Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom Brexit niet interessant is voor de beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Weert=No.1 15 januari 2019 14:50
    "t Is volmaakt onbelangrijk, dat Brexgezeik. Wij in Weert worden fysiek onpasselijk van Engeland. Ze denken daar nog steeds aan hun oude superioriteit,die allang op de vuilnisbelt ligt, maar zij leven in die waan.Ze vinden ons toch inferieur "From the Continent. Oh Dear,No ".Amerikanen zien ze wel voor vol aan; spreken immers Engels. Als alles blijft bestaan, Engand zal vergaan. Ook al is het maar door de zeespiegelverhoging.
  2. Weert=No.1 15 januari 2019 14:54
    "t Is volmaakt onbelangrijk, dat Brexgezeik. Wij in Weert worden fysiek onpasselijk van Engeland. Ze denken daar nog steeds aan hun oude superioriteit,die allang op de vuilnisbelt ligt, maar zij leven in die waan.Ze vinden ons toch inferieur "From the Continent. Oh Dear, No !?!?".Amerikanen zien ze wel voor vol aan; spreken immers Engels. Als alles blijft bestaan, Engand zal vergaan. Ook al is het maar door de zeespiegelverhoging.
  3. forum rang 6 Chiddix 15 januari 2019 15:14
    Er is een verband tussen Brexit en economie m.n Nederland. Harde Brexit leidt tot een lager BBP. Minder export. Men spreekt van 4 miljard op jaarbasis. Enkele beursfondsen zullen daar last van hebben, lees ik in bovenstaand artikel. Op dit moment is er nog niets aan de hand. Er is nog geen goedgekeurde deal, er is nog geen no deal, er is nog geen Brexit.
  4. Mrx77 15 januari 2019 15:46
    Waarom werd die kinderactig analyse niet verstrekt bij alle handelingen van Trump waarbij handelsoorlog tussen china en usa ons ook veel uitmaakt...zal unilever hierdoor minder magnums verkopen zal rd minder olie verkopen zal asml minder wafers verkopen...nee...maar toch zijn meeste bedrijven 20 tot 40 procent gedaald...ik riep dit al een jaar geleden dat dit zeer overdreven is hoe markt reageert en je geeft dus aan dat de markt dus ongelijk heeft...waarom gaf je dat niet aan toen de markt crashte van 570 naar 470...ik las alleen doemscenarios over bearmarket bla bla...dit is onzin. Als bedrijven winstgroei laten zien zullen koersen stijgen en hedgefunds en amerikaanse banken zijn gespecialiseerd km rapporten te schrijven om hier voordeel uit te slaan. Zoals het bombardement aan slecht nieuwe over chipmarkt kijk was besi asmi en asml voor schades hebben opgelopen en dit in paar maanden is gehele chipmarkt opeens verziekt...alsof we geen telefokns en televisies en computers meer kopen...
  5. eldee99 15 januari 2019 16:14
    Ik vind het kort door de bocht gedacht, of de brexit leidt tot minder ijsjes verkopen. De uitkomst van de Brexit kan tot een slecht sentiment leiden wat het vertrouwen in de EU kan schaden. Wat nou als de brexit wordt voorkomen; wie neemt de democratie binnen Europa dan nog serieus? Wat als het een harde brexit wordt en de UK er wel bij vaart? Wie willen er dan nog meer vertrekken? Wie betaalt de premies van de vertrekkende landen dan? Wat als het een soft brexit wordt en alles bij hetzelfde blijft? Merkt men dat de UK is belazerd en met een slechtere deal blijft zitten? Wie vertrouwt de EU dan nog? Nee hoor, de Brexit is meer dan de verkoop van ijsjes.
  6. forum rang 8 Leefloon 15 januari 2019 18:19
    Tikkie ja, brexit is dom, maar na dat tikkie ook een blessing in disguise omdat je verlost bent van de Britse rem. Geen euro, korting op de bijdrage aan de EU, et cetera. Niet de meest enthousiaste deelnemer aan wat dan ook. De schade hier zal meevallen. Daar hebben ze veel meer last van de gevolgen van hun eigen eilandcultuur.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links