Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

twopence schreef op 4 december 2018 14:06:

Volgens mij werd het spel bij Imtech door de banken gespeeld. Zij zaten en met veel geld in. Toen het aandeel bijna niks meer waard was hebben ze alsnog een lening verstrekt en kregen goedkope aandelen die vrij snel nadat het aandeel met honderden procenten opliep, op de beurs werd verhandeld. Zo hadden zij hun centen terug en Jan met de pet berooid achtergelaten omdat hij dacht dat door de bankensteun het bedrijf nieuw leven werd ingeblazen.
Corrigeer mij als ik het fout zie.
Dit geval is duidelijk niet hetzelfde als bij Imtech daarom denk ik dat de kansen om het bedrijf serieus weer in rustig vaarwater te krijgen groter is geworden. Voorzichtigheid blijft wel geboden en daarom ben ik vandaag klein hoeveelheid aandelen Nyrstar aangeschaft.
Bij Imtech hebben de banken geen aandelen gekregen.
marcel13
0
Onderzoek naar Trafigura in omkoopzaak Petrobras 16:15 (05/12) - Bron: De Tijd

De grondstoffenhandelaars Trafigura, Vitol en Glencore worden onderzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor mogelijke betrokkenheid bij de grote omkoopzaak rond het staatsolieconcern Petrobras. Ze hebben mogelijk smeergeld betaald aan bestuurders van Petrobras in ruil voor opdrachten. Volgens de autoriteiten zijn er vermoedens dat de drie bedrijven tussen 2011 en 2014 meer dan 15 miljoen dollar aan steekpenningen hadden betaald, rond meer dan 160 transacties bij de koop en verkoop van olieproducten. Er zijn elf mensen opgepakt door de Braziliaanse federale politie en er zijn huiszoekingsbevelen uitgegeven. Het onderzoek naar de smeergeldaffaire bij Petrobras heeft de naam Lava Jato (autowasserij). Bestuurders van het olieconcern gebruikten steekpenningen voor het omkopen van onder meer toppolitici en politieke partijen. Vervolgens werd met de boekhouding van Petrobras gesjoemeld om deze praktijken te verbergen voor autoriteiten en investeerders. Het was de grootste omkoopzaak ooit in Brazilië. Trafigura, dat geen commentaar geeft in lopende juridische zaken, is een grote aandeelhouder van de Belgische zinkverwerker Nyrstar.

A3aan
0
Omkoopzaak: Nou dan kunnen ze hun borst nat maken. SBM kan daar over mee praten. Dat gaat honderden miljoenen boetes worden, opgelegd door die Braziliaanse boys. Alle instanties gaan dan de bedrijven volledig kaal plukken. Zorgen er voor dat bedrijf net niet failliet gaat en zo zuigen ze een bedrijf jaren lang uit. SBM is al vele honderden miljoenen kwijt. Dacht ervan af te zijn en daar kwam weer een federale rechtbank met een boete van 1,2 miljard. Die wordt wel weer aangevochten, maar op die manier duurt alles al jaren en kunnen ze nog steeds geen zaken doen in Brazilie. Die Brazianen eisen dat eerst alle oude zaken afgewikkeld moeten zijn.
Kopje Koffie 54
0
JdeFL
0
[verwijderd]
0
Vrijgelaten: 6 december 2018
Categorie: Beurs vrijgave
Gereglementeerde informatie - Voorkennis

6 december 2018 op 07:00 uur CET

Op 21 november 2018, Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap", samen met haar dochterondernemingen, de "Groep") kondigde aan dat zij een bindende term sheet met Trafigura Pte Ltd ("Trafigura") waaronder Trafigura zou uitbreiden USD 650 miljoen van toegezegde liquiditeit ten gunste van Nyrstar Sales & Marketing AG ( "NSM"). Nyrstar is verheugd aan te kondigen dat dit is gedocumenteerd in een Nieuw USD 650 miljoen Trade Finance Framework Agreement (het "Nieuw USD650m Overeenkomst ") die nu is ondertekend.

De USD220 miljoen tussentijdse vooruitbetalingsovereenkomst zoals ook aangekondigd op 21 november 2018 wordt nu vervangen en geherfinancierd door het nieuwe USD650m Overeenkomst.

De nieuwe USD650m Overeenkomst bestaat uit een USD 450 miljoen gecommitteerde doorlopende vooruitbetalingsfaciliteit (L + 5% per jaar) en doorlopende open rekening en revolving letter of credit guarantee facilities total USD200 miljoen. De overeenkomst rijpt verder30 juni 2020.

De nieuwe USD650mOvereenkomst zal profiteren van een uitgebreid garantie- en veiligheidspakket bestaande uit financiële garanties van 12 Groepsmaatschappijen die (samen met NSM) momenteel de garanten / emittenten zijn op grond van de obligaties van de Groep op aandelen van bepaalde dochterondernemingen; en belooft een aantal activa zoals gepubliceerd op21 november 2018. Het bevat gebruikelijke financiële convenanten, in gebreke blijvende gebeurtenissen en andere ondernemingen. De nieuweUSD650m Overeenkomst neemt een recht op deelneming op voor maximaal 50% van eventuele toekomstige financierings- of herkapitalisatieregelingen die door de Groep zijn aangegaan, gedurende een periode van twee jaar na de datum waarop de nieuwe faciliteit van kracht wordt.

NSM's bestaan USD 250 miljoen werkkapitaalfaciliteitsovereenkomst met Trafigura, die oorspronkelijk was aangegaan in Mei 2016 zoals van tijd tot tijd wordt gewijzigd, wordt geannuleerd en vervangen door het nieuwe USD650m Overeenkomst.

De nieuwe USD650m Overeenkomst versterkt de liquiditeitspositie van de Groep aanzienlijk na bepaalde uitstroom van werkkapitaal in deze periode. Nyrstar, samen met zijn adviseurs, zal zich nu blijven concentreren op de eerder aangekondigde en doorlopende kapitaalstructuurreview.

Wat betreft Nyrstar
Nyrstar is een wereldwijde multi-metalen onderneming, met een marktleidende positie in zink en lood, en groeiende posities in andere basis- en edelmetalen, die essentiële hulpbronnen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw, smelten en andere activiteiten gevestigd in Europa, de Americas en Australië en stelt ongeveer 4.100 mensen tewerk. Nyrstar is verwerkt in België en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstaris genoteerd op Euronext Brussels onder het symbool NYR. Voor meer informatie, bezoek deNyrstarwebsite: www.nyrstar.com .
marcel13
0
06-12-2018 KBC Securities verlaagt het koersdoel voor Nyrstar van 1 euro naar 0,50 euro bij een ongewijzigd "Afbouwen"-advies.

figges
0
JdeFL
0
Uit Bolero:
Nyrstar zette de details van de 650 miljoen dollar forse 'handelskredietlijn' met Trafigura netjes op papier. Dat heeft veel voordelen, onder meer duidelijkheid over de financiering, maar ook dat het tijdelijke onderpand op Port Pyrie daardoor weer wordt tegengedraaid. Trafigura behoudt wel het recht om tot 50% te participeren in toekomstige financieringsrondes. En dat geeft ademruimte! Nu op naar hogere zinkprijzen. In dat kader blijft het opvallend dat de zinkvoorraden al tijden nieuwe laagtes opzoeken. Op basis van data van de London Metal Exchange is het huidige niveau het laagste sinds 2007 (wat toen een all time low was). Feit is dat KBC Securities het koersdoel verlaagt van 1 naar 0,5 euro en uitkijkt naar de manier waarop Nyrstar de obligatielening van 340 miljoen euro in september 2019 kan en zal herfinancieren. “Afbouwen” blijft het advies.

Toch een vreemd schrijfsel. Klinkt erg positief (PP beslag teruggedraaid, zinkprijzen hup) en tegelijk een koersdoelverlaging. Het advies kan eigenlijk nog een trapje lager, maar heel Nyrstar zou nu volgens KBC nog slechts zo'n 55M € waard zijn...
JdeFL
0
't Heeft een tijdje geduurd, maar die 0.5€ van KBC begint nu toch te werken. Volume stijgt zienderogen, order aan markt (wel in de bied nu). Wordt weer spannend waar het zal eindigen.
gigatron
0
Ik begrijp hier echt niets meer van .De situatie van nyrstar is toch wel stilaan gekend tenzij je van mars komt.En toch wordt er zo gereageerd op die analyse van Wim Hoste.Wat ik ook wel weer toevallig vind is weerom het feit dat als er nieuws komt over nyrstar ,in dit geval gewoon een bekendmaking van iets dat was afgesproken (niet positief noch negatief) er iemand zich weer eens geroepen voelt om wat aan nyrstar bashing te doen.Willen die analisten gewoon trachten te achterhalen welke invloed ze kunnen uitoefen op een aandeel en er zo hun voordeel uit halen?
gigatron
0
Wat veel mensen blijken te vergeten is dat die analisten ook maar werknemers zijn die kunnen vertrekken of ontslagen worden.Als je beseft hoeveel keer hun analyse achter de feiten loopt stel ik
me de vraag of ik ook eens zou proberen te solliciteren voor zo een jobke. Lijkt me nog leuk zo de mensen op stang jagen.Ik heb vandaag ook een analyse gemaakt... van het weer.Ik ben opgestaan heb naar buiten gekeken en dan geanalyseerd dat het weer niet fantastisch ging worden vandaag.
Zie je niks moeilijk aan!!!!
ericdenoorman
0
Met wat steun van de analist van dienst kunnen we binnenkort weer NYR kopen aan 0,50€.
[verwijderd]
0
@ericdenoorman, het feest is voorbij om op Nyrstar te traden...afblijven is de boodschap zonder dat er nieuws is over het aandeel...
JdeFL
0
quote:

gigatron schreef op 6 december 2018 11:01:

Ik begrijp hier echt niets meer van .De situatie van nyrstar is toch wel stilaan gekend tenzij je van mars komt.En toch wordt er zo gereageerd op die analyse van Wim Hoste....
't Is natuurlijk niet enkel dat. Tot 10u ongeveer was er geen vuiltje aan de lucht (Was er tot dan nog koersondersteuning?). Maar als heel de beurs begint in te klappen... Op zich heb je wel gelijk natuurlijk, een bekend gegeven werd gewoon herhaald.
twopence
0
KBC koopt de aandelen lager in door hun koersdoel te verlagen en vervolgens verkopen ze weer bij een gunstig bericht dan wel hun eigen koersdoel verhoging.
DeZwarteRidder
0
quote:

twopence schreef op 6 december 2018 16:43:

KBC koopt de aandelen lager in door hun koersdoel te verlagen en vervolgens verkopen ze weer bij een gunstig bericht dan wel hun eigen koersdoel verhoging.
KBC koopt helemaal geen aandelen van Nyrstar.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:00
Koers 0,070
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,070
Laag 0,070
Volume 14.330
Volume gemiddeld 55.981
Volume gisteren 38.850

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront