Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Beursblik: KBC selecteert 10 favorieten voor 2019

(ABM FN) KBC Securities heeft dinsdag 10 aandelen gepresteerd, waarvan de analisten veel verwachten in 2019. Het gaat om zeven Belgische en drie Nederlandse namen.

Ook kozen de analisten nog 5 favoriete smallcaps.

In België selecteerden de analisten AB InBev, Euronav, Galapagos, Kinepolis, Melexis, Tubize en VGP.

In Nederland viel de keuze van KBC Securities op ABN AMRO, Boskalis en NN Group.

Bij AB InBev voorzien de analisten een combinatie van een versnelling van de volumegroei, aanhoudende premiumisatie, kostensynergieën en het terugbrengen van de schulden.

Euronav zal volgens KBC Securities optimaal profiteren van een marktherstel. De balans is op orde en de vloot is vernieuwd.

Komend jaar zal voor Galapagos een jaar worden van mijlpaalbetalingen, aldus de analisten. Ook zullen nieuwe onderzoeken worden gestart.

Kinepolis is met de overname van Landmark een nieuwe fase van zijn overnamestrategie ingegaan, meent KBC. "De uitrol van de strategie in combinatie met innovaties en operationele efficiency zullen de winst aanjagen."

Melexis is volgens de analisten recent te hard afgestraft, terwijl de chipbakker actief is in een snel groeiende markt.

Ook Tubize is volgens KBC Securities te goedkoop. Het aandeel handelt momenteel op een korting van 45 procent. "We denken dat dat overdreven is." Net als andere holdings zou een korting van 30 procent terecht zijn, menen de analisten. "We zien Tubize ook als een goedkope manier om het onderliggende potentieel van UCB te kopen."

KBC Securities blijft ook "bullish" op VGP. Het gaat dan om goede sectorvooruitzichten in combinatie met een "aantrekkelijke" waardering van het aandeel.

ABN AMRO wordt gewaardeerd vanwege diens versnelling van de kostenbesparingen. Ook is er ruimte om meer kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Bij Boskalis heeft KBC Securities vooral veel vertrouwen in Offshore Energy. Daar zit "veel opwaarts" potentieel vanaf 2020. Ook zorgt het herstel in de oliesector voor meer investeringen, waardoor er ruimte is voor margeherstel bij de baggertak van Boskalis.

NN Group wordt door KBC gewaardeerd om diens progressie met de overname van Delta Lloyd. Daarbij bouwt de verzekeraars een solide track record op en is de kapitaalgeneratie sterk. Het kapitaaloverschot stijgt en dit kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

Smallcaps

Verder noemde KBC Securities Biocartis, Exmar, Orange Belgium, Recticel en Sioen als smallcap-favorieten voor 2019.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
07:40:41 / 13-12-18 DJ Novartis krijgt Europese goedkeuring voor zelf-toediening Xolair

Eerste zelfhulpspuit bij astma en netelroos.
(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft Novartis toestemming te geven om een geprepareerde biofarmaceutische spuit te verkopen die patiënten bij zichzelf kunnen toedienen. Dat maakte het Zwitserse farmaceutische bedrijf donderdag bekend.
De spuit, Xolair genaamd, is goedgekeurd voor alle indicaties, waaronder zware allergische astma en chronische spontane urticaria of netelroos.
Xolair, dat zich richt op immunoglobine E, is daarmee volgens Novartis het enige biofarmaceutische medicijn dat astmapatiënten zelf kunnen toedienen in de EU en in IJsland, Liechtenstein of Noorwegen. Ook een getrainde verzorger kan de spuit zetten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 13, 2018 01:40 ET (06:40 GMT)
© 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND NOVARTIS SP ADR
US66987V1098
AAND NOVARTIS @ CHF 0.50 ON AAB
CH0012005267
[verwijderd]
0
09:26:33 / 13-12-18 DJ Curetis neemt maatregelen

Daarnaast alle opties open voor binnenhalen vers kapitaal.
(ABM FN-Dow Jones) Curetis zet het mes in de uitgaven. Dit bleek donderdag uit een update van de specialist in moleculaire diagnoses.
Focus blijft het vermarkten van Unyvero in Amerika en de versnelde aanvraag voor het Unyvero-systeem bij indicaties van de onderste luchtwegen.
Daarbij heeft het bedrijf besloten om meer gebruik te maken van distributiepartners. Inmiddels is het in exclusieve gesprekken met een grote Europese diagnostische onderneming, die Unyvero zou willen vermarkten in verschillende grote Europese markten.
Tegelijk zal Curetis verkoopkantoren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zwitserland sluiten.
Voor 2019 mikt Curetis op een cash burn van ongeveer 12,5 tot 15 miljoen euro, een reductie van 50 procent ten opzichte van de 25 miljoen euro in 2018.
Curetis schat de totale reorganisatiekosten op 0,2 miljoen tot 0,4 miljoen euro. Deze maatregelen zouden voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 moeten zijn ingevoerd.
Curetis verwacht zijn werknemersbestand met meer dan 30 procent te kunnen terugbrengen.
Verder meldde Curetis alle opties open te houden om kapitaal op te halen. Eind november was er nog 12,8 miljoen euro in kas.
Begin november haalde Curetis 8,9 miljoen euro op met de uitgifte van 4,45 miljoen aandelen. Dat was echter veel minder dan de 7,4 miljoen aandelen die het had willen uitgeven.
Beleggers reageerden enthousiast op de plannen en het aandeel koerste kort na de opening 6,9 procent hoger op 1,63 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 13, 2018 03:26 ET (08:26 GMT)
© 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND CURETIS
NL0011509294
voda
0
'Galapagos potentiële overnameprooi'

Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 11:42 | Views: 2.911

Galapagos 12:32
97,06 +3,04 (+3,23%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Biotechnologiebedrijf Galapagos is in potentie een overnameprooi. Dat schrijft Credit Suisse in een rapport over het in Amsterdam genoteerde bedrijf. De Zwitsers verhoogden daarin hun advies en het koersdoel voor het AEX-fonds.

Credit Suisse wijst onder meer op de diverse pijplijn van Galapagos en de recente successen met de ontwikkeling van medicijnen. Al met al is het bedrijf in potentie een interessante prooi voor grotere branchegenoten die hun pijplijn uit willen breiden.

Verder wijzen de kenners er op dat de risico's met betrekking tot de samenwerking van het onderzoek naar een middel tegen taaislijmziekte zijn ingeprijsd in het aandeel. Ook zette Galapagos een duidelijkere stip op de horizon over de timing van het middel filgotinib, dat naar verwachting in 2021 wordt gelanceerd en een verkooppotentie heeft van 4 miljard dollar. Dat alles maakt het volgens Credit Suisse ,,gerieflijker" om het aandeel aan te prijzen.

Credit Suisse verhoogde zijn advies van neutral naar outperform en verhoogde het koersdoel van 90 naar 113 euro. Het aandeel Galapagos stond donderdag omstreeks 11.30 uur 2,7 procent hoger op 96,54 euro. Daarmee voerde het bedrijf de AEX-index aan.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse zet Galapagos op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies voor het aandeel Galapagos verhoogd van Neutraal naar Outperform, en het koersdoel van 90,00 euro naar 113,00 euro, omdat de Zwitserse zakenbank meerdere wegen ziet die naar een hogere koers zullen leiden.

Diverse producten in de midden- tot eindfase van ontwikkeling moeten steun bieden aan de koers, met meer opwaarts potentieel in 2020 en 2021.

Bovendien kunnen de diverse pijplijn en het succes met het ontwikkelen van medicijnen Galapagos een interessante overnamekandidaat maken voor een groter biofarmaceutisch bedrijf, stelde de bank.

Tot voor kort was Credit Suisse voorzichtig over de potentie van de pijplijn voor taaislijmziekte en over de snelheid waarmee het leidende product filgotinib op de Amerikaanse markt zou kunnen komen.

Inmiddels is taaislijmziekte echter in feite overgedaan aan AbbVie, waardoor Galapagos zich meer kan focussen, en is er meer duidelijkheid rond filgotinib, wat meer vertrouwen geeft in een aanbeveling van het aandeel.

Credit Suisse gaat uit van een lancering van filgotinib in 2021 en een potentiële piekomzet van 4 miljard dollar, op basis van aangetoonde werking in vijf indicaties en nog zes in ontwikkeling.

Het aandeel Galapagos won donderdag 3,5 procent op 97,26 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson wist van asbest in talkpoeder - media

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson wist al tientallen jaren dat er soms asbestdeeltjes in hun talkpoeder zat. Dit bleek uit interne documenten die Reuters onderzocht.

Volgens deze gegevens zou Johnson & Johnson al sinds tenminste 1971 hebben geweten van de kwestie.

Asbest kan kanker veroorzaken. Om die reden zijn er duizenden rechtszaken tegen de farmaceut aangespannen.

Het aandeel Johnson & Johnson daalde vrijdag 11,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Merck & Co lijft Anetlliq Group in

(ABM FN-Dow Jones) Merck & Co neemt Antellic Group over. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut vrijdag bekend.

Merck betaalt circa 2,1 miljard euro in contanten voor de Franse toeleverancier van apparatuur voor de dierengezondheidssector.

Antellic draaide in het boekjaar dat eindigde op 30 september van dit jaar een omzet van 360 miljoen euro en heeft een schuld van 1,15 miljard euro.

Merck heeft de intentie deze kort na afronding van de afronding van deze overname af te lossen

Antellic blijft een apart opererende dochter die wordt ingebracht in de Animal Health Division van Merck.

De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond.

Het aandeel Merck noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent lager op 77,70 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson noemt Reuters bericht vals en opruiend

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson zegt dat zijn talkpoeder veilig is en asbestvrij en noemt de berichtgeving van persbureau Reuters 'vals en opruiend'. Dit meldde het Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische zwaargewicht vrijdag in reactie op een artikel van het persbureau.

Reuters schreef eerder op de dag dat Johnson & Johnson al tientallen jaren wist dat er soms asbestdeeltjes in hun talkpoeder zat. Dit zou volgens het persbureau blijken uit interne documenten die het onderzocht.

Volgens deze gegevens zou Johnson & Johnson al sinds tenminste 1971 hebben geweten van de kwestie. Asbest kan kanker veroorzaken. Om die reden zijn er duizenden rechtszaken tegen de farmaceut aangespannen.

Johnson & Johnson sprak vaan een "eenzijdig, vals en opruiend" artikel. "Het babypoeder van Johnson & Johnson is veilig en asbestvrij", meldde het concern in een verklaring. "Studies met meer dan 100.000 mannen en vrouwen laten zien dat de talkpoeder geen kanker of asbestgerelateerde ziekten veroorzaakt", meldde het concern.

Het aandeel Johnson & Johnson daalde vrijdag 9,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Minister Bruins wil grotere medicijnvoorraad verplichten
13 december 2018

Minister Bruins steunt het idee om groothandels en fabrikanten van geneesmiddelen te dwingen een voorraad van minimaal vier maanden aan te houden. Zo kan het grootste deel van de tekorten, zoals die van de anticonceptiepil, worden voorkomen.

www.trouw.nl/samenleving/minister-bru...
s.lin
0
Onderzoek geneesmiddel zeldzame ziekte kan efficiënter en patiëntgerichter
12 december 2018
Nieuwe toepassing Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode

Om te beoordelen of een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte effect heeft, is grootschalig onderzoek met een gerandomiseerde klinische studie niet altijd meer nodig, zeggen onderzoekers van de afdeling Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc. In een door ZonMw gesubsidieerde studie onderzochten zij de werking van het middel mexiletine bij patiënten met erfelijke spierstijfheid volgens de zogenaamde Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode. Dit leverde al bij een kleine groep patiënten betrouwbaar bewijs voor de werking van het geneesmiddel, schrijven zij op 11 december in het wetenschappelijke toptijdschrift JAMA.

Onderzoek volgens een gerandomiseerde klinische studie op groepsniveau (Engels: RCT, voor Randomized Controlled Trial) wordt beschouwd als de beste bewijsvoering voor de werking van een geneesmiddel. Voordat een middel wordt geregistreerd door de overheid en vergoed door de zorgverzekeraars, is daarom een RCT met grote groepen patiënten vereist. Bij zeldzame ziektes is een RCT vaak niet mogelijk, omdat er te weinig patiënten zijn om een betrouwbare uitspraak te kunnen doen over het effect van het geneesmiddel. Acht procent van de bevolking heeft of krijgt een zeldzame ziekte.

Onderzoek naar zieke en ziekte
In een N=1 trial krijgt een enkele patiënt (‘de zieke’) gedurende afgebakende periodes herhaaldelijk zowel een placebo als een werkzaam geneesmiddel, totdat duidelijk is of het middel werkt. Het combineren van de resultaten van verschillende N=1 trials kan ook informatie op groepsniveau opleveren (‘de ziekte’), maar methoden om dit te doen ontbraken vooralsnog. Onderzoekers van de afdelingen Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc zijn er nu in geslaagd om uitkomsten van verschillende N=1 trials betrouwbaar samen te voegen door gebruik te maken van Bayesiaanse statistiek. Hierbij wordt niet zoals gebruikelijk naar een significant verschil tussen placebo en werkzaam geneesmiddel gezocht, maar naar de kans dat het middel een merkbaar positief effect heeft bij die patiënt.”

Minder patiënten
De onderzoekers keken naar het effect van het middel mexiletine op spierstijfheid bij patiënten met de zeldzame spierziekte niet-dystrofe myotonie. Zij voerden hiervoor 27 afzonderlijke N=1 studies uit. Door deze onderzoeken Bayesiaans te combineren bleek dat het middel gemiddeld genomen de klachten doet afnemen van 6 naar 2,5 op een schaal van 10. Door samenwerking met onderzoekers van de universiteit van Rochester in de Verenigde Staten, konden de onderzoekers hun resultaten direct vergelijken met een eerder uitgevoerde internationale RCT. De resultaten bleken vergelijkbaar, maar bij de nieuwe N=1 trialopzet waren beduidend minder patiënten nodig (11 in plaats van 57).

Welkom alternatief
Volgens onderzoeker en neuroloog in opleiding Bas Stunnenberg is het combineren van N=1 trials met Bayesiaanse statistiek een welkom alternatief voor RCT’s in het leveren van bewijs voor de werking van een geneesmiddel bij chronische zeldzame ziekten: “Een RCT zegt namelijk minder over het effect van een middel bij de individuele patiënt. Het meten van groepseffecten is tot nu toe wel nodig voor de registratie en vergoeding van geneesmiddelen. We laten nu zien dat het combineren van N=1 trials vergelijkbare en betrouwbare uitspraken oplevert over de werking van een middel op groepsniveau, terwijl we tegelijkertijd veel beter kunnen bepalen wat de behandeling bij een individuele patiënt doet en wat de factoren zijn die een individueel behandelsucces bepalen.”

Bijdrage aan patiëntgerichte zorg
“Omdat de RCT nog steeds als de gouden standaard wordt beschouwd, is er een gevaar dat effectieve geneesmiddelen voor patiënten met een zeldzame ziekte niet geregistreerd en vergoed worden,” aldus Stunnenberg. “Bij Bayesiaanse gecombineerde N=1 trials heb je minder patiënten nodig om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over een middel. Dit is een belangrijke stap in het onderzoek naar de werkzaamheid van behandelingen voor patiënten met zeldzame aandoeningen.”
Publicatie in JAMA: Stunnenberg BC, Raaphorst J, Groenewoud HM, et al. Effect of Mexiletine on Muscle Stiffness in Patients With Nondystrophic Myotonia Evaluated Using Aggregated N-of-1 Trials. JAMA. 2018;320(22):2344–2353. doi:10.1001/jama.2018.18020
Berdientje
0
Nederland loopt investeringen gentherapie mis Vanwege strikte regelgeving loopt Europa en Nederland in het bijzonder veel investeringen in gentherapie mis, zo beweren vertegenwoordigers van grote farmaceutische concerns en biotechbedrijven. De farmaceutische industrie investeert miljarden euro's in deze behandelmethode tegen ernstige ziektes. Het geld komt nu vooral terecht in de VS. Volgens Gerard Schouw, directeur van de branchevereniging VIG, moeten farmaceuten in ons land zeker een jaar langer wachten op toestemming voor toepassing van gentherapie dan in de VS en Groot-Brittannië. Gentherapie is een verzamelnaam voor medische behandelingen waarbij het DNA van een patiënt wordt aangepast om een defect gen te repareren. De regelgeving rond gentherapie is strikt omdat vroeger de angst bestond dat gentherapie epidemieën zou kunnen veroorzaken. (FD, p. 1)
---------

Gelukkig heeft Pharming niets met DNA te maken.
Dus hoeven we niet bang te zijn, voor een nog langere toestemmings tijd.
voda
0
Gentherapie verdient moderne regels

Gentherapie tegen ernstige ziekten was 25 jaar geleden nog iets engs; wetenschappers betraden onbekend terrein. Logisch dus dat overheden strenge wet- en regelgeving optuigden om de samenleving te beschermen tegen mogelijke rampen.

Inmiddels is duidelijk dat die regels veel te streng zijn. Sterk vereenvoudigde procedures zijn afdoende om de risico's te beheersen. Want de kans op rampen is gelukkig klein gebleken dankzij het voortschrijden van de biomedische wetenschap.

De strikte regelgeving komt niet zonder kosten. De wetten vormen een groot obstakel voor de introductie van nieuwe medische technieken die patiënten perspectief kunnen bieden. Denk aan patiënten met ernstige vormen van kanker of onbehandelbare spierziektes en hersenaandoeningen.

Biotechbedrijven en farmaceutische concerns maken nu bezwaar tegen de strikte regelgeving in Europa. Die bezwaren zijn terecht. De gedateerde regels rond gentherapie jagen bedrijven op kosten en werken vertragend. Europa zet zichzelf zo op achterstand. Helaas is Nederland met zijn interpretatie van de EU-regels ook nog eens strenger dan andere landen.

Voor alle duidelijkheid: de kritiek is niet gericht op de procedures die de veiligheid van de patiënten moeten beschermen. De kritiek gaat ook niet over de wetgeving die een morele grens bewaakt. Het verbod op ingrijpen in menselijke geslachtscellen, waarmee genetische veranderingen worden doorgegeven aan volgende generaties, staat hier niet ter discussie.

De kritiek richt op de aparte milieuprocedure voor gentherapie. Die extra procedure moest voorkomen dat virussen die noodzakelijkerwijs bij gentherapie worden gebruikt, zich buiten het menselijk lichaam verspreiden.

Wetenschappers zijn er al lang geleden in geslaagd de gebruikte virussen onschadelijk te maken. Dat wordt ook door geen enkele maatschappelijke organisatie betwist. De aparte milieuprocedure is daardoor verworden tot een zinloos ritueel. De procedure kan gemakkelijk worden vervangen door een eenvoudiger milieutoets op te nemen in de bestaande procedures voor de goedkeuring van nieuwe medicijnen. Dat zou een grote efficiëncywinst opleveren.

Op korte termijn kan Nederland al een eerste stap nemen door af te stappen van zijn strenge interpretatie van de milieuprocedure, zodat een gelijk speelveld ontstaat met bijvoorbeeld België. Maar uiteindelijk moet de hele procedure verdwijnen. Dat is in het belang van Nederland – en vooral ook in het belang van veel patiënten.

fd.nl/opinie/1282432/gentherapie-verd...
voda
0
Galapagos begint Fase 3-studie GLPG1690

Gepubliceerd op 17 dec 2018 om 22:47 | Views: 1.447

Galapagos 17 dec
91,86 -1,72 (-1,84%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos is begonnen met een Fase 3-studie van zijn kandidaatmedicijn GLPG1690. Dat wordt bij 1500 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF) toegediend in een gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek. De test loopt wereldwijd en duurt zeker een jaar.

GLPG1690 liet in eerdere tests bij gezonde proefpersonen al veelbelovende resultaten zien. Het molecuul remt de werking van het enzym autotaxine, dat een rol speelt bij IPF.

Galapagos heeft nog twee andere kandidaatmedicijnen voor IPF. GLPG1205 wordt in een Fase 2-studie getest, GLPG3499 is nog in preklinische ontwikkeling.
voda
0
Sandoz verbetert antibiotica met database Curetis

(ABM FN-Dow Jones) Sandoz gaat een database van Curetis gebruiken om de toepassing en werkzaamheid van bestaande antibiotica te verbeteren en nieuwe antibiotica te ontwikkelen. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend, zonder financiële details te geven.

Ares Genetics, een onderdeel van Curetis, heeft een database voor de genetica van resistentie tegen antibiotica, ARESdb genaamd. Het nieuwe digitale platform moet bestaande laboratoriummethoden combineren met geavanceerde bioinformatica en kunstmatige intelligentie om medicijnontwikkeling te ondersteunen.

Op de korte tot middellange termijn is het de bedoeling om snel en tegen beperkte kosten nieuwe functies te geven aan bestaande antibiotica, zodat deze op meer gebieden kunnen worden gebruikt en om te voorkomen dat patiënten weerstand opbouwen tegen antibiotica. Dit geldt met name voor bacteriële infecties die al resistent zijn geworden tegen verschillende behandelwijzen.

Op de lange termijn is het de bedoeling dat het platform nieuwe ontstekingsremmers ontwikkelt waarbij de kans kleiner is dat patiënten hier weerstand tegen opbouwen, waardoor het gebruik van antibiotica effectief blijft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Glaxo en Pfizer voegen consumententak samen

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline en concurrent Pfizer voegen hun consumententakken samen, om deze later eventueel af te splitsen. Dit maakten de twee farmaceuten woensdag bekend.

GSK krijgt een belang van 68 procent in de joint venture en de resterende 32 procent komt in handen van Pfizer.

De deal wordt vermoedelijk in de tweede helft van 2019 afgerond. De bedoeling is vervolgens om de joint venture binnen drie jaar af te splitsen en een notering te geven in het Verenigd Koninkrijk.

De mondiale omzet van de gecombineerde onderneming bedroeg in 2017 circa 12,7 miljard dollar.

Het aandeel GlaxoSmithKline noteerde rond het middaguur 6,1 procent hoger, terwijl Pfizer in de elektronische handel voorbeurs in de Verenigde Staten 1,2 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Medicijn Galapagos kan zich onderscheiden'

Gepubliceerd op 19 dec 2018 om 13:40 | Views: 3.388

Galapagos 16:13
87,50 +0,72 (+0,83%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het potentieel van Galapagos' geneesmiddel filgotinib wordt ondergewaardeerd, schrijft zakenbank Cantor Fitzgerald in een analistenrapport. De firma gaat de in Amsterdam genoteerde biotechnoloog volgen met het advies overweight.

Volgens Cantor is er grote kans dat filgotinib, een medicijn in onderzoek tegen onder andere psoriatische artritis, zich volgend jaar gaat onderscheiden van andere, vergelijkbare middelen. De resultaten van een fase 3-onderzoek kunnen het aandeel Galapagos in 2019 hoger zetten. Als die resultaten goed zijn, kan dat de goedkeuring door de Amerikaanse toezichthouder FDA versnellen. Dat kan volgens Cantor van groot belang zijn, omdat concurrent AbbVie een zelfde soort middel al eind 2019 of begin 2020 in de Verenigde Staten wil introduceren. Galapagos en partner Gilead willen filgotinib in 2021 op de Amerikaanse markt zetten.

Het aandeel Galapagos noteerde woensdag omstreeks 13.30 uur een plus van ruim 1 procent op 87,70 euro.
voda
0
Onno gaat weg

Een van de langstzittende Nederlandse topmannen van een beursgenoteerd bedrijf is Onno van de Stolpe van Galapagos. De ceo staat ruim negentien jaar aan het roer en heeft al die tijd de zelfstandigheid van 'zijn' biotechbedrijf streng bewaakt. Nu staat er een AEX-bedrijf met een beurswaarde van ruim €4,5 mrd.

Maar aan alles komt een einde. Ook aan deze marathon. In een nauwelijks opgemerkt interview met Quote heeft Van de Stolpe zich onlangs voor het eerst uitgelaten over zijn mogelijke vertrek. De topman zegt onder meer: 'Ik zie mezelf dit niet nog vijf jaar of langer doen.'

Van de Stolpe liet zich interviewen ter gelegenheid van zijn debuut in de jaarlijkse rijkenlijst, de Quote 500. De Galapagos-baas komt binnen op plaats 489 met een geschat vermogen van €81 mln - dankzij een langlopende optieregeling in combinatie met de vrij spectaculaire koersontwikkeling van het aandeel.

De topman vraagt zich in het interview hardop af of hij wel de juiste persoon is om de kar nog te trekken zodra het eerste medicijn van Galapagos op de markt komt. Van de Stolpe is meer de pionier dan de commerciële salesmanager die scherp stuurt op omzetcijfers en winstmarges.

De introductie van het belangrijkste kandidaatsmedicijn van Galapagos - het reumamiddel filgotinib - kan volgens Van de Stolpe 'een mooi moment zijn om het stokje over te dragen'. Dat moment is al dichtbij. Komend jaar gaat Galapagos vragen om goedkeuring van filgotinib dat dan in 2020 op de markt moet komen.

Een blik op de balans van Galapagos bewijst nu al dat Van de Stolpe een bijzondere prestatie heeft verricht. Sinds zijn beursgang heeft het biotechbedrijf met de uitgifte van aandelen €1511 mln opgehaald. Tegelijkertijd heeft het bedrijf nog €1346 mln in kas.

Per saldo heeft Galapagos in bijna twintig jaar dus €165 mln uitgegeven, 11% van het gestorte aandelenkapitaal. Dat is opmerkelijk weinig, omdat bij een biotechbedrijf alle kosten voor de baat uitgaan. Het geld vliegt er met bakken uit en financiers moeten steeds weer bijpassen.

Galapagos heeft ook nog nooit één medicijn verkocht. Maar Van de Stolpe is erin geslaagd het overgrote deel van het onderzoek te laten betalen door grote farmabedrijven, in ruil voor een deel van het eigendom van de medicijnen-in-ontwikkeling. Het gevolg is dat Galapagos bijna nog geen geld van zijn aandeelhouders heeft uitgegeven.

Sommige aandeelhouders zullen dus treuren om het vertrek van Van de Stolpe, als het eenmaal zover is. Anderen zullen opgelucht ademhalen. Want met Van de Stolpe vertrekt mogelijk ook het grootste obstakel voor een geweldig lucratief overnamebod door een van de farmareuzen.

Reageren? Bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1283190/onno-gaat-weg
voda
0
Beursblik: voorsprong AbbVie geen probleem voor Galapagos

(ABM FN-Dow Jones)AbbVie heeft zijn orale JAK-1 remmer upadacitinib voor reumatoïde artritis aangemeld bij de Amerikaanse en Europese toezichthouders.

Daarmee troeft AbbVie Gilead en Galapagos met hun middel filgotinib af.

Toch komt het nieuws niet als een verrassing. Analist Peter Welford van Jefferies had niet anders verwacht dan dat AbbVie de snelste zou zijn.

Volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen is het nieuws dat AbbVie voorloopt inderdaad geen verrassing. Normaliter is het een probleem om tweede te zijn, omdat artsen en patiënten dan gewend zijn aan het eerste middel en vaak maar moeilijk overstappen. Maar in het geval van filgotinib zijn de onderzoekresultaten vooralsnog dusdanig goed dat het vermoedelijk de "best in class" wordt en dan voorziet Versteeg dat artsen en patiënten wel degelijk bereid zullen zijn de overstap te maken als filgotinib op de markt komt.

Indien filgotinib in de komende onderzoeken echter niet met topresultaten blijft komen, dan wordt het wel een moeilijk verhaal denkt Versteeg. Dan zal het middel van AbbVie vermoedelijk gebruikt blijven worden.

Het middel filgotinib kan volgens eerdere berekening van Jefferies een piekomzet van 6,0 miljard dollar halen. Daarbij kan het middel bij tal van indicaties ingezet worden.

Versteeg wees verder nog op recente uitspraken van CEO Onno van de Stolpe, dat hij niet verwacht zijn huidige job nog vijf jaar te zullen doen. "Dat is wel een mededeling", aldus de analist.

Van de Stolpe is sinds 1999 de CEO van Galapagos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijgers en dalers

In de AEX stonden bijna alle aandelen deze week onder druk. Signify wist 1,8 procent te stijgen.

Sterkste daler was Galapagos, dat 13,8 procent aan beurswaarde zag verdampen. Het biotechbedrijf lanceerde deze week zijn Fase 3-studie voor een potentieel medicijn tegen idiopathische longfibrose. Daarnaast werd bekend dat concurrent AbbVie zijn reumamedicijn upadacitinib heeft aangemeld bij Amerikaanse en Europese toezichthouders. Daarmee troeft het bedrijf Galapagos en samenwerkingspartner Gilead af met hun middel filgotinib. Het nieuws is geen verrassing, volgens analist Peter Welford van Jefferies. En filgotinib heeft tot dusver goede onderzoeksresultaten laten zien, waardoor het middel 'best in class' kan worden, meent analist Jos Versteeg van InsingerGilissen, die verder wees op recente opmerkingen van Galapagos' CEO Onno van de Stolpe, die aangaf niet te verwachten over vijf jaar nog topman van het bedrijf te zijn.

www.iex.nl/Forum/Topic/1314923/48/Dag...
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront