Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Beursblik: tegemoetkoming Franse president stuwt begrotingstekort

(ABM FN-Dow Jones) De toezeggingen van de Franse president Emmanuel Macron op het gebied van lonen en belastingen hebben een opwaarts effect voor het begrotingstekort voor volgend jaar, waarbij het de vraag is om deze onder de drie procent blijft en of de knieval door de Fransen wel als voldoende wordt beschouwd. Deze vragen traden dinsdag naar voren in een analyse van Rabobank.

De bank verwees daarin naar berekeningen van de Franse regering en de Europese Commissie die uitkwamen op een tekort van 2,8 procent. Dit ligt onder de grens voor toelaatbaarheid van drie procent.

Tegelijkertijd wist de Franse krant Les Echos een percentage van 3,6 procent als mogelijk tekort over het volgend jaar te melden, uitgaande van verder gelijkblijvende omstandigheden.

De protesten hebben tot op heden volgens een berekening van Banque de France een daling van de groei van het bruto binnenlands product van 0,4 procent naar 0,2 procent in het vierde kwartaal van dit jaar.

Daarnaast gaf Rabobank aan dat de eerste indicaties er op duiden dat de aankondigingen van Macron niet voldoende zijn om de sociale onrust te bezweren. Daarnaast gold voor Rabobank dat mocht de Europese Commissie niet coulant blijken, dit geen positief effect heeft voor het Franse electoraat in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei 2019.

De euro noteerde dinsdag aan het begin van de middag 0,4 procent hoger op 1,1398 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
1000 euro extra voor Frans Altice-personeel

Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 14:02 | Views: 2.069

ALTICE EUROPE N.V. 16:31
2,03 +0,08 (+4,14%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'gele hesjes'.

Macron riep onder meer werkgevers op hun personeel een belastingvrije bonus te geven bovenop het salaris. Deze bonus keert Altice aan zijn personeel uit zodra de regels met betrekking tot belastingen en sociale lasten zijn aangepast. Details van de uitbetaling worden de komende periode uitgewerkt.

Naast Altice deden ook branchegenoten Iliad en Orange een geste aan het personeel. Dat deed ook reclamebureau Publicis.
[verwijderd]
0
Schietpartij in Straatsburg op de kerstmarkt, 1 man doodgeschoten en paniek..... , dit is wat ik gisteren schreef....!
Kaiser
0
Macron hervormt: gele hesjes plannen nieuw protest en linkse oppositie dient motie van wantrouwen in

AW 11 december 2018 23u39 Bron: Le Monde

Na drie weken hevig protest kondigde Frans president Emmanuel Macron gisteren enkele hervormingen aan. Die deelde hij mee in een toespraak die een tiental minuten duurde. Onder andere het minimumloon wordt opgetrokken, maar dat lijkt onvoldoende te zijn voor zowel linkse als rechtse stemmen. Het lijkt er zelfs op dat er opnieuw wordt actiegevoerd.

www.hln.be/nieuws/buitenland/macron-h...
voda
0
Activist Elliott neemt belang in Pernod Ricard

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse activistische belegger Elliot Management heeft een belang genomen in het Franse drankenconcern Pernod Ricard en pleit voor operationele en bestuurlijke wijzigingen bij het drankenbedrijf om zo meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Dit meldde Elliott aan The Wall Street Journal.

Elliott heeft een belang in het Franse drankenconcern genomen van meer dan 2,5 procent. Het Amerikaanse activistische fonds zei een aanzienlijk potentieel voor verbeteringen te zien bij het Franse bedrijf. Elliott pleit voor een "meer ambitieus plan voor operationele verbetering", waarmee Pernod sectorgenoten in winstgevendheid voorbij zou moeten streven. Daarnaast wil Elliott de corporate governance bij het bedrijf wijzigen.

Op basis van verschillende statistieken heeft de Franse drankenproducent volgens Elliott al heel wat sectorgenoten het nakijken gegeven, "maar de winstmarges zijn niet verbeterd, terwijl het rendement aan aandeelhouders onvoldoende is", zei Elliott. Operationele en bestuurlijke wijzigingen zouden volgens Elliott waarde creëren voor alle belanghebbenden.

De activistische belegger zei Ceo Alexandre Ricard reeds ontmoet te hebben en meldde tevens het bestuur schriftelijk geïnformeerd te hebben uit te kijken naar samenwerking met het Franse bedrijf om de voorgestelde verbeteringen te implementeren.

Pernod Ricard was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Renault wil dat Nissan afstand houdt'

Gepubliceerd op 12 dec 2018 om 12:31 | Views: 1.344

Renault 16:43
56,23 +0,97 (+1,76%)

TOKIO/PARIJS (AFN) - Automaker Renault heeft Nissan verteld zijn bestuursleden met rust te laten. Nissan probeerde herhaaldelijk bewijzen van misdragingen van de gewipte topman Carlos Ghosn te delen met de Renault-bestuurders. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een tweetal anonieme bronnen.

Ghosn is nog altijd topman en voorzitter van Renault ondanks een arrestatie wegens belastingfraude in Japan half november. De resultaten van een intern onderzoek naar de automagnaat worden tijdens een vergadering donderdag met het bestuur gedeeld. Dan wordt mogelijk ook besloten over de toekomst van Ghosn bij Renault.

Voor die tijd wil Renault niet dat Nissan de bestuurders informatie toespeelt. Nissan had volgens de bronnen vorige week aangeboden het bestuur op de hoogte te brengen van de bevindingen, maar de Franse autobouwer wilde dat via de advocaten spelen.

Sinds de arrestatie van Ghosn is de relatie tussen Nissan en Renault onder druk komen te staan. De twee automakers vormen sinds 1999 een alliantie waar in 2016 ook Mitsubishi bij aansloot. Ghosn zou bezig zijn geweest om tot een volwaardige fusie te komen.
voda
0
Le Maire: 'Frankrijk gaat EU-begrotingsregels breken'

Frankrijk kan volgend jaar niet voldoen aan de EU-regels. Het tekort op de begroting zal in 2019 boven de 3% van het bbp uitkomen. Dat zei minister van financiën Bruno Le Maire woensdagavond in de Franse senaat, zo meldt Reuters. De regering gaat wel 'alle nodige maatregelen nemen' om het tekort zo dicht mogelijk in de buurt van de drieprocentsgrens te houden.

De Franse president Emmanuel Macron (midden), premier Edouard Philippe (links) en minister van financiën Bruno Le Maire.Foto: Reuters

Onder 'alle nodige maatregelen' valt mogelijk ook een extra heffing voor bedrijven. Le Maire weigerde dat uit te sluiten.

Maandag kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan het minimumloon te verhogen en de lasten te verlagen. Dat kost de schatkist volgens ramingen ruim €10 mrd. De president voelde zich daartoe genoodzaakt door de protesten van de gele hesjes, die klagen over een tekort aan koopkracht.

Lees ook
Macron dreigt na knieval aan gele hesjes invloed in Brussel te verliezen

Staatsschuld
Volgens het Europese Stabiliteits- en Groeipact, een aantal afspraken die zijn verwerkt in het Europese Werkingsverdrag, moet een EU-lidstaat het tekort op de lopende begroting onder de 3% van het bruto binnenlands product houden. Ook mag de staatsschuld niet oplopen tot meer dan 60% van het bbp. Aan die eerste voorwaarde voldeed Frankrijk vorig jaar, met een begrotingstekort van 2,6%, net. Ondertussen liep de staatsschuld, die 97% van het bbp bedroeg, op.
Ook Italië is van zins volgend jaar de uitgaven te verhogen en belastingen te verlagen. Daarmee zal het tekort daar eveneens oplopen. Met een nieuw begrotingsvoorstel, dat de Italiaanse regering waarschijnlijk woensdagavond naar de Europese Commissie stuurt, lijkt premier Conte deels terug te komen op die plannen.

fd.nl/economie-politiek/1282006/le-ma...
voda
0
Franse inflatie daalt

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in november minder hard gestegen. Dat maakte het Franse bureau voor de statistiek donderdag bekend.

De inflatie kwam uit op 1,9 procent, conform de voorlopige cijfers. In oktober was dit nog 2,2 procent. Op maandbasis gingen de prijzen met 0,2 procent lager.

De prijzen voor onder meer energie, voeding en tabak stegen minder hard, aldus het statistiekbureau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Renault: beloningen Ghosn waren geoorloofd

Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 16:26 | Views: 291

Renault 16:38
57,37 +1,06 (+1,88%)

PARIJS( AFN) - De beloningen die Carlos Ghosn als topman van Renault ontving, konden door de beugel. Dat komt althans naar voren uit een onderzoek van de ethische commissie van de automaker.

De commissieleden namen in de nasleep van de arrestatie van Ghosn zijn salaris en bonussen van 2015 tot en met 2018 onder de loep. Onderzoekers concludeerden dat alle betalingen en bestuurlijke beslissingen daarover binnen de wet vielen.

Ghosn zit nog altijd vast in een Japanse cel. Hij werd vorige maand opgepakt, omdat hij ervan wordt verdacht als bestuurslid van Nissan een te laag inkomen te hebben opgegeven. Nissan, een samenwerkingspartner van Renault, heeft Ghosn inmiddels ontslagen als voorzitter.

Renault verandert voorlopig niets aan de indeling van zijn bestuur. Ghosn blijft formeel topman en bestuursvoorzitter. Zijn taken worden tijdelijk waargenomen door operationeel directeur Thierry Bolloré.
voda
0
Renault to hike vehicle prices by up to 1.5% from January

Economic Times reported that European automaker Renault announced price hike of up to 1.5 per cent in its vehicle prices in India from January 2019. Renault to hike vehicle prices by up to 1.5% from January. It said that the increasing input costs and fluctuations in foreign exchange rates have necessiated the company to revise upwardly its car prices, which will help it partially offset the increased costs.

Some of the carmakers such as Maruti Suzuki, Skoda, Isuzu and Toyota Kirloskar have already announced hiking their vehicle prices from January to offset increasing input and distribution costs.

Source : Economic Times
voda
0
Inkopers Frankrijk negatief gestemd

(ABM FN-Dow Jones)De bedrijvigheid van de Franse economie is in december licht gekrompen. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector daalde van 54,2 in november naar 49,3 in december. Daarmee noteerde de index op het laagste punt in 30 maanden.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,8 in november naar 49,7 in december en de index voor de dienstensector daalde van 55,1 naar 49,6.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Protesten gele hesjes raken Franse economie

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 09:28 | Views: 3.021

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Franse industrie en dienstensector is in december onverwacht gekrompen. Dat blijkt na voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit. De protesten van de zogenoemde 'gele hesjes' door het hele land hadden een verstorend effect op de economische activiteit in Frankrijk.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, noteerde voor deze maand een stand van 49,7 tegen 50,8 in november. Economen hadden in doorsnee een niveau verwacht van 50,7. Een stand lager dan 50 duidt op krimp, daarboven op groei.

Ook in de Franse dienstensector was krimp te zien. Die index zakte naar 49,6, van 55,1 een maand eerder. De samengestelde index noteerde een niveau van 49,3, tegen 54,2 een maand eerder. Dat is de grootste daling van de samengestelde index sinds 2011.

Duitse industrie

De index voor de Duitse industrie kwam in december uit op 51,5, van 51,8 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 51,7. De groei van de Duitse dienstensector vertraagde tot 52,5 van 53,3 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een stand van 53,5.

De Markit-index voor de industrie in de eurozone noteerde een voorlopige stand van 51,4, tegen 51,8 een maand eerder. Er was in doorsnee verwacht dat dit cijfer onveranderd zou blijven. De graadmeter voor de dienstensector zakte van 53,4 naar 51,4 en de samengestelde index daalde van 52,7 naar 51,3.
voda
0
LVMH neemt hotelexploitant Belmond over

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 09:27 | Views: 1.102
LVMH 17:35
251,95 -3,90 (-1,52%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxebedrijf LVMH neemt voor 2,6 miljard dollar het in Londen gevestigde Belmond over. Belmond is wereldwijd exploitant van exclusieve hotels en restaurants, en biedt ook bijzondere treinreizen, riviercruises en safaris aan.

De overname wordt geheel in contanten afgerond. Belmond begon eerder dit jaar een strategisch onderzoek om interesse van mogelijke kopers te peilen. Andere geïnteresseerden waren naar verluidt onder meer investeringsmaatschappijen Blackstone en KKR. Het is een van de grootste overnames die LVMH ooit heeft gedaan. Het luxebedrijf houdt zich ook bezig met skiresorts, waaronder in de Franse Alpen, en dure hotels in bijvoorbeeld Londen en Shanghai.

Belmond heeft wereldwijd zeer luxueuze hotels en meerdere toprestaurants met Michelin-sterren. Ook is het eigenaar van het beroemde restaurant 21 Club in New York. Daarnaast biedt het bedrijf treinreizen, waaronder de Orient-Express tussen Londen en Venetië.
[verwijderd]
0
Franse premier: 'Begrotingstekort zal stijgen door koopkrachtmaatregelen'
17 december 2018 05:07
www.nu.nl/economie/5634317/franse-pre...
Onder andere door de maatregelen om de 'gele hesjes' tegemoet te komen, zal het begrotingstekort van Frankrijk neerkomen op 3,2 procent van het BBP, vertelde de premier.

======================================

Begrotingstekort, dat over 2017 voor het eerst in 10 jaar onder de 3% uitkwam, komt nu dus weer boven de EU norm.
Schuld tov BBP zit al sinds de oprichting van de Europese Unie boven! de norm van 80% (per 2017 -> 96%) en dat zal vanwege oplopende begrotingstekorten wel richting 100% gaan komende jaren.

--Ieder land binnen de unie moet zich aan de norm houden, Frankrijk niet;
--Ieder land dat de normen overschrijdt, wordt onder druk gezet (recentelijk nog Italië), maar Frankrijk niet;
--Ieder land heeft belangrijke vertegenwoordigers in Brussel, maar Frankrijk- en Franstaligen, de belangrijkste mensen;
--Parlementen staan in Franstalig België en Franstalig Luxemburg;
--Voertaal in Brussel, is in de eerste plaats Frans en tweede plaats Engels;

De EU is er dus met name vóór Frankrijk, ten behoeve van Frankrijk, om Frankrijk verder te helpen ... alleen de zonnekoningen zitten nu niet meer in Parijs, maar in Brussel. De naam van de unie is alleen verkeerd gekozen .... m/z EFU (Europees Franse Unie)

't is maar een weetje ;-)
voda
0
Ford will end production at French transmission plant

Automotive News reported that Ford will end production at its Blanquefort plant in France by late August next year after rejecting a rescue deal for the factory, in a move which drew the ire of France's finance minister due to the risk of large-scale job losses. The French government had this autumn expressed optimism that the plant and its 850 employees would be saved, but Ford said it had told the plant's works council that it had rejected the bid made by transmission supplier Punch Powerglide.

Ford said in a statement to the works council that "Despite thorough and rigorous talks over the past nine months, and the best efforts of both sides, the plan put forward by the potential buyer presents significant risks. We do not believe that the prospective buyer's plans offer the level of security or protection, or limit the risk of possible future job losses, that we would like for the employees.”

The likely job losses will be a blow for President Emmanuel Macron, coming at a time of public rebellion over his reforms to liberalise the economy, including an easing of labour laws, and battles to haul down the country's stubbornly high unemployment.

Finance Minister Bruno Le Maire in September had described Punch Powerglide as a "credible, solid buyer," and Le Maire reacted angrily to Ford's decision, and called on the US company to change its mind.

Mr Le Maire told the French Senate that "I am revolted, I am sickened by this decision whose only justification is for Ford to get its shares to rise on the stock market. I want to attack the cowardice of Ford. For the last three days I have been looking to talk to them, and they didn't even have the courage to talk to the minister of finance and economy over the phone.”

Source : Automotive News
Kaiser
0
France's default probability jumps >3% due to the negative impact of the yellow vest protests. Fiscal concessions and the downside risks on growth will bring back 2019 fiscal deficit above the 3% threshold. pbs.twimg.com/media/Duo0Lp4XgAAkj2c.jpg
Kaiser
0
Macron’s efforts to push through economic reforms are about to face a more organized resistance: France’s labor unions and business lobbies www.bloomberg.com/news/articles/2018-...
voda
0
French government may back Michelin CEO for Renault chairman – Report

Automotive News reported that French government is considering backing Michelin CEO Mr Jean-Dominique Senard for the chairmanship of Renault, replacing embattled CEO Carlos Ghosn, Le Figaro reported on Sunday. Le Figaro quoted one of the sources as saying of Senard that "He ticks all the boxes. He is available, he is an industry person, an expert in the sector, he is highly regarded by the government, and he has an international stature.”

Mr Senard, 65, will step down as Michelin CEO when his contract expires next year.

The government is seeking candidates to replace Ghosn and some Renault board members began to voice doubts about keeping him in office after his indictment in Japan for suspected misconduct, sources told Reuters last week.

Source : Automotive News
2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,12 +0,37%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront