Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Cash is king (voorlopig)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 96
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

334 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2019 18:58
    Ze zijn olie aan het jawbonen. Aangezien er sinds enige tijd een direct verband is tussen de olieprijs en de richting van de indexen valt inderdaad te verwachten dat het maandag eerst groen gaat. In de middag kunnen de Brexit perikelen (stemming voorstel May vooralsnog dinsdag) het weer overnemen.

    Als de gele hesjes het echter te bont maken dit weekend is rood openen natuurlijk ook mogelijk. Dat draait dan wsl. niet meer tot er duidelijkheid uit Londen is.

    Maandag 00.00 Chinese import-/export-/handelsbalans cijfers en in de middag Citi bank (VS), eerste grote bank meen ik.
    .
    P.S. Net gezien in een Belgische supermarkt: gele hesjes waren afgeprijsd, 1,39eu/st.
  2. [verwijderd] 12 januari 2019 19:12
    Het is een beetje een Mickey Mouse demonstratie van de gele hesjes in Frankrijk. Ik zou de demonstranten zo op de thee uitnodigen bij me thuis. Het enige gevaar is dat ze een koekje teveel nemen of kruimelen op de vloer. Het is een onsamenhangend geheel. De een wil dat Macron opstapt en de ander weer niet. Ik ben bang dat ze straks tegen elkaar gaan demonstreren.
  3. [verwijderd] 12 januari 2019 20:24
    Het gaat bij de Oosterburen ook lekker

    BERLIJN - Het maatschappelijke klimaat in Duitsland radicaliseert in rap tempo. Politici, burgemeesters en rechters worden door extremisten van links en rechts bedreigd of mishandeld. Hun persoonsgegevens liggen op straat. Vrijdag werden zes rechtbanken met de dreiging van bomaanslagen geconfronteerd.
  4. [verwijderd] 12 januari 2019 23:59
    Iemand zei hier: geen renteverhogingen meer. Een misrekening, zei ik daarop. En ergens dat Powell nergens heeft gezegd dat die ook van de baan zouden zijn.

    Kom net deze tegen:
    "Speaking at the Economic Club in Washington DC on Thursday, Mr Powell spelled out in the clearest terms yet that this need not be inherently dovish. He once again acknowledged a plethora of potential headwinds including trade tensions with China, shaky European politics and the ongoing US government. Critically however, he asserted none of these have materially soured incoming economic data flow."
    www.dailyfx.com/forex/fundamental/for...
  5. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 13 januari 2019 08:09
    quote:

    Zelden schreef op 12 januari 2019 23:59:

    Iemand zei hier: geen renteverhogingen meer. Een misrekening, zei ik daarop. En ergens dat Powell nergens heeft gezegd dat die ook van de baan zouden zijn.
    Grappig, want Druckenmiller zegt in de video juist dat hij de Fed ook wil laten pauzeren en de situatie dan 3 tot 4 maanden laten aankijken.
    Hij roept ook op tot het loslaten van een vooropgezet plan van een aantal rentestappen en meer flexibel naar de markt te kijken.

    Klopt exact met wat ik beweer dat er denk ik gaat gebeuren.

    Verder legt hij de nadruk op het opdrogen van de liquiditeit en de te hoog gestegen koersen niet door bedrijfswinsten maar buybacks. En de economische indicatoren staan op oranje, maar zijn nu nog goed genoeg.

    Verder niks nieuws gehoord in de video wat ik niet al wist en dat t/m de opmerkingen over Fedpresident Paul Volcker in de jaren 70.

    Wel een uitermate fijne gesprekspartner die Druckenmiller.
  6. [verwijderd] 13 januari 2019 10:17
    Ja, maar het is natuurlijk zijn visie. (Powell heeft andere, aldanniet opgelegde, belangen.) Ook de indicatoren (en die volgens hem op oranje staan) die hij hanteert, wijken enigzins af van waar gangbaar meer prioriteit aan lijkt te worden gegeven.

    Hij zegt ook dat zijn fonds 30 jaar lang 30% per jaar rendement heeft gemaakt, maar de markt dusdanig verandert is dat hij zich niet kan voorstellen dat de huidige fee's aan 20% die de fondsen nu rekenen nog te rechtvaardigen zijn.

    Opmerkelijk vind ik dat hij zegt dat price action vs news wat zijn voorkeur modus operandus was door de komst van de HFT/algos niet meer zo werkt als toen, zelfs betwijfelt of dat überhaupt nog wel kan werken.
    Zelf hecht ik grote waarde aan die m.o., gewoon omdat ik eigenlijk niet beter weet. En omdat ik probeer, om Druckenmiller te parafraseren 'you better know what they're doing', lijkt het steeds beter te gaan werken. Althans binnen mijn 'home'-referentiekader: O&G (meeste algos procentueel). En dat probeer ik nu naar andere sectoren/indexen over te dragen, scope verbreden. Maar dit terzijde.

    Dank voor de feedback, ren-je-dement. Gezien je reactie, hoop ik dat je ook een interessante video daar wilt posten. Wordt iedereen alleen maar beter van. En misschien succesvoller.

    Groet
  7. forum rang 6 am1993 13 januari 2019 11:38
    quote:

    fred optie schreef op 12 januari 2019 13:21:

    [...]

    Het zijn live beelden!!!!! Vanuit rt kantoor in Frankrijk. Live!!!! Voor jou ook te volgen ga naar rt.com. en volg het gewoon. Of op Facebook. Rt kanaal.
    Rellen in Griekenland staan ook op de rt site maar ook gewoon op CNN or Ander nieuws. Type maar gewoon in op google. Merkel Griekenland!!! Hoe kom je bij de onzin er steeds Russische propaganda bij te halen. Dit is niet de eerste keer overigens. Op alle nieuws zenders internationaal ...tot Pakistan nieuws aan toe is meer nieuws te zien dan in Nederland. Herinner je je de nuit hout nog? De propaganda is nu het weglaten van nieuws.
    Goed gezegd Fred!
    Als ik 's ochtends Google nieuws lees, dan weet ik al wat er 's avonds op het NOS - journaal komt. Het wordt echt tijd, dat die honderden miljoenen eens aan écht nieuws worden besteed. Maar ja! Het is tenslotte Staatstelevisie, dus het moet allemaal wel politiek correct zijn. Wat nieuwsvoorziening betreft zijn we hier veel slechter af dan in andere landen. Het is inderdaad heel makkelijk om er altijd de Russische propaganda bij te halen, dan zelf eens na te denken.
  8. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 13 januari 2019 13:51
    quote:

    Optiefan schreef op 13 januari 2019 12:08:

    ING wordt ook weer de lucht in geprezen door Martine en Harry, mooie grap beetje brexit gezeik en het zakt zo weer onder de 9...
    Let maar op. Maandag gaat Royce het er weer over hebben hoe geweldig en kansrijk ING wel niet is.

    Gr
  9. [verwijderd] 13 januari 2019 13:53
    quote:

    subtropical schreef op 13 januari 2019 11:39:

    Hafkamp moet natuurlijk wel nieuw geld aan blijven trekken, om haar luxueuze leven te blijven financieren.
    Net als elke vermogensbeheerder btw, the only way is up!
    Alles draait om/op AUM.

    Ze stond iets in de min over 2018 zei ze, dus even op de website gekeken:
    LET OP! Fintessa Vermogensbeheer heeft geen opgave gedaan van de gerealiseerde rendementen.

    Waarom eigenlijk niet? bij een outperformance schreeuwen vermogensbeheerders dit van de daken. Zou het een boutperformance zijn soms :-)
334 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links