SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - 4e kwartaal 2018 (SBM nieuws)

236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Laatste
Independent trader
0
quote:

Dutchtenor schreef op 18 december 2018 16:59:

Prachtig nieuws en al gelijk een leuk herstel. Maar nog steeds niet 100% afgesloten :-O. Zal wel weer goedkomen hoor, maar in het pb van SBM staat:
"Following the Fifth Chamber approval, the MPF and the Company will jointly request the Federal Court to formally close the Improbity Lawsuit filed by the MPF in 2017, including the associated provisional measure to secure payment of potential damages. Upon closure of the lawsuit, the agreement will become fully effective..."
In tegenstelling tot eerdere hobbels is deze laatste stap naar mijn mening echt een formaliteit.
Echte substantiële koersstijging zal (terecht) volgen op nieuws nieuwe orders.
Dat geduld moeten we dan nog maar even hebben
Dutchtenor
0
quote:

Independent trader schreef op 18 december 2018 17:06:

[...]

In tegenstelling tot eerdere hobbels is deze laatste stap naar mijn mening echt een formaliteit.
Echte substantiële koersstijging zal (terecht) volgen op nieuws nieuwe orders.
Dat geduld moeten we dan nog maar even hebben
Brazilie en slechts een formaliteit...
Ik denk dat je gelijk hebt hoor, maar ik wil het wel zien.
kenner66
0
Er word veel te veel naar steun en weerstand gekeken door de particuliere belegger en de prof maken hier handig gebebruik van. Als een koers door een zogenaamde steun gaat ben je toch al te laat met verkopen en zakt de koers daarna niet veel verder meer. Andersom is dat het zelfde gaat de koers door de zogenaamde weerstand dan is daarna de stijging ook vaak beperkt. De particulier word telkens op het verkeerde been gezet door de professionel.
Kostunrix
0
quote:

Chela schreef op 18 december 2018 10:47:

Misschien een miniscuul vonkje?

Obrigado :-)
Chela
0
quote:

Kostunrix schreef op 18 december 2018 18:52:

[...]

Obrigado :-)
Hahaha....de nada!
Ik zat in de pastafabriek toen ik het bericht las en verslikte me zowaar niet :-)
Dus toch die sessie van vrijdag jl? Whatever, de kogel is door de kerk en we kunnen weer omhoog kijken.
SBM kon inderdaad wel impliciet zeggen dat het akkoord op handen was maar het heeft toch maar weer een kleine vier maanden geduurd en staan we 25% lager.
Op de bedrijfsactiviteiten van SBM in Brazilië zal de goedkeuring denk ik geen effect hebben, wel is de dreiging van verdere vervolging nu miniscuul.
Oei? :-)
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 17 december 2018 20:06:

[...]
Hoi @ tukker51,

als je naar de 10-jaars grafiek van SBM Offshore kijkt, dan is het beeld iets anders ..
en ligt de steun niet op € 10,- maar juist heel dicht onder de slotkoers van vandaag.

Zie bijgaand plaatje (en laat ons eens weten of het jouw voornemen om uit te stappen verandert)

Ik was de gehele dag weg dus niet achter de PC gezeten en ook geen orders geplaatst. Bezit de aandelen SBM nog steeds.

Misschien dat het nieuws van vandaag voor meer koop en minder verkooporders zorgt de komende dagen. Zo ja dat verkoop ik wel de helft van mijn SBM aandelen, zeker als de beurzen het slechter gaan doen.
Independent trader
0
Krijg nou wat: omkoopschandaal eindelijk afgesloten, verschijnt vanochtend ‘Alphavalue’ (???) met een vers verkoopadvies op SBM.. koersdoel €11,30. Ik ken deze club niet, kan het bijbehorende rapport nergens vinden, maar dan word je toch even nieuwsgierig naar de onderbouwing?!
Chela
0
quote:

Independent trader schreef op 19 december 2018 10:01:

Krijg nou wat: omkoopschandaal eindelijk afgesloten, verschijnt vanochtend ‘Alphavalue’ (???) met een vers verkoopadvies op SBM.. koersdoel €11,30. Ik ken deze club niet, kan het bijbehorende rapport nergens vinden, maar dan word je toch even nieuwsgierig naar de onderbouwing?!
De Telegraaf heeft het over het opschroeven van Alphavalue's aanbeveling!?
Kan ook geen uitleg vinden.
www.telegraaf.nl/financieel/2937111/d...
A3aan
0
Op het voor mij onverwachte bericht 5de kamer toch maar matig hogere koers. Klaarblijkelijk vinden de echte profs het nog niet voldoende of zien toch nog een adertje onder het gras. Tja, het is Brazilië en daar weet je het nooit zonder een leuke bijdrage in te kosten (noemen ze zoiets een steekpenning?)
Dutchtenor
0
Hihi, dat zijn kenners bij Alphavalue. Ze denken, als je de targetkoers maar nooit wijzigt klopt het altijd wel een keer.. Deze is van 16-6-2013(!)
SBM Offshore (AMS: SBMO)‘s stock had its “sell” rating reiterated by stock analysts at AlphaValue in a report issued on Thursday, StockRatingsNetwork.com reports. They currently have a €11.10 target price on the stock.

PS, wil iemand aan mij verkopen tegen de geadviseerde prijs? ;-)
voda
0
Beursblik: SBM kan met schone lei verder

(ABM FN-Dow Jones) Nu de zogeheten Braziliaanse Vijfde Kamer akkoord is met de clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en het Braziliaanse federale parket kan de oliedienstverlener het hoofdstuk over omkoping en ongepaste verkooppraktijken in diverse landen afsluiten en zich richten op zakelijke kansen. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING na de aankondiging van SBM op dinsdag.

SBM Offshore werd de afgelopen vijf jaar vanwege de kwestie vervolgd in Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië. "Met een schone lei kan het zich nu volledig richten op nieuwe zakelijke kansen", aldus Mulder. Het aantal geplande FPSO's in de markt is volgens de analist hoog. Dit in combinatie met een betere Turnkey-divisie en kansen voor verlenging van contracten komt de analist op het koersdoel uit van 20,00 euro. Mulder handhaaft zijn koopadvies.

Het aandeel SBM Offshore noteerde op een vlak Damrak 0,4 procent hoger op 12,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dutchtenor
0
voda
0
FIL vergroot belang in SBM Offshore licht

(ABM FN-Dow Jones) FIL Limited heeft een groter belang in SBM Offshore gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 december 2017.

FIL meldde een kapitaalbelang van 5,04 procent met een stemrecht van 4,60 procent.

Op 18 december 2017 meldde FIL nog een kapitaalbelang van 4,99 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dutchtenor
0
Er gaat waarschijnlijk niet veel meer gebeuren, ik neem een pauze. Vanaf volgende week begint het weer wat mij betreft, op naar de nieuwe FPSO's en Fast Forward. Verder hopelijk een wat rustigere olie prijs, dan gaat het een leuk jaar worden! Iedereen bedankt voor de bijdragen dit jaar, ik heb er veel aan gehad, om gelachen, me geirriteerd, kortom erg vermakelijk. Fijne jaarwisseling en tot 2019.
[verwijderd]
0
Goeden avond allen

Is al een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Ben ook al een tijdje niet meer actief in aandelen SBM.

Omdat ik een koers van rond de 12 Euro wel weer interessant vind worden lees ik me weer wat in. Vind hier wel wat weinig inhoudelijke bijdragen (in ieder geval minder dan een paar jaar geleden gewend was); hoe is het bijv met @kopermans, Rita nog aandelen?; en ff, weer ingestapt?

Ik zie dat SBM op zoek is naar personeel, dus uitbreiding in bestaande en voor nieuwe projecten. LIZA 2 speelt een belangrijke rol bij de groei...

met onderstaande analyse al weer behoorlijk bijgelezen

seekingalpha.com/article/4230404-sbm-...

Iemand nog meer verplichte kost voor een "beginnend" SBM belegger?

gr KC
Chela
0
Mooi je hier weer eens terug te zien KC. Het gaat er hier inderdaad een stuk rustiger aan toe. Zeker vergeleken met het Tomtom-forum waar ik er na een paar uren meelezen al weer klaar mee ben. Al die tirades.

SBM lijkt mij op 12-13 euro zeker de moeite waard na die forse olieprijsdaling. De majors zullen moeten blijven investeren om het aanbod op peil te houden en kijk die ambities in het fpso-segment eens van bv Petrobras en Exxon.
Hiccups zie ik ook wel op de korte termijn. Petrobras heeft het doorschuiven van deadlines tot kunst verheven (teveel hooi op de vork?) en Exxon schoof de FID voor Liza 2 door naar begin 2019 omdat Guyana nu ogenschijnlijk ook flink uit de ruif wil mee eten. Meer royalties dus.
Voor de langere termijn is mij de hoogte van de fpso-dayrates niet duidelijk, maar SBM heeft met haar Fast4Ward concept in ieder geval aan de kostenkant een ijzersterke positie.
We houden de zeer ruime EBITDA-marge (60-65%) maar in de gaten. Misschien dat daar een gaatje in wordt geschoten door de gevolgen van de leniency-overeenkomst en het wegvallen van de Turritella.
Turnkey lijkt op de weg terug maar ik mis wel de orders, met name bij de FLNG.
En daar zijn we terug bij de trigger voor de koers: Orders.

Succes allen voor 2019!
236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,460
Verschil +0,050 (+0,35%)
Hoog 14,470
Laag 14,180
Volume 420.642
Volume gemiddeld 531.779
Volume gisteren 673.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront