BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM november 2018 Strong Buy

4.021 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 ... 198 199 200 201 202 » | Laatste
boldie
0
quote:

Beurs2019 schreef op 26 november 2018 22:50:

Mocht hieruit blijken dat een deel van het verlies aan handelen van Rijkswaterstaat te wijten is, zal ik u over de gevolgen informeren.
tevens is er dus op een andere front al compensatie geweest. tevens vind ik laatste zin ook inderdaad niet bepaald sterk.
Doemebest
0
Het hele project is 200 miljn lager aangenomen dan budget RWS en 100 miljn lager tov 1 na laagste inschrijver, dus belasting betaler zit nog steeds voor duppie op eerste rang,..wij niet..
boldie
0
Moet heel eerlijk zeggen dat ik niet echt goed of dit voor bam en vw nu goed of slecht nieuws is.
Kortebroek
0
Goed nieuws hoor, ze bouwt al wat ruimte in voor extra compensatie naar de bouwers. "Mocht hieruit blijken dat een deel van het verlies aan handelen van Rijkswaterstaat te wijten is, zal ik u over de gevolgen informeren".
boldie
0
quote:

Doemebest schreef op 26 november 2018 22:54:

Het hele project is 200 miljn lager aangenomen dan budget RWS en 100 miljn lager tov 1 na laagste inschrijver, dus belasting betaler zit nog steeds voor duppie op eerste rang,..wij niet..
weet je nog niet. beetje afhankelijk of er nog meer gecompenseerd wordt.
OnoMatopee
0
quote:

boldie schreef op 26 november 2018 22:54:

Moet heel eerlijk zeggen dat ik niet echt goed of dit voor bam en vw nu goed of slecht nieuws is.
het is voor bam en vw GEEN nieuws
boldie
0
quote:

OnoMatopee schreef op 26 november 2018 22:58:

[...]het is voor bam en vw GEEN nieuws
afhankelijk hoe koptekst wordt neergezet. leek nu net of dat bam en vw weer 64 milj bovenop de 100 milj moest afschrijven. terwijl bam en vw wel gedeeltelijk compensatie hebben gehad en dat wist denk ik maar weinig mensen.
OnoMatopee
0

Den Haag heeft er stadsentree van allure bij

Den Haag heeft er stadsentree van allure bij

Wethouder Rachid Guernaoui met staatssecretaris Raymond Knops (BZ) en Sebald van Royen van bouwbedrijf BAM - Beeldrecht: BZK

Den Haag heeft er een stadsentree van allure bij. De Haagse Loper van Theresiastraat tot aan Spui heeft ter hoogte van de onderdoorgang bij het gebouw Rijnstraat 8, naast het Centraal Station richting binnenstad, nieuwe bestrating gekregen. Ook is meteen de afvoer van regenwater goed aangepakt.

Wethouder Rachid Guernaoui verrichtte vanavond de officiële opening van deze belangrijke wandel- en fietsverbinding door samen met staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Sebald van Royen van bouwbedrijf BAM de lichtjes in de kerstboom langs deze route te ontsteken. De onderdoorgang heeft nu hetzelfde type klinkers en patroon als op de Turfmarkt en Zwartebrug.

In het deel tegenover de ingang van Rijnstraat 8 is de verlichting verbeterd en zijn er zitjes gekomen. Ook heeft de Haagse straatmuzikant Chuck Deeley – die in januari 2017 overleed en onlosmakelijk met deze plek is verbonden – er een permanent podium gekregen als bronzen beeld, gemaakt door beeldhouwer Vincent de Kievit.

“Met mooie en goed bestrate stadsentrees geven we mensen een warm welkom en een goede eerste indruk van onze prachtstad. Deze verbinding is een belangrijke schakel van de Haagse Loper. Uiteraard hebben we ook meteen de wateroverlast aangepakt. Die speelde deze entree nog wel eens parten. Ik bedank daarbij met name de ondernemers en de direct omwonenden voor hun geduld”, aldus wethouder Rachid Guernaoui.

De vervolmaking van deze stadsentree de Haagse Loper is te danken aan een samenwerkingsverband van het Rijksvastgoedbedrijf, gemeente Den Haag, bouwbedrijf BAM en aannemer HABO. “Mooi dat het werk op deze drukke plek – met zijn tienduizenden voorbijgangers per dag – netjes en op tijd is opgeleverd. Een leefbare stad met een aantrekkelijke buitenruimte is in het belang van iedereen”, aldus wethouder Rachid Guernaoui. “Sinterklaas is al druk in galop. En nu branden ook de eerste lichtjes in de kerstboom al. Kortom, Den Haag is klaar voor het winkel- en feestseizoen!”
boldie
0
IQ
0
quote:

OnoMatopee schreef op 26 november 2018 22:46:

Budgetophoging en vervolg
Alles overziend heb ik het projectbudget opgehoogd met €64 miljoen.
Zoals eerder al gesteld, is mijn standpunt dat ik de opdrachtnemer niet compenseer voor verliezen als gevolg van eigen ontwerpfouten. Tegelijkertijd blijf ik in gesprek met de opdrachtnemers over de ontstane situatie, inclusief de genomen verliezen. Mocht hieruit blijken dat een deel van het verlies aan handelen van Rijkswaterstaat te wijten is, zal ik u over de gevolgen informeren. Zoals in mijn vorige brief vermeld ga ik met de bestuurlijke partners in gesprek over de financiële gevolgen van de vertraging. Dit omdat zij mede betalen voor de versnelde realisatie van de nieuwe zeesluis.
Hoogachtend,

Zeer positief dit gedeelte, neem maar aan dat de bouwers er alles aan zullen doen de schuld in de schoenen te schuiven van de overheid en terecht, bij aanbesteding zijn er heel tegenvallende obstakels c.q. veroorzakers van de tegenvallers niet weergegeven, voor mij impliceert dat de tegenvallers dan ook juridisch extra werk is wat betaald dien te worden door de opdrachtgever.
alida1
0
Zeesluis IJmuiden nog eens €64 mln duurder
De zeesluis bij IJmuiden in aanbouw.
De zeesluis bij IJmuiden in aanbouw.Foto: Olaf Kraak/Hollandse Hoogte
De aanleg van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden wordt nog eens €64 mln duurder. Dat meldt de NOS. Minister Cora van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat ze het budget voor het project heeft verhoogd wegens tegenvallers bij de bouw.
Eerder dit jaar werd al bekend dat de ingebruikname van de sluis is uitgesteld van 2019 naar 2022. De bouwers, BAM BAMNB€2,81+0,54% en VolkerWessels KVW€15,34+2,33%, zeiden toen al dat ze meer dan €100 mln moesten afschrijven op het project. De bouwers werden geconfronteerd met problemen met de caissons voor de sluisdeuren. Dat zijn grote betonnen bakken die worden afgezonken. Om de klus toch te klaren, moest er speciaal materieel worden gebruikt en was er hulp van buitenaf nodig.
Aanvaring
Volgens Van Nieuwenhuizen zijn er vanaf het begin tegenvallers geweest, omdat er meer dingen in de grond zijn aangetroffen dan eerder gedacht. Zo lagen er kabels, leidingen en oude bunkers. Voor die meerkosten zijn BAM en VolkerWessels deels gecompenseerd.
Ook moest het ontwerp worden aangepast, onder meer om te voorkomen dat de nieuwe sluizen bij een aanvaring ernstig beschadigd zouden raken. Voor die tegenvallers en aanpassingen wordt €27,5 mln begroot.
De vertraging in de bouw kost het Rijk ook indirect geld. Zo moet de oude Noordersluis langer worden opengehouden en de projectorganisatie van Rijkswaterstaat die de bouw begeleidt moet langer in stand blijven. Dat alles kost €19 mln. Van Nieuwenhuizen trekt verder €17,5 mln uit om nieuwe tegenvallers te kunnen opvangen.
Bron FD
boldie
0
Zeesluis kost overheid mogelijk 64 miljoen extra. of zo het niet als koptekst passen? g9ede nieuws is vw en bam alvast iets gecompenseerd;), en misschien zit er nog meer in het vat.
Utreg1960
0
Ook Rijk bloedt voor tegenslag sluis IJmuiden
Gepubliceerd op 27 nov 2018 om 06:22 |
BAM (26 nov)
2,813 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - De bouw van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden kost het Rijk nog eens 64 miljoen euro. De aannemers van het project hebben ook al geld moeten bijleggen, maar niet alle tegenvallers zijn voor hun rekening, vindt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

De bouw van de sluis, de grootste ter wereld, verloopt al van meet af aan moeizaam en ligt flink achter op schema. De bouwers stuitten op meer kabels, leidingen, bunkers en delen van de oude sluis in de grond dan gedacht. Bovendien bleken sommige voorziene sluisonderdelen niet solide genoeg, moest de bediening en besturing beter en moest de sluis roestbestendiger worden, schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Door de tegenvallers was er voor het project 27,5 miljoen euro tekort. Van Nieuwenhuizen legt nog eens 17,5 miljoen bij als reserve voor nieuwe tegenvallers. Ook de vertraging kost extra geld, omdat de oude sluis bijvoorbeeld langer open moet blijven. Dat kost 19 miljoen.

De nieuwe sluis moet de komst van grotere schepen naar de haven van Amsterdam mogelijk maken.

snipper
0


Miljoenentegenvaller voor zeesluis IJmuiden

Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated Gisteren, 22:32

Gisteren, 22:31 in BINNENLAND

Ex-minister Schultz van Haegen gaf in 2016 het startsein voor de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden.

? ANP

DEN HAAG - De vertraagde bouw van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden levert een tegenvaller van 64 miljoen euro op voor minister Van Nieuwenhuizen (Waterstaat).

Het project is onder andere door verstopte oude bunkers en blunders ruim twee jaar vertraagd. Bouwers BAM en VolkerWessels hebben eerder al een verlies op zich genomen van 138 miljoen euro, maar nu moet ook de minister extra miljoenen pompen in de zeesluis.

De miljoenen zijn nodig voor het langer openhouden van de oude sluis en een hoogwaterkering. Ook moet het team van Rijkswaterstaat langer op de monsterklus blijven zitten en dat kost meer dan voorzien.

Ontwerpfouten

Van Nieuwenhuizen laat aan de Tweede Kamer weten dat ze nog steeds van mening is dat de bouwbedrijven geen compensatie hoeven te krijgen voor hun eigen ontwerpfouten.

www.telegraaf.nl/nieuws/2845387/miljo...

boldie
0
quote:

Moxxey schreef op 27 november 2018 07:11:

Zal wel weer rodecijfers worden vandaag ben ik bang voor
denk het ook. wel opvallend dat in andere stukken compensatie nier wordt genoemd..Volgens Van Nieuwenhuizen zijn er vanaf het begin tegenvallers geweest, omdat er meer dingen in de grond zijn aangetroffen dan eerder gedacht. Zo lagen er kabels, leidingen en oude bunkers. Voor die meerkosten zijn BAM en VolkerWessels deels gecompenseerd. deze is er voor hen als halve eruit gelaten verhaal telegraaf
boldie
0
tevens ook zin nog in overleg met bouwers. best weer selectief geschreven dus. maar goed we gaan het zien
4.021 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 ... 198 199 200 201 202 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,822
Verschil +0,044 (+1,16%)
Hoog 3,848
Laag 3,752
Volume 943.988
Volume gemiddeld 1.427.161
Volume gisteren 918.061

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront