Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsoft stapt in de wereld van supermarkten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Flymon 7 januari 2019 15:28
    quote:

    Bonost schreef op 7 januari 2019 15:22:

    Wat een suggestieve kop is dit. Voor zover ik kan lezen heeft Microsoft een programma gemaakt voor een supermarkt. Die kan dus door iedere retailer worden aangekocht. Microsoft is dus geen nieuwe concurrent a la Amazon.
    Ik maak hieruit op dat Kroger de opdracht heeft gegeven en eigenaar is van het systeem. Er staat immers in het bericht dat het doorverkopen ervan een inkomstenbron voor het supermarktconcern kan zijn, niet (zozeer) voor Microsoft. Denk dat ze wel selectief zullen zijn in welke concerns ze dit verkopen. Desondanks ben ik het met je eens dat de kop van het artikel anders doet suggereren.
  2. [verwijderd] 7 januari 2019 15:31
    quote:

    Bonost schreef op 7 januari 2019 15:22:

    Wat een suggestieve kop is dit. Voor zover ik kan lezen heeft Microsoft een programma gemaakt voor een supermarkt. Die kan dus door iedere retailer worden aangekocht. Microsoft is dus geen nieuwe concurrent a la Amazon.
    Dit is copy/paste journalistiek. Geen interpretatie. Even een lekkere titel en gaan met die banaan.
  3. Bonost 7 januari 2019 18:56
    quote:

    High Finance schreef op 7 januari 2019 15:58:

    Je moet als bedrijf toch een beetje creatief zijn om je cash pile van 100MLD+ kwijt te kunnen. Straks nog een grote US retailer overnemen en Ahold heeft weer een nieuwe concurrent erbij naast Amazon.
    Geloof je dat echt of zeg je dit maar om het zeggen. Microsoft houdt zich bij zijn leest en maakt alleen software, waaronder het belangrijke Office pakket.

    Microsoft kennende denk ik niet dat zij het programma hebben verkocht en dat de journalist hier verkeerd zit. Dergelijke software wordt door Microsoft meestal in eigen beheer gedaan en dan kan je het gewoon onder license gebruiken. En anders: als Microsoft het kan maken zijn er nog andere softwarebedrijven die dit ook kunnen maken.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 7 januari 2019 21:07
    Een vollediger verhaal hierover staat op CNBC : www.cnbc.com/2019/01/07/microsoft-kro... .

    Microsoft levert een programma + het beheer in de cloud, voor zowel digitale prijsaanpassing van alle winkelschappen, EN het digitale voorraadbeheer (magazijn en inkoop-verkoop).

    Die programmatuur en het beheer in de (Microsoft)Cloud kan verder worden verkocht. Primair aan alle Kroger vestigingen. Daarnaast ook aan anderen.

    Ergo, een combinatie van softwarelicenties en cloudlicenties en databeheer. Dat is wat Microsoft aan omzet krijgt.

    Kroger krijgt meer efficiency (en dat moet zichzelf terugverdienen na de afdracht / huur bij Microsoft).

    Wat de gevolgen zijn als het systeem een keertje op zijn gat ligt .. daarover staat niets in het artikel. Wat de gevolgen zijn als er kinderziektes in het systeem blijken te zitten, daar wordt ook geen woord aan gewijd.

    De conclusie die je uit het CNBC artikel kunt trekken, is dat Microsoft niet in de retailhandel stapt. Microsoft breidt haar Clouddiensten uit met aangrenzende programmatuur. Onder andere voor Retail.

    En Kroger is het pilotproject. Gaat Kroger erop vooruit met een dergelijke digitalisering ? Ongetwijfeld. En dat zal de positie van Kroger verbeteren.

    Wordt ongetwijfeld vervolgd ..
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 27,380
    +0,88% +0,240
  2. 404,330
    -1,82% -7,510

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links