TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom december 2018, GEDULD

100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Hoop.... schreef op 4 december 2018 21:29:

[...]

Aex opent msschn un de min en im de namiddag plus. Dow hersteld morgen Aex gaat dan weer mee. TT plusje 1.5 % hoop ik, iedere dag een beetje is ook veel, daarbij net weerstand gebroken volgende ligt op 9.05 ofzo. Wie wil ze nu nog kwijt ;-)... Beetje stress msschien voir diegene die TT call opties december hebben ?
VS dicht wegens Bush sr.
NewKidInTown
1
Nog calletjes 8 erbij, kon het niet laten op dit niveau. Zal toch wel weer stijgen voor Kerst ?
NewKidInTown
1
"Lager openen en daarna herstellen is mijn recept voor vandaag" lijkt uit te gaan komen sofar, nog een 5 centjes lager as we speak.

Het zou natuurlijk mooi zijn als HG vroeg op de vrijdagmiddag voor Kerst (of eerder) het voltallige personeel gaat bijpraten over de laatste stand van zaken, zeg om 13.00 uur.
Hij zou dan kunnen melden: "op grond van de huidige gang van zaken van biedingsproces, mogen we er vanuit gaan dat IN IEDER GEVAL Telematics in Q1 2019 verkocht is, want verkeert nu in een afrondende fase, enz enz".
Suggestie: biedt deze speech gelijktijdig aan in het Engels en Chinees, wegens meerdere buitenlandse personeelsleden en "andere belangstellenden" en maak deze speech vrijwel gelijktijdig bekend aan de buitenwereld via een paar leading binnenlandse en buitenlands persbureaux, in ieder geval ANP, Reuters en Bloomberg.
Zou tevens fantasie en de koers een behoorlijke boost kunnen geven op de vrijdagmiddag 21-12-2018. Gaat de koers direct van 9,00 naar 11,00 Ik zou het wel weten.
NewKidInTown
2
Als we kijken naar alleen een gedeeltelijke overname van Telematics waarvan gezegd wordt dat de eerste ronde van het biedingsproces midden of eind deze week wordt afgerond, dan ga ik uit van zoals gemeld meer dan 5 bieders, er na deze week de volgende ronde in gaat, met geselecteerde DRIE bieders voor de uiteindelijke selectie.
Laat ik even gegadigden voor geheel TT buiten beschouwing.

Heb ik een vraag, hoeveel mensen zijn dan op de hoogte of hebben een nauwkeurige indicatie van het uiteindelijke overnamebedrag ?
Reken ik:
- bij TT HG plus meisje, CFO
- Barclays minimaal 2 personen
- 3 overgebleven bieders met minimaal 2 personen, CEO of CFO en de onderhandelaar.

Zitten we op 11 totaal, even afgezien van eventueel begeleidende banken, ondersteunende secretaresses en hun echtgenoten, vriendjes en andere lovers.
En ook afgezien van afgevallen bieders die in ieder geval weten wat hun eigen bieding was en het hoger zal gaan worden.

Denk dan dat je in totaal wel op een 20 a 25 personen mag rekenen en dan vraag ik me af in hoeverre er geen kennis door gaat sijpelen naar de marktpartijen die kort voor echte berichten al (extra) aandelen gaan inslaan of op andere wijze posities gaan innemen. Ik sluit dat niet uit, sterker nog, acht dat hoogst waarschijnlijk de komende week/weken.

Disclaimer: ondergetekende heeft een longpositie en wenst een ieder hetzelfde.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 4 december 2018 17:17:

Ik verwacht: totaal 18 euro per aandeel. 6 euro voor TTT door Verizon en de rest naar MSFT voor 12 euro al dan niet gedeeltelijk betaald met aandelen van de overnemers. Al dan niet MSFT koopt het geheel en stoot TTT direct door naar Verizon. Overbiedingen worden door mij in overweging genomen ;-)

Beide partijen hoeven niet eens met hun ogen te knipperen maar veroveren direct een wereldwijd leidende positie. Zo zie ik het voor me.

Schrijven jullie dat even op (voor later, eind december) ?
Altijd goed om veel en goed contact te hebben met expats, where ever they are.

www.verizon.com/about/careers/locatio...

"Navigatiebedrijf TomTom mag hopen op een dikke miljard euro voor het onderdeel Telematics waarover het verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedrijf Verizon als grootste kandidaat koper voor TomToms meest waardevolle onderdeel."

www.telegraaf.nl/financieel/2883737/v...

We gaan het wel zien, de waarde van onderlinge contacten en berichten in de Telegraaf gebaseerd op "Bronnen in de markt" of ze betrouwbaar zijn of hoogstens vage geruchten.

Zou al mooi zijn als de koers van TT zich op donderdag goed houdt en niet verder gaat dalen in uiterst slechte internationale beurzen zoals het er nu voor staat met futures AEX op dit eigenste moment al weer ruim 1% lager dan het lagere slot van gisteren 5 december.
Ben voor het eerst echt benieuwd naar de indicatieve openingskoers van 6 dec 2019, morgen of eigenlijk vandaag dus.

Geluk.

Sammie de Flammie
1
DE VLAG KAN UIT.

Voor zover mij bekend is Kid jarig.
Bij deze van harte gefeliciteerd en nog vele goede (beurs)jaren gewenst.
Bedankt voor je bijdragen en jouw vileine humor ( in dier voege )

NewKidInTown
0
Even snel tussen door, speciaal voor diegenen die zich zorgen zouden maken wegens mijn afwezigheid. Dat laatste hoeft niet, doe even helemaal niets, althans wat beleggen betreft, mijn focus ligt op dit moment totaal elders.
De dag is op dit moment wat beleggen betreft in het geheel niet interessant, dagkoersen, ga er verder iets over zeggen behalve dat de huidige koers totaal niet reflecteert wat de werkelijke waarde is. Berekeningen genoeg aanwezig waar ik het wel mee eens ben. 15 euro zou het minimaal moeten worden, vroeger of later.
Ik vind het niet het moment om slimmer te willen zijn dan de markt, je kunt hoogstens nog rond dit niveau nog instappen of uitbreiden, voor zover nog ruimte aanwezig.

GEDULD en geluk natuurlijk.
objectief
0
Sommige posters gaan er aan voorbij dat de meeste aandelen fors gedaald zijn de laatste weken...zonder overname euforie zou TT nu waarschijnlijk beneden de 6 euro
staan. De overname premie van 25/50% is al in de koers verwerkt.

Ik schat 3 euro voor TTT en 6 voor de rest...dat zou een meevaller zijn.
grand sasso
2
quote:

objectief schreef op 6 december 2018 15:16:

Sommige posters gaan er aan voorbij dat de meeste aandelen fors gedaald zijn de laatste weken...zonder overname euforie zou TT nu waarschijnlijk beneden de 6 euro
staan. De overname premie van 25/50% is al in de koers verwerkt.

Ik schat 3 euro voor TTT en 6 voor de rest...dat zou een meevaller zijn.
Veel succes met het "schatten ", het lijkt me overigens erg "Subjectief"!

Wel lastig al die Paradoxale Aliassen.
apieslapie
1
quote:

objectief schreef op 6 december 2018 15:16:

Sommige posters gaan er aan voorbij dat de meeste aandelen fors gedaald zijn de laatste weken...zonder overname euforie zou TT nu waarschijnlijk beneden de 6 euro
staan. De overname premie van 25/50% is al in de koers verwerkt.

Ik schat 3 euro voor TTT en 6 voor de rest...dat zou een meevaller zijn.
haha je maakt jezelf ook altijd belachelijk, wat is nou je belang? een lagere koers of wat? wat doe je hier? ook aan het downplayen?
NewKidInTown
0
Ik weet niet of het veel zegt maar tradegate zegt op dit moment 8,191

Het blijft natuurlijk maar een dagkoers, beter wachten op morgen eind van de dag of week en anders vlak voor Kerst.
NewKidInTown
0
"Raad van State geeft groen licht voor wet Wakkie & Hommen"

DEN HAAG - De Raad van State ziet geen bezwaar tegen een wet die Nederlandse beursgenoteerde bedrijven de mogelijkheid biedt om 250 dagen bedenktijd in te roepen bij een overnamebod of andere ingrijpende voorstellen.

Het voorstel, dat in 2017 door onder andere Jan Hommen en Peter Wakkie werd belobbyd in politiek Den Haag, volgde op ongevraagde overnamebiedingen op AkzoNobel en Unilever, begin 2017.

www.telegraaf.nl/financieel/2892871/r...
NewKidInTown
1
Tot nu toe is de extra toevoeging aan dit draadje GEDULD meer dan van toepassing. Vanaf het slot op 30 november op 8,00 zijn we via circa 8,38 something en 7,78 nu op slot 8,05 aan beland. De AEX (futs) is voor de zoveelste keer onder de 500 geraakt op dit moment, de USA staat ook in de min en op marketscreener zie ik TT nu op 7,981 8,015 staan.
Voor morgen ga ik er op dit moment vanuit dat we op de woensdag lager zullen openen, onder de 8 met een daglaag 7,90 of zelfs 7,80 sluit ik niet uit, maar gokken blijft het, deze dagkoersen, "ze" zetten hem waar ze maar willen en zoals het ze het beste uit komt.
Toch denk ik dat het deze week, uiterlijk volgende week de laatste gelegenheid is om nog beleggers uit te schudden. De potentiele waarde bij gehele of gedeeltelijke verkoop is hoger, alleen nu de koers nog. Omhoog schreeuwen gaat niet lukken, zo is gebleken, beter stil zitten en niet verroeren of af en toe iets winstnemen en goedkoper weer oppakken voor de durvers. Beter stil zitten en niet verroeren, is wel het safeste. Mocht er een kogel door de kerk gaan, dan maken die paar centen tradingswinst ook niet zoveel meer uit en je kunt de boot niet missen. Wel even oppassen met turbo's long dat je niet uitgestopt wordt zoals gisteren met de 7,80 serie is gebeurd.
Be careful out there en geluk.
NewKidInTown
0
Deze ochtend net onder de 8 weer een deel van m'n gisteren verkochte turbo's long TT terug gekocht, 8 centjes lager, niet heel spectaculair, toch een heel mooi daggeld in een paar uur beurstijd.
Durf het niet nog een keertje vandaag of morgen, bang dan de boot te missen. Is dat gek of laf ?
Want elke dag zijn we weer 24 uur dichter bij nieuws of een bericht over de verkoop van Telematics of de hele tent. Ik houd het op dit weekend of vrijdagmiddag tijdens beurstijd voor Kerst. Ga de ballen alvast ophangen :-)
NewKidInTown
2
Even tussendoor, heb problemen met m'n "navigatie". Had het allemaal zo goed geregeld en ingetikt/ingesproken. Eindbestemming (verkoop TT) en 1 tussenstop (verkoop TTT) aangegeven. Aan het begin van de reis werd alles keurig berekend en verscheen op m'n scherm, kon ik heel goed mee leven om het zachtjes uit te drukken. Op dit moment had ik toch minimaal de tussenstop al in beeld moeten hebben, zie echter nog helemaal niets op de verkeersborden, niet eens een indicatie hoe ver en hoe lang het nog is, maakt me gewoon onzeker en als er iets is waar ik niet van hou......
Bij een moment even bijtanken, koffie of brandstof, kom ik velen tegen die op de zelfde route de zelfde eindbestemming hebben, al zijn er een paar die het hebben opgegeven of nemen de eerstvolgende afrit, naar waar dan wel ? Zonde van de hele reis natuurlijk. Ook mijn medepassagiers/inzittenden worden ongeduldig en beginnen te morrelen. Is er nog wel genoeg proviand ? En wat is er allemaal te doen/halen op die eindbestemming ? Kun je in dit slechte klimaat met af en toe een beetje zon, niet beter naar het eind van de regenboog rijden ? Hebben we in ieder geval een grote pot met goud (niet wetende dat dat nou juist mijn oorspronkelijke eindbestemming is).
Mijn navigatie geeft op dit moment niet meer de afstand en tijd tot die eindbestemming weer, helemaal niks behalve flikkerende lichtjes, in de manual staat er niets over de betekenis daarvan. Help-desk gebeld, nemen niet op of je komt in een oneindige loop van het keuze menu. Zou ik een up-date nodig hebben ? En gaat dat niet volledig automatisch en real-time ? Misschien toch maar deze huidige weggooien of via een dagprijs te verpatsen via marktplaats, er is weinig vraag op dit moment maar sommigen zeggen dat de prijs veel hoger kan, het dubbele tot wel tienvoudige kom je soms tegen. Praatjesmakers of visionairs ? Liever ga ik op zoek naar een goeroe, die me precies kan vertellen hoe lang ik nog moet wachten op hoeveel geld of koers. Heb er intussen eentje ontmoet, die me heeft verteld dat de koers tussen nu of letterlijk overmorgen en VIJF jaar naar tussen de 8 en 38 KAN. Voor alle zekerheid, mocht het toch nog vijf jaar duren, maar een bijbaantje nemen. "Het beste moment om bij te tanken" lees ik nog, tja, dat zal wel moeten waarschijnlijk.......
Nu maar even TMTFinance verversen, 30-11-2018, ook niks real-time updates, zonde van het geld. Maar we gaan knallen, gelukkig, waarschijnlijk op 31-12 of iets er voor al.
NewKidInTown
0
Geheel OFF-Topic en to whom it concerns:

"FC Emmen dompelt Groningen in rouw na knotsgekke slotfase"

nos.nl/artikel/2263836-fc-emmen-dompe...

de echt sterken komen na de zoveelste teleurstelling er beter uit.

Tip voor "de trots van de grunnigers": stap deze week nog even snel in TT, dan is er in mei/juni 2019 waarschijnlijk financiële ruimte om Arjen Robben nog voor een jaartje of twee vast te leggen.
NewKidInTown
1
Wat een toestanden:
- op het onder slecht gesternte gestarte december-vierde-op-rij-draadje
- steeds verder dalende koers
- posters keer op keer gewaarschuwd
- posters geschorst al of niet definitief
- het enige dat oploopt zijn de emoties
- en de hoop natuurlijk, een hoop hoop zoals gewoonlijk al jarenlang
- ben blij dat ik er niet post, nooit gedaan heb en ook nooit zal doen, zoveel nutteloze berichten en reacties daar weer op, zoveel reaguurders die het nooit zullen leren en hun frustraties van zich af moeten schrijven.

Hoe dan ook, denk toch dat we wel ongeveer de bodem hebben bereikt onder de 7,40. Wie weet zelfs vandaag nog een korte en stevige opleving op deze optie-expiratie-dag. Wel te laat voor al die kansloze dec-calls, afschrijven maar.

Ik kijk zelf nog even naar de september calls, 7,50 of 8,00 lijken me kansrijk en zorgen niet voor stress op de kortere termijn, je hoeft echt niet elke dag, uur, minuut te kijken, een maand overslaan kan, who cares ?

Ik wens iedereen die het verdiend heeft, een zalig Kerstfeest en een gelukkig en vooral gezond Nieuw Jaar. Voorspoed komt pas daarna.

Disclaimer: heb geen aandelen TT, ook geen turbo's long of short.
NewKidInTown
1
quote:

NewKidInTown schreef op 21 december 2018 14:34:

Wat een toestanden:
- op het onder slecht gesternte gestarte december-vierde-op-rij-draadje
- steeds verder dalende koers
- posters keer op keer gewaarschuwd
- posters geschorst al of niet definitief
- het enige dat oploopt zijn de emoties
- en de hoop natuurlijk, een hoop hoop zoals gewoonlijk al jarenlang
- ben blij dat ik er niet post, nooit gedaan heb en ook nooit zal doen, zoveel nutteloze berichten en reacties daar weer op, zoveel reaguurders die het nooit zullen leren en hun frustraties van zich af moeten schrijven.

Hoe dan ook, denk toch dat we wel ongeveer de bodem hebben bereikt onder de 7,40. Wie weet zelfs vandaag nog een korte en stevige opleving op deze optie-expiratie-dag. Wel te laat voor al die kansloze dec-calls, afschrijven maar.

Ik kijk zelf nog even naar de september calls, 7,50 of 8,00 lijken me kansrijk en zorgen niet voor stress op de kortere termijn, je hoeft echt niet elke dag, uur, minuut te kijken, een maand overslaan kan, who cares ?

Ik wens iedereen die het verdiend heeft, een zalig Kerstfeest en een gelukkig en vooral gezond Nieuw Jaar. Voorspoed komt pas daarna.

Disclaimer: heb geen aandelen TT, ook geen turbo's long of short.
Ik denk dat bovenstaande nog steeds geldig is.
Zoveel positieve beschouwingen en quasi "berekeningen" naast zoveel ongeloof over de huidige koersontwikkeling versus het GELOOF in de toekomst en de schepen met geld die binnen zullen varen en de velen die zich op de kade verdringen om maar een glimp te kunnen ontwaren aan de einder waar zich nog niets aan dient.
Realiteit is de huidige koers.
Volg het niet meer elke minuut of uur, heb wel iets beters te doen. Groet jullie allen aan de voet van een besneeuwde helling. Steeds omhoog gaan en dan naar beneden laten gaan. De vergelijking met de koers van TT gaat slechts ten dele op, alleen maar naar beneden, omhoog NIET, dus bespaart je weer kosten van de skilift, probeer het altijd maar weer positief te zien. 7,32 hoeveel turbo's moeten er nog af gaan ?
Nog een "vrolijk en zalig Heiligen Abend" voor zover mogelijk.

Disclaimer: heb geen aandelen TT, ook geen turbo's long of short.

100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil -0,205 (-3,31%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront