Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Alumexx het flop aandeel van 2018

506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 29 december 2018 12:29:

Het is in Nederland zeer moeilijk met een product binnen te komen bij de bouwmarkten, de concurrent Altrex laat zich niet eenvoudig uit de markt drukken. en de bouw en bouwmarkten zijn zeer conservatief en nieuwe spullen laten ze niet snel toe.
Hier lijkt 3x hetzelfde feest gevierd te worden. Zeer moeilijk om binnen te komen, niet eenvoudig om binnen te komen, en geen snelle toelating. Alsof het niet en nooit aan het merk Alumexx ligt, en aan dat klanten van bouwmarkten het andere merk wel kennen.

Had bijvoorbeeld een zelfstandige beursnotering gedaan, als het bedrijf dat zou kunnen. Doe een reverse split om commercieel serieuzer te worden genomen. Dat je de status 'beursgenoteerd' terloops noemt om je groter voor te doen, maar dat de inkoper na afloop van een kennismakingsgesprek door het bekijken van die notering niet meer de indruk krijgt van een wegkwijnend bedrijf. Veel handelaars zul je op de beurs met een reverse split niet wegjagen, want daarvoor is de beursomzet te laag.

Structureel nettowinstgevende omzet zou ook prettig zijn.

Omzet noemen of jammeren dat een ander merk bekender is, gaat 'um niet worden. Ook aan een pennystock status zal Alumexx zelf iets moeten doen, om de beursnotering commercieel meer cachet te geven. Lukt dat niet met gezonde winsten, doe het dan eerst via een reverse split. Als het telkens aan anderen ligt, waaronder bouwmarkten, dan is dat geen al te best verhaal voor/over Alumexx. Ik hoop dat Alumexx daar zelf iets scherper inzit, maar de lage koers wijst helaas niet op het via marketing maximaliseren van de status als beursfonds. Ruimte voor verbetering, lijkt mij.
ramptoerist
0
Dat zou dan RSS nummer 4 worden, en voldoet het precies aan de verwachting.

Alumexx zelf geeft het vrij nauwkeurig weer wat mij betreft:
""De bestuurder uit verder zorgen over de integriteit van Duijvesteijn. ,,Zeker daar hij op de laatste dagen van de maand en periode met dit soort uitingen komt , met extreme koersschommelingen als gevolg. De gevolgen hiervan komen geheel voor zijn eigen risico ''

Fundamenteel gezien is een koersje van 0,15 niet geheel onverwacht.
ramptoerist
0
Om even aan te geven wat hier zoal mee zou kunnen spelen... Van het www.iex.nl/Forum/Topic/1342522/12/Mou...

Ron Kerstens 30 dec 2018 om 16:26
De beheerder(s) van het Mountainshield fund hebben in 2016 440.000 (beheer plus prestatiebeloning) ontvangen (onttrokken uit het fonds), in 2017 gaat het om 811.000 euro en in het eerste halfjaar van 2018 om 321.000 euro. Kortom, in 2,5 jaar tijd heeft Selwyn e.a. al 1.572.000 harde euries verdiend met dit fonds
ramptoerist
0
En dan nog iets wat de boel eigenlijk vrij overzichtelijk maakt. PB op vrijdag, koers stijgt. Volgende PB komt waarin de boel wordt tegengesproken, koers daalt amper.
ramptoerist
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 29 december 2018 12:29:

Men had bij Alumexx het idee binnen een jaar veel meer omzet te halen,
Nou, er werden meteen, en zo gaat het hier al jaren, fantastische prognoses gepresenteerd.
Prognoses die zo mooi waren, zoals gebruikelijk, dat het gewoon aftellen was op het pb dat het toch allemaal even wat minder zou gaan worden.

En die kwam. helaas bleek ook nog een beleggingsfonds er tussen te zitten wat dus een -20 % klapper kon gaan presenteren. En wat een verrassing, de voormalige bezitter van de lege huls, is ook nog betrokken bij dat fonds. Nou ja zeg! Wat een toeval.
De vraag is dus wel, waarom presenteerde Alumexx zelf die fantastische prognoses, en waarom heeft een beleggingsfonds hier zo'n enorm belang in.

Terwijl je de implosie van mijlenver aan kon zien komen.

Onder de regenboog
0
Het zal allemaal wel.......hij doet het goed van de Heuvel, rug recht houden je eigen koers varen, beste stuurwal staan altijd aan wal. De kudde gaat zoals ik al dacht nu de andere kant op, nog een flinke ruk naar beneden op weg naar zijn werkelijke waarde en dan stap ik er weer rustig in.
ramptoerist
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 31 december 2018 11:15:

Het zal allemaal wel.......hij doet het goed van de Heuvel, rug recht houden je eigen koers varen, beste stuurwal staan altijd aan wal. De kudde gaat zoals ik al dacht nu de andere kant op, nog een flinke ruk naar beneden op weg naar zijn werkelijke waarde en dan stap ik er weer rustig in.
Je zat er al in, vanaf de 1,50.

verder is er eigenlijk niks geks aan de hand hier. Want dit soort acties zijn volstrekt normaal bij deze notering.
Zie de FAQ.
Onder de regenboog
0
Klopt en ik koop weer rustig bij de komende maanden. Het is en blijft een goed bedrijf, hij zal er wel hard aan moeten trekken om in NL een positie te krijgen binnen de bouwmarkten. Maar van de Heuvel kennende zal hem dit zeker lukken. Andere landen voor Alumexx zelfde verhaal. De ruimte nemen naast Altrex in bouwmarkten zal een lange weg zijn. Tijd zal het leren, geef het 4 / 5 jaar.
ramptoerist
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 2 januari 2019 13:06:

hij zal er wel hard aan moeten trekken om in NL een positie te krijgen binnen de bouwmarkten.
Daar stond inderdaad een nogal ( normaliter ) koersgevoelig stukje over in de 'open brief'
"'"Dit jaar schreef Alumexx in op diverse aanbestedingen van grote bouwmarkten. In 2018 is er helaas geen groot contract afgesloten. De impact van een groot contract is enorm op de omzet van Alumexx.
Naar mijn mening zal het realiseren van een groot contract met slechts één bouwmarkt al een enorme grote stap voorwaarts zijn voor Alumexx en zal haar direct positioneren als een serieuze partij bij zowel professional als particulier"'

Leuk dat zoiets even openbaar komt, toch? Doet natuurlijk niks met de koers, die stijgt natuurlijk. Logisch. En wat een 'advies' ook. In de categorie no shit sherlock scoort dit een 8 op de schaal van 10.

Heeft iemand al een open brief aan mountainshield geschreven, met daarin wat tips over bepaalde posities? Want die kunnen wel wat tips gebruiken gezien de resultaten.
Pitmans
0
Hoho(ho), deze info was wel al bekend, via publicatie op de eigen website van de trading update H2 2018, geplaatst 05-12-2018.

Die is hier nog niet geplakt voor zover ik weet (foei CW!!), maar bij deze :

---------------------------------
Geplaatst op 5 december 2018 17:56 door Wessel Peeters
Trading Update Alumexx N.V.
Gang van zaken in tweede half jaar 2018

Etten-Leur, 5 december 2018 – Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt, meldt in een Trading Update een aantal belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot de operationele en commerciële gang van zaken en de vrije verhandelbaarheid van het aandeel.

Operationele gang van zaken

Alumexx BV werd eind 2017 als jong bedrijf ingebracht en omgezet naar Alumexx N.V. De eerste maanden van 2018 besteedde Alumexx dan ook aan het omvormen van de lege beurshuls Phelix naar een bedrijf met daadwerkelijke activiteiten. Omdat Alumexx zich strategisch richt op de retailmarkt en de eindconsument stond 2018 tot heden in het teken van het uitbouwen van het internationale distributienetwerk in retail en het eigen online platform.

In augustus 2018 presenteerde Alumexx haar cijfers over het eerste half jaar van 2018. Hieruit bleek dat werkmaatschappij Alumexx BV op gezonde wijze is gestart. Zoals nu te overzien, zal het tweede halfjaar van 2018 een lichte omzetgroei laten zien ten opzichte van het eerste halfjaar 2018. De verwachte jaaromzet zal echter wel achterblijven bij de inschatting van de jaaromzet zoals vermeld in het Informatie Memorandum van november 2017.

Online

Vanaf het derde kwartaal 2018 zette Alumexx vol in op online sales en service naar klanten zoals o.a. Coolblue , Toolstation en Bol.com. Alumexx investeerde afgelopen maanden veel in de naamsbekendheid, snelle leveringen en hoge servicegraad, en het professionaliseren van het eigen online platform (SEO, SEA, Google Adwords ). Sinds oktober 2018 is sprake van een lichte toename van de organische en betaalde vindbaarheid en een groei in conversie (online omzet).

CEO Jeroen van den Heuvel zegt hierover: “Vanaf 2019/2020 gaan naar verwachting onze doorlopende investeringen en inspanningen online pas echt renderen. Dat kost dus wel tijd. Verder gaan we volgend jaar in zee met een gespecialiseerd online marketingbureau, dat internationaal flink gaat uitpakken met ons online platform. We verwachten in dat kader synergie tussen onze eigen IT-afdeling en het externe bureau. De groei die we in rechtstreekse omzet nastreven is heel belangrijk voor het verhogen van onze marges en cashflow.”

Retail specifieke ontwikkelingen

In de eerste 11 maanden schreef Alumexx in op diverse aanbestedingen van grote bouwmarkten. Volgens CEO Van den Heuvel is die volumemarkt belangrijk voor een snelle toename van de omzet. “Voor 2018 hebben we helaas geen groot contract kunnen afsluiten. Dat is echter een kwestie van tijd. We hebben met verschillende grote partijen aan tafel gezeten, maar het bleek nog net iets te vroeg. Dit type klanten is op zoek naar stabiliteit, ervaring en naamsbekendheid. We hebben die stabiliteit en ervaring, aan de naamsbekendheid werken we hard, maar we zijn nog wel een nieuwkomer in deze markt. De grote retailers denken en beslissen altijd minimaal 1 jaar vooruit, vandaar dat het voor ons net even te vroeg was, of te laat zoals je wilt. Het goede nieuws is dat we met de nodige partijen aan tafel zitten en nu al praten over contracten voor 2019.”

Overnames

Alumexx kijkt al enige tijd met interesse naar overnamekandidaten, die direct kunnen bijdragen aan omzet en resultaat, en strategisch een meerwaarde hebben. Een geschikte kandidaat is tot dusverre niet geïdentificeerd. CEO Jeroen van den Heuvel: “We hebben meerdere oriënterende gesprekken gevoerd met overnamekandidaten, echter nog zonder concreet resultaat. In 2019 gaan we hiermee door.”

Vrije verhandelbaarheid aandeel Alumexx N.V.

Zoals vermeld in het Informatie Memorandum van november 2017, zijn de grootaandeelhouders van het beursfonds (toen nog geheten Phelix NV), afgezien van hun intentie op lange termijn betrokken te blijven bij de nieuwe onderneming en zo bij te dragen aan stabiliteit van het fonds, overeengekomen de komende jaren mee te werken aan het stap voor stap vergroten van de verhandelbaarheid van het aandeel (free float).
Als onderdeel van de toentertijd en in dit kader contractueel overeengekomen regeling, zijnde een lock-up tot 90% van het aandelenbezit en verkoop van jaarlijks maximaal 10% van de aandelen, heeft aandeelhouder en tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen de heer Jost meegewerkt om een deel van zijn aandelen vrij op de markt te brengen.
In het derde kwartaal van 2018 verkocht hij minder dan 10%, van zijn aandelen. Om in zijn hoedanigheid van aandeelhouder en tegelijkertijd toezichthouder van de onderneming de schijn van conflicterende belangen voor te zijn, heeft de heer Jost een derde partij op afstand ingeschakeld voor de onderliggende transactie(s).

Uit een melding bij de AFM van eind november 2018 is gebleken dat grootaandeelhouder Mountainshield de afgelopen maanden meer dan het afgesproken jaarlijkse maximum van 10% van zijn aandelenkapitaal in Alumexx N.V. heeft verkocht. Mountainshield beroept zich hierbij op een clausule in de overeenkomst waarbij het fonds het recht heeft haar belang in Alumexx N.V. verder af te bouwen, indien het fondsvermogen van Mountainshield harder daalt dan de genoemde percentages.

Zoals vermeld in het Informatie Memorandum, heeft CEO Jeroen van den Heuvel een lock-up van 30 maanden op al zijn aandelen, tot 1 juli 2020.

Internationalisering en productontwikkeling

Conform eerdere verwachtingen sloot Alumexx in 2018 verschillende contracten met distributeurs in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Portugal. Daarnaast wist Alumexx ook overeenkomsten te sluiten in Scandinavië, Spanje, België en Finland met dealers van o.a. ASC, het bedrijf waar Alumexx zich in 2017 van afsplitste. Inmiddels is Alumexx opgenomen in de betrokken dealerprogramma’s met directe omzet tot gevolg. Ook de export naar en toekomstige productie in de Verenigde Staten kreeg volle aandacht.

Omdat voor ieder land andere normeringen, gewoontes en wensen gelden, heeft Alumexx in 2018 tientallen nieuwe producten ontworpen en geleverd. Een aantal wordt in het vierde kwartaal (Q4) productierijp gemaakt voor leveringen in 2019. Met name heeft het Alumexx productontwikkelingsteam veel aandacht besteed aan de eisen die de Amerikaanse markt stelt aan hoogwaardige aluminium klimmaterialen. Inmiddels zijn er overeenkomsten gesloten met partijen die Alumexx in de VS zullen gaan vertegenwoordigen. Begin december 2018 zijn de eerste producten daar verkrijgbaar. Distributie zal in 2019 plaatsvinden vanuit Atlanta , Omaha en Boston.

CEO Jeroen van den Heuvel: “De VS is voor ons team een hele uitdaging geweest, maar het geeft ons veel voldoening dat de eerste roadshow met Alumexx materialen eind dit jaar een feit is. Daarnaast zijn de eerste ladders, trappen en steigers per 2019 verkrijgbaar via ons eigen online platform, Amazon en Ebay in Amerika.”
www.alumexx-nv.nl/2018/12/05/trading-...
ramptoerist
0
wat het hele 'advies' dus nog dubieuzer maakt.

Want er staat dan letterlijk niets in wat alumexx zelf niet kan bedenken.

maar wat een mooie koersstijging he, zo net voor het afsluiten van t jaar.

Iemand nu al een open brief naar mountainshield geschreven, met wat tips?
ramptoerist
0
Prozaaaaa

AMSTERDAM (AFN) - Wim Kemper heeft zijn belang in Alumexx, dat door hem als beheerder voor MountainShield Capital Fund werd gehouden, afgemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek woensdag uit een melding bij de toezichthouder. De deelneming staat nu op naam van fondsbeheerder Selwyn Duijvestijn van MountainShield.

Het betreft een kapitaalbelang en stemrecht van 19,48 procent in de producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt. Ook de deelneming in DGB Groep, van 29,35 procent, werd door Kemper afgemeld en door Duijvestijn aangemeld als middellijk gehouden via MountainShield Capital Fund.

Eind vorig jaar stuurde MountainShield nog via Duijvestijn een brief aan Alumexx met een aantal voorstellen om het bedrijf te verbeteren. Alumexx reageerde daar onaangenaam verrast op.
DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 23 januari 2019 12:44:

Prozaaaaa

AMSTERDAM (AFN) - Wim Kemper heeft zijn belang in Alumexx, dat door hem als beheerder voor MountainShield Capital Fund werd gehouden, afgemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek woensdag uit een melding bij de toezichthouder. De deelneming staat nu op naam van fondsbeheerder Selwyn Duijvestijn van MountainShield.

Het betreft een kapitaalbelang en stemrecht van 19,48 procent in de producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt. Ook de deelneming in DGB Groep, van 29,35 procent, werd door Kemper afgemeld en door Duijvestijn aangemeld als middellijk gehouden via MountainShield Capital Fund.

Eind vorig jaar stuurde MountainShield nog via Duijvestijn een brief aan Alumexx met een aantal voorstellen om het bedrijf te verbeteren. Alumexx reageerde daar onaangenaam verrast op.
Het lijkt erop dat Kemper ontslag heeft genomen.
ramptoerist
0
Klopt, zo ook de koers van deze parel. Want die is nog steeds opmerkelijk hoog. Met z'n open brief. het is het Ms fonds wat een open brief zou mogen krijgen, en wel van de zittende 'klant'.

Kan iemand anders eens uitleggen waarom dit een marketcap heeft van 4 mln?
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 25 januari 2018 09:16:

Ha, daar is het begin al. 15 landen van de 200 die er zijn. Dat zijn al 500 miljoen potentiele klanten.
Ik zie verder niet wat voor 'nieuws' het nieuwste conglomeraat met onderstaande poogt te brengen.
------------------------------

Alumexx wil verder in Europa
Gepubliceerd op 25 jan 2018 om 07:05 | Views: 422 | Onderwerpen: Europa

ETTEN-LEUR (AFN) - Alumexx wil de komende jaren ,,in hoog tempo'' haar marktpositie verder uitbouwen in Europa. Dat maakte het beursgenoteerde bedrijf, dat aluminium klimmaterialen maakt voor de doe-het-zelfmarkt, donderdag bekend.
De uitgezette groeistrategie voorziet dat tegen 2020 het bedrijf zijn trappen, ladders en steigers in zeker 15 landen verkoopt en dat de huidige omzet van nu circa 1,4 miljoen euro groeit naar 6,5 miljoen euro.

Alumexx kreeg via een omgekeerde overname begin dit jaar de notering van Phelix op Beursplein 5.
Altijd leuk, die oude bijdrages.

'De uitgezette groeistrategie voorziet dat tegen 2020 het bedrijf zijn trappen, ladders en steigers in zeker 15 landen verkoopt en dat de huidige omzet van nu circa 1,4 miljoen euro groeit naar 6,5 miljoen euro.""

Wat een groeistrategie he. Tsjongejongejonge. Wat een Succes!

Eens kijken of men toch niet weer de boel aanzienlijk rooskleuriger heeft neergezet, en daardoor de traditie van deze kansenparel hoog heeft gehouden.
DeZwarteRidder
0
quote:

kabouter plop schreef op 3 mei 2019 16:14:

waar blijven de cijfers
Die zijn er allang.
[verwijderd]
0


Eens kijken of men toch niet weer de boel aanzienlijk rooskleuriger heeft neergezet, en daardoor de traditie van deze kansenparel hoog heeft gehouden.

[/quote]

De traditie is doorbroken door gecontroleerde winstcijfers te publiceren en het fonds is schoon van alle ellende en pennystockbeterweters
506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 1,400
Verschil +0,020 (+1,45%)
Hoog 1,400
Laag 1,370
Volume 6.685
Volume gemiddeld 14.021
Volume gisteren 2.586

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront