bpost « Terug naar discussie overzicht

Bpost Collapses After A Weak Q3 And Is Now Yielding 13.5%, But For How Long?

5 Posts
Kaiser
0
The Nest Egg Portfolio: Bpost Collapses After A Weak Q3 And Is Now Yielding 13.5%, But For How Long?

Bpost's share price continues its freefall.

Surprising, as the cash flows remain very decent, and even the extremely generous dividend is still covered by the free cash flow.

When should Bpost cut its dividend and re-focus its efforts on stock buybacks?

This idea was discussed in more depth with members of my private investing community, European Small-Cap Ideas. Start your free trial today »

Bpost: this is a pure overreaction

seekingalpha.com/article/4223856-nest...
Kaiser
0
Op een ander forum vond ik deze inside info over de CAO. Het lijkt Sinterklaas wel, dus vrij gerust ben ik erin dat dit goedgekeurd geraakt en dat we hier kunnen herstellen. Niet currente bonus blijft Voor iedereen Eco-cheques van 240 euro netto voor iedereen +25% arabvergoeding DA : 2 extra dagen verlof en diegene die alle zaterdagen werken ( geen zaterdag die in u dienst inbegrepen is) krijgen er nog 2 extra dagen verlof bij. DA : krijgen een volwaardige 13 maand ( eindejaarspremie) De rest krijgt 75 euro erbij omdat die al aan de limiet zitten die ze mogen geven . Barema DA : van maar eenmalig 1x1% loonsverhoging wordt dit nu naar 4x1% gebracht . Voor de andere blijven de indexverhogingen bestaan De opgelegde 5 dagen vakantie ( niet van u wettelijk verlof) zal alleen op vrijwillige basis gebeuren . DA : het systeem van 2 en 3 dagen werken kunnen ook voor jullie nu . De reorganisaties worden opgeschort tot er een nieuw systeem is van correcte tellingen enz... De postkantoren die er nu nog zijn zullen ook blijven , geen sluitingen van kantoren meer . Geen naakte ontslagen ook voor cleaning , restaurants enz... De mensen in de sorteercentra's blijven allemaal en zullen contract krijgen van onbepaalde duur .

nu even terug naar 16-18 euro....
Kaiser
0
Interimdividend – coupon nummer 11

Uitbetalingsdatum maandag 10 dec 2018

Registratiedatum vrijdag 7 dec 2018

Ex-dividend datum donderdag 6 dec 2018

corporate.bpost.be/investors/share-in...
Kaiser
0
Bpost kijkt ook naar erkende vluchtelingen om vacatures in te vullen

27 november 2018 16u36 Bron: belga

Om de werkdruk te verlichten, belooft bpost extra aanwervingen. Dat is op de huidige krappe arbeidsmarkt een moeilijke opgave. Een van de doelgroepen waar bpost naar kijkt, is de groep vluchtelingen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd. Dat zeggen de vakbonden.

De belofte van bpost om extra mensen aan te werven is een onderdeel van de voorstellen die op tafel liggen om de sociale vrede bij het postbedrijf te herstellen. Begin november werd dagenlang gestaakt bij bpost, als reactie op onder meer een personeelstekort en hoge werkdruk.

Bpost beloofde daarom duizend extra aanwervingen, waarvan een groot deel (900) tijdelijk om de piek tijdens eindejaar op te vangen. Het bedrijf is al bezig met de rekrutering van extra mensen voor eindejaar, bevestigt het. Het postbedrijf telt vandaag al driehonderd openstaande vacatures.

Eén van de doelgroepen waar naar wordt gekeken, zijn vluchtelingen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd. “Dat was in het verleden ook al zo, maar er zal nu nog extra op worden ingezet”, aldus Nyns. Een uitgebreide opleiding is nodig, aldus de vakbondssecretaris. “Postman of postvrouw word je niet van vandaag op morgen”. Bijkomende voorwaarde is wel kennis van onze taal.

Bpost probeert al een tijdje mensen te bereiken die moeilijk de weg naar de arbeidsmarkt vinden. Zo nam het bedrijf in het verleden al deel aan een jobbeurs specifiek voor erkende vluchtelingen. Ook loopt er een samenwerking met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB om langdurig zieken bij bpost aan de slag te krijgen.

-----------------------------------
zodanig veel werk dat ze het amper aan kunnen...

E-commerce breekt een nieuw record in België

Steeds meer Belgische consumenten vinden de weg naar webshops. De onlineverkoop draagt aanzienlijk bij tot de commerciële resultaten van de franchiseformules die ervoor gekozen hebben om gebruik te maken van het internetkanaal. Analyse in enkele cijfers.
5,2 miljard euro aan internetaankopen in België

franchisingbelgium.be/e-commerce-bree...

Kaiser
0

Bpost verwerkte 60 procent meer pakjes op ‘Cyber Monday’
29 november 2018 09u54 Bron: belga

Consument De kortingdagen Black Friday en Cyber Monday hebben consumenten massaal aangezet tot internetaankopen. Dat blijkt ook uit cijfers van bpost, marktleider voor pakjesbezorging in ons land.

Op een “gewone” dag verwerkt bpost gemiddeld 190.000 pakjes. Op Black Friday waren dat er 22 procent meer en op Cyber Monday zelfs 60 procent meer. Ook in de dagen daarna bleven de aantallen hoog, zegt een woordvoerster van het postbedrijf.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:51
Koers 3,575
Verschil +0,010 (+0,28%)
Hoog 3,600
Laag 3,550
Volume 59.158
Volume gemiddeld 228.626
Volume gisteren 302.841

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront