PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Hansbeleg
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 17:40:

[...]

Persoonlijk zou ik liever zien dat de postbedrijven een deel vh dividend gebruiken om in te kopen.

Igv PostNL zou ik er prima mee kunnen leven dat ze 5 cent in cash uitkeren, en 12 cent gebruiken voor inkoop.
Stoppen met stock.

Heeft heel veel voordelen.

Talloze voordelen:
1. Dividend beleggers blijven aan boord door de cash uitkering;
2. Het aantal uitstaande aandelen loopt in hoog tempo terug waardoor diverse (analisten) ratio's verbeteren (leidend tot hogere koers doelen);
3. U zit met eigen inkoop de shorters dwars en die zullen heel waarschijnlijk de strijd opgeven en daarmee voor een opwaartse koers/waarde zorgen.
De uitgifte van stock is voor hen, zoals u zult weten/beseffen, een teken van fundamenteel zwakte vh financieel beleid.

1 nadeel, het Eigen Vermogen word iets harder geraakt maar uiteindelijk is de ROI met inkoop een stuk beter dan bij stock.
Met ongeveer 35 tot 40 mln EV per eind december, en 15 extra voor q1, moet het allemaal net kunnen.

Dit scenario heeft mijn voorkeur boven het huidige cash/stock dividend beleid.
Bij deze lage koers heb ik daar ook wel een voorkeur voor. De verwatering gaat bij de huidige lage koers tamelijk hard. Mocht de koers nog flink opveren >3.60 voor april dan heb ik veel minder moeite met stockdividend.
pff
0
Prachtig koersverloop vandaag. inkoop is begonnen ;) Ben er zelf namelijk ook voor. Even een jaartje geen dividend is ook prima. Dat halen we dan wel uit de koers.
Tordan
0
quote:

pff schreef op 27 november 2018 18:02:

Prachtig koersverloop vandaag. inkoop is begonnen ;) Ben er zelf namelijk ook voor. Even een jaartje geen dividend is ook prima. Dat halen we dan wel uit de koers.
Mooi dagje en op het laatst kwam blijkbaar het besef dat de pakketten het nog beter gaan doen qua volumes dan waar vooraf op was gerekend. Procentueel hebben we nog wel een lange weg te gaan, maar de trend is your Friend.
Toekomstbeeld
0
quote:

lucky14 schreef op 27 november 2018 17:28:

[...]

Sorry, die had ik moeten vermelden.
'

No problem.

Dat het een officieel geplaatst PostNL nieuwsbericht is vind ik wel veel sterker dan dat het een artikel is van een journalist die IR gebeld heeft.

Het schept een bepaalde verwachting voor de financiële resultaten als men zelf schrijft:
"Op basis daarvan werd al rekening gehouden met een fors aantal extra pakketten bovenop de normale aantallen. In de afgelopen dagen is gebleken dat de hoeveelheid pakketten nog groter dan verwacht is."

Laten we trouwens ook niet de extra omzet/marge vergeten die men tijdens de stakingen bij Bpost heeft gepakt.
Denk dat de Belgische PostNL centra in die stakingsperiode normaal gesproken. lang niet op 100% capaciteit draaien dus die extra load kan in die korte tijd wel een prima marge hebben opgeleverd.
pff
0
Toekomstbeeld
0
quote:

pff schreef op 27 november 2018 18:02:

Prachtig koersverloop vandaag. inkoop is begonnen ;) Ben er zelf namelijk ook voor. Even een jaartje geen dividend is ook prima. Dat halen we dan wel uit de koers.
Een klein stukje cash dividend is wel handig want er zijn tal van instellingen die alleen in een fonds (mogen)stappen als er ook echt dividend is.

Zou flink balen zijn als die massaal moeten uitstappen terwijl de inkoop gaande is.
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 27 november 2018 17:50:

[...]
Bij deze lage koers heb ik daar ook wel een voorkeur voor. De verwatering gaat bij de huidige lage koers tamelijk hard. Mocht de koers nog flink opveren >3.60 voor april dan heb ik veel minder moeite met stockdividend.

Tekst was overigens geplukt uit een iets langere mail gericht aan Herna en Pim.

Aangezien ze in de ivoren toren wel veel proefballonnen bedenken, maar weinig creativiteit tonen om de koers te ondersteunen, maar weer het idee opgestuurd :-)
Tordan
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 18:22:

[...]

Tekst was overigens geplukt uit een iets langere mail gericht aan Herna en Pim.

Aangezien ze in de ivoren toren wel veel proefballonnen bedenken, maar weinig creativiteit tonen om de koers te ondersteunen, maar weer het idee opgestuurd :-)
50-50 heeft mijn voorkeur. Dus 50% cash dividend( liefst progressief) en 50% aandelen inkoop. Ik denk dat ze eerst nog wat andere dossiers tot een goed einde moeten brengen. Laat maar komen dat nieuws over: Claims, overname, Succesvolle verkoop Internationaal.
Toekomstbeeld
0
PDT Partners is weer onder water gedoken. Rare jongens.

PDT Partners, LLC PostNL N.V. NL0009739416 0,48 26 nov 2018
PDT Partners, LLC PostNL N.V. NL0009739416 0,50 23 nov 2018
Go Go Go !
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 17:28:

www.hln.be/nieuws/binnenland/bpost-ki...

Bpost kijkt ook naar erkende vluchtelingen om vacatures in te vullen
ttr 27 november 2018 16u36 Bron: belga

Om de werkdruk te verlichten, belooft bpost extra aanwervingen. Dat is op de huidige krappe arbeidsmarkt een moeilijke opgave. Een van de doelgroepen waar bpost naar kijkt, is de groep vluchtelingen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd. Dat zeggen de vakbonden.
De belofte van bpost om extra mensen aan te werven is een onderdeel van de voorstellen die op tafel liggen om de sociale vrede bij het postbedrijf te herstellen. Begin november werd dagenlang gestaakt bij bpost, als reactie op onder meer een personeelstekort en hoge werkdruk.

Bpost beloofde daarom duizend extra aanwervingen, waarvan een groot deel (900) tijdelijk om de piek tijdens eindejaar op te vangen. Het bedrijf is al bezig met de rekrutering van extra mensen voor eindejaar, bevestigt het. Maar dat dreigt een moeilijke klus te worden. Het postbedrijf telt vandaag al driehonderd openstaande vacatures. “Men slaagt er nog niet in driehonderd mensen aan te werven, hoe gaan ze er dan 1.300 aanwerven”, vraagt ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns zich af.

Opleiding
Eén van de doelgroepen waar naar wordt gekeken, zijn vluchtelingen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd. “Dat was in het verleden ook al zo, maar er zal nu nog extra op worden ingezet”, aldus Nyns. Een uitgebreide opleiding is nodig, aldus de vakbondssecretaris. “Postman of postvrouw word je niet van vandaag op morgen”. Bijkomende voorwaarde is wel kennis van onze taal.

Bpost probeert al een tijdje mensen te bereiken die moeilijk de weg naar de arbeidsmarkt vinden. Zo nam het bedrijf in het verleden al deel aan een jobbeurs specifiek voor erkende vluchtelingen. Ook loopt er een samenwerking met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB om langdurig zieken bij bpost aan de slag te krijgen.
Altijd wel benieuwd of zo’n vakbondsmannetje zelf ook voorstellen heeft gedaan hoe aan nieuwe werknemers te komen. Want dit wist hij ook wel vóór dat men over ging tot staken bij Bpost.

En ... “postman of postvrouw wordt je niet van vandaag of morgen” ... “daar heb je een uitgebreide opleiding voor nodig”.

Wat een kwakdoos, die Nyns. Hou toch op ... met alle respect voor de werknemers, maar voor de uit te voeren werkzaamheden is geen universitaire bul noodzakelijk. Hou het zo klein, als dat het is ... Nyns.

Stel je toch voor dat die erkende vluchtelingen het eens beter gaan doen als postbezorger, dan de “eigen” Bpost-mensen. De krant rondbrengen in Nederland lukt die bewuste groep ook prima, een Belgische enveloppe weegt minder ... dus huppekee, geef die lui een kans ! Vraag is of Nyns er net zo over denkt.

BW2017
0
Sinterklaasdrukte bij Bol.com: cadeautjes niet ingepakt
Aangepast: 2 uur 23 minuten geleden
Het distributiecentrum van Bol.com Beeld © ANP
'Vandaag besteld, morgen in huis' gaat even niet op voor iedereen die online aankopen doet bij Bol.com. Zo vlak na Black Friday en een week voor pakjesavond is het extreem druk bij de webwinkel. Pakketjes worden later bezorgd en de inpakservice is uitgezet.

Ieder jaar wordt er rondom de feestdagen meer besteld bij Bol.com. Black Friday was de drukste dag in de 19 jaar dat de site bestaat. En dan moet Sinterklaasavond nog aanbreken. "We zien dat de bestellingen onverminderd doorgaan", laat een woordvoerder aan Editie NL weten.


Miniatuurvoorbeeld Te laat
Problemen bij PostNL door Black Friday, pakketjes komen later aan
En dus krijgen bezoekers die nu iets bestellen de melding dat het pakketje een dag langer onderweg kan zijn. Dit geldt voor mensen die de optie 'vandaag besteld, morgen in huis' aanvinken. Klanten die hun bestelling later willen laten bezorgen, kunnen hun pakketje gewoon op het aangegeven moment verwachten.

Cadeautjes zelf inpakken

Ook is er nieuws voor alle luie hulpsinterklazen: om ervoor te zorgen dat alle klanten hun pakje voor het heerlijke avondje in huis hebben, heeft Bol.com ervoor gekozen om de inpakservice even uit te zetten. "Op die manier kunnen we meer pakketjes verwerken en zodoende nog meer klanten helpen voor de feestdagen."

Ondanks dat cadeautjes de komende tijd niet worden ingepakt, blijven mensen gewoon bij de webshop bestellen en ziet Bol.com geen afname in de omzet.

Bron: Rtlnieuws/editie.nl
Lector
0
Het is mooi dat het de komende weken topdrukte wordt bij PostNL, maar ik vrees dat het werkschuwe tuig van de FNV het feestje nog wel eens kan gaan verstoren. Het gedram van deze club kan leiden tot stakingen die vervolgens in de media weer onder een vergrootglas gelegd wordt.
Daarnaast moet PostNL ervoor zorgen dat de marge op al die pakketjes niet nog verder door het putje gaat. Webwinkel iBood laat PostNL bezorgen en had laatst ook al "gratis verzending".
Gratis bestaat niet, het betekent alleen dat iemand anders dan de consument voor de kosten opdraait, hopelijk is dat niet PostNL maar iBood in dit geval.
Toekomstbeeld
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 27 november 2018 18:36:

[...]

Altijd wel benieuwd of zo’n vakbondsmannetje zelf ook voorstellen heeft gedaan hoe aan nieuwe werknemers te komen. Want dit wist hij ook wel vóór dat men over ging tot staken bij Bpost.

En ... “postman of postvrouw wordt je niet van vandaag of morgen” ... “daar heb je een uitgebreide opleiding voor nodig”.

Wat een kwakdoos, die Nyns. Hou toch op ... met alle respect voor de werknemers, maar voor de uit te voeren werkzaamheden is geen universitaire bul noodzakelijk. Hou het zo klein, als dat het is ... Nyns.

Stel je toch voor dat die erkende vluchtelingen het eens beter gaan doen als postbezorger, dan de “eigen” Bpost-mensen. De krant rondbrengen in Nederland lukt die bewuste groep ook prima, een Belgische enveloppe weegt minder ... dus huppekee, geef die lui een kans ! Vraag is of Nyns er net zo over denkt.

Inderdaad, dat van die opleiding is toch vd zotte.

Tijdens de zomervakantie worden er NB duizenden studenten ingezet bij postbedrijven......ja, die hebben een opleiding maar NIET IN POSTBEZORGEN!!!

Kinderen brengen reclame folders rond als bijbaantje!

Die categorieën melden zich aan, en worden zonder enige vorm van post bezorgende opleiding ingezet.

Gewoon post in zak aangereikt krijgen en lopen langs de deuren en die brief door een gleuf douwen!

Van alles is een probleem te maken!
Porscheknakker
0
quote:

pff schreef op 27 november 2018 18:02:

Prachtig koersverloop vandaag. inkoop is begonnen ;) Ben er zelf namelijk ook voor. Even een jaartje geen dividend is ook prima. Dat halen we dan wel uit de koers.
Blijf s.v.p. van het dividend af.
Word daaraan gerommeld dan staat de koers in no-time op 2 euro en dan hebben we wat.
Ik vind uitspraken over het verminderen en/of schrappen van het dividend niet weloverwogen.
Toekomstbeeld
0
quote:

Lector schreef op 27 november 2018 19:30:

Het is mooi dat het de komende weken topdrukte wordt bij PostNL, maar ik vrees dat het werkschuwe tuig van de FNV het feestje nog wel eens kan gaan verstoren. Het gedram van deze club kan leiden tot stakingen die vervolgens in de media weer onder een vergrootglas gelegd wordt.
Daarnaast moet PostNL ervoor zorgen dat de marge op al die pakketjes niet nog verder door het putje gaat. Webwinkel iBood laat PostNL bezorgen en had laatst ook al "gratis verzending".
Gratis bestaat niet, het betekent alleen dat iemand anders dan de consument voor de kosten opdraait, hopelijk is dat niet PostNL maar iBood in dit geval.
Nog waarschijnlijker.....de producent vh artikel calculeert de gratis verzending in. Gratis verzending is namelijk niets anders dan een korting op het product.
Of je een korting geeft of gratis verzending, of een combi. Komt allemaal op hetzelfde neer.

Gratis verzending is bij de meeste webwinkels sowieso standaard indien boven een bepaald bedrag besteld.

Herna heeft bij de Q3 (of Q2) resultaten gezegd dat ze niets gratis doen. Ook de retouren niet.

Toekomstbeeld
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 27 november 2018 19:33:

[...]

Blijf s.v.p. van het dividend af.
Word daaraan gerommeld dan staat de koers in no-time op 2 euro en dan hebben we wat.
Ik vind uitspraken over het verminderen en/of schrappen van het dividend niet weloverwogen.
Dan begrijp je niet precies wat het effect van inkoop van aandelen teweegbrengt.
Hansbeleg
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 27 november 2018 19:33:

[...]

Blijf s.v.p. van het dividend af.
Word daaraan gerommeld dan staat de koers in no-time op 2 euro en dan hebben we wat.
Ik vind uitspraken over het verminderen en/of schrappen van het dividend niet weloverwogen.
Het gaat er mij om of je bij deze lage koers stock dividend keuze moet geven of gewoon cash.
Dus niet om het dividend af te schaffen.
löngterm
0
quote:

Hansbeleg schreef op 27 november 2018 19:52:

[...]
Het gaat er mij om of je bij deze lage koers stock dividend keuze moet geven of gewoon cash.
Dus niet om het dividend af te schaffen.
Gewoon een aandelen inkoop van gelijke aantal aandelen tegenover zetten.
Porscheknakker
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 19:40:

[...]

Dan begrijp je niet precies wat het effect van inkoop van aandelen teweegbrengt.
Dat weet ik wel, echter dat neemt niet weg, dat afbreuk doen aan het dividend de koers omlaag zal stormen. Misschien van korte duur, maar toch.
Analyse
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 19:40:

[...]

Dan begrijp je niet precies wat het effect van inkoop van aandelen teweegbrengt.
Zouden er ook partijen zowel long als short kunnen zitten in PostNL. Dan weet je dat je met de uitkering in stockdividend gelijk kunt coveren. Derhalve hoe lager de koers des te meer stock om te coveren. Meldingsgrens long 3%, meldingsgrens short 0,5%. Lekker onder de radar lopen rotzooien. Snijdt deze gedachte hout of is dit scenario om redenen niet mogelijk cq aannemelijk.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:00
Koers 1,245
Verschil -0,015 (-1,19%)
Hoog 1,249
Laag 1,245
Volume 67.622
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront