Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Topvorming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 3 januari 2011 10:19
    Goedemorgen Bas,
    Als eerste natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar.
    V.w.b. de lunch.... deze moet ik helaas afstaan aan Chiapucci aangezien hij met zijn Intraday stand van 335.36 dichter bij de 334.80 day low van 2 december zat dan wie dan ook. Skotty had weliswaar OOK de intraday low goed maar ook de hoogste stand... chapeau!!
    Ik kan dus helaas geen gebruik maken van je uitnodiging daar ik dan mijn onderlinge verhouding met Chiapucci zou schaden. Ik wil je dan ook verzoeken om hem als (terechte) winnaar te noteren...
  2. forum rang 4 lanciared 3 januari 2011 10:45
    Kijk, daar heb je ze weer, bij onze Noorderburen.
    Positief het oude jaar uit, 1 dag goedgemuts het goede jaar in ; en hup daar zijn ze weer de correctie-voorspellers.
    Natuurlijk als er velen dit steeds opnieuw blijven verkondigen, zullen de meesten van tijd tot tijd wel al eens gelijk hebben.
    Maar er zijn al zo weinig particuliere beleggers meer over, waarom toch steeds deze aanzet tot doemdenken ?

    Bij ons in Vlaanderen zo iets toch echt minder te lezen.
  3. [verwijderd] 3 januari 2011 11:05
    Goedemorgen allen,

    Shortie bedankt voor je reactie. Ik ben er nog eens dieper ingedoken en zie dat verschillende systemen verschillende niveaus aanhouden als dieptepunt voor deze specifieke dag. Kijkend naar Bloomberg was er een daglow van 334,88. Dit getal werd al eerste genoemd door (opnieuw) skotty10. Aangezien het dan lastig is te zeggen voor welke stand (hoog of laag) skotty10 de juiste heeft geraden, heb ik besloten voor beide standen de eerstvolgende dan ook uit te nodigen. Voor de laagste stand is dit Vanaf200 en voor de hoogste stand is dit winner4ever. Aangezien ik mijn eerste uitnodiging laat staan (dus incl jou shortie), daar kan ik niet op terugkomen, wil ik vanaf200 en winner4ever hierbij ook uitnodigen.Waar dit verschil precies vandaan komt, is mij inmiddels bekend. Mijn excuses hiervoor. In totaal dus een uitnodiging voor zes personen!

    Met vriendelijke groet,

    Bas Heijink
  4. forum rang 6 shortie 3 januari 2011 11:15
    Bas,
    Dan moet ik jouw uitnodiging helaas afslaan aangezien ik geen conflict wil met Chiapucci. Hij zat immers met zijn laagste stand van 335,36 dichter bij de Day Low dan mij en bovendien was de 334,88 al door Skotty al eerste genoemd en werd deze daarna door meerdere genoemd wat volgens mij tegen de regels was. Bij deze sta ik deze uitnodiging dan met jou goedkeuren ook af aan mijn gewaardeerde collega Chiapucci.
    Hij kijkt er namelijk ook al een maand naar uit....
  5. [verwijderd] 3 januari 2011 11:23
    Bas,

    Ten eerste de beste wensen voor 2011.

    Het is spijtig om te vernemen dat ik de lunch samen met jou net niet gewonnen heb. Ik heb wel een idee hoe je de situatie tussen Shortie en Chiapucci kunt oplossen. Wellicht dat het een idee is om ze samen uit te nodigen. Er is nu sprake van een conflict tussen die twee over wie nu moet gaan. En naar mijn weten verdienen ze het allebei aangezien er hier sprake is van een fout waar niemand iets aan kan doen.

  6. [verwijderd] 3 januari 2011 12:08
    vrijdag was een 180 en 72 daags cyclus helaas geen top maar bodem vandaag is ook een 90 daags en woensdag 36 daags cyclus ...patroon van trend nog steeds up maar lijkt af te zwakken een spike up lijkt normaal vlgs patroon vd trend ik blijf toeschouwer... golf 5 kan in deze periode eindigen of midden jan of eind feb
  7. [verwijderd] 3 januari 2011 15:50
    Beste allemaal,

    Het sentiment is nu erg goed.

    Als de aandelen flink gaan stijgen, dan heb ik toch een voorkeur voor Philips en ... ja Bas, Ing.

    En ... misschien blijft die grote dip wel uit! Je weet het maar nooit!

    Voorlopig wil China de Eu steunen. Beter nieuws kan ik mij niet bedenken.

    Hoeba Hop!
  8. [verwijderd] 3 januari 2011 16:40
    Een bekende beurswijsheid is dat als iedereen enthousiast is, het tijd wordt om tegengesteld te handelen. Maar ja, zolang de Fed een van de weinigen lijkt te zijn die koopt en die koper ook nog zijn eigen geld kan bijdrukken ad inf. kan het feestje misschien nog even doorgaan. Ik ben vanaf 360 weer short gegaan, maar het wordt spannend hoe lang deze charade nog kan duren. (Vandaag ook weer 7-9 miljard $ aan POMO.)
  9. forum rang 4 New dawn 3 januari 2011 17:45
    quote:

    kjk schreef op 3 januari 2011 16:40:

    Maar ja, zolang de Fed een van de weinigen lijkt te zijn die koopt en die koper ook nog zijn eigen geld kan bijdrukken ad inf. kan het feestje misschien nog even doorgaan. Ik ben vanaf 360 weer short gegaan, maar het wordt spannend hoe lang deze charade nog kan duren. (Vandaag ook weer 7-9 miljard $ aan POMO.)
    In de 70-er jaren van de vorige eeuw wel 10 jaar geldinjecties en de schuld was verdampt. Reagan begon met veel schuld die weing waarde nog had.

    Ik zou het niet durven om tegen de geldstroom van de FED op te roeien op lange termijn. Je gaat dat verliezen.
  10. Met Effekt 3 januari 2011 23:51
    Bas, ik heb een technisch achtergrond. Ik heb altijd diep respect als jij op 5 decimalen een getal durft te noemen. Dat suggereert dat jij (bij een AEX van ~350) op 0.01/350=0.003% nauwkeurig weet te voorspellen wat de AEX gaat doen. Erg knap! Jij bent vast multi-miljonair. Datzelfde geldt trouwens voor vele lezers van jouw rubriek.

    Ik ben niet zo slim, hoeft trouwens ook gelukkig niet. Ik ben al blij als ik weet of de AEX stijgt of daalt. Dan pak ik met AEX futures mijn geld mee.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links