ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2019

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
A3aan
0
quote:

Marcel H. schreef op 7 januari 2019 22:27:

Fugro is een speelbal. Dat begrijpt toch iedereen.
,
Eens komt daar een eind aan, tenzij je denkt dat Fugro failliet gaat, maar dat zie ik niet gebeuren. Fugro is in een paar jaar 80% gezakt door de stop van o.a. oliezoekers, maar daar komt nu weer schot in. Fugro kan naar mijn mening gemakkelijk op huidige koers verdubbelen in twee jaar of eerder. Maar Marcel....garantie geef ik niet.
Marcel H.
0
@A3aantje. Fugro gaat niet failliet. Ze hebben wel een gigantisch geldtekort. Ze zijn te ijdel om zichzelf in de etalage te zetten. Er zal wel een beroep worden gedaan op de beleggers (emissie). Wat zijn dan de gevolgen voor de koers?
[verwijderd]
0
Ben eigenlijk benieuwd naar nieuws van samsung en tsmc over verdere stappen in de implementatie van EUV.

Tijdje geleden dat we daar nog eens iets van gehoord hebben.
A3aan
0
quote:

Toert schreef op 8 januari 2019 12:44:

Ben eigenlijk benieuwd naar nieuws van samsung en tsmc over verdere stappen in de implementatie van EUV.

Tijdje geleden dat we daar nog eens iets van gehoord hebben.

Die nieuwe techniek houd je niet tegen. Samsung en tsmc kunnen zich niet permitteren om de toekomst niet mee te doen met EUV. Bovendien zijn de machines besteld. De orderportefeuille van ASML zit helemaal vol. Daar houd ik mij fundamenteel maar aan. Gewoon logisch nadenken. Wat anders zou het zijn als er ineens een nieuwe methode komt om chips te fabriceren. Maar dat is koffiedik kijken. Met ASML komt het wel weer goed.

Overigens is het mij de laatste tijd opgevallen dat koers steeds tussen 11:00-12:00 bijna daylow is. Dus vandaag heb ik weer mazzel met nieuwe inkoop.

Sorry, een beetje borstklopperij mag toch wel een keer!! Ik heb me zo lang gedeisd gehouden.
A3aan
1
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 8 januari 2019 14:41:

Tjonge, jonge. Ik heb vandaag wel de wind in de rug. Ik ga als een speer.
Geen balluh geen glorie A3.
Ik doel op Fugro....daar voorzie ik een explosie.

Gala gaat ook lekker....en mijn PostNL...je weet nog hoe mijn carrière begon...doet het ook lekker vanaf 1.9
[verwijderd]
1
A3aan
0
quote:

ShitCoin schreef op 8 januari 2019 14:54:

[...]

Geen balluh geen glorie A3.
Ik doel op Fugro....daar voorzie ik een explosie.

Gala gaat ook lekker....en mijn PostNL...je weet nog hoe mijn carrière begon...doet het ook lekker vanaf 1.9

Ja dat weet ik nog heel goed. Weet jij ook nog dat ik toen per ongeluk een kooporder gaf met een nulletje te veel. 100.000 stuks in plaats van 10.000 stuks. Werden gelijk gekocht en ik schrok mij toen rot toen ik dat zag. Na een nacht slecht slapen kon ik ze de volgende dag weer opruimen met 3 cent winst. Toen werkte ik nog met aanzienlijk lagere bedragen dan tegenwoordig. Hoe lang is dat al niet terug. 10 jaar?? Ook toen was koers zoiets van 1,75 meen ik mij te herinneren. Zit in PostNL met call opties en geschreven put opties
voda
1
Beursblik: Nederlandse halfgeleidersector profiteert van 5G

(ABM FN-Dow Jones) De toekomst voor de Nederlandse halfgeleiderindustrie ziet er rooskleuriger uit dan men door de recente cyclische tegenwind misschien zou denken. Dat schreef ING dinsdag na een bezoek aan de consumentenelektronicabeurs CES.

Kunstmatige intelligentie (AI) en de vijfde generatie van mobiele technologie (5G) zullen vraag creëren naar nieuwe microchipsets. De Nederlandse toeleveranciers voor de industrie ASML, ASMI en BESI gaan hier sterk van profiteren, voorspelt ING-analist Marc Hesselink.

Beide ontwikkelingen versterken elkaar: met 5G kan veel meer data worden verzameld en dat kan worden verwerkt met AI. Tot nu toe bleef de toepassing van AI veelal beperkt tot beeldherkenning en patroonherkenning, maar ING voorziet meer toepassingen bij in de medische en financiële wereld, auto's en industrie.

Vervangingsmarkt

De markt voor smartphones is een vervangingsmarkt geworden, die aan het vertragen is, getuige de omzetwaarschuwing die Apple onlangs afgaf. Om de vervangingscyclus weer op gang te brengen zijn nieuwe technologieën en toepassingen nodig, stelde Hesselink. Na een paar jaar zonder grote uitvindingen kan 5G mensen overtuigen dat ze weer een nieuwe dure smartphone nodig hebben, verwacht de analist. Consumenten denken nu nog misschien dat ze geen nieuwe vertienvoudiging van de bandbreedte nodig hebben, maar de industrie zal toepassingen bedenken die deze behoefte aanwakkeren, voorziet ING.

ING denkt dat Android-telefoons dit jaar al met 5G op de markt komen, waarvan Samsung, Huawei, Oppo en Xiaomi mogelijk al eind februari. Apple zal waarschijnlijk in 2020 een 5G-telefoon lanceren. De halfgeleiderindustrie zal vanaf de tweede helft van dit jaar de productiecapaciteit moeten opvoeren om in 2020 de nieuwe technologie massaal te kunnen leveren.

ASML, ASMI en BESI

De transitie naar AI en 5G zal zorgen voor meer investeringen in de meest geavanceerde chips, ten kosten van geheugenchips en oudere technologieën. Dat is gunstig is voor ASML en ASMI, die beschikken over geavanceerde technologieën waarmee chips nog kleiner kunnen worden.

BESI zal profiteren van de verschuiving naar "system-on-a-chip"-processoren, die nieuwe verpakkingseisen hebben. In een later stadium kunnen ook Augmented Reality en Virtual Reality goed uitpakken voor BESI, denkt ING, omdat dit waarschijnlijk een driedubbele camera vereist voor driedimensionale registratie.

ING heeft koopadviezen voor de drie genoemde halfgeleiderfondsen, met koersdoelen van 50 euro voor ASMI, 220 euro voor ASML en 28 euro voor BESI. Het aandeel ASML noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 137,40 euro, ASMI verloor 1,9 procent tot 35,99 euro en BE Semiconductor klom 0,6 procent tot 18,86.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'ASML kan bod uitbrengen op Mapper'

Gepubliceerd op 8 jan 2019 om 14:12 | Views: 3.700

ASML 16:31
136,64 -0,40 (-0,29%)

VELDHOVEN (AFN) - De failliete Delftse chipmachinefabrikant Mapper is per opbod te koop. De curator stelt ASML en andere geïnteresseerden in overname in de gelegenheid voor maandag een bod uit te brengen, aldus het Eindhovens Dagblad op zijn website.

Volgens curator Jan Joost Wittekamp zijn er meerdere geïnteresseerden in binnen- en buitenland voor overname van Mapper, zo zegt hij tegen de krant. Topman Peter Wennink van ASML zei eerder geïnteresseerd te zijn in Mapper. Een woordvoerder van ASML wil echter niet zeggen of het bedrijf al contact heeft gehad met Mapper en of een bod op het bedrijf wordt overwogen. Ook Wittekamp wil niet zeggen of er contact met ASML is geweest.
voda
1
Gaat ASML serieus voor branchegenoot Mapper?

Fotobron: ASML

Failliet bedrijf is per opbod te koop gezet

(finanzen.nl) - Chipmachinefabrikant ASML zou best weleens een serieus bod kunnen gaan uitbrengen op de failliete branchegenoot Mapper Lithography uit Delft. Die onderneming is nu per opbod te koop gezet. De curator stelt ASML en andere belangstellenden in de gelegenheid een bod uit te brengen.

Curator Jan Joost Wittekamp heeft tegenover het Eindhovens Dagblad aangegeven dat er voor overname van Mapper meerdere geïnteresseerden in zowel het binnenland als het buitenland zijn.

Topman Peter Wennink van ASML liet in een eerder stadium al weten geïnteresseerd te zijn in de branchegenoot, die hij overigens niet als concurrent beschouwt. Wennink moet snel zijn. De curator wenst nog in januari de toekomst van Mapper duidelijk voor ogen hebben. Hij wil dat geïnteresseerden vóór maandag een bod uitbrengen op het chipmachinebedrijf, dat apparaten maakt die chippatronen aanbrengen met elektronenbundels in plaats van licht.

Dagblad niet zeggen of zijn bedrijf al contact heeft gehad met Mapper en of er inderdaad een bod op deze branchegenoot wordt overwogen. Ook Wittekamp hulde zich op dit punt in zwijgen.

De Brabantse krant stelt dat de machines van Mapper goedkoper zijn dan die van ASML, maar veel minder snel werken. Volgens topman Wennink zouden ze daarom niet geschikt voor massaproductie. Dat is iets wat Mapper altijd heeft ontkent.

Mapper werd eind december failliet verklaard. Wennink gaf volgens NRC.nl toen aan in gesprek te willen met Mapper, dat in 2000 is ontstaan uit een afstudeerproject van de TU Delft. Bij Mapper werken meer 240 mensen, die officieel ontslag zijn aangezegd, maar doorwerken om een overname van Mapper in goede banen te leiden.

www.finanzen.nl/aandelen/nieuws///Gaa...
H.A.B.S.
0
quote:

Toert schreef op 8 januari 2019 15:02:

zouden we straks opnieuw een "boesieniss ass joesoeal" om de oren krijgen ???
Hahhaha, die komt zeker langs ja!
H.A.B.S.
0
@voda

We horen je niet vaak, maar je brengt altijd wel zeer interessant/accuraat/relevant nieuws, dank daarvoor!
voda
1
Graag gedaan, ik had ASML nog in het guldenstijdperk al in porto. Nu al een hele lang tijd niet. Sterk aandeel en ditto bedrijf!
Marcel H.
0
Roloff geniet in stilte van de koersontwikkeling bij BESI. Sombere wolken doemen op...........Mijn vizier 16.43 blijft voorlopig in tact.
Marcel H.
0
@Voda. Jij maakte ook een goede keuze met ASML. Ik ook. Per toeval. Ik stapte in in het eurotijdperk. Jij nog in guldens. Misschien is het tijd om weer eens in te stappen.
Gouden tijden voor de spaarders
0
quote:

Marcel H. schreef op 8 januari 2019 19:24:

Roloff geniet in stilte van de koersontwikkeling bij BESI. Sombere wolken doemen op...........Mijn vizier 16.43 blijft voorlopig in tact.
Verwacht dat de shorters binnenkort helemaal los gaan op de Nederlandse huizenmarkt.

Kan ik volgend jaar een huis kopen met 40% korting.

Sombere wolken op de huizenmarkt in aantocht.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:38
Koers 833,700
Verschil -1,100 (-0,13%)
Hoog 840,300
Laag 815,200
Volume 515.076
Volume gemiddeld 567.258
Volume gisteren 477.145

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront