Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Riool toont ware aard Londenaar

Door Joost van Mierlo
Gisteren, 16:00 in VRIJ

In Skylines berichten onze correspondenten in Parijs, Moskou, New York en Londen over wat hen opvalt. Dit keer Joost van Mierlo vanuit Londen.

De heuvels in Londen en eigenlijk heel Zuid-Engeland spreken niet echt tot de verbeelding. Zelfs de tepels van mijn vriendin zijn groter, placht mijn Schotse vriend Alistair te zeggen als iemand pocht over de South Downs of hoog opgeeft van Primrose Hill.

Maar gelukkig heeft Londen wel immense vetbergen. Dat wil de stad weten ook.

De komende maanden is een speciale tentoonstelling aan het vorig jaar ontdekte ’Monster van Whitechapel’ gewijd. Met een lengte van meer dan 250 meter en een gewicht van 130 ton gaat het om de grootste hoeveelheid aangekoekt vet en andere rommel uit de Londense geschiedenis.

Vetbergen verzamelen zich in het Victoriaanse rioleringsnetwerk van de stad dat niet op het huidige gebruik is berekend.

Toen het halverwege de negentiende eeuw werd aangelegd, was het naar verluidt een van de industriële wonderen van de wereld. Maar indertijd werd elk grammetje vet hergebruikt totdat het als reuzel in de zeep werd verwerkt.

Zeker in restaurants, waarvan de wijk Whitechapel er veel heeft, gaat het vet nu met bakken door de gootsteen, waarna het, aangekoekt en wel, voor reusachtige verstoppingen zorgt.

Zoals het ’Monster van Whitechapel’ dat in september van het afgelopen jaar werd ontdekt. Als het aangekoekte klont zou losraken, zou de hele stad verstopt raken. Niet alleen het riool, maar vanwege alle overstromingen ook de stad zelf en daarmee eigenlijk het hele land.

Dat spreekt allemaal tot de verbeelding. Volgens het museum is de vetberg te vergelijken met het portret van Dorian Gray, waarover de eveneens Victoriaanse schrijver Oscar Wilde schreef. Net als alle misstappen en regelrecht zondig gedrag van Dorian Gray op zijn geschilderd portret zichtbaar werden, zo toont het riool de ware aard van de Londenaren.

In het museum zelf is nauwelijks een kilo te bezichtigen, de rest is voor het belangrijkste deel in biodiesel omgezet. Niet dat deze brandstof helemaal zonder gevaren is, maar de homp in het museum is in drie dikke plastic containers verpakt.

De geur kan misselijkheid veroorzaken en zelfs een klein hapje van de rommel kan de dood tot gevolg hebben, wordt netjes uitgelegd op een informatiepaneel.

Het museum doet alsof het om een stuk kernafval gaat, zoals alles wat met veiligheidsvoorschriften te maken heeft, wordt overdreven in dit land.

Op foto’s is een van de medewerkers van het rioolbedrijf vrolijk in de weer om de vetberg met een schop in mootjes te hakken.

Aangezien zijn overlijdensbericht bij de tentoonstelling ontbreekt, kan die omzichtigheid met een korrel zout worden genomen.

Vetbergen zijn niet typisch Londens, natuurlijk. Maar de term fatberg vindt zijn origine in Londen en is sinds 2015 opgenomen in de officiële Oxford Dictionary, de Britse Van Dale.

Door de intensiteit van het gebruik en de gebrekkige staat van het Londense riool zijn de vetbergen echter indrukwekkender dan elders.

Dat geldt overigens niet voor de Londenaren zelf. Hoewel Britten tot de zwaarste Europeanen behoren, geldt dat juist niet voor Londenaren. De wijk Whitechapel heeft een van de laagste percentages zwaargewichten in het land. Zij eten het vet niet op, maar gooien het door de gootsteen. Vandaar.
[verwijderd]
1
Even after breaking international law & attacking a sovereign country, the US is "still assessing & getting details"
twitter.com/walid970721/status/985178...
DeZwarteRidder
0
Gemeente stuurt ’loverboy’ op meisjes af
Updated 22 min geleden
23 min geleden in BINNENLAND

DE GOORN - De Noord-Hollandse gemeente Koggenland heeft dit weekend een acteur die zich voordeed als loverboy naar de kermis in De Goorn gestuurd om meisjes te verleiden hun telefoonnummers te geven. Van de 22 meisjes van dertien tot zeventien jaar die de acteur zaterdag aansprak, gaven zes hun telefoonnummer af. De zestien andere meisjes deden dat niet, maar vonden het volgens de gemeente wel lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

De actie met de naam Fakeboys is een initiatief van de gemeente Koggenland en moet meisjes waarschuwen voor loverboys. De gemeente hoopt ze bewust en weerbaar te maken, „zodat ze in een soortgelijke situatie weten wat ze (niet) moeten doen.” Ook de politie en jongerenwerkers waren erbij betrokken.

„Hé schatje”

De acteur sprak de meisjes aan met de woorden: „Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Alle aangesproken meisjes hebben na afloop gesproken met een medewerker van de gemeente.

Een soortgelijk project liep eerder in Oost-Gelderland, dat daar de naam Nep-loverboys had.
DeZwarteRidder
0
Duizend jaar oude schat van Deense koning Blauwtand ontdekt in Duitsland

Gepubliceerd: 16 april 2018 10:13

Archeologen hebben in een akker op het eiland Rügen in Noord-Duitsland een waardevolle zilveren schat ontdekt uit het einde van de tiende eeuw. Een deel van de vondst wordt toegewezen aan het bewind van de Deense koning Harald Blauwtand (910-987).

De schat bestaat uit kettingen, armbanden, kralen, broches, een hamer van Thor, ringsieraden en ongeveer vijf- tot zeshonderd gedeeltelijk door midden gehakte munten.

Zo'n honderd van deze muntstukken behoorden toe aan het bewind van de legendarische koning Blauwtand.

"Deze schat is de grootste vondst van Blauwtand-munten in de zuidelijke Baltische regio", aldus archeoloog Michael Schirren tegen het Duitse persbureau DPA. "Daarom is de vondst voor ons van groot belang."

Al in 1872 en 1874 werden op enkele kilometers afstand op het eiland Hiddensee de beroemde gouden sieraden van de Hiddensee ontdekt.

Blauwtand werd geboren als viking en wordt beschouwd als de stichter van het Deense Rijk, die het land heeft opgericht, het christendom heeft geïntroduceerd en hervormingen heeft doorgevoerd. Zijn rijk omvatte naast Denemarken ook delen van het Noorwegen en Zweden.

De draadloze verbinding Bluetooth is naar deze koning vernoemd.
Ed Verbeek
0
quote:

Dream*On schreef op 15 april 2018 09:29:

Even after breaking international law & attacking a sovereign country, the US is "still assessing & getting details"
twitter.com/walid970721/status/985178...
AB. Mooie reacties ook.
DeZwarteRidder
0
Brandweer redt natte poes
1 min geleden in BINNENLAND

Vinkeveen - De brandweer heeft maandagmiddag een poes gered. Het beestje bungelde al urenlang, half in het water, aan een plank boven een sloot langs de Groenland in Vinkeveen.

De poes haalde aanvankelijk deels een nat pak, maar kon zich nog net vastklampen aan een plank langs de waterkant. Alleen tet onderlijf hing in het water, maar de kat zag geen kans zichzelf uit de benarde positie te bevrijden. Met luid miauwen probeerde het dier om hulp te roepen.

Buurtbewoners hoorden de hele ochtend al gemiauw, maar konden het dier in nood niet vinden, zo meldt een ooggetuige. Rond het middaguur werd piepende poes gespot door een oplettende buurtbewoonster.

De gewaarschuwde brandweer ging de sloot in om het beestje op het droge te helpen. De poes moest volgens omstanders met onderkoelingsverschijnselen naar een dierenarts worden gebracht.

Mogelijk is het onfortuinlijke dier uit een struik langs de kant van het water gevallen. Wie het baasje van de natte poes is, is nog niet bekend.
[verwijderd]
0
Professor Cees Hamelink adviseert mensen geen NOS Journaal meer te kijken. Is hij over op zijn vingers getikt, vertelde hij mij gisteren. Hamelink ontving een boze e-mail van NPO-netmanager Gijs van Beuzekom.
twitter.com/beek38/status/10021336745...
Bijlage:
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 april 2018 13:36:

Brandweer redt natte poes
1 min geleden in BINNENLAND
CPB: piek economische groei voorbij

Gepubliceerd op 19 jun 2018 om 07:28 | Views: 1.095 | Onderwerpen: CPB

DEN HAAG (AFN) - De economie van Nederland blijft zich gunstig ontwikkelen, maar de groeipiek ligt vermoedelijk achter ons. Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuw rapport over de groeiramingen. Volgens het planbureau blijft Nederland profiteren van gunstige omstandigheden in eigen land en van ,,prima groei" van de wereldhandel.

Het CPB-rapport volgt op de nieuwe ramingen die De Nederlandsche Bank (DNB) maandag naar buiten bracht. De toezichthouder stelde de verwachtingen voor de groei naar beneden toe bij naar 2,5 procent dit jaar. Eerder ging DNB voor 2018 uit van 3,1 procent groei.
DeZwarteRidder
0
Musk: Medewerker Tesla saboteerde

Autobedrijf Tesla is het slachtoffer geworden van 'uitgebreide en schadelijke sabotage' door een medewerker. Dat stelt topman Elon Musk in een e-mail aan personeel van het verlieslijdende bedrijf. De medewerker, die niet bij naam wordt genoemd, zou codes hebben veranderd binnen het productieproces. Daarnaast zou hij gevoelige bedrijfsgegevens aan derden hebben gestuurd, zo staat in de e-mail die door persbureau Reuters is ingezien. 'De volledige omvang van zijn acties is nog niet duidelijk, maar wat hij tot nu toe heeft toegegeven is vrij slecht', schreef Musk, die afgelopen weekend erachter zou zijn gekomen. Volgens de topman handelde hij uit onvrede over een niet ontvangen promotie. Het bedrijf is een onderzoek begonnen.
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2018 09:41:

Musk: Medewerker Tesla saboteerde
En hoepekee: -4%
DeZwarteRidder
0
Jaloers op de VS

De Amerikaanse banken gaan $ 170 mrd aan aandeelhouders uitkeren via dividend en aandeleninkoop. Daar valt Nederland bij in het niet.
DurianCS
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 19 juni 2018 17:32:

XLF, de grootste ETF in USA financials, staat YTD in het rood.
Vergeet niet dat de S&P500 dit jaar ook op ongeveer nul staat.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Belegde boterham schreef op 24 november 2018 21:21:

And Dream on has gone?
Experts Warn About The Economic Collapse
youtu.be/w75Wl66eG8Y

Logistics implosion: Class 8 Truck Orders plunge most since financial crisis
www.zerohedge.com/news/2019-02-06/cla...

Now That Housing Bubble #2 Is Bursting... How Low Will It Go?
www.zerohedge.com/news/2019-02-26/now...

En nog de beste wensen voor 2019!
DeZwarteRidder
0
Gangs trekken parkeerautomaten leeg met stofzuiger
Updated 2 min geleden
10 min geleden in BUITENLAND

Londen - Gangs in Londen boren gaten in parkeermeters om deze vervolgens met een stofzuiger leeg te zuigen. Dieven gebruikten de inventieve methode al in Kensington en Chelsea. Volgens lokale raadsleden zou al 120.000 pond zijn buit gemaakt het afgelopen jaar.

Dat meldt BBC News. Daarom drukken de raadsleden automobilisten op het hart om via de app te betalen. Will Pascall, of Kensington and Chelsea Council zegt: „Het is een trend die we een halt toe moeten roepen en cashless betalen is een manier waarop we dat kunnen bewerkstelligen.”

Toch is de Engelsman nog niet overtuigd van de voordelen van giraal betalen. Een peiling onder 17.000 automobilisten wees uit dat 70 procent minder snel een parkeergarage zou gebruiken als betaling per telefoon de enige betaalmogelijkheid is. Deze groep maakt ook nog graag gebruik van contante betaling en betaalkaarten.
DeZwarteRidder
0
Groot Deens onderzoek toont aan dat vaccinaties geen autisme veroorzaken
05 maart 2019 15:10
7

Deense wetenschappers hebben met een groot onderzoek aangetoond dat vaccinaties tegen de mazelen, bof en rode hond geen autisme veroorzaken bij kinderen. In de studie werden Deense kinderen die een prik kregen vergeleken met kinderen die niet gevaccineerd werden.

De onderzoekers volgden tot half 2013 bijna 660.000 in Denemarken tussen 1999 en 2010 geboren kinderen. Zij concludeerden dat er geen hoger risico op autisme is bij kinderen die op jonge leeftijd werden gevaccineerd.

De Deense onderzoeksgroep kwam in 2002 al tot eenzelfde conclusie na het volgen van 537.000 kinderen. Er kwam toen echter kritiek omdat er niet gekeken werd naar kinderen die gevoelig zouden zijn voor het krijgen van autisme na een vaccinatie.

"Deze studie onderschrijft nogmaals dat deze specifieke vaccinaties geen autisme veroorzaken. Ook niet bij kinderen die daar gevoelig voor zouden zijn.", aldus het Deense onderzoek. "Op basis van statistieke kracht, door het behandelen van hypotheses voor meerdere subgroepen, en het samenvoegen van onderzoeken kunnen we dit met nog meer zekerheid stellen."
Discussie over mogelijke link tussen vaccinatie en autisme

De laatste jaren wordt er in heel de wereld veel gesproken over een mogelijke link tussen vaccinaties en autisme. De Britse arts Andrew Wakefield publiceerde samen met twaalf collega's in 1998 een paper waarin werd beweerd dat vaccinaties autisme kunnen veroorzaken.

Die claim was frauduleus zo werd later bewezen in een onderzoek. Toch zijn er nog steeds ouders bang dat inenting autisme veroorzaakt. In Nederland laten steeds minder ouders hun kinderen inenten.

De vaccinatiegraad loopt terug richting de 90 procent, terwijl voor bijvoorbeeld de mazelen een graad van 95 procent nodig is om groepsimmuniteit te waarborgen.
6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront