TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom december 2018

5.516 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 272 273 274 275 276 » | Laatste
Hoop....
0
TT deed het niet slecht toch vandaag, boven weerstand gebleven en morgen weer 1.5 % erbij.. Zo kabbelt het gezellig voort
Jos O
1
Uit de belegger

TomTom
Een veel besproken aandeel is natuurlijk TomTom. In september ging het fonds keihard onderuit, toen bleek dat techreus Google ook in de navigatiedienstverlening stapte.

De koers van het fonds ging stevig onderuit en we zakten even terug naar 5.72 euro. Al snel werd bekend dat men haar onderdeel, telematics, in de verkoop deed. Inmiddels zou volgens de geruchten Michelin, de Franse bandenfabrikant, dit onderdeel willen kopen voor één miljard.

De afgelopen weken komen er ook geruchten naar buiten dat er een tweetal private equity-fondsen TomTom in zijn geheel over willen nemen en Audi, Daimler en Microsoft zouden ook in de race zijn om telematics over te nemen. Een echte koersreactie heeft dat nog niet gegeven.

Als ik technisch naar de grafiek kijk, zie ik globaal de laatste jaren een beweging tussen de 6 en 10 euro. Als je fundamenteel naar de waardes kijkt en ook nog eens dit vergelijkt met branchegenoten, zou TomTom gewaardeerd kunnen worden op 12 euro bij een overname.

Dat de koers niet spectaculair stijgt op deze geruchten, heeft te maken met twee zaken. De eerste heeft te maken met het feit dat er al jaren allerlei geruchten in de markt zijn en deze nooit uitkomen.

De tweede heeft te maken met het feit dat het management en de CEO een zeer groot aandelenpakket in TomTom hebben. Die moeten dus al achter de overnameplannen staan, want anders is het bij voorbaat kansloos.

Open voor overname
Nu denk ik, met de recente ontwikkelingen onder andere rondom Google, dat ze bij TomTom wel open zullen staan voor een overname, waar dit een jaar geleden nog niet het geval was.

De koers staat momenteel rond de 8,30 euro en ik denk dat het een leuke kans is om nu wat aandelen op te pikken voor een verwachte climax rond het aandeel en anders kunnen we wellicht kijken naar wat langlopende call opties, of een turbo long, zodat we kunnen anticiperen op een overname die er in mijn ogen nu aan zit te komen.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.
[verwijderd]
2
quote:

objectief schreef op 5 december 2018 17:46:

Vandaag is de koers weer hoog gebleven....zou toch een keer naar 7,50 terug moeten zakken want zonder verkoop TTT is 6,50 een ruime waardering.
Wat ben jij erg!
Martinitoren
8
www.telegraaf.nl/financieel/2883737/v...

Verizon kanshebber voor TomToms Telematics
Door EDWIN VAN DER SCHOOT EN WOUTER VAN BERGEN

6 min geleden in FINANCIEEL

Navigatiebedrijf TomTom mag hopen op een dikke miljard euro voor het onderdeel Telematics waarover het verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedrijf Verizon als grootste kandidaat koper voor TomToms meest waardevolle onderdeel.

De drie andere bieders die zijn doorgelaten tot een tweede ronde om boekenonderzoek te doen en vervolgens een bindend bod uit te brengen, zijn investeringsmaatschappij TPG en de bandenmakers Bridgestone uit Japan en Michelin, aldus drie bronnen in de markt. Afgelopen week heeft het management van Telematics presentaties gehouden voor deze potentiële kopers. De Fransen worden de minste kansen toegedicht.

Bieders hebben tot de tweede week van januari om hun biedingen in te leveren bij de begeleidende bank Barclays. Aangezien dit een relatief lange termijn is, wordt niet uitgesloten dat minstens één kandidaat zal proberen voor de jaarwisseling toe te slaan met een hoog ’knock-out’ bod.

TomToms onderdeel Telematics levert diensten om bedrijven te helpen hun vloot van voertuigen op de weg zo efficiënt mogelijk te monitoren en in te zetten. TomTom is in Europa met 861.000 gebruikers bij 46.000 klanten de grootste. Binnen TomTom was het onderdeel met €43,4 miljoen goed voor 20% van de kwartaalomzet, maar snel groeiend. „TomTom is met de navigatiekastjes bekend geworden, maar Telematics is het goud in het bedrijf”, zegt Johan Fagerberg van de Zweedse marktonderzoeker Berg Insight.

Wereldwijd is de Amerikaanse telecomaanbieder Verizon, dat in 2016 het Amerikaanse Fleetmatics overnam, de grootste aanbieder met 2,5 miljoen gebruikers. Volgens Frederic Bruneteau, managing partner van de Brusselse Ptolemus Consulting Group, een sterke kandidaat omdat het de op één na grootste is in Europa en ook in het verleden diep in de buidel heeft getast voor vergelijkbare bedrijven.

Truck- en bandenfabrikanten
Telematica-diensten worden ook aangeboden door truck- en bandenfabrikanten als Mercedes, Volvo, Daf, Michelin en Bridgestone. Volgens Bruneteau zijn telematicadiensten aantrekkelijk voor bandenmakers als Michelin en Bridgestone, maar ook voor aanbieders van tankkaarten, omdat ze gebruik kunnen maken van hun bestaande distributiekanalen en een overname weer nieuwe klantcontacten oplevert. Bandenfabrikanten gebruiken de gegevens bovendien om het gebruik van banden te onderzoeken en in de gaten te houden wanneer klanten aan nieuwe banden toe zijn. „De truckmarkt is voor hen het meest interessant.”

Volgens Fagerberg is de markt momenteel stevig in beweging. „Dit jaar zijn in Europa al minstens dertien overnames geweest, gedreven door schaalvoordelen. Kleinere spelers krijgen het moeilijker, omdat steeds meer geïnvesteerd moet worden in ontwikkeling.”

Waardecreatie
NIBC-analist Martijn den Drijver verwacht dan ook dat TomTom de opbrengsten deels zal uitkeren aan aandeelhouders en deels zal steken in zijn automotive-activiteiten. „Goddijn staat al een tijd onder druk van aandeelhouders om waarde te creëren. Hoewel het bedrijf dit jaar goede resultaten heeft laten zien, blijft de koers tussen de zes en de acht euro hangen. Het verkopen van Telematics is een manier om extra waarde te creëren.”

Den Drijver verwacht niet dat die stap direct gevolgd zal worden door een beslissing om ook de rest van het bedrijf te verkopen. „De oprichters (die samen met bijna 45% van de aandelen een doorslaggevende stem hebben-red.) hebben tot nu toe het bedrijf niet willen verkopen. Maar Goddijn heeft een ‘fiduciary duty’ ten opzichte van de aandeelhouders, dus dat kan er ook aan liggen dat biedingen te laag waren. Nu Google zich op zijn markt begeeft, kan het best zijn dat ze zich op hun achterhoofd krabben en daar nog een keer over nadenken.”
[verwijderd]
2
Morgen naar de 9? Goed nieuws. Maar Microsoft wordt niet meer genoemd.

Toch Verizon, terwijl die nog niet echt genoemd was in de pers, maar wel continu door ons hier al die tijd. Die gaan echt wel een knock-out bod doen.

P.s. Sorry life-live
ballie2
3
Yess, daar is ie eindelijk.

Donderdag stigen op dit nieuws en vrijdag ivm aankomend weekend. De koers kan weleens in een stroomversnelling komen. Koers tegen houden wordt steeds lastiger.
bezinteergebelegt
0
Nou, nu maar eens zien of dit bericht, met hoop op een dikke miljard voor telem., morgen de koers dan eindelijk eens een 10% up mag geven.

Maar ja, durf er geen paard meer op in te zetten.

[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 5 december 2018 21:36:

Nou, nu maar eens zien of dit bericht, met hoop op een dikke miljard voor telem., morgen de koers dan eindelijk eens een 10% up mag geven.

Maar ja, durf er geen paard meer op in te zetten.

Ik ook niet trouwens, al is de naam Verizon wel erg positief vond ik. Ik miste ze er al bij.
eduardo3105
0
quote:

Consortium TomTom schreef op 5 december 2018 21:29:

Morgen naar de 9? Goed nieuws. Maar Microsoft wordt niet meer genoemd.

Toch Verizon, terwijl die nog niet echt genoemd was in de pers, maar wel continu door ons hier al die tijd. Die gaan echt wel een knock-out bod doen.

P.s. Sorry life-live
Nee maar dit zijn dan ook de kanshebbers voor TTT. Ik denk dat Microsoft alleen de kaarten wil hebben en pas zal reageren als er iemand met een vijandig bod op heel TT komt. Dit is wel een serieus verhaal en nu niet alleen maar geruchten.
bezinteergebelegt
1
quote:

Consortium TomTom schreef op 5 december 2018 21:38:

[...]

Ik ook niet trouwens, al is de naam Verizon wel erg positief vond ik. Ik miste ze er al bij.
Klopt, Verizon was voor de hand liggend.

Maar einde inlevertermijn pas 2e week januari 2019. Dan nog een week of 2 a 3 voor besluit nemen. Zit je eind januari/begin februari voor definitief besluit.

Dat is dus idd Q1 2019.

Dus nu echt hopen op dikke up obv dit bericht anders nog een tijdje koerskloten.

Of MS moet alsnog happen voor de hele business
bezinteergebelegt
0
moneypocket
0
quote:

Brouwer285 schreef op 5 december 2018 21:33:

MS zal ook eerder voor de hele tent gaan.
Brouwer...indien 1 partij. gezien de lange inschrijftermijn, een knock out bod zal doen, dan zal Microsoft zeker van de partij zijn naast een partij, die doorgaat naar de volgende biedingsronde. Goed nieuws!
Pint
0
Hoi allemaal, Zoals ik al eerder aan gaf de 10e kan het gebeuren het lijkt wel op een loterij...
[verwijderd]
0
De termijn die nu genoemd wordt (januari) voor indienen van (bindend!) bod staat in contrast met het bericht (gerucht?) van vorige week, waarin vermeld dat einde deze week de biedingen voor T3 binnen moeten zijn.

Weer een verhaal met veel vaagheden ('bronnen in de markt', 'wordt verwacht' etc)

Waarom niet gewoon bericht van Barclays (of T2 zelf)
- biedingen moeten .... binnen zijn en zijn bindend

overigens zou het mi wel een leuke truuc zijn om de termijn voor de biedingen wat langer te maken om derden de mogelijkheid voor KO te geven

reuring in ieder geval
[verwijderd]
0
Sunshine? Is wel aangegeven dat er deze week de partijen voor de volgende ronde zouden komen, en Hg heeft aangegeven dat er in januari uitsluitsel zou komen.
Dat klopt dan toch?
sammie1988
0
Tom 2 kan natuurlijk zelf niets zeggen maar dat er iets op korte termijn in de lucht hangt is wel duidelijk !
Waar is narcisme ?
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 5 december 2018 21:44:

Zou MM al in zijn nest liggen ? Of is ie zijn beltegoed aan het opwaarderen ?
Het is het heerlijk avondje hè, die heeft even andere dingen aan zijn hoofd.
Misschien zit hij al in de zak ... Zou me niks verbazen.
[verwijderd]
1
Belangrijk verschil met het artikel van FD van vorige week: Geen 'mogelijk tweede investeringsmaatschappij' maar Verizon als strategische koper. Goed voor de overnamesom.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 5 december 2018 21:42:

[...]

Klopt, Verizon was voor de hand liggend.

Maar einde inlevertermijn pas 2e week januari 2019. Dan nog een week of 2 a 3 voor besluit nemen. Zit je eind januari/begin februari voor definitief besluit.

Dat is dus idd Q1 2019.

Dus nu echt hopen op dikke up obv dit bericht anders nog een tijdje koerskloten.

Of MS moet alsnog happen voor de hele business
Goh er zou toch niets meer gebeuren dit jaar volgens jou dus waar maak jij je druk over..
5.516 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 272 273 274 275 276 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:33
Koers 6,120
Verschil -0,065 (-1,05%)
Hoog 6,230
Laag 6,050
Volume 198.793
Volume gemiddeld 301.687
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront