Galapagos « Terug naar discussie overzicht

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beurskingpin
0
quote:

Hilliebillie3 schreef op 28 december 2018 12:14:

Beurskin, natuurlijk heb jij helemaal gelijk. Het was nog vroeg vanochtend.....
Ok ik wacht op je herberekening :')
[verwijderd]
0
Beurskingpin, het antwoord staat er al. Ik bedoelde natuurlijke milestones waar royalties hadden moeten staan en visa versa.
Wall Street Trader
3
Official chat transcript Onno van de Stolpe (Dutch) (De Tijd 13-12-2018 @ 12:00)

Roland Legrand (De Tijd)

Gegroet Dames en Heren, mijnheer van de Stolpe. Welkom op deze chat.

Roland Legrand (De Tijd)

Goedemiddag allemaal, leuk dat julllie allemaal meedoen!

Onno

We groeperen de vragen en we starten met filgotinib, het middel tegen reuma en andere ontstekingsziektes.
Kan u zeggen hoe ver u daarin staat?

Roland Legrand (De Tijd)

Onze eerste fase 3 heeft prachtige resultaten laten zien in september. Dit is de FINCH2-studie.
De resultaten van FINCH1 & 3 komen er in Q1 volgend jaar aan.

Onno

Wanneer kan het middel op de markt komen?

Roland Legrand (De Tijd)

We verwachten volgend jaar de aanvraag voor goedkeuring in te dienen, zowel in Europa als in de VS, en dat zou betekenen dat filgotinib in 2020 op de markt komt.

Onno

Wat zou het voor het bedrijf Galapagos betekenen (en haar toekomst) indien er toch barsten zouden komen in Filgotinib?

HansM

Dat zou geen goed nieuws zijn omdat de waardering die analisten & investeerders hechten aan Galapagos door een groot deel bepaald wordt door filgotinib. Het is echter zo dat die kans erg klein is, omdat we al heel veel patiënten voor een lange periode behandeld hebben en we consistent effectiviteit en een excellent veiligheidsprofiel in de testen hebben laten zien.

Onno

Geachte heer Van der Stolpe, de resultaten voor Finch 1 en 3 staan gepland voor Q1 2019. Bent u, of Gilead, van plan om ook tussentijdse resultaten te publiceren? Klopt dat dat dan in de komende weken plaats zou kunnen vinden?

MrBerth

Neen, we zullen de 26-weeks resultaten van FINCH 1 & 3 in het eerste kwartaal publiceren.

Onno

Is het de bedoeling om finch 1 en 3 op dezelfde dag te publiceren?
Er gaan immers geruchten de ronde dat dit rond het event van 7/1/2019 zal zijn.

Sim

Het zal niet rond de JPM-conferentie gepubliceerd worden. Of het tegelijkertijd of niet gepubliceerd wordt, weten we nog niet.
We zijn hiervoor afhankelijk van Gilead. Er zal wel weinig tijd tussen zitten.

Onno

Waarom was de Manta studie nodig, en wanneer kunnen we resultaat verwachten.

Nicolaas Van Renne, DVM

We hebben lang geleden in dierproeven een effect op de spermaproductie gezien. In de mens hebben we nooit enig effect kunnen constateren, maar de FDA wenste wel een studie om dit te bevestigen. Zij wilden dat dit in patiënten gebeurde, en dat blijkt lastiger uit te voeren dan initieel gedacht. Vandaar dat deze studie nu op het kritische pad van de goedkeuring ligt...

Onno

...Dit ligt anders voor Europa & Japan, waar de studie niet noodzakelijk is voor de filing van filgotinib. We verwachten ook voor de VS dat we in de tweede helft van 2019 kunnen filen.

Onno

Tot slot mijn laatste vraag: in hoeverre denkt u dat de Manta studie kan wegen op Filgotinib, of maakt u zich daar geen zorgen om? Bijkomend, wanneer hoopt u (Galapagos en Gilead) om bij FDA een aanvraag te doen voor Filgo? Na Finch met nadien toevoeging Manta resultaten?

Simon

De timing is belangrijk en daardoor ligt er een veel focus op de MANTA-studie. De resultaten zien we met vertrouwen tegemoet. Interessant is dat vandaag Kempen een uitgebreide note publiceerde rond MANTA, waarin de analist betoogt dat de barrière laag ligt om filgotinib veilig te verklaren.

Onno

De commercialisatie van Jetrea (Thrombogenics) in het achterhoofd en het feit dat de meerderheid van commercieel gelanceerde geneesmiddelen falen - wat voor plan heeft Galapagos om de toekomstige lancering van filgotinib tot een succes te maken?

Tom Tourne

Gilead lanceert dit wereldwijd en heeft een bijzonder succesvolle track record, dus we hebben alle vertrouwen dat dit goed gaat. Galapagos lanceert filgotinib in de Benelux, en we zijn bezig daar de organisatie voor op te bouwen en hebben een topman binnen weten te halen die verantwoordelijk was binnen AbbVie voor Humira, het best verkopende reumamedicijn ter wereld.

Onno

Beste Onno, wat is Galapagos van plan met zijn Kroatische afdeling FIDELTA ?
Hoe verloopt de werving van marketingspecialisten en verkopers voor wanneer Filgotinib op de markt komt?

Jim

Fidelta is onze servicedivisie die sinds 2017 winstgevend opereert en nu zelfs een mooie marge laat zien. Het is wel zo dat de onderneming niet meer zo past binnen het Galapagos-profiel en wij op termijn (kan 1 of enkele jaren zijn) waarschijnlijk afscheid gaan nemen zodat de servicedivisie binnen een andere organisatievorm beter tot zijn recht komt.

Onno

AbbVie heeft een gigantisch netwerk in de VS opgebouwd door Humira. Vanuit dit oogpunt: was AbbVie potentieel geen betere partner geweest dan Gilead voor Filgotinib? (mocht het ooit gecommercialiseerd worden en tot royalties leiden)

Filip De Clercq

Het patent van Humira loopt nog tot 2022 en daarom zou AbbVie enorm conflicted zijn mochten ze filgotinib in licentie hebben. AbbVie is wel een serieuze marketingconcurrent, niet zozeer door Humira maar door hun eigen JAK-inhibitor, upadacitinib. AbbVie en Gilead zijn ook met andere medicijnen met elkaar in concurrentie en we hebben er alle vertrouwen in dat Gilead dankzij het profiel van filgotinib deze concurrentieslag gaat winnen.

Onno

Even de wereld buiten filgotinib verkennen...

Roland Legrand (De Tijd)

Beste Onno, welk is het meest miskende programma bij Galapagos?

Jim

Ik denk dat ons artrose-programma, 1972, te weinig airtime krijgt. We hebben prachtige data met het medicijn in artrosepatiënten en we zijn net een grote Fase 2-studie gestart samen met onze partner Servier. In artrose zijn er momenteel geen medicijnen die de ziekte zelf aanpakken, en de markt behoort samen met Alzheimer tot de grootste waarvoor nog een medicijn ontwikkeld moet worden. Galapagos heeft alle VS-rechten en de markt is grotendeels in de VS.

Onno

Kan de IPF franchise even waardevol worden als Filgotinib in de toekomst? Galapagos gaat dit alleen op de markt brengen, dus kunnen de inkomsten hiervan hoger zijn neem ik aan? Wat voor een marges verwacht u te halen met GLPG 1690 als dit op de markt komt?

Robbe Delaet

Zeker. Als 1690 succesvol is, dan wacht er een hele grote marktopportuniteit. IPF is idiopathische longfibrose, een dodelijke longziekte waarbij de levensverwachting na diagnose 3-4 jaar is. Er zijn nog geen medicijnen die de afname van longfunctie weten te stoppen, en elk jaar zijn er 80.000 nieuwe diagnoses...

Onno

...We hebben in een 12-wekenstudie laten zien dat ons medicijn de afname van longfunctie stopte, en hopen dit nu te kunnen bevestigen in een 52-weeks-registratiestudie. Als wij dit naar de markt kunnen brengen, zullen we in de VS, wat veruit de grootste markt is, de commercialisatie ter hand nemen. Buiten de US zullen we eventueel met een partner werken. Daar is nog geen beslissing over genomen.

Onno
Wall Street Trader
2
Nu Cystic Fibrosis weggevallen is naast reuma en ipf, welke zijn de andere ziektedomeinen waar Galapagos actief wil worden?

Jim

We richten ons breed op ontstekingsziektes en fibrose. Daarbinnen is nog zeer veel te doen. We willen niet teveel therapeutische gebieden in onze portefeuille nemen. We hebben wel nog een programma in hepatitis B, en we werken aan een metabolisch ziekteprogramma.

Onno

-Begin dit jaar was u laaiend enthousiast over het onderzoek met de naam Toledo. Is dit nog altijd zo en wanneer start Fase 1?-

Omer Van Vaerenbergh

Ja, zeker. Toledo is een fantastisch programma om ontstekingsziektes aan te pakken, en we zien preklinische resultaten die we nog nooit met een ander middel hebben kunnen realiseren. We verwachten onze eerste Toledo-molecule in het eerste kwartaal van 2019 in de kliniek te brengen. Meerder Toledo-moleculen zullen volgen later in het jaar.

Onno

Heel veel vragen over een eventuele overname en allianties...

Roland Legrand (De Tijd)

Geachte heer Van der Stolpe, kent u de nieuwe CEO van Gilead? Verwacht u dat de relatie met Gilead met hem voortgezet kan worden, of zullen er dingen veranderen?

MrBerth

Gilead heeft inderdaad deze week zijn nieuwe CEO aangekondigd, Dan O'Day. Hij komt van Roche, en was daar verantwoordelijk voor alle farma-activiteiten. Hij heeft ervaring in oncologie en inflammatie. Ik ken hem niet persoonlijk. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het beleid van Gilead ten opzichte van filgotinib door zal zetten. Ik hoop hem snel te ontmoeten en kennis te maken.

Onno

In het geval van een overnamebod wat is uw argument aan twijfelende aandeelhouders om niet in te gaan op een bod?

Jasper

Beste Mr Van De Stolpe,
Hoe zie jij de verdere toekomst van het bedrijf?
Is het de bedoeling van Galapagos om alleen door te gaan als bedrijf met een uitzonderlijke pijplijn?
Mvg

Vancompernolle Davy

We denken dat we als zelfstandige onderneming veel waarde kunnen creëren omdat we alle aspecten van medicijn-ontwikkeling binnenshuis hebben, van het vinden van het target tot & met de commercialisering. De innovatie van Galapagos is best verankerd binnen een zelfstandige onderneming, en we geloven dan ook dat het voor alle stakeholders beter is om Galapagos zelfstandig te houden.

Onno

Galapagos is een prachtig bedrijf/ aandeel maar het lijkt er toch op dat de koers zelfstandig niet boven de €100 kan gaan én blijven. Hoe ga je in de toekomst een eventuele overname afwijzen als de koers vast lijkt te roesten rond huidige niveaus?

Gala)lover

Een hoge beurskoers is de beste bescherming tegen een overname. We kunnen alleen maar ons best doen, wat hopelijk leidt tot resultaten die de koers hoger zetten. Tot nu toe is dat goed gelukt, en we zien niet in waarom dat in de toekomst niet doorgezet kan worden. We krijgen in Q1 de FINCH-resultaten en ook voor de rest van 2019 verwachten we een mooie newsflow.

Onno

Besten,
Het net onder de 10% grens blijven van hoofdaandeelhouder Van Herck , kan dit wijzen , op een versoepeling om kunnen overgenomen worden?

Ivan

Ik denk dat dat niet met elkaar in verband staat. We hebben een kapitaalsverhoging gedaan in september, waarna van Herk bijgekocht heeft om zijn belang weer op te bouwen richting de 10%. Hij blijft een enthousiast supporter van de onderneming & haar strategie. De 10% is voor een wel of niet overname niet van strategische waarde -- dat is namelijk de 5%-drempel.

Onno

Kan Galapagos zich beschermen tegen een overname als Gilead een overname bod zou uitbrengen?

Jos

Neen. Uiteindelijk bepalen de aandeelhouders of een bedrijf zelfstandig blijft of overgenomen wordt.

Onno

Zou GLPG zelf overnames overwegen? Wat vind u van de huidige waardering en het soms toch nog heel grote verschil met gelijkaardige bedrijven in de VS. Wordt Europese biotech niet ondergewaardeerd?

JDW

We kijken altijd naar opportuniteiten om onze pijplijn te versterken, en dat kan natuurlijk tot overnames leiden. Daarbij opgemerkt zullen dit waarschijnlijk geen hele grote overnames zijn omdat onze pijplijn sterk is en we de handen vol hebben om onze huidige core-programma's richting de markt te krijgen...

...In de VS zijn biotechbedrijven inderdaad vaak hoger gewaardeerd dan in Europa, maar we zitten nu eenmaal in Europa, en dat is een realiteit. Dankzij onze NASDAQ-listing hebben we het voor Amerikaanse aandeelhouders makkelijker gemaakt om in Galapagos te investeren, en we zien dan ook dat Galapagos steeds meer Amerikaanse aandeelhouders krijgt. Wat dit met de koers zal doen, zullen we wel zien.

Onno
Wall Street Trader
4
Op RTL nieuws zag ik uw interview waarbij u zei dat de koers nog wel eens overkop kon gaan wanneer Filgotinib op de markt komt. U vindt dus dat Galapagos ondergewaardeerd is (zo lees ik het toch en dat vind ik zelf ook gegeven de giga pijplijn en ontwikkelingsfase). Welke waarde zou u zelf op het aandeel kleven?Het koersverloop sinds Finch (en positieve CF uitkomst) is jammer genoeg mede door het sentiment, teleurstellend te noemen, wat uiteraard niet uw fout is. Dit terwijl een biotech bedrijf naar mijn mening los staat van de geopolitieke spanningen.

Simon

Ik heb aangegeven dat als onze programma's met filgotinib, 1690 en 1972 alledrie succesvol zouden zijn, en een medicijn op de markt opleveren, Galapagos potentieel een grotere waarde kan opleveren dan UCB of Philips. Dat zegt niets over de huidige waarde, omdat we nog niet weten of deze medicijnen het gaan overleven...

Onno

...De sector heeft erg veel last van de geopolitiek en van de president van de VS, en dat heeft ook impact op onze koers.

Onno

Wat zijn uw criteria om met farmabedrijven samen te werken?

Roland Legrand (De Tijd)

Vroeger was het vooral of ze veel geld wilden betalen om toegang tot het programma te krijgen; nu kijken we of ze expertise hebben die het programma kan helpen om het maximale resultaat eruit te halen. Dat kan zijn op technisch gebied dan wel op commercieel gebied...

Onno

...De Novartis-partnership op MOR106 is een mooi voorbeeld, omdat Novartis daar andere indicaties buiten eczema zal gaan ontwikkelen, en ook de commerciële organisatie van Novartis beter in staat is om dit medicijn in een competitieve markt maximaal te laten bloeien.

Onno

Wat is voor Galapagos het strategisch voordeel om op meerdere beurzen (Euronext, Nasdaq, Amsterdam en de 3 Duitse) te listen?

Paul Van den Brande - FTMIG-Europe

We staan nu 13 jaar op Euronext en sinds 3.5 jaar op de NASDAQ. Euronext is onze thuismarkt, en NASDAQ is de markt waar voor onze sector het meeste geld zit. Voor ons is het goed zo.

Onno

Een laatste vraag:

Roland Legrand (De Tijd)

Geachte heer van de Stolpe,

Welke maatregelen - if any - zou de federale overheid moeten nemen opdat België nog (?) interessanter zou worden voor biotech-bedrijven om zich te vestigen?

Mvg,

Mitchell

Wij zijn erg tevreden met het langetermijnbeleid van de Vlaamse overheid. Subsidieregelingen, het VIB, alsook het gunstige regime voor commercialisering van intellectuele eigendom, maken Vlaanderen aantrekkelijk voor biotech. Met vestigingen in zowel Nederland, Frankrijk, en Kroatië zijn we een volwaardige ambassadeur van België als goed biotech-investeringsland.

Onno

Bedankt voor de antwoorden op de vragen! En u allen, Dames en Heren, dank u wel voor de enthousiaste deelname aan deze chat.
U kan nog een artikel en video verwachten.

Roland Legrand (De Tijd)

Dankjewel aan jullie allemaal voor de interessante vragen. Hierbij wil ik ook alle retailinvesteerders uitnodigen op onze nieuwjaarsreceptie op woensdag 23 januari in Leiden. Aanmelden kan bij ir@glpg.com. We hopen jullie daar te zien!

Onno

De Tijd Youtube video

youtu.be/lXA6PKdcGhE
Rekyus
2
Gelijkluidende tekst gepost op het maanddraadje.

Over een 'muurtje' gesproken.

ABM Financial News publiceerde kort geleden een artikel onder de kop 'Galapagos ziet jaarwinst vervliegen". Het forumlid voda heeft de inhoud ervan geplaatst op 28 december om 19.19 uur (Galapagos december 2018).

In het artikel wordt onder meer gesteld: "Onder Belgische wetgeving kunnen aandeelhouders zich alleen verzetten tegen een overnamepoging wanneer ze een belang hebben van meer dan 10 procent. De andere grote aandeelhouder in Galapagos, Van Herk Investments, verkleinde zijn belang in november juist tot minder dan 10 procent; naar 9,91 procent."

Een 10%'s belang in Galapagos is dus een cruciale blokkade tegen een overnamepoging, althans volgens deze auteur. Deze opvatting is ook wijd verbreid op dit forum.

Ik denk (en dacht) daar anders over. Op 30 november om 8.28 uur schreef ik in het draadje 'Galapagos Shareholders' onder meer: "De grens van 10% heeft overigens geen enkele waarde, anders dan in het kader van de transparantieverplichting bij overschrijding van de grens. Het is geen ‘blocking vote’, bijvoorbeeld ingeval van een openbare overnamebieding. Het is ook geen unieke positie in de stemverhoudingen. Vier grootaandeelhouders met ieder 2,5% die hun stemgedrag afstemmen leggen evenveel gewicht in de schaal. Die onderlinge afstemming gebeurt ook (vaker dan gedacht) bij de voorbereiding op stemmingen over belangrijke kwesties op de ava.

De zaak ligt overigens wat gecompliceerder wanneer het om het Belgische squeeze-outrecht gaat. In principe kan de nieuwe meerderheidsaandeelhouder na een geslaagd overnamebod, in het bezit zijnde van 95% van de stemrechthoudende aandelen, van de minderheidsaandeelhouders eisen, hun aandelen over te dragen aan de meerderheidsaandeelhouder. Ingeval van een uitrookprocedure is dus (de ondergrens van) 5% van bijzondere betekenis."

Gisteren is het transcript geplaatst van het interview met CEO Van de Stolpe (Inhoudelijk LIGHT, Official chat transcript Onno van de Stolpe (Dutch) (De Tijd 13-12-2018 @ 12:00). Zie hierboven.

Ik licht er één opmerkelijke uitspraak uit:

"(Vraag) Het net onder de 10% grens blijven van hoofdaandeelhouder Van Herck, kan dit wijzen, op een versoepeling om kunnen overgenomen worden?

(Antwoord OvdS) Ik denk dat dat niet met elkaar in verband staat. We hebben een kapitaalsverhoging gedaan in september, waarna van Herk bijgekocht heeft om zijn belang weer op te bouwen richting de 10%. Hij blijft een enthousiast supporter van de onderneming & haar strategie. De 10% is voor een wel of niet overname niet van strategische waarde -- dat is namelijk de 5%-drempel."

Om het in een paar woorden samen te vatten: ingeval van een overname is een 10% belang is geen 'blocking vote'; een belang van tenminste 5% is alleen relevant in een uitrookprocedure. 't Is dat u het weet....
winx09
1
@Rekyus.
Als ik het goed begrijp is de werkelijkheid nog weerbarstiger.

Ben zelf aan het zoeken geweest waar die 10% vandaan kwam, want ik kwam alleen een 5% squeeze out grens tegen.

zie: iclg.com/practice-areas/mergers-and-a...

Er zijn twee soorten overname bieding (paragraaf 1,2). Namelijk de vrijwillige en de verplichte. De verplichte is bv als een 30% houderschap wordt overschreden. Dan moet er een bod op de rest worden uitgebracht. De vrijwillige overname zijn alle andere overnames, dus zowel de vriendschappelijk als de vijandige. In eerste instantie verwarde ik vrijwillige met vriendschappelijk, maar het is dus ruimer.

In het geval van een vrijwillige bod, zie paragraaf 7.4, is een squeeze out mogelijk als die bieder meer dan 90% van de aandelen verwerft die hij nog niet bezit op het moment van het bod. Ik neem aan dat uit deze regelgeving het 10% statement is gekomen, iets anders logisch heb ik nog niet gevonden.

Maar in het geval van Gil versus Gala gaat die vlieger dus niet op aangezien Gil al 12,4% bezit. Het rekensommetje wordt dan 90% * (100-12.41) = 78.84%. Dan is 78.84 + 12.41 -100 = 8.75% genoeg om een sqeueze out te voorkomen. De witte ridder hoeft dus geen 10% , maar slechts 8,75% te bezitten.

Heb bovenstaande ook aan IR van Galapagos laten weten met de vraag cq opmerking om eendduidig te communiceren maar daarop niet terug gehoord.
de tuinman
0
Onno heeft zelf toch ook een flink aantal aandelen? Met die van Herk ga je ruim over die 10%.
winx09
5
quote:

Rekyus schreef op 28 december 2018 10:10:

.....
Maar was het niet die bekende (thans verguisde) Nederlandse volksheld die schreef: "ende despereert niet"?

@ punt 9. Wachten op de prijszetting van Abbvie , is wellicht nog 8 tot 12 maanden wachten. Ondertussen zou een eventuele overname som van Galapagod (zo´n mooie typefout verbeter ik deze keer maar niet) kunnen variëren tussen de 8 miljard op huidige koers (130 x 60 miljoen incl warrants) en 13 miljard op een koers van 125 die bereikbaar zou moeten zijn na goede Finch( 225 x 60 miljoen). Wachten levert dus informatie op voor Gilead maar kost zeer waarschijnlijk ook geld.

In de meeste branches is het betalen van 5 a 6 keer de winst een standaard overname benchmark. Uitgaande van de 6 maal peaksales van 8 miljard a 25% (De 6, de peak, 8 en de 25 zijn alle vier aan de bovenkant van de verwachting) kan je een overnamesom van 12 miljard uitrekenen. Kan je daarna nog goochelen met niet betalen van milestones, cash, al in bezit zijnde aandelen, innovatie box etc, maar richting een koers van 125 komt Galapagos langzaam in veilig vaarwater.
Mijn punt is dus dat als Gilead te lang wacht de prooi wel eens te duur kan worden voor de rekenmeesters.

Afgelopen jaar heb ik de wisselingen in de Gilead top als een bedreiging gezien voor het voortbestaan van Gala. Deze wisselingen creëren ongetwijfeld een kortstondig vacuüm op dit moment, wat wellicht net lang genoeg duurt om uit het huidige dramatische koersdal te klimmen. De bestuurswisseling bij Gilead kon dus nog wel eens de redding van een zelfstandig Galapagos zijn geweest....

@Rekyus, eerste wat bij mij op kwam na het lezen van jou JPC quote is de volgende variatie op blijf bij ons : "All ships follow me" Karel Doorman, slag om de Javazee. De slag werd verloren, de oorlog...
[verwijderd]
6
quote:

Rekyus schreef op 28 december 2018 10:51:

@Geneve

Ik ga er niet vanuit dat een overname alleen puur 'vijandig' zou kunnen plaatsvinden. Een voorstel tot intensievere samenwerking, mogelijk gevolgd door een constructie waarin Galapagos semi-zelfstandig blijft 'for the time being', is m.i. denkbaar. Het bestuur van Galapagos zal dan gedwongen worden zich publiekelijk uit te spreken, met kracht van argumenten. Als die argumenten weinig overtuigen en het door Gilead geschilderde perspectief aanlokkelijk is, dan krijgt Gilead ongetwijfeld de wind in de rug van de grote institutionele beleggers. Misschien moet Galapagos dan wel onder druk van de markt bijdraaien. Is er dan nog sprake van een 'vijandige' overname? Ik bedoel maar....
Interessante uiteenzettingen Rekyus. Een semi-zelfstandigheid van Galapagos is een knipoog naar de Roche/Genentech constructie? Hierbij verkreeg Roche naarmate de tijd meer eigendomsrecht over Genentech (% gehouden aandelen).

Nu bezit Gilead ruim 12% uitstaande (geplaatste) aandelenkapitaal Galapagos.
Dit kan gestaffeld worden opgebouwd naar 30%, 49% enz.

De vraag rijst: staat Galapagos open voor nauwere samenwerking met Gilead..? En hoe gaat Gilead daarnaar handelen.

Aantal overdenkingen:

1) Er is gezamenlijk gesproken over samenwerking GLPG1690 programma. Wilde Gilead een licentie nemen? Galapagos heeft Gilead nul op rekest gegeven. Dit molecuul wordt onderzocht binnen IPF; binnenkort start fase 2 SSc; en wellicht kan de ATX-inhibitor ook voor andere ziekte-indicaties worden onderzocht.

2) Heeft Gilead ook toenadering gezocht omtrent samenwerking GLPG1972 USA-programma..? We weten het niet. Een vraag voor de nieuwjaarsborrel.

3) Hoe staat het met GLPG3121? First right to negotiate voor Gilead inzake deze JAK1/TYK2 remmer, die toepasbaar werd geacht voor (plaque) psoriasis of andere inflammatoire ziektes?

4) Gilead wil een belangrijke speler worden voor inflammatoire (ontstekings)ziektes. De investeringen voor Filgotinib belopen in de range +$2,5 miljard-$5 miljard afhankelijk van het succes en verdere fase 3 programma's. Dit is onderverdeeld in:

>Mijlpaalbetaling van $300 miljoen bij het in-licentie nemen december 2015;
>Mijlpaalbetalingen van $1,325 miljard, waarvan $85 miljoen uitbetaald;
>Sevelopement kosten van fase 1/2/3 studies (80% Gilead /20% Galapgos) en; > >Kosten opzetten marketingorganisatie.

Zomer 2018 komt Galapagos met informatie over haar TOLEDO programma.
Een game-changer binnen IBD? Volgens preklinische data wel; en daarbij breed toepasbaar in waaier aan ontstekingsziektes IBD, RA, PsA, Pso. Mogelijk ook SLE, OA, AS?

Wat denkt Gilead van deze ontwikkelingen binnen Galapagos, wetende dat grote concurrent AbbVie ook meerdere moleculen onderzoekt binnen de kliniek: ABBV-323 (antagonist CD40 voor IBD), ABBV-3373 (anti-TNF GRM steriod ABC voor RA) en ABBV-599 (JAK1/BTK-inhibitor voor RA).


Strekking:

a) Galapagos gaat een intensievere samenwerking met Gilead uit de weg (GLPG1690, GLPG1972.?), terwijl dit potentiële blockbusters zijn;

b) Galapagos heeft mogelijk TOLEDO voor inflammation als game changer;

c) Gilead heeft behalve Filgotinib het molecuul GS-4875, een TPL2-inhibitor, halverwege fase 1 voor IBD. Daarnaast GS-9876, een SYK-inhibitor, voor Sjogren's en Lupus binnen twee lopende fase 2 studies ter vergelijk met Filgotinib/placebo etc.
GS-9876 heeft compleet gefaald in studie RA, en mijn vermoeden is dat Filgotinib GS-9876 gaat overklassen in Sjogren's en Lupus.
Ofwel: Gilead heeft inflammation niet als expertise > Galapagos wel.


Galapagos marktwaarde is in 3 jaar tijd niet voldoende gestegen om buiten bereik te blijven; de standstill is verlopen en Galapagos management is er (nog) niet in geslaagd de strategische partner te vinden.
Gilead heeft Galapagos de kans gegeven groter te groeien; nauwere samenwerkingen worden afgewend. Overgrote deel aandeelhouders had veel meer verwacht van huidige waardering. Som der delen is veel te laag.


Kans is reëel dat Gilead na FINCH 1&3 (26-weeks) toenadering zoekt tot Galapagos? Met deze lage aandelenkoers en FINCH 1&3 data op komst is de urgentie groot. Daarom weid ik hier nu weer over uit.

Gilead kan bij overname Galapagos in 2019, zoals Rekyus beargumenteerd, schermen met bijdrage omzet in jaar 2020 door voorziene approval Filgotinib voor USA. Het belang van de IPF-franchise, OA in fase 2b, TOLEDO, MOR106 als cashcow, de uitsparingen royalties/milestones, de cash, het lage belastingtarief België etc. etc.

De cocktail is geschud; blijft deze in de shaker of wordt deze uitgeserveerd.

Rekyus
6
@winx09

- Met een 10%-belang (enkelvoudig of samengesteld) kun je volgens het Belgische recht een overname niet blokkeren. Is de overname eenmaal een feit, dan is tenminste een belang van 5% nodig om met succes een squeeze-out te blokkeren. Of je het als overnemende partij leuk vindt om (een) onvriendelijke aandeelhouder(s) op sleeptouw te nemen is een andere kwestie.

- Wat de prijsstelling betreft van filgotinib versus upadacitinib: CEO Van de Stolpe heeft nog niet zo lang geleden desgevraagd een uitspraak gedaan over de prijs van filgotinib, door een geschat bedrag aan uitgaven per patiënt op jaarbasis te noemen: EUR 15.000 tot 40.000. Wat je er ook van denkt, de spreiding is opvallend groot. Een indicatie dat men nog zeer onzeker is over het concurrentieveld? Zou kunnen.

- De bestuurswisseling en de daardoor ontstane vertraging in de besluitvorming aan de top van Gilead kan inderdaad wel eens in het voordeel van een zelfstandig Galapagos uitpakken. Bovendien komt er een manager aan het roer die heel goed ingevoerd is in de mores van de Europese (bio)farma. Maar hij moet kort na zijn aantreden wel aansprekende daden stellen. Wat er ook van zij, het is tegen die achtergrond van groot belang dat de koers van het Galapagos-aandeel snel herstelt

- Ikzelf heb hier eerder wel eens - over de duim gerekend - een overnamesom van Galapagos van EUR 7,5 tot 10 miljard genoemd (op basis van ruim 50 miljoen aandelen, exclusief de stapel met geld). Met een koers van 125 volgend jaar zou je inderdaad in rustig vaarwater komen. Maar 'seeing is believing'.

- Gelukkig hebben we een ruime keuze uit een reeks historische helden met dito uitspraken, al dan niet waarheidsgtrouw. Het commando van Doorman spreekt mij echter aan, want dapperheid is een mooie, menselijke eigenschap die het verdient beloond te worden. Ook al moet je soms het leven ervoor laten.....
winx09
3


Reuma-middel doet effect van sporten geheel teniet. (uit NRC 29-12-2018)

Regelmatig sporten helpt om de hoeveelheid buikvet te verminderen. Dat is belangrijk voor de gezondheid, want wie veel buikvet heeft, heeft een hoger risico op hart-en vaatziekten, diabetes en meer kans op overlijden aan alle doodsoorzaken. Maar hoe precies lichaamsbeweging het buikvet laat slinken was nog niet goed bekend.

Eerder opperden onderzoekers dat adrenaline dat vrijkomt bij het sporten daarvoor verantwoordelijk was, maar nu heeft een Deense studie overtuigend laten zien dat de signaalstof interleukine-6 hierin de hoofdrol heeft (Cell Metabolism, 27 dec).

Een team van de universiteit van Kopenhagen zette een vergelijkend onderzoek op om de invloed van interleukine-6 bij afvallen door bewegen te bevestigen. Ze richtten zich op vrijwilligers met ‘een buikje’ die zij willekeurig indeelden in vier groepen. In de twaalf weken dat de proef duurde, kregen twee van die groepen een sportprogramma van drie keer per week drie kwartier fietsen op een hometrainer. Een van die groepen kreeg een injectie met tocilizumab, een geneesmiddel (tegen reuma) dat de werking van interleukine-6 blokkeert; de andere kregen placebo. De derde en vierde groep van de studie kregen ofwel tocilizumab- of placebo-injecties, zonder te fietsen.
Placebo-fietsgroep

Er kwamen grote verschillen naar voren. Na twaalf weken waren alleen de deelnemers in de placebo-fietsgroep afgevallen, gemiddeld met ruim een halve kilo. Alle anderen waren juist aangekomen, of zij nu hadden stilgezeten of ook twaalf weken fietstraining hadden gehad. Op mri-scans van het buikvet was het verschil tussen de groepen nog groter: de vetmassa rond de organen was alleen bij de fietsende placebogroep afgenomen. Bij fietsers die tocilizumab kregen was het buikvet juist toegenomen: ongeveer evenveel als bij niet-bewegende deelnemers die dat middel ook kregen. De onderzoekers concluderen dat het blokkeren van interleukine-6 het effect van sporten geheel tenietdoet. Er was bovendien geen verschil in adrenalineconcentraties tussen de sportende groepen.

Het onderzoek werpt ook nieuw licht op bekende bijwerkingen van tocilizumab, dat sinds 2009 in Europa is toegelaten als reuma-medicijn. Dat patiënten door het middel zwaarder worden en een hogere cholesterolspiegel konden krijgen, werd gezien als een ‘overkomelijke bijwerking’, maar nu blijkt hoe centraal de rol van interleukine-6 in de stofwisseling is, moet daar misschien toch beter naar gekeken worden, schrijven de Denen.

Exercise-Induced Changes in Visceral Adipose Tissue Mass Are Regulated by IL-6 Signaling: A Randomized Controlled Trial
www.cell.com/cell-metabolism/fulltext...
NielsjeB
2
JP $GLPG 2019 could be key year for GLPG as evolution towards a commercial stage company continues, reiterate OW-remain see almost c.50% valuation upside to current levels which believe will be realised through positive data from remaining Phase III clinical trials for filgotinib

twitter.com/semodough/status/10804476...
voda
1
Video: Verwachtingen 2019 van experts Actiam enquete

(ABM FN-Dow Jones) Analist Corné van Zeijl van Actiam presenteert de aandelenkeuzes en verwachtingen van de 90 experts die deelnamen aan de meest recente Actiam enquete. Beursexperts zijn gematigd positief voor 2019. ASML en Galapagos zijn de meest geliefde aandelen onder de experts.

www.youtube.com/watch?v=fzDByWh3F_k

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Opop
2
Regarding Upadacitinib, there is guidance from Abbvie that the drug could mature into $6.3 billion in sales by 2025.
This seems like a reason estimate, given that recent studies have shown the drug's remission rates are 66%, double that of the standard of care (Methotrexate). The concern with Upadacitinib is the possibility that it may not be able to avoid fate of the black box warning cautioning against thrombosis that Eli Lilly's Olumiant was forced to comply with when the FDA approved Olumiant with that caveat, in addition to only clearing the use of Olumiant in patients that have already tried drugs, such as Humira and Enbrel. If Upadacitinib is able to avoid the black box warning, it absolutely could become a $6+ billion blockbuster for Abbvie. I believe that the data of one adverse event out of the 631 patients treated with Upadacitinib in the trial is encouraging, but as with all pharma stocks, we won't know for certain what the future holds for Abbvie's recent Upadacitinib submission to the FDA until the company receives a decision from the FDA.

seekingalpha.com/article/4231103-abbv...
[verwijderd]
0
www.marketscreener.com/news/Drug-comp...

Drug companies greet 2019 with U.S. price hikes

NEW YORK (Reuters) - Drugmakers kicked off 2019 with price increases in the United States on more than 250 prescription drugs, including the world's top-selling medicine, Humira, although the pace of price hikes was slower than last year.
The industry has been under pressure by the U.S. President Donald Trump to hold their prices level as his administration works on plans aimed at lowering the costs of medications for consumers in the world's most expensive pharmaceutical market.

During a White House meeting with members of his Cabinet, U.S. President Donald Trump on Wednesday said he expected to see a tremendous decrease in drug prices. Health and Human Services (HHS) Secretary Alex Azar was at the meeting.

The overall number of price increases was down by around a third from last year, when drugmakers raised prices on more than 400 medicines, according to data provided by Rx Savings Solutions, which helps health plans and employers seek lower cost prescription medicines.

Allergan Plc was particularly aggressive. It raised list prices on more than 50 drugs, and more than half of those by 9.5 percent, according to the Rx Savings data

AbbVie Inc increased by 6.2 percent the list price of its blockbuster rheumatoid arthritis treatment Humira, which is on pace to record about $20 billion in sales in 2018.

Allergan said in a statement that its average list price increase across its portfolio is around 3.8 percent this year. It said it does not expect to realize any net benefit from the increases this year because of higher rebates and discounts it expects to make to payers.

AbbVie did not immediately respond to request for comment.

More price increases are expected this month. Reuters reported late last year that nearly 30 drugmakers had notified California agencies they plan to raise list prices of their drugs. Not all of those increases have been announced yet.

The United States, which leaves drug pricing to market competition, has higher prices than in other countries where governments directly or indirectly control the costs, making it the world's most lucrative market for manufacturers.

HHS has proposed policy changes aimed at lowering drug prices and passing more of the discounts negotiated by health insurers on to patients. Those measures are not expected to provide relief to consumers in the short-term, however, and fall short of giving government health agencies direct authority to negotiate or regulate drug prices.

"It's business as usual" for drugmakers, said Rx Savings Solutions Chief Executive Michael Rea, who said he believes there has to be meaningful changes to the marketplace, rather than new regulations in order for drug prices to drop.
voda
0
Beursblik: Jefferies noemt Galapagos favoriet

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft Galapagos op de lijst met favoriete aandelen staan met een koopadvies en een koersdoel van 120,00 euro. Dit blijkt vrijdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Volgens analisten van Jefferies ligt de grootste waarde van Galapagos in filgotinib, waarbij partner Gilead goed gepositioneerd is om de commerciële potentie van de behandeling optimaal te benutten.

De marktvorsers bleken te spreken over het competitieve profiel van filgotinib, op basis van de Fase III FINCH-2-studie, waarbij de studieresultaten van de Fase II FITZROY, EQUATOR en TORTUGA laten zien dat het medicijn effectief is in de behandeling van meerdere aandoeningen.

Jefferies verwacht begin dit jaar al de eerste resultaten te zien van de Fase III FINCH-1 en -3-studies. Daarbij stelden de marktvorsers dat het met de efficiëntie van het middel waarschijnlijk wel goed zit en dat er nu vooral wordt gekeken naar de veiligheid van filgotinib.

Bovendien merkten de analisten op dat er nog verschillende andere programma's in de pijplijn zitten die eveneens waarde kunnen creëren via mogelijke mijlpaalbetalingen uit bestaande en nieuwe deals. Deze deals kunnen de koers van het aandeel aanjagen, aldus Jefferies.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,2 procent lager op 79,26 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
PERSBERICHT: Fibrocor and Galapagos gaan samenwerking aan in fibrose

Mechelen, België; 4 januari 2019, 22.01 CET - Het Canadese Fibrocor
Therapeutics L.P. (Fibrocor) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG)
kondigen vandaag een wereldwijde samenwerking aan op een nieuw
onderzoeksprogramma voor longfibrose (IPF) en andere indicaties.

Fibrocor is gespecialiseerd in de ontwikkeling van weefselspecifieke
therapieën voor het behandelen van de onderliggende oorzaak van
fibrotische aandoeningen van de nieren en andere organen. De
samenwerking die vandaag wordt aangekondigd, betreft een R&D-programma
aan remmers die werken op een niet bekendgemaakt target. Het programma
zit momenteel in de lead optimalisatiefase. Galapagos verkrijgt de
wereldwijde commercialisatierechten, waarvoor Fibrocor een
licentievergoeding ontvangt en komt zij mogelijk in aanmerking voor
verdere mijlpaalbetalingen en royalty's. Galapagos is verantwoordelijk
voor de verdere ontwikkeling van het programma.

"Deze samenwerking is een erkenning van de expertise van Fibrocor als
een toonaangevend bedrijf voor de ontwikkeling van medicijnen voor de
behandeling van fibrose", zegt Mark A. Steedman, President en CEO van
Fibrocor. "Ik neem mijn hoed af voor Dr. Richard Gilbert en het
wetenschappelijke team, waaronder Evotec GmbH, onze CRO-partner([1]
#_ftn1) , voor het opstellen van een robuuste dataset die Galapagos, een
wereldberoemd biotechbedrijf met een belangrijke franchise op het gebied
van fibrose, aantrok. We denken dat dit het begin is van een mooie
werkrelatie en we kijken er dan ook naar uit om met Galapagos samen te
werken ten behoeve van fibrosepatiënten overal ter wereld."

"De samenwerking met Fibrocor is een uitstekende strategische fit voor
Galapagos, aangezien we onze pijplijn in IPF, en meer algemeen in
fibrose, blijven uitbreiden", zegt Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific
Officer bij Galapagos. "We zijn enthousiast over de onderzoeksaanpak van
Fibrocor en kijken ernaar uit om met het team samen te werken om de
grote onvervulde medische behoefte in fibrose aan te pakken."

Over Fibrocor

Fibrocor werd begin 2017 in Toronto opgericht als een spin-off van het
St. Michael's Hospital en Sinai Health Sytems, met financiering door
MaRS Innovation. Fibrocor Therapeutics LP staat voor een nieuwe aanpak
in het onderzoek naar de ontdekking van medicijnen dankzij de combinatie
van een state of the art platform voor genomics (ontwikkeld door Dr.
Jeff Wrana) en een biobank met niergegevens (geleid door Dr. Darren
Yuen). Hierdoor kunnen onderliggende genetische factoren, geassocieerd
met specifieke klinische doelgroepen, worden blootgelegd, en
langetermijngegevens worden geanalyseerd om de versnellende factoren van
ziektes te ontdekken.



MaRS Innovation is een toonaangevende provider van
commercialisatiediensten, early-stage financiering alsook de bemiddeling
van samenwerkingsverbanden met professionele en particuliere
investeerders. MaRS Innovation brengt 15 deelorganisaties samen, en
heeft als belangrijkste doelstelling het aansturen van de
commercialisatie van hun meest veelbelovende onderzoeksdoorbraken. De
portefeuille van MaRS Innovation bestaat uit early-stage activa en
bedrijven, en MaRS Innovation gebruikt zijn expertise en ervaring om
deze portefeuille te laten groeien via belangrijke wereldwijde en
strategische samenwerkingsverbanden. Dankzij een actieve portefeuille
van meer dan 40 bedrijven die wereldwijd meer dan $250 miljoen hebben
opgehaald bij investeerders, en dankzij het creëren van meer dan
400 directe banen, is MaRS Innovation een absolute leider op het gebied
van commercialisatie. Ga voor meer informatie naar
www.marsinnovation.com en volg hen op Twitter via @marsinnovation.

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront