Eerder opstaan om te sporten is best lastig en dat voelt als een offer. Maar na een tijdje ben je het gewend en treedt wat wij het tandenpoetseffect noemen in. Je denkt er niet meer over na, je doet het gewoon.”

Stap 2: Leef werelds
Daarmee verwijzen de diëtiste en de internist naar de zogeheten blue zones in de wereld: de regio’s waar mensen bovengemiddeld gezond oud worden. Sicilië, Okinawa in Japan en Ikaria in Griekenland zijn er voorbeelden van. Hoenderdos: ,,De mensen blijven tot op hoge leeftijd actief. Ze eten lokale producten, hebben een groot sociaal netwerk, bewegen veel, houden een moestuin. Ik vind het mooi om te zien dat een gezonde leefstijl niet alleen voortkomt uit gezond eten, maar uit een manier van leven.” Kan Nederland ook een blue zone worden? ,,Makkelijk!” zegt Pijl. ,,We zijn een fietsland, dus met dat bewegen komt het wel goed. We hebben volop vis uit de Noordzee, prachtige groente uit het Westland, fruit uit de Betuwe. Met wat meer sociale cohesie en samenhorigheidsgevoel zou het zomaar kunnen.”

Als je je maaltijden voedzaam genoeg maakt, heb je helemaal geen behoefte aan dat koekje bij de thee

Stap 3: Eet de regenboog
Hoenderdos: ,,Dit is vooral een pleidooi om gevarieerd te eten en kleur is daarvoor een goede graadmeter. Elke kleur van een stuk fruit of een groente staat voor een bepaalde antioxidant, een beschermende stof tegen ziekte of veroudering. In Amerika riepen ze ooit op om elke week ‘de regenboog’ te eten. Hartstikke leuk om op te letten. Nederlanders zijn geneigd om vooral rood en groen op hun bord te kiezen. Maar kijk ook eens naar roodlof, paarse wortels of een gele paprika.”

Pijl: ,,Groente zijn dé oplossing om je maag te vullen zonder dik te worden. Ze zitten boordevol voedingstoffen, dus het is zaak er zoveel mogelijk van te eten.

Kieper nu niet 400 gram sperziebonen bij je kipfiletje, maar houd het gevarieerd. Eet bij je lunch een salade en een kopje groentesoep, en ’s avonds bijvoorbeeld spaghetti van courgette, een wortelpuree of een koolsalade.”

Stap 4: Zie de verleiders
Hoenderdos: ,,In Nederland hebben we een echte tussendoortjescultuur. Kijk maar eens in de supermarkt: schappen vol met koeken en snacks. Als je je maaltijden voedzaam genoeg maakt, heb je helemaal geen behoefte aan dat koekje bij de thee. Het is goed om eens te kijken of je het tussendoortje echt nodig hebt. Of eet je uit gewoonte, frustratie of verveling? Mocht je toch wat willen eten tussendoor, kies dan voor noten, vers fruit of een cracker met notenpasta.”

Stap 5: Laad je op zonder een beeldscherm
,,Langdurige, chronische stress pleegt een aanslag op je immuunsysteem”, zegt Pijl. ,,Het is bewezen dat stress de kans op hart- en vaatziekten verhoogt. Maar het is haast onmogelijk om in deze samenleving stressaanjagers te vermijden. Dus goed leren ontspannen is van groot belang.”

Als je het alleen doet omdat de dokter het zegt, werkt het niet lang. Je moet intern gemoti­veerd zijn

Vaak ontspannen mensen door stress te ‘dempen’. Even de buitenwereld uitzetten door te staren naar een telefoonscherm of een Netflix-serie. Terwijl je daar niet actief van oplaadt. Hoenderdos: ,,Het is beter om te sporten, naar buiten te gaan of met een kop thee op de bank te lummelen. Of doe eens een cursus mindfulness. Pak het actief aan, anders blijft je stresspeil ongemerkt hoog.”

En kies ervoor om dat vol te houden. De diëtist: ,,Als je het alleen doet omdat de dokter het zegt, werkt het niet lang. Je moet intern gemotiveerd zijn.”

Die motivatie haal je uit hoe je je gaat voelen. ,,Ik maak voor de lunch vaak ’s ochtends een salade. Soms heb ik er geen zin in, het kost me tien minuten extra. Maar ik weet dat ik het lekkerder vind dan brood, en dat ik na afloop geen energiedip heb. Dus ik doe het toch. Besef en bewustzijn werken motiverend.”

Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos, Fontaine Uitgevers (€23).

www.ad.nl/dossier-magazine/krijg-je-l...
voda
0
Deze biotechaandelen zijn klaar voor herstel

Door Belegger.nl op 13 nov 2018 om 13:25 | Views: 10.825

Oktober was een moeilijke maand voor beleggers. De koersdalingen van toonaangevende technologiebedrijven zoals Amazon en Netflix domineerden het nieuws. Maar ook de subsector biotechnologie daalde afgelopen maand met ruim 13%. Dat biedt volgens analisten koopkansen onder de hard getroffen biotechaandelen, schrijft columnist Philip van Doorn van MarketWatch.

Volgens Van Doorn kan het nuttig zijn om te kijken naar een samenvatting van de prestaties, waarderingen en de mening van analisten voor biotechbedrijven met een grote kapitalisatie. Kijkend naar de aandelenkoersen in verhouding tot de geschatte waarden van de productpijplijnen, kunnen beleggers volgens hem productpijpleidingen met een groot potentieel voor vrijwel niets kopen als ze aandelen van Gilead Sciences of Celgene kopen.

Biotechsector
Volgens de Global Industry Classification Standard (GICS), die door S&P Dow Jones Indices wordt gebruikt, zijn er slechts negen bedrijven in de S&P 500 biotechnologiesubsector. Deze omvat onder meer AbbVie, die door FactSet wordt geplaatst in hun farmaceutische industriegroep.

Maar FactSet neemt ook nog drie andere S&P 500-bedrijven in de groep biotechnologie op, namelijk: Agilent Technologies, Illumina en Nektar Therapeutics. Dus dat brengt de lijst op twaalf bedrijven, waarvan de prestaties in de onderstaande tabel worden weergegeven.

Voor meer, zie link.

www.belegger.nl/Column/287475/Deze-bi...
voda
0
Heights Capital verkleint belang in Kiadis Pharma

(ABM FN-Dow Jones) Heights Capital Management heeft een kleiner belang in Kiadis Pharma gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 november 2018.

Heights Capital meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 23 oktober dit jaar meldde Heights Capital nog een eerste kapitaalbelang van 3,69 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
EU akkoord met overname Shire door Takeda

Gepubliceerd op 20 nov 2018 om 15:31 | Views: 435

BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een onderdeel afstoot.

Brussel keek voornamelijk naar de gevolgen van de samenvoeging voor de markt voor medicijnen tegen ontstekingen van de darmen. Zowel Takeda als Shire ontwikkelt medicijnen tegen deze aandoeningen. De commissie was bang dat een veelbelovend nieuw medicijn van Shire, Entyvio, na de overname niet verder zou worden ontwikkeld. Dat zorgt voor verlies aan innovatie.

Takeda heeft beloofd het onderdeel dat Entyvio ontwikkelt, van de hand te doen. Daarmee zijn alle bezwaren van de Europese Commissie tegen de overname van tafel.
voda
0
EU akkoord met overname Shire door Takeda

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 13:39 | Views: 761

BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een bepaald product in ontwikkeling afstoot.

Brussel keek voornamelijk naar de gevolgen van de samenvoeging voor de markt voor medicijnen tegen ontstekingen van de darmen. Zowel Takeda als Shire ontwikkelt medicijnen tegen deze aandoeningen. De commissie was bang dat een veelbelovend nieuw medicijn in ontwikkeling van Shire na de overname niet verder zou worden ontwikkeld. Takeda heeft immers al een vergelijkbaar middel, genaamd Entyvio.

Inmiddels is toegezegd dat het bewuste middel in ontwikkeling van Shire zal worden verkocht aan een partij die er wel verder mee wil. ,,Dit zal innovatie in deze markt behouden en, belangrijker, de keuze van behandelingen voor patiënten vergroten'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging).
voda
0
Groter verlies Curetis ondanks hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet flink zien stijgen, maar het nettoverlies zien oplopen. Dit maakte de specialist in moleculaire diagnoses vrijdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg op jaarbasis met 43 procent tot bijna 1,2 miljoen euro. Vooral in Europa, Midden-Oosten en Afrika stegen de directe verkopen en wel met 207 procent.

De kosten namen echter ook toe, van 14,8 miljoen tot 18,8 miljoen euro. De stijging is volgens Curetis in lijn met de groei van het bedrijf en valt mede toe te schrijven aan hogere distributiekosten en hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

Onder de streep restte een nettoverlies van 17,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 14,6 miljoen euro.

Eind september had Curetis 5,5 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 11,1 miljoen euro.

In april haalde Curetis nog 4,1 miljoen euro op via een private plaatsing van aandelen en werd er voor 10 miljoen dollar een faciliteit gesloten in New York. In oktober stelde het bedrijf een financieringsfaciliteit van maximaal 20 miljoen euro veilig.

Begin deze maand werd er nog eens 8,9 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen. Dat was flink minder dan de 7,4 miljoen aandelen die Curetis had willen uitgeven.

In een separaat persbericht liet Curetis weten dat de Amerikaanse toezichthouder FDA positief is over het gebruik van het Unyvero-systeem van het bedrijf, waarmee infecties in de luchtwegen worden opgespoord en in dit geval bij de onderste luchtwegen. Curetis verwacht nu een versnelde aanvraag te kunnen doen voor het Unyvero-systeem bij indicaties van de onderste luchtwegen. In 2019 verwacht Curetis goedkeuring te krijgen van de FDA. Operationeel directeur Johannes Bacher meent dat de risico's door de feedback van de FDA flink zijn afgenomen.

Het introduceren van Unyvero LRT in Amerika, waar eerder al toestemming voor kwam, loopt volgens Curetis goed en de pijplijn is sterk. Zodra er goedkeuring is voor het gebruik bij diagnoses van onderste luchtwegen, zal de positie van Unyvero alleen maar sterker worden, meent Curetis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Positieve reacties FDA voor Curetis

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 07:57 | Views: 1.814

Curetis 11:23
1,90 +0,24 (+14,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde biotechnoloog Curetis heeft positieve reacties gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het systeem Unyvero bij het diagnosticeren van infecties in de onderste luchtwegen. Volgens Curetis kan nu versneld een aanvraag worden gedaan voor goedkeuring door de waakhond.

De onderneming stelt dat de reacties van de FDA ervoor zorgen dat de risico's rond een goedkeuringsaanvraag voor deze toepassing van Unyvero aanzienlijk zijn verminderd. Er worden nu voorbereidingen getroffen om een vroege aanvraag in te dienen. In 2019 wordt een goedkeuringsbesluit van de FDA verwacht.

Eerder dit jaar kreeg Curetis al groen licht om het Unyvero-systeem te gebruiken voor diagnose van infecties aan de luchtwegen. Volgens het bedrijf verloopt de commerciële introductie voorspoedig, met de plaatsing van tientallen systemen en ondertekening van evaluatiecontracten.

Investeringen

Curetis opende ook de boeken over de eerste negen maanden van het jaar. De onderneming behaalde een omzet van bijna 1,2 miljoen euro. Dat is 43 procent meer dan een jaar eerder. De uitgaven bedroegen bijna 19 miljoen euro en het nettoverlies dikte aan tot ruim 17,7 miljoen euro.

De kaspositie van Curetis slonk, onder meer door investeringen, verder. Die kwam aan het einde van september uit op ruim 5,5 miljoen euro. Dat was eind vorig jaar nog ruim 16 miljoen euro.
voda
0
Beursblik: MDxHealth kan onderhandeling in

(ABM FN) Met een vergunning voor de laatste staat in Amerika onder de arm kan MDxHealth nu onderhandelingen starten over vergoedingen voor patiënten uit de regio die SelectMDx gebruiken. Dit stelden analisten van KBC Securities maandag.

Het beoordelingsorgaan Clinical Laboratory Evaluation Program (CLEP) van de New York State Department of Health (NYSDOH) verleende het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf de goedkeuring voor de test, waarmee het concern voldoet aan alle licentiewaarden voor SelectMDx.

Daarmee is de prostaatkanker-urinetest nu in alle 50 Amerikaanse staten beschikbaar.

Wat het algemene stadium van SelectMDx betreft, wordt volgens KBC Securities nog steeds gewacht op de opname in relevante Amerikaanse klinische richtlijnen NCCN. In Europa is de test al opgenomen in de richtlijnen voor urologie.

Opname in deze standaard klinische praktijkrichtlijnen zal naar verwachting een belangrijke aanjager zijn voor een toename van de verkoopvolumes van de test, denken de analisten. Dit gebeurde namelijk ook toen ConfirmMDx in de richtlijnen van NCCN werd opgenomen.

KBC Securities heeft een koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 3,50 euro.

Het aandeel MDxHealth won maandag 7,1 procent op 1,65 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Geen accountantsstempel voor cijfers Esperite

Gepubliceerd op 26 nov 2018 om 17:18 | Views: 0

Esperite 17:01
0,15 -0,03 (-16,67%)

ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbank Esperite heeft geen goedkeuring van een accountant gekregen voor zijn jaarcijfers over 2017. Accountantsbureau Accon AVM geeft geen mening over de financiële verslagen en stelt dat er zorgen zijn om de externe financiering door investeerder European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) en het voldoen aan budget- en kasstroomvoorspellingen door Esperite.

Vanwege die zorgen en gebrek aan bewijs geven de accountants geen mening over de cijfers in het jaarverslag. Ze geven aan dat Esperite in het verleden meermalen niet aan zijn eigen budgetvoorspellingen heeft voldaan. Ook investeerder ESGOF voldoet niet altijd aan de investeringseisen van het bedrijf.

Esperite publiceerde afgelopen weekeinde de jaarcijfers over 2017 na de resultaten al meerdere keren te hebben uitgesteld. Een jaar eerder kwam het jaarrapport ook met vertraging evenals de cijfers over de eerste maanden van 2017.
voda
0
Esperite roept aandeelhouders bijeen

Gepubliceerd op 27 nov 2018 om 18:44 | Views: 135

Esperite 17:35
0,15 0,00 (-0,13%)

ZUTPHEN (AFN) - Esperite roept zijn aandeelhouders bijeen. Het bedrijf kondigde aan op 8 januari de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te houden. De agenda en een toelichting op de agenda volgen binnenkort, zo meldde het stamcelbedrijf.

Esperite publiceerde afgelopen weekeinde de jaarcijfers over 2017, na de resultaten al meerdere keren te hebben uitgesteld. Dat gebeurde zonder goedkeuring van de accountant. Een jaar eerder kwam het jaarrapport ook met vertraging evenals de cijfers over de eerste maanden van 2017.
voda
1
GSK doet grote overname in oncologie

Gepubliceerd op 3 dec 2018 om 13:39 | Views: 1.783

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - GlaxoSmithKline (GSK) doet een grote overname op het vlak van oncologie. De Britse farmaceut heeft een akkoord bereikt over de aankoop van Tesaro, een Amerikaanse biofarmaceut die onder meer medicijnen tegen eierstokkanker ontwikkelt. Met de overname is een bedrag van 5,1 miljard dollar gemoeid.

Tesaro is onder meer bekend van het eierstokkankermedicijn Zejula, dat is goedgekeurd door toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf heeft ook nog andere oncologische geneesmiddelen in ontwikkeling. GSK hoopt met de overname zijn pijplijn voor oncologie te versterken. De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

GSK sloot eerder op maandag al grote deal rond de divisie Health Food Drinks. De farmaceut verkoopt het onderdeel, dat actief is in India, Bangladesh en andere landen in de regio, voor 3,3 miljard euro aan cash en aandelen aan Unilever.
voda
0
Prijzenslag rond best verkochte medicijn ter wereld - media

(ABM FN-Dow Jones) Tussen vijf grote farmabedrijven is een prijzenslag ontbrand die het Nederlandse zorgstelsel 180 miljoen aan kostenbesparing kan opleveren. Dit meldde Het Financieele Dagblad woensdag.

De strijd spitst zich toe op het best verkochte medicijn ter wereld, een middel tegen reuma genaamd Humira. Het middel is in oktober uit patent gelopen, waardoor nieuwe aanbieders eigen versies van het medicijn mogen verkopen. De producent van Humira heeft daarop gereageerd met een sterk prijsverlaging van het middel.

De korting die het Amerikaanse farmaconcern AbbVie sinds kort op de prijs van Humira biedt, kan oplopen tot zeker 80 procent, melden bronnen uit de wereld van zorgverzekeraars en ziekenhuizen.

Gemeten naar omzet is Humira ook in Nederland veruit het best verkochte medicijn. Het middel was tot voor kort goed voor een jaaromzet van 230 miljoen euro. Als alle ziekenhuizen een korting van 80 procent op Humira zouden krijgen, kan de besparing oplopen tot 184 miljoen euro op jaarbasis.

AbbVie geeft de kortingen, omdat het concern zo min mogelijk marktaandeel wil verliezen. Liefst vier grote farmabedrijven - Amgen, Biogen, Novartis/Sandoz en Mylan - bieden een Humira-variant aan en zijn gedwongen mee te gaan in de prijzenslag. Een vijfde farmaconcern - Boehringer Ingelheim - heeft besloten zijn reuma-medicijn zelfs helemaal niet in Nederland aan te bieden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 12:48
Koers 27,280
Verschil -0,060 (-0,22%)
Hoog 27,580
Laag 27,180
Volume 12.802
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront