PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Geefgas
0
Als ik alles overzie is dit wat bij mij in hoofd speelt.

1) Dat ACM niet eens was met Commissie uitspraak was bekend, en ook was bekend dat ze in nette politieke woorden hebben gezegd dat ze terug zouden gaan komen en dat de uitspraak nog zeker niet als definitief beschouwd moest worden. Zoals ik al eerder heb gepost. Was duidelijk dat ze de regel opnieuw gingen invoeren. Wat ze nu dus doen
2) Alleen de timing irriteert me mateloos. Ik ben zelf van de 3 jaar uitgegaan en dacht in ieder geval ver na de periode die Verhagen heeft gevraagd om geduld te hebben (tot volgend jaar zomer). Daarmee dacht ik dat het voor komende periode even op de plank zou blijven liggen ----> dit is nu dus een nare verassing
3) Ze zullen hun huiswerk wel goed hebben gedaan
4) Waarom op kerstavond naar buiten brengen terwijl het dateert van afgelopen vrijdag? Dat verbaast me hogelijk. Zou dit niet direct naar buiten gebracht moeten worden?
5) PostNL heeft net aangegeven dat ze verwachten dat ontwikkelingen in stroomversnelling zitten. Hoe valt dit te rijmen met dit ACM bericht? Want kan toch niet zo zijn dat in deze zeer gevoelige casus er achter de schermen niet iets van afstemming is, ook al ben je het niet met elkaar eens tav de inhoud. ACM zit er zeker niet in om PostNL aan de afgrond te helpen, hoewel je dat wel soms denkt.
6) Is dit wellicht onderdeel van de stroomversnelling?
7) Zou e.e.a. zijn afgestemd?

PS; de koers heeft na de uitspraak van Commissie een enorme duikvlucht gemaakt. Dat heb ik nooit begrepen. En gaf mij gevoel dat er veel (voor)kennis is bij bepaalde partijen.

Maar wellicht heeft het daarom ook niet veel effect nu de bittere pil weer op tafel ligt. Wellicht zit het allemaal in de koers.

Stephan010
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 24 december 2018 20:42:

[...]

Nee.
Wat is probleemstelling dan ? Of is IEX weer bezig om onrust te zaaien.
Als je niet 2x voor 1 onderwerp kan procederen is er toch niks aan de hand.
Of zit ACM in een hoek waar de klappen gaan vallen omdat er NIET juist is gehandeld en er een boete aankomt gestart door Herna ?
Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 24 december 2018 23:02:

Als de ACM dit doet om Sandd alsnog in de lucht te houden dan rijden ze met opzet Mona en het grootste deel van de 2e kamer in de wielen. Dan wordt het tijd om artikel 47 uit de kast te trekken. Tenzij Sandd uit deze poging van de ACM zoveel moed put dat ze niet meer willen fuseren. Dan is de hele postdialoog voor niets geweest en moet Mona bakzeil halen.

Als de ACM dit doet om na de fusie PostNL-Sandd de bende van 129 op het netwerk te kunnen houden zijn de druiven ook nog redelijk zuur want die regionale speler duiken dan in het gat dat Sandd achterlaat en hoeveel load haalt PostNL dan werkelijk terug? Dan hebben we te maken met de bende van 129 ipv Sandd, iets waar ik al langer bang voor ben.

Maar hopen dat de CBb niet meegaat in deze gekmakende hopelijk hopeloze poging van de ACM.
Zojuist thuis gekomen van een heerlijke maaltijd buitenshuis en ik lees de aangekondigde ellende door ACM net. Ben inmiddels diezelfde maaltijd figuurlijk bijna weer aan het herkauwen.

Eens wat je stelt over de bende van 129. Heb hier onlangs ook zoiets over gepost. Sandd "vriendje af" van de politiek en de Bv129 de nieuwe vriend.

Fijn kerstcadeau van de ACM en wat een timing. Kamer is vrijdag op reces gegaan. Mona, als verantwoordelijk staatssecretaris moet hier toch vanaf hebben geweten dat dit stuk er aan zat te komen ? Gemiddelde PostNL belegger zal het schuim wel weer op de bek hebben staan.

Porscheknakker
0
Dat wordt ff afwachten totdat de kou over PostNL uit de lucht is en Trump uitgeschakeld is.
Wat zou de juiste instapkoers gaan worden?
Ik zou het op dit moment echt niet weten.
Go Go Go !
2
Al een iets ouder bericht, maar kwam het zojuist tegen. Even naar het Nederlands vertaald.

www.debrauw.com/newsletter/lessons-fr...

16 oktober 2018

Lessen van PostNL: SSNIP-test overheerst

Een Nederlandse administratieve rechtbank heeft onlangs een ACM-marktanalysebesluit waarin verplichtingen aan PostNL zijn opgelegd, nietig verklaard. De ACM heeft vastgesteld dat PostNL, dat afkomstig is van het voormalige Nederlandse postbedrijf, een aanzienlijke macht heeft op de markt voor 24-uurs zakelijke post en bijgevolg verschillende verplichtingen oplegde aan PostNL, inclusief toegangs- en tariefvereisten. Bij de afbakening van de relevante productmarkt heeft de ACM echter digitale post uitgesloten; als dit was opgenomen, zou PostNL niet als dominant worden beschouwd. De klacht ging over de vraag of de ACM terecht had geconcludeerd dat digitale post geen deel uitmaakte van dezelfde relevante productmarkt als 24-uurs zakelijke post. De rechtbank kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de ACM onvoldoende had bewezen dat digitale post geen deel uitmaakte van de relevante markt en heeft de ACM de beslissing vernietigd. Deze uitspraak benadrukt de cruciale aard van de methoden die worden gebruikt om een ??markt te definiëren bij het analyseren van dominantie.

Een opmerkelijk aspect van deze zaak was het onderzoek door de rechtbank van de rol die een kwantitatieve analyse zou moeten spelen in de bepaling van de machtspositie door ACM. De analyse van de ACM was beperkt tot een kwalitatieve analyse, waarbij gekeken werd naar productkenmerken, in plaats van een "kleine maar significante en niet-tijdelijke prijsverhoging" -test - een SSNIP-test genoemd - om de relevante markt te bepalen. De rechtbank oordeelde dat de ACM geen algemene verplichting heeft om een ??kwantitatieve analyse uit te voeren telkens wanneer zij een relevante markt definieert; Wanneer echter een definitie van de relevante markt discutabel is, kan een SSNIP-test vereist zijn. Bij het betwisten van de marktdefinitie van de ACM heeft PostNL kwantitatieve gegevens ingediend die zijn visie ondersteunen, waaronder een SSNIP-test die op verzoek werd uitgevoerd. Volgens de rechtbank was het aan de ACM om de conclusies van die kwantitatieve analyse te weerleggen.

De ACM voerde aan dat een autonome trend ten gunste van digitale communicatie ten opzichte van fysieke post plaatsvindt onafhankelijk van de prijs van deze beide diensten, wat betekent dat een SSNIP-test geen zinvolle gegevens zou hebben opgeleverd. In dat opzicht oordeelde de rechtbank dat het feit dat grote groepen gebruikers overschakelen van oude naar nieuwe technologie (ongeacht het prijsniveau) niet betekent dat geen onderzoek kan worden uitgevoerd naar de gevolgen van prijzen voor enige marginale gebruiker, voor wie een prijsverandering kan inderdaad een verschil maken. De rechtbank oordeelde dat de ACM niet had kunnen bewijzen dat er geen zinvolle SSNIP-test kon worden uitgevoerd en daarom de ACM-analyse van de marktanalyses nietig heeft verklaard en de verplichtingen van PostNL heeft ingetrokken.

De nietigverklaring van het besluit van de ACM betekent dat empirisch bewijs een belangrijke rol speelt bij de beoordeling of gedrag als concurrentiebeperkend kan worden aangemerkt, althans in het kader van door de ACM opgestarte onderzoeken. Het valt nog te bezien of dergelijke gedetailleerde analyses de norm worden in compliance inspanningen.

Gaston Lagaffe
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 24 december 2018 21:05:

Zolang de inspraak periode loopt kan postnl haar eigen tarieven blijven gebruiken.

Dit lijkt mij voor Sandd geen goed nieuws. Verwerkingskosten zijn omhoog gegaan en blijven dus voorlopig hoger en dat in een situatie dat hun kosten toch al behoorlijk opgelopen zijn. Houdt Sandd dit nog lang vol ?
[verwijderd]
0
Alle posts hierboven overziende kom ik, zoals velen hier, ook tot de conclusie dat deze poging van de ACM niets anders lijkt dan een ultieme poging om een mogelijke claim van PostNL proberen onderuit te halen. Dat lijkt echter moeilijk gelet op de beslissing van CBb. Het artikel geplaatst door Go Go GO over de SSNIP-test is in deze zeer interessant. Tenzij ACM opeens met een relevante uitkomst van zo'n test komt, lijkt de nieuwe poging al bij voorbaat mislukt en is alles een storm in glas water.
[verwijderd]
0
Hier draait het momenteel allemaal om. Voor degene die zich verveelt:

Trump has unsettled Wall Street and Washington, and it will likely get worse
Characteristically, President Trump responded to bad news on Christmas Eve by blaming others. As battered markets slumped again, he faulted the Federal Reserve.
The end of 2018 makes clearer every day that the president himself represents a fundamental problem for America's economy and national security alike, writes CNBC's John Harwood.
Falling financial markets, signs of economic softness and the prospect of a Democratic House have placed the president's leadership under a harsher spotlight.

Characteristically, President Donald Trump responded to bad news on Christmas Eve by blaming others. As battered markets slumped again, he faulted the Federal Reserve.

"The only problem our economy has is the Fed," the president declared of the central bank chaired by his appointee Jerome Powell. Yet simply by making the assertion, Trump negated it.

The end of 2018 makes clearer every day that the president himself represents a fundamental problem for America's economy and national security alike. Trump's erratic behavior and weak leadership have unsettled Wall Street and Washington alike — and there's every reason to expect things will get worse.

For much of the president's tenure so far, surging stock prices created an aura of economic well-being that made his conduct appear to be a sort of entertainment. After Trump and congressional Republicans passed a large, deficit-financed tax cut one year ago, an uptick in growth bolstered confidence even more.

But now shifting political and economic winds have placed the president's leadership under a harsher spotlight. The image is not reassuring.

Economic growth, which hit 4.2 percent in the second quarter, has already slowed. Forecasters predict it will keep slowing in 2019 as stimulus from tax cuts and spending increases wanes, with recession a rising possibility for 2020.

The administration's chaotic approach to trade conflicts — threatening deeper tariffs, then backing off for negotiations, then threatening again — has deepened uncertainty about the economic outlook. So have his reported musings about firing Powell.

In response, Trump's inexperienced Treasury secretary, Steven Mnuchin, undertook weekend cleanup efforts that appeared to damage rather than bolster market sentiment. Stock markets remain on track for the worst year since the 2008 financial crisis and the worst December ever.

Turmoil at the highest level of the administration intensifies the unease. After striking a deal with GOP leaders on an end-of-year funding plan, Trump reversed course under criticism from far-right Republican politicians and media personalities and triggered a partial government shutdown.

His impulsive order of immediate troop withdrawals from Syria — over objections from top advisors — alarmed national security experts across the spectrum. Defense Secretary James Mattis, the foremost calming influence on his team, resigned while signaling he doubts Trump's commitment to defending American interests.

Then the top White House aide leading the fight against ISIS quit. Trump has an acting chief of staff and acting attorney general after firing both of their predecessors.

January promises to be even rockier. Democrats assume control of the House with power to roadblock Trump's agenda and scrutinize his actions.

Robert Mueller's special counsel probe — which has already ensnared the president's personal lawyer, campaign chairman and first national security advisor — draws ever closer to Trump himself. Trump's family business, his charitable foundation, his 2016 campaign and his actions as president all face active criminal investigations.

With impeachment talk getting louder, presidential historian Robert Dallek recalls Richard Nixon's downward spiral from Watergate. Nixon fell not because of his political enemies but because of his own ethical and temperamental shortcomings.

"One sees something similar with Donald Trump," Dallek told me. "He's a man of bad character."

In an era before cable news and social media, Nixon vented largely in private. As if investors or diplomats need more to worry about, Trump puts his embattled psyche on display even without public appearances.

Rather than performing traditional presidential duties, Trump watches television in the White House residence and vents at critics on Twitter. Always disclaiming responsibility for problems, he strikes out one moment at congressional Republicans, the next at the Fed, then at Mattis.

"I am all alone (poor me) in the White House waiting for the Democrats to come back and make a deal on desperately needed border security," Trump tweeted shortly after noon on Christmas Eve.

"At some point the Democrats not wanting to make a deal will cost our country more money than the Border Wall we are all talking about," the president continued. "Crazy!"
Gaston Lagaffe
0
quote:

Hansbeleg schreef op 24 december 2018 23:02:

Als de ACM dit doet om Sandd alsnog in de lucht te houden dan rijden ze met opzet Mona en het grootste deel van de 2e kamer in de wielen. Dan wordt het tijd om artikel 47 uit de kast te trekken. Tenzij Sandd uit deze poging van de ACM zoveel moed put dat ze niet meer willen fuseren. Dan is de hele postdialoog voor niets geweest en moet Mona bakzeil halen.

Als de ACM dit doet om na de fusie PostNL-Sandd de bende van 129 op het netwerk te kunnen houden zijn de druiven ook nog redelijk zuur want die regionale speler duiken dan in het gat dat Sandd achterlaat en hoeveel load haalt PostNL dan werkelijk terug? Dan hebben we te maken met de bende van 129 ipv Sandd, iets waar ik al langer bang voor ben.

Maar hopen dat de CBb niet meegaat in deze gekmakende hopelijk hopeloze poging van de ACM.
Dat PostNL ondanks haar schaalgrootte, efficientie en redelijke financiele positie het in de sterk krimpende postmarkt moeilijk heeft is ons duidelijk. Gaat het Sandd en de BV129 dan zoveel gemakkelijker af (hun voordeeltjes zijn verminderd) ? Van Sandd weten we dat de bankconvenanten gedeeltelijk overschreden zijn. Eerlijk gezegd verwacht ik dat alle partijen zeer veel last van de krimpende postvolumes en de prijsconcurrentie hebben. Daar dit al enige tijd aan gang is verwacht ik dat financiele problemen zich aan zullen gaan dienen. Het eerst bij de financieel kwetsbaarste partij. Het zou me niet verbazen dat dit in 2019 duidelijk wordt, met name bij Sandd. Als PostNl nog even de volledige tarieven mag hanteren lost het probleem zich wellicht vanzelf op.
perry1
0
Aex gaat zeker 5% in de min dus postnl minimaal ook. Waarschijnlijk meer.... in ieder geval onder de laagste koers van 1,92..
Toekomstbeeld
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 25 december 2018 00:20:

Al een iets ouder bericht, maar kwam het zojuist tegen. Even naar het Nederlands vertaald.

www.debrauw.com/newsletter/lessons-fr...

16 oktober 2018

Lessen van PostNL: SSNIP-test overheerst

Ab, mooi gevonden.

Zoals gisterenavond ook geconcludeerd, de ssnip test is nu door de ACM uitgevoerd en ingebracht als nieuwe bewijslast.

Dat was de ruimte welke de rechtbank had gegeven op 3 september. 98% vh document van de ACM zal exact hetzelfde zijn als de vorige keer.

Nu zal het gaan draaien om de kwaliteit waarmee de ACM de ssnip test heeft gedaan (is het broddelwerk geweest) en of de door Postnl zelf uitgevoerde ssnip test sterk genoeg aantoont dat de ACM test ondeugdelijk is.

Zal vanavond nog eens het ACM verhaal lezen. Was mij niet helemaal duidelijk bij de quick scan vd eerste 20 pagina's of de ACM zelf de ssnip test had gedaan of dat ze de uitkomsten ve ssnip test vd Ofcom(engeland) hadden gejat.

Ssnip is eigenlijk niets anders dan de welbekende prijs elasticiteit meting. Hoeveel volume verandering treedt op bij prijs verandering x, y of z.
In dit geval.....Hoeveel volume wordt er extra gedigitaliseerd door bedrijven indien prijzen x, y of z worden verhoogd.

Volgens mij heeft vd laar daar nb zelfs nog iets over gezegd. Prijzen zakelijke markt konden niet omhoog want dan gingen de bedrijven versneld digitaliseren. To do: Ook nog opzoeken.

Overigens betreft het een bende ve club of 9 of 10. Zie deelnemende partijen in het ACM document.
Tordan
0
Postnl gaat dus uiteraard reageren. De uitkomst is dan ook wel duidelijk, maar kunnen we daarna met deze zaak nog verder? Kun je dan weer naar het CBb, of is alles dan voor niets geweest. Over monopolie gesproken. Als het dan weer 3 jaar gaat duren, maar wel met de hogere tarieven, dan is het ook over voor de concurrentie. Het lijkt me dat Mona, hoe dan ook, een grote rol gaat spelen. Er spelen dan namelijk grotere belangen dan mededingings vraagstukken. Zie daarvoor ook art 47.
Tordan
0
Mona,s eigen bewoording over art 47:

"Keijzer benadrukte het belang van een „ordentelijke procedure”. Tegelijk liet zij wel degelijk ruimte voor een beroep op artikel 47, als andere middelen de ACM niet kunnen vermurwen. Volgens Keijzer tast een eventueel beroep op het artikel de onafhankelijkheid van de ACM niet aan omdat zij als staatssecretaris „toetst op andere gronden”. Waar de ACM alleen kijkt naar mededinging, kijkt zij naar bredere publieke belangen."
Tordan
0
"Mensen stuur jullie mails met onbegrip en argumenten naar de genoemde adressen! Bestook ze!"

Moeten we massaal gaan doen. Heb zelf gisteren direct de politieke partijen gemaild(postsoap) en ga de ACM en Postnl ook mailen. Ze moeten het voelen!!
manuss
0
quote:

perry1 schreef op 25 december 2018 09:37:

Aex gaat zeker 5% in de min dus postnl minimaal ook. Waarschijnlijk meer.... in ieder geval onder de laagste koers van 1,92..
Beetje voorbarig! Eerst nog even de Amerikaanse handelsdag 2e kerstdag afwachten. Beurs is erg volatiel, dus het kan alle kanten op!
Toekomstbeeld
0
Tordan
1
Uitspraken van Ronald over de prijselasticiteit in een interview van Yteke op 13 augustus j.l.
De titel: "Sandd gaat eigen weg"
Kan het echter niet meer copieëren.
Toekomstbeeld
0
www.nrc.nl/nieuws/2017/11/10/brievenb...

Ook oude doos maar met veel info over Sandd.

Veel oude bezorgers (masr dat de wisten we al)

80 aandeelhouders ondergebracht in een stichting (dat zal die 81% zijn die ik eerder deze week plaatste) en waarvan onduidelijk is wie en voor hoeveel.

80% norm is een probleem

Etc etc

BW2017
0
Het beursklimaat op dit moment toekomstbeeld geeft me ook wel zorgen inmiddels.

Het is te hopen dat wall street morgen een flink herstel laat zien anders zitten we echt met de gebakken peren hier donderdag.

Nikkei sloot ook even op -5% wat een uitslagen.

Bron iex:
Wall Street is natuurlijk morgen dicht, maar Tweede Kerstdag is gewoon een handelsdag in de VS. Uiteraard zullen we bij IEX de koersen volgen. Omgerekend, u kunt dat zien op de IEXONE monitor, eindigde de AEX-future vanavond, voor wat het waard is, rond de 466.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront