Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Cézan
1
Politics
Brexit vote: Jeremy Corbyn tables vote of no confidence after May suffers historic defeat – Politics live

Prime minister’s Brexit deal is lost by 432 votes to 202

Dus:

we zijn terug bij af en May mag vertrekken.
IMO.

Wat nu, weet niemand.


voda
0
Zwaar verlies voor premier May. En wat nu?

Premier May heeft een zware nederlaag geleden in het Lagerhuis. De deal die de Britse premier dacht te hebben gesloten met de Europese Unie over een ordelijke scheiding werd zojuist verworpen met 230 stemmen verschil.

Bob van Huet 15-01-19, 20:41 Laatste update: 21:33
,,Vanavond wordt een beslissing gemaakt waar velen van ons nog jaren mee moeten kunnen leven. Vanavond kunnen we kiezen om boven onze partijlijnen uit te stijgen en onze burgers de toekomst te geven die ze verdienen”, May probeerde met een laatste wanhoopsoproep steun te krijgen voor haar deal met de EU. Tevergeefs. Uiteindelijk kreeg May om de oren met een historische 202 tegen 432. Het was een eeuw geleden dat een Britse premier met zo’n verschil werd verslagen.

Het mocht allemaal niet baten. Zelfs pogingen van Conservatieve partijmanagers aan partijgenoten om dan maar liever niet te stemmen - zodat de nederlaag getalsmatig wat kan meevallen - leverden weinig resultaat op. Het traditionele geschuifel door de ‘division lobbies’ – het was overvol in de lobby van de tegenstanders van Mays deal, waar dissidente No-Deal-Conservatieven en Labourparlementsleden het dan wel hartgrondig oneens met elkaar waren maar toch allemaal een brexitdeal zoals die er nu lag wilden voorkomen, konden stemmen – leverde dan om exact kwart over acht Britse tijd op waar de meeste Britten onderhand echt de buik van vol hebben: een verlenging van de politieke crisis.

Wat nu?
Het plan van May is nu dus in een stemming afgeschoten. Maar wat nu? May daagde in een reactie de Labour-oppositie uit met een motie van wantrouwen te komen. Die uitdaging werd aangenomen door Labour-leider Jeremy Corbyn. De uitkomst van die stemming is allerminst zeker.

Maar iemand of iets zal toch orde moeten scheppen in de zeldzame chaos. Komt premier May over drie dagen echt met een herziend en kansrijker plan? Ze zal het ongetwijfeld proberen. Maar de kans lijkt klein dat het de tweede keer wel lukt, aangezien Mays verlies wel heel fors uitviel en er vanuit Europa gisteren alvast weinig ruimte werd geboden voor betere voorwaarden.

Komen er dan nieuwe verkiezingen? Onwaarschijnlijk. Dat zullen de Conservatieven niet willen riskeren nu ze er zo’n puinhoop van hebben gemaakt en zelf zo verdeeld zijn. Of zal het als alles muurvast blijft zitten dan toch uitlopen op dat tweede referendum waarbij de keuze kan gaan tussen de door het parlement afgewezen brexitdeal van premier May of helemaal geen brexit. Volgens de laatste peilingen zou ongeveer 54 procent van de kiezers de scheiding met de EU bij nader inzien willen herroepen en uiteindelijk toch vóór het lidmaatschap van Europese Unie willen stemmen. Maar die intenties zeggen niet zoveel. Vlak voor het eerste brexitreferendum zeiden ongeveer net zoveel Britten dat ze tegen brexit waren, maar ze stemden anders toen het erop aankwam. Of beter: best veel van degenen die zeiden tegen te zullen stemmen kwamen niet opdagen en lieten hun kans voorbijgaan. Vooral jongeren.

Tekst gaat onder de foto verder.

Een tegenstander van de brexit huilt op de stoep voor het parlementsgebouw nadat de deal van May is weggestemd.
Een tegenstander van de brexit huilt op de stoep voor het parlementsgebouw nadat de deal van May is weggestemd. © AP
Juncker
Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker keerde uit Straatsburg naar Brussel terug in verband met de stemming over de brexitdeal met de EU in het Britse Lagerhuis. Volgens zijn woordvoerder is het ,,belangrijk dat hij de komende uren in Brussel beschikbaar is’'. Juncker was in de Franse stad voor de maandelijkse plenaire zitting van het Europees Parlement. Vicevoorzitter Frans Timmermans neemt de taken van zijn baas over. Morgenochtend houdt het parlement een debat over het nakende Britse vertrek uit de EU. Daarna houdt de Spaanse premier Pedro Sanchez een speech over zijn toekomstvisie op de Europese Unie.

Volgens de woordvoerder van de Britse premier Theresa May heeft zij geen plannen om woensdag naar Brussel af te reizen, meldde persbureau Reuters.

www.ad.nl/buitenland/zwaar-verlies-vo...
Chiddix
0
quote:

voda schreef op 15 januari 2019 20:49:

*Corbyn legt motie van wantrouwen op tafel
20:45
*Corbyn: catastrofale nederlaag [voor May]
Incompenente premier met wat voor deal ze het Lagerhuis heeft doen stemmen. Corbyn heeft gelijk maar met zijn woorden en plannen heeft hij heel iets anders voor dan meedenken over een vertrek uit de EU namelijk hij wil nieuwe verkiezingen en hoopt dan premier te worden. Daarna krijgt het volk een nieuw referendum waarvan de uitslag al vast staat. Liefst zou hij het referendum willen houden gelijk met nieuwe verkiezingen.
nobahamas
0
Scotland's first minister has said another referendum on Brexit is now the "only credible option" after MPs rejected Theresa May's Brexit deal.

Nicola Sturgeon was speaking after MPs voted by 432 to 202 against the deal, which sets out the terms of Britain's exit from the EU on 29 March.

She said it was time to "stop the clock" on Brexit and "put this issue back to the electorate".

Labour immediately lodged a vote of no confidence in Mrs May's government.

But Mrs May has signalled her intention to carry on despite suffering the largest defeat for any sitting UK government in history, and has offered cross-party talks in a bid to find a way forward from the current stalemate if she wins the no confidence vote on Wednesday.

In a statement released immediately after the vote, the prime minister said: "The House has spoken and this government will listen."

Ms Sturgeon, whose SNP MPs voted against Mrs May's deal, confirmed her party would back the no confidence motion - which Labour hopes will spark a general election.

PM’s Brexit deal rejected by 230 votes
Live reaction to May's defeat
How did Scottish MPs vote?
And she said the "historic" scale of the defeat for the prime minister meant the country has now "reached the point where it would be unconscionable to kick the can any further down the road."

Ms Sturgeon added: "What must happen now is clear. Firstly, and most urgently, the clock must be stopped on the Article 50 process. This is the only way to avoid any possibility of the UK crashing out of the EU on 29 March without a deal.

"Secondly, legislation must be brought forward to put this issue back to the electorate in another referendum.

"The government has had more than two and a half years to deliver a workable Brexit plan and it has completely failed to do so. The notion that it can do so now in a matter of weeks is farcical."
Chiddix
0
Tusk, de voorzitter van de Europese Raad zegt n.a.v de uitslag in het Lagerhuis, jullie kunnen nu beter bij de EU blijven. De premier van Schotland(Nicola Sturgeon) , dringt aan op een nieuw referendum.
Enkele ministers van May gaan onderzoeken of uitstel Brexit mogelijk is. Corbyn(Labour) krijgt vandaag de stemming in het Lagerhuis over een motie van wantrouwen tegen de regering May.
haas
0
mss dat Britse bevolking, na deze "brexit-oefeningen" wat meer inzien wat de EU voor hen,positief,kan betekenen ?
Sentiment
0
quote:

haas schreef op 16 januari 2019 07:31:

mss dat Britse bevolking, na deze "brexit-oefeningen" wat meer inzien wat de EU voor hen,positief,kan betekenen ?
Is dat zo? De EU is het VK nu zo moeilijk als mogelijk aan het maken, omdat die niet wil dat ze hen verlaten en gelijk de overige landen willen laten zien om het niet in hun kop te krijgen hetzelfde te doen.
Chiddix
0
Kijk je naar de uitslag van de stemming, is 65% van de Conservatieven voorstander van een zachte Brexit. Labour wil helemaal niet uit de EU.
Juncker zegt, de tijd is bijna op en pakt nog een glaasje. Zijn tijd zit er inderdaad bijna op. Hij vertrekt dit jaar als EU president na de EU verkiezingen(Mei).
Cézan
0
Liever hun(UK) in de EU dan die ex-sovjet landen. TBH. NIEUW REFERENDUM, weten we nu al uitslag. In EU blijven. Denkt men iets harder en langer na. Pro dus. En verder geen ge_emmer.
Chiddix
0
Boris Johnson zei gisterenavond na de stemming, we hebben nu een mandaat om naar Brussel te gaan, om een en ander te wijzigen in een nieuw akkoord.
Maar Boris heeft niet in de gaten , dat 199 Conservatieve parlementsleden van de 317 een zachte Brexit voorstaan. Dat zijn ongeveer 2/3 van de Conservatieven in het parlement.
Nu kun je je afvragen, is dat hetzelfde als 2/3 van de conservatieve kiezers? Het komt gewoon voor ook in Nederland, dat men niet weet wat de achterban nu eigenlijk wil. Rutte zegt, je hebt op ons gestemd en ik heb een mandaat om 4 jaar lang alles wat mij goeddunkt erdoor te jassen.
Kan mij wel voorstellen, dat conservatieve kiezers(deel?) die eerst Brexit stemden en met de kennis van nu dat niet meer zouden doen als vandaag er een referendum Brexit zou zijn.
rationeel
0
Engeland wil Engeland blijven, net zoals wij Nederlanders willen blijven. Het probleem is de IMMIGRATIE die ons door de globalisten opgedrongen wordt.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 16 januari 2019 11:29:

Engeland wil Engeland blijven, net zoals wij Nederlanders willen blijven. Het probleem is de IMMIGRATIE die ons door de globalisten opgedrongen wordt.
Oorzaak Brexit is Merkel. Maar helaas, het volk en parlement zijn niet eensgezind.
Ieder doet wat goed is in zijn of haar ogen. May een zachte Brexit, Johnson/Farage harde Brexit en Labour geen Brexit. Zie daar maar eens uit te komen. In Brussel hebben ze groot plezier en roepen vanmorgen, je kunt komen praten maar over de grens Noord-Ierland/Ierland is geen discussie mogelijk. Over een paar jaar kijken we ernaar of we dat kunnen regelen.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 16 januari 2019 11:29:

Engeland wil Engeland blijven, net zoals wij Nederlanders willen blijven. Het probleem is de IMMIGRATIE die ons door de globalisten opgedrongen wordt.
Alleen de ouwe lullen willen dat en die zullen NOOIT iets positiefs merken van de Brexit (als ie doorgaat).

Brexit (als ie doorgaat) zal de geschiedenis ingaan als de grootste historische blunder van Engeland.
DeZwarteRidder
0
Duitse automakers vrezen ’rampspoed’ bij harde Brexit
59 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam (DFT) - Naast de transportsector hebben ook Duitse automakers woensdag een duit in het zakje gedaan over de dramatische gevolgen van een wanordelijke vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

De Duitse autosector benadrukte dat een harde Brexit een groot verlies aan banen in het Verenigd Koninkrijk en in Europa in de hand zal gaan werken, zo meldt Reuters.

Zij riepen de Britse politici op hun inspanningen te gaan verdubbelen om zo een werkbare Brexit-deal te verzekeren.

Naar verwachting zal vooral de autosector het Verenigd Koninkrijk de pijn voelen van het verlies van de open markt, maar ook voor de Duitse autofabrikanten is het belang van een geregeld vertrek groot.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 16 januari 2019 12:42:

[...]Oorzaak Brexit is Merkel. Maar helaas, het volk en parlement zijn niet eensgezind.
Ieder doet wat goed is in zijn of haar ogen. May een zachte Brexit, Johnson/Farage harde Brexit en Labour geen Brexit. Zie daar maar eens uit te komen. In Brussel hebben ze groot plezier en roepen vanmorgen, je kunt komen praten maar over de grens Noord-Ierland/Ierland is geen discussie mogelijk. Over een paar jaar kijken we ernaar of we dat kunnen regelen.
Met Merkel heeft de Brexit helemaal niks te maken.

De allochtonen in Engeland komen bijna allemaal uit voormalige Engelse koloniën en dat heeft dus niks met vluchtelingen of de EU te maken.
josti5
0
De hele Brexit komt er niet, tot grote schade van de Europeanen, die nu sneller dan ooit in het Europese keurslijf geperst gaan worden: versnelde immigratie om de weerstand tegen één Europa zo snel mogelijk uit te bannen, versnelde vermindering van het vrij besteedbaar inkomen, versnelde overheveling van kapitaal van noord naar zuid, versnelde greep in de pensioenpotten, en nog zo het een en ander...
Cameron is de doodsteek voor de vrijheid van de Europeaan geweest, zo zal binnen afzienbare tijd blijken.
Chiddix
0
Na het referendum over Brexit was 51,9% voor vertrek en 48,1% om bij de EU te blijven. Wie heeft eigenlijk zachte en harde Brexit verzonnen?
Je stemt Brexit en dat betekent, je verlaat de EU en er komen harde grenzen met douane. Ook in Noord-Ierland.
Hoe krijgt een premier het in haar hoofd om een zachte Brexit te regelen? Je bent o.a aangesteld om Brexit te regelen en komt dan met een akkoord dat in het Lagerhuis een pak slaag krijgt tot spot en vermaak van Verhofstadt, Tusk en Juncker.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 16 januari 2019 14:22:

Na het referendum over Brexit was 51,9% voor vertrek en 48,1% om bij de EU te blijven. Wie heeft eigenlijk zachte en harde Brexit verzonnen?
Je stemt Brexit en dat betekent, je verlaat de EU en er komen harde grenzen met douane. Ook in Noord-Ierland.
Hoe krijgt een premier het in haar hoofd om een zachte Brexit te regelen? Je bent o.a aangesteld om Brexit te regelen en komt dan met een akkoord dat in het Lagerhuis een pak slaag krijgt tot spot en vermaak van Verhofstadt, Tusk en Juncker.
Bij het referendum hebben ze een gigantische blunder gemaakt om 'te vergeten' dat de grens met Noord-Ierland dicht zou gaan bij een Brexit.
Chiddix
0
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront