Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 6 januari 2019 20:23:

[...]
het geheel is meer dan de som der delen: synergie
Een stelletje stomme nationalisten heeft dat woord nog nooit gehoord.
jonas
0

Wat een niets zeggend Calvinistisch commentaren. Oh ik roep wat moois en vrooms en dan kom ik in de hemel. Geef me even een kootsbakje

"Samenwerking is de enige weg naar de toekomst.

het geheel is meer dan de som der delen: synergie'

Vanaf nu dus complete samenwerking met Noord Korea en Rusland? Het GEHEEL? Wat is dat? Paar landen die naast elkaar liggen zonder gemeenschappelijke cultuur en op vele vlakken zeer verschillend? En zonder heilige EU zou Nederland niet kunnen handelen? Wat een onzin!

Groet, Jonas
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 januari 2019 20:31:

[...]
Een stelletje stomme nationalisten heeft dat woord nog nooit gehoord.
Je bent geen democraat.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 januari 2019 20:17:

[...]
Ik schat dat de minstens de helft van onze welvaart aan de EU te danken is.
Wat een onzin. In de grote wereld zijn er veel meer mogelijkheden.

Achtergebleven rakkers, moeten wij onderhouden. Wat is daar lucratief aan?
rationeel
0
quote:

asti schreef op 6 januari 2019 18:57:

De Brexit-voormannen zoals Farage schrokken zich een hoedje toen ook echt voor Leave was gestemd.

Niet meer roeptoeteren aan wal, maar stuurman worden?

Farage had zoiets van: Me not seen (mij niet gezien).
Hij was toch Sjimmie niet?
rationeel
0
[quote alias=DeZwarteRidder id=11342554 date=201901062001]
[...]
Nederland heeft zonder de EU helemaal NIKS te vertellen in de wereld.

Ik dacht dat je zei niet van praten te houden.
JP Samosa
0
[quote alias=DeZwarteRidder id=11342570 date=201901062017]
[...]
Ik schat dat de minstens de helft van onze welvaart aan de EU te danken is.
[/quote

Snel wordt vergeten dat Engeland er nooit echt wou bijhoren . Ook geen euro.
Wss een eilanders-gevoel.

Blijft inderdaad wel vreemd dat na de uitslag ,Farage meteen z'n biezen pakte,
en dat de verliezers meteen een nieuw ref. wilden.
" omdat het niet goed uitgelegd zou zijn" (DE standaarduitdrukking van luitjes die hun zin willen doordrijven)

Men zou ook om de 2jaar een nieuw referendum kunnen houden. Houdt ze lekker bezig.
DeZwarteRidder
0
Britse premier hoopt op tegemoetkoming Brussel
May moddert weer door

Door Joost van Mierlo
Vandaag, 05:30 in BUITENLAND

LONDEN - De Britse Brexit-discussie wordt hervat met het herleven van het referendum. In een als briljant omschreven, gedramatiseerde documentaire worden Britten vanavond teruggevoerd naar de heftige discussie rond het lidmaatschap van de EU, nu meer dan tweeënhalf jaar geleden.

De held van het verhaal is Dominic Cummins, een man van wie ook de meeste Britten nooit hebben gehoord. Hij bedacht de campagneleus voor de Brexiteers: ’Take Back Control.’ Wat de documentaire duidelijk maakt, is hoe onverwacht de referendumuitslag ook voor de Brexiteers kwam. De vraag hoe de toekomstige relatie met de EU eruit zou moeten zien, werd bewust genegeerd. Het zou alleen maar onderlinge verdeeldheid zaaien.

De slogan is door de meeste Britten indertijd opgevat als een manier om Oost-Europese immigranten uit het land te weren. Geen wonder dat premier Theresa May juist daarop focuste in haar onderhandelingen met de EU. Tijdens een politiek praatprogramma maakte May gisteren nog eens duidelijk dat er in haar ogen geen serieus alternatief is voor het door haar bereikte compromis met Brussel. Dat zei ze begin december ook al, maar dat klonk een overgrote meerderheid van haar fractie niet overtuigend in de oren.

Vanaf woensdag debatteren de leden van het Lagerhuis verder over de EU-overeenkomst. May hoopt op een tegemoetkoming vanuit Brussel, die voldoende is om de huidige patstelling te doorbreken. De barricades door de politieke tegenstanders in haar eigen partij en de Noord-Ierse gedoogpartner DUP zijn in de afgelopen weken alleen maar verder opgetrokken.

De afgelopen maand ging de discussie vooral over de zogenoemde Backstop, de fase tussen de transitieperiode tot eind 2020, waarin niets verandert, en een nieuw te bereiken handelsakkoord. De Backstop is controversieel omdat Britten in die periode naar de pijpen van Brussel moeten dansen en er bovendien aparte afspraken voor Noord-Ierland zijn gemaakt. May hoopt van Brussel in de loop van de week een garantie te krijgen dat de Backstop slechts tijdelijk is. Daarna wil ze de aandacht richten op het meer relevante toekomstige handelsakkoord.

Het is hoogst twijfelachtig of het voldoende is. Politiek commentatoren achten het uitgesloten dat er volgende week dinsdag, wanneer er wordt gestemd, een meerderheid voor de overeenkomst is. Van de hoogte van de nederlaag hangt af wat er daarna gebeurt. Alles is mogelijk, zelfs opnieuw uitstel van de stemming. May sloot dat gisteren uit, maar dat heeft ze wel eens eerder gedaan.
rationeel
0
In haar ontwerp voor het verkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen, die in Duitsland op 26 mei plaatsvinden, pleit de rechts-conservatieve Alternative für Deutschland voor een ‘Dexit’. De uittrede van Duitsland moet volgens de eurokritische partij volgen wanneer de EU zich in een termijn van vijf jaar niet weet om te vormen in democratische richting.

In een voorstel voor het AfD-verkiezingsprogramma voor de komende Europese verkiezingen, pleit de partij voor een radicale hervorming of een mogelijke uittrede uit de Europese Unie. Centraal staat hier het herstel van de competenties van de natiestaten in Europa ten koste van de EU. Het voorstel besluit dat een “uittrede uit de Europese Unie of een geordende ontbinding van de EU en de stichting van een nieuwe Europese economische- en interessegemeenschap noodzakelijk wordt” wanneer de EU zich niet kan hervormen in een termijn van vijf jaar. Hierover zal de partij zich van 11 tot 14 januari buigen in het Saksische Riesa.

Fundamentele veranderingen
Het vooropgestelde programma doet echter vermoeden dat de partij zich in 2024 zal moeten opwerpen als Dexit-partij, waarmee ze zal terugkeren naar haar eurokritische wortels. Het ontwerp voorziet onder andere een afschaffing van het Europese parlement en een hervorming in een nieuw orgaan, bestaande uit maximaal 100 vertegenwoordigers die door de fracties in de nationale parlementen gekozen worden. Hiermee zouden Europese verkiezingen dus verleden tijd worden vanaf 2024.

De algemene toon van het voorstel blijft ook uiterst kritisch voor de ijkpunten van de Europese politieke lijn. Zo keert AfD zich af van de dwingende richtlijnen over de gelijkheid tussen man en vrouw en de huidige landbouw- en milieupolitiek. Ook zou de Euro weer vervangen moeten worden door nationale munteenheden en zouden de wetgevende macht van de EU en de geheven stelling van het Hof van Justitie van de Europese Unie moeten verdwijnen. Tot deze afschaffing, zouden besluiten over Europese verdragen volgens de AfD moeten plaatsvinden na een volksraadpleging.

Steun van de partijbasis
De radicale houding met betrekking tot de EU baseert zich echter sterk op een bevraging die de AfD doorvoerde bij haar eigen partijbasis uit de herfst van 2018, en waaraan zo’n 20% van de leden deelnam. Zo’n 80% zag daarbij een uittrede uit de EU als mogelijkheid en vond dat het thema als laatste optie in het programma diende opgenomen te worden. De vijfjarentermijn baart echter enkele afgevaardigden zorgen, wat reeds leidde tot een amendement dat deze vijfjarentermijn uitbreidt tot een “gepaste tijd”. Verder thematiseert de partijbasis ook zeer sterk de islam. 98% stemde hier voor een “samenwerking met andere Europese staten die de islamisering van Europa willen verhinderen”. De laatste peilingen (december 2018) tippen AfD op 14,5 tot 16,5% bij de Europese verkiezingen, meer dan een verdubbeling in vergelijking met de laatste verkiezingen van 2014.
haas
0
Ook bij een 'no deal'-brexit hoeven
Britten die rechtmatig in Nederland
zijn niet het land uit.Ze mogen hier na
29 maart nog vijftien maanden blijven
wonen,werken en studeren.

Als het VK de EU verlaat zonder deal,
hebben Britten niet langer automatisch
recht op een verblijf in Nederland,maar
is een definitieve verblijfsvergunning
nodig.Uit onderzoek blijkt dat Britten
zich daar grote zorgen over maken.

Daarom komt minister Blok nu met een
overgangsperiode van vijftien maanden
waarin Britten een verblijfsvergunning
kunnen aanvragen.Ze krijgen daarvoor
een uitnodiging.
josti5
0
Zo, weer een paar zetels erbij voor de AfD:

In Bremen is gisterenmiddag de AfD-
politicus Frank Magnitz zwaar gewond
geraakt bij een mishandeling.De politie
deelt mee dat Magnitz in de binnenstad
van Bremen werd aangevallen door drie
gemaskerde personen.Magnitz is lid van
de Bondsdag en partijvoorzitter van de
anti-islampartij AfD in Bremen.

Magnitz werd met een balk bewusteloos
geslagen,waarna de aanvallers hem
schopten tot iemand tussenbeide kwam.

De politie gaat uit van een politiek
motief.De Groene partijleider özdemir
hoopt dat de daders snel worden gepakt.
Vorige week was er ook al een aanslag
op een AfD-kantoor in Döbeln.
-----------------------------

De vele Duitsers die ik de afgelopen tijd spreek, zijn in toenemende mate ontredderd. Zij begrijpen niet, hoe hun land zó snel af heeft kunnen glijden.
Zij stonden erbij, stemden CDU en keken ernaar.
Het nog springlevende nationale schuldcomplex heeft talloze oud-Westduitsers er tot dusverre van weerhouden om AfD te stemmen, maar dat is snel aan het veranderen, nu de eigen overleving in het geding is gekomen.
Oud-Oostduitsers hebben veel minder last van dat complex.
In toenemende mate verschijnen boeken en analyses, die radicaal afrekenen met Merkel en haar Gutmenschen.

Ik ben razend benieuwd en toch ook wel erg bezorgd over wat er bij onze oosterburen gaat gebeuren.

flosz
0
ind.nl/Documents/IND%20Informatiebrie...

British nationals living in the Netherlands will be able to remain here in the event of a no-deal Brexit but will have to apply for a special residence permit
www.dutchnews.nl/news/2019/01/you-can...

Information on #Brexit for British citizens in The Netherlands: ind.nl/en/Pages/Brexit.aspx
Brexit information British government: www.gov.uk/government/brexit
Bijlage:
haas
0
Het verkeer in de haven van Dover dreigt muurvast te geraken als het Verenigd Koninkrijk zonder een deal uit de Europese Unie stapt.

Als door een no-dealbrexit weer grenscontroles worden ingevoerd, kan dat in Dover tot dagenlange files leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van Britse academici waarover de krant Financial Times bericht. Een vertraging van slechts 70 seconden per voertuig zou ertoe leiden dat vrachtwagens tot zes dagen moeten aanschuiven voor ze de ferry kunnen oprijden. Het onderzoek werd in 2017 aan de Britse regering voorgesteld, maar nooit gepubliceerd.

Het Britse ministerie van Transport reageerde laconiek. 'De analyse werd twee jaar geleden gemaakt. We baseren ons nu op andere analyses. Het is onze eerste prioriteit om een akkoord met de EU te bereiken en als dat niet lukt een met de Franse autoriteiten.'

10.000 vrachtwagens per dag
Dover is een van de plaatsen die het sterkst getroffen worden als het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie geen akkoord bereiken over de uitstap van de Britten uit de EU. Dagelijks passeren zo'n 10.000 vrachtwagens in de haven, wat op piekmomenten al tot stevige files leidt. Extra grenscontroles zouden dat probleem doen exploderen.

6
VERTRAGING
Een extra wachttijd van 70 seconden per vrachtwagen ontaardt in zes dagen aanschuiven voor vrachtwagens de ferry op kunnen.
De Britten oefenden maandag alvast voor de verkeerschaos bij een no-dealbrexit. Een colonne van zo'n 90 vrachtwagens reed van het verlaten vliegveld Manston in Kent naar de haven van Dover en terug. De Britse autoriteiten wilden testen of de luchthaven dienst kan doen als noodparking omdat in Dover geen plaats is om de vrachtwagens op te vangen die op de douanecontrole moeten wachten. Op de luchthaven is plaats voor 6.000 vrachtwagens.

Ook Charlie Elphicke, het parlementslid van Dover in het Lagerhuis, was niet onder de indruk. 'De Kanaalhavens verwerken elke dag 10.000 vrachtwagens. Een test met minder dan 100 voertuigen is niet eens een druppel in de oceaan', zei hij.

izdp
0
Echt lachen.
In 70 seconden de dan noodzakelijke douanepapieren controleren zou kunnen met een lading aardappelen. Zelfs met een blik werpen op de lading.
Hetzelfde voor een wagen met een samengestelde lading?
Natuurlijk niet, dat kan enkel steekproefgewijs en zo eentje kost uren.
Dus zal er nauwelijks gecontroleerd gaan worden en blind worden gestempeld.

Voor sommigen een ware goudmijn ;-)

Edit: die 70 seconden haal je natuurlijk enkel als de douaneambtenaar langs de wagens afgaat.
Laat je de bestuurders naar een douanepost lopen dan kan je het zelfs zonder controle wel schudden.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 8 januari 2019 09:00:

De vele Duitsers die ik de afgelopen tijd spreek, zijn in toenemende mate ontredderd. Zij begrijpen niet, hoe hun land zó snel af heeft kunnen glijden.
Zij stonden erbij, stemden CDU en keken ernaar.
Het nog springlevende nationale schuldcomplex heeft talloze oud-Westduitsers er tot dusverre van weerhouden om AfD te stemmen, maar dat is snel aan het veranderen, nu de eigen overleving in het geding is gekomen.
Oud-Oostduitsers hebben veel minder last van dat complex.
In toenemende mate verschijnen boeken en analyses, die radicaal afrekenen met Merkel en haar Gutmenschen.

Ik ben razend benieuwd en toch ook wel erg bezorgd over wat er bij onze oosterburen gaat gebeuren.
Je bezorgdheid is terecht:

Duitse industrie verder gekrompen in november
08 januari 2019 12:48
www.nu.nl/economie/5671010/duitse-ind...
De industriële productie van Duitsland is in november opnieuw gekrompen ten opzichte van een maand eerder, dit keer met 1,9 procent. Dat meldt het nationaal statistisch bureau Destatis dinsdag.

Een afname van de industrie kan een voorbode zijn van een algehele krimp van de economie.

Als de gehele economie in het vierde kwartaal een krimp laat zien, is er sprake van een economische recessie in het land. In het derde kwartaal liet de economie namelijk een afname van 0,2 procent zien. Als er twee kwartalen op rij sprake is van krimp, is er officieel een recessie aan de gang.

De laatste keer dat er economische teruggang te zien was in Duitsland, was gedurende twee kwartalen in 2012 en 2013 en in grotere mate ten tijde van de crisis van 2008 en 2009, schrijft persbureau Bloomberg.


==============
Vergeet dan ook even de gevolgen van een harde Brexit niet voor de Duitse (auto) industrie. Dan loopt de werkloosheid weer op- en komt er nóg meer onvrede in 'de Motor van de EU economie'

De top 3 exportbestemmingen van Duitsland zijn:
Verenigde Staten van Amerika ($113 Miljarden)
Frankrijk ($99 Miljarden)
Verenigd Koninkrijk ($88,4 Miljarden)

;-)
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 8 januari 2019 09:00:

Zo, weer een paar zetels erbij voor de AfD:

In Bremen is gisterenmiddag de AfD-
politicus Frank Magnitz zwaar gewond
geraakt bij een mishandeling.De politie
deelt mee dat Magnitz in de binnenstad
van Bremen werd aangevallen door drie
gemaskerde personen.Magnitz is lid van
de Bondsdag en partijvoorzitter van de
anti-islampartij AfD in Bremen.

Magnitz werd met een balk bewusteloos
geslagen,waarna de aanvallers hem
schopten tot iemand tussenbeide kwam.

De politie gaat uit van een politiek
motief.De Groene partijleider özdemir
hoopt dat de daders snel worden gepakt.
Vorige week was er ook al een aanslag
op een AfD-kantoor in Döbeln.
-----------------------------

De vele Duitsers die ik de afgelopen tijd spreek, zijn in toenemende mate ontredderd. Zij begrijpen niet, hoe hun land zó snel af heeft kunnen glijden.
Zij stonden erbij, stemden CDU en keken ernaar.
Het nog springlevende nationale schuldcomplex heeft talloze oud-Westduitsers er tot dusverre van weerhouden om AfD te stemmen, maar dat is snel aan het veranderen, nu de eigen overleving in het geding is gekomen.
Oud-Oostduitsers hebben veel minder last van dat complex.
In toenemende mate verschijnen boeken en analyses, die radicaal afrekenen met Merkel en haar Gutmenschen.

Ik ben razend benieuwd en toch ook wel erg bezorgd over wat er bij onze oosterburen gaat gebeuren.

Misschien moeten ze leren begrijpen dat hun stem telt. En dat verkeerd stemmen consequenties heeft.
Dat moeten wij Nederlanders ook inzien.

Wegkijken levert niets op.
Chiddix
0
Volgende week 14 of 15 Januari zal het Lagerhuis stemmen over de deal Brexit. May waarschuwt haar partijleden wanneer de deal wordt afgewezen het gevaar bestaat dat er uiteindelijk helemaal geen Brexit zal komen. Dat is nieuw. Eerst was er sprake , dat het VK de EU verlaat op 29 Maart met of zonder deal. Op dit moment lijkt alles nog te zijn als in December. Een deel conservatieve partijleden denkt nog steeds hetzelfde(afwijzing deal).
rationeel
0
Laten wij maar snel uitstappen, voordat we meegesleurd worden met de gooi maar in mijn petje landen.
DeZwarteRidder
0
fd.nl

'No-dealbrexit kost VK 100 duizend nieuwe banen van nieuwe buitenlandse bedrijven'

Die banen zullen nu vooral naar Duitsland, Ierland, Nederland en enkele Midden- en Oost-Europese landen gaan.
DeZwarteRidder
1
quote:

josti5 schreef op 8 januari 2019 09:00:

Zo, weer een paar zetels erbij voor de AfD:

In Bremen is gisterenmiddag de AfD-
politicus Frank Magnitz zwaar gewond
geraakt bij een mishandeling.De politie
deelt mee dat Magnitz in de binnenstad
van Bremen werd aangevallen door drie
gemaskerde personen.Magnitz is lid van
de Bondsdag en partijvoorzitter van de
anti-islampartij AfD in Bremen.

Magnitz werd met een balk bewusteloos
geslagen,waarna de aanvallers hem
schopten tot iemand tussenbeide kwam.

De politie gaat uit van een politiek
motief.De Groene partijleider özdemir
hoopt dat de daders snel worden gepakt.
Vorige week was er ook al een aanslag
op een AfD-kantoor in Döbeln.
-----------------------------

De vele Duitsers die ik de afgelopen tijd spreek, zijn in toenemende mate ontredderd. Zij begrijpen niet, hoe hun land zó snel af heeft kunnen glijden.
Zij stonden erbij, stemden CDU en keken ernaar.
Het nog springlevende nationale schuldcomplex heeft talloze oud-Westduitsers er tot dusverre van weerhouden om AfD te stemmen, maar dat is snel aan het veranderen, nu de eigen overleving in het geding is gekomen.
Oud-Oostduitsers hebben veel minder last van dat complex.
In toenemende mate verschijnen boeken en analyses, die radicaal afrekenen met Merkel en haar Gutmenschen.

Ik ben razend benieuwd en toch ook wel erg bezorgd over wat er bij onze oosterburen gaat gebeuren.
Het is gebleken dat de AfD en/of Magnitz de zaak hebben opgelicht: Volgens camerabeelden is deze man niet in elkaar getrapt of geslagen, maar is hij op straat gevallen en ergens tegenaan gekomen.

Persoonlijk vermoed ik dat hij dronken was, want dat past perfect bij deze partij.
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront