Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Steun voor Ferrari-topman

Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 16:39 | Views: 0

MILAAN (AFN/RTR) - Ferrari-topman Louis Camilleri heeft de leiding van de automaker steviger in handen gekregen door de hernieuwde steun die hij kreeg van voorzitter John Elkann en grootaandeelhouder Exor. Daardoor verstomden geluiden over een op handen zijnde wissel in de top van de maker van sportwagens.

Vanwege de plotselinge dood van de grote Ferrari-baas Sergio Marchionne halverwege vorig jaar, was er sprake van een stoelendans in de top van het bedrijf. Camilleri kreeg de dagelijkse leiding in handen. Maar de laatste tijd waren er de nodige speculaties over zijn positie. Zeker nadat eerder deze maand Maurizio Arrivabene aan de kant werd geschoven als de baas van de racedivisie vanwege tegenvallende prestaties.

Volgens Elkann staan er geen veranderingen op touw, zo liet hij optekenen in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. De wisseling bij de racetak, waar Mattia Binotto de leiding in handen kreeg, vertegenwoordigt volgens de voorzitter geen enkele herschikking.
voda
0
Italy grants preliminary approval of Selva gas field development

The production concession application to develop the Selva Gas Field onshore Italy has been granted preliminary approval by the Italian Government. Selva, which is located less than one kilometre from the Italian National Gas Grid, includes the Podere Maiar-1d appraisal/redevelopment well ('Podere Maiar'), where strong flow rates from testing operations confirmed a significant commercial gas discovery in January 2018. United holds a 20% interest in Selva which sits within the Podere Gallina Exploration Permit ('Podere Gallina' or the ‘Licence’), located in the Po Valley region of Italy, a proven hydrocarbon region where over 5,000 wells have been drilled historically.

The development plan will involve the installation of a fully automated gas plant at the existing Selva/Podere Maiar-1d well site and the running of a one-kilometre long pipeline to connect to the nearby Italian National Grid connection. The development is targeting production at a rate of up to 150,000 cubic metres (5.3 mmscf/day) a day gross from the C1 and C2 reservoirs in the Medium-Upper Pliocene sands of the Porto Garibaldi Formation. The thickest level C2 (net pay 25.5 m) reported a peak flow rate of 148,136 scm/day on a 3/8 inch choke and a pressure differential of 11 bar with no water production. The higher level C1 (net pay 15.5 m) also reported strong flow test results with a peak flow rate of 129,658 scm/day on a 3/8 inch choke with good pressure recovery.

Subject to successful 3D seismic results from the upcoming programme, additional wells will be drilled to target the additional prospectivity in the licence, including the Selva East, Selva South Flank, and Riccardina structures.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Eerste tekenen van recessie zichtbaar in Italië

In Italië, de derde economie van Europa, zijn de eerste tekenen van een recessie zichtbaar. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd kwartaalbericht van de centrale bank van Italië, waarover Bloomberg bericht.

De Banca d'Italia heeft zijn groeiverwachtingen naar beneden bijgesteld. De bankiers rekenden eerder nog op 1% economische groei in 2019, maar hebben dat bijgesteld naar 0,6%.

Tekenen van recessie
De centrale bank waarschuwt dat de economie mogelijk zelfs al is gekrompen in het laatste kwartaal van 2018. Daarmee zijn de eerste tekenen van een recessie een feit, schrijft Bloomberg.

De sombere toon is mede geworteld in een eerder deze week gepubliceerd onderzoek onder Italiaanse ondernemers. Daarin staan feitelijk in alle sectoren de signalen op rood als het gaat om het vertrouwen in de Italiaanse economie.

Minder gunstig
'Er is nieuwe informatie gepubliceerd over internationale handel, economische activiteiten en ondernemersvertrouwen in Italië en de eurozone. Die geeft een indicatie voor een minder gunstige ontwikkeling van de wereldeconomie en de Italiaanse economie', staat er in het kwartaalbericht.

fd.nl/fd-persoonlijk/1286296/eerste-t...
2008drama
0
In het Amerikaanse leger heb je het do'nt don't tell concept. Ben je home vertel het niet maar vraag er ook niet naar. En waarom deze intro. In Italië wisten ze al lang dat deze cijfers er aan zaten te komen. Echter de EU zat niet te wachten om Italië zijn werkelijke percentage begrotingstekort te delen met een stagnerende groei is dat straks weer 5% goh. en Italië rekent liever met een hockeystick waarbij de fenomenale groei het volgende jaar op uitbreken staat.

Over twee jaar weer goh roepen en alles de schuld geven dat schuld vs BNP als percentage weer is toegenomen.. Kicking the can down te road totdat alles zo ver met elkaar garant staat en depositostelsels zijn vervlochten dat het ook allemaal niets meer uit maakt...

Billy Joel - Goodnight Saigon
voda
0
Hoekstra vindt Europese Commissie laks over Italië

De Europese Commissie is te mild geweest tegen de Italiaanse regering. Rome doet onvoldoende zijn best de torenhoge Italiaanse staatsschuld te verlagen en voert dit jaar het begrotingstekort op naar 2,04% van het bruto binnenlands product (bbp). Het is dan ook een 'gemiste kans' dat Brussel de Europese strafprocedure tegen Italië pal voor Kerstmis in de ijskast heeft gezet.

Dat zei minister van Financiën Wopke Hoekstra maandagavond na afloop van de maandelijkse vergadering van de Eurogroep. In dit informele overlegorgaan van ministers van financiën in de eurozone stond de Italiaanse begroting niet op de agenda, maar Hoekstra besloot het onderwerp toch te berde te brengen. 'Velen maken zich namelijk zorgen,' aldus de CDA'er.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (links) en zijn Portugese collega Mario Centeno (rechts) op een Eurogroep-vergadering in Brussel.REUTERS/Yves Herman

Rome rekent zich rijk
Hoekstra wijst erop dat de Europese Commissie dit najaar een drietal bezwaren had tegen de Italiaanse begroting. Niet alleen voerde Rome de overheidsuitgaven tegen alle eerdere afspraken in op naar een verwacht begrotingstekort van 2,4% van het bbp. Ook rekenden de Italianen zich volgens Brussel rijk met veel te rooskleurige groeicijfers. Tot slot wilde de Commissie nog plannen zien over hoe Rome denkt de economische groei duurzaam aan te jagen.

'Dit waren niet mijn standaarden, dit waren die van de Commissie', aldus Hoekstra. Hij zegt te constateren dat Italië weliswaar haar begrotingstekort voor dit jaar naar beneden heeft bijgesteld van 2,4% naar 2,04% van het bbp, maar dat tegelijkertijd de Commissie nu opeens met de prognoses van Rome rekent in plaats van met de veel somberder eigen cijfers. 'Bovendien heb ik nog steeds geen groeicijfers gezien', aldus Hoekstra. 'Ik vind het niet overtuigend.'

Te belangrijk om onbesproken te laten
De minister zegt voor de volgende Eurogroep-vergadering van 11 februari meer informatie te willen van de Commissie 'op ieder van deze punten'. Hoekstra heeft naar eigen zeggen ook bij zijn Portugese collega Mario Centeno, tevens voorzitter van de Eurogroep, geklaagd dat een groot onderwerp als Italië niet een formeel agendapunt was. 'Dit is te belangrijk om onbesproken te laten. Hier speelt: afspraak is afspraak en het versterken van het vertrouwen.'

Pal voor kerst bereikte de Commissie een akkoord met Rome over de begroting voor dit jaar. Italië beloofde toen de overheidsopgaven niet meer met €37 mrd extra op te stuwen, maar met €10,25 mrd minder. Dat komt neer op zo'n €26,75 mrd.

Te groot om te redden
Brussel was opgelucht over de deal, omdat de Italiaanse regering aanvankelijk niet te porren was zelfs maar 'een euro' te verspijkeren aan haar begrotingsplannen. Italië heeft een staatsschuld van ruim 130% van het bbp, waar de Europese begrotingsregels hooguit 60% toestaan. Het land geldt, anders als Griekenland als 'te groot om te redden' door de andere eurolanden.

Eurocommissaris Pierre Moscovici van financiële en economische zaken zei tijdens een persconferentie dat 'slechts één minister' de kwestie-Italië ter sprake heeft gebracht in het Eurogroep-overleg. 'Raad maar welke', grapte hij, verwijzend naar het op zuinigheid hamerende Nederland.

Volgens Moscovici stond de hele Eurogroep eind vorig jaar achter de aanpak van de Commissie om de 'dialoog' aan te gaan met Rome. Hij vindt dat 'de dialoog na enorm veel werk en onderhandelingen' heeft gewonnen. Een ruzie of 'crisis' tussen Rome en Brussel was volgens hem 'stupide' geweest.

fd.nl/economie-politiek/1286470/hoeks...
voda
0
Worstelend Monte dei Paschi di Siena weet pandbrief te slijten

Goed nieuws is geen nieuws, zo luidt een cynische tegeltjeswijsheid. Maar als het over Monte dei Paschi di Siena gaat heeft een succes (of het uitblijven van tegenspoed) wel degelijk nieuwswaarde. De Italiaanse probleembank wist woensdag kopers te vinden voor een pandbrief. Er zijn dus nog beleggers die hun geld willen uitlenen aan de oudste bank ter wereld.

Wat geholpen zal hebben, is de structuur van deze gedekte obligatie. De schuld heeft een portefeuille woninghypotheken van hoge kwaliteit als onderpand. Gaat MPS ten onder, en dat is een stuk minder hypothetisch dan bij de meeste banken die pandbrieven uitgeven, dan kunnen de houders van het papier aanspraak maken op deze poule.

Meer geld terug, langer wachten
Daar komt nog bij dat de MPS-pandbrief van het type 'conditional pass through' is. Bij een gewoon exemplaar wordt het onderpand direct of op zijn laatst binnen een jaar na het omvallen van de uitgevende instantie verkocht. Bij de door het Nederlandse NIBC bedachte CPT-structuur wordt periodiek gekeken of de poule tegen een goede prijs verkocht kan worden, en bij een in Zuid-Europa populaire variant kan ook de looptijd preventief verlengd worden.
Dit alles leidt ertoe dat de kans dat de belegger, als het misgaat met MPS, zijn geld terugkrijgt bij een CPT-pandbrief hoger is, maar dat hij mogelijk wel langer op zijn geld moet wachten.

Dure lening
Het geld was niet goedkoop voor de oudste bank ter wereld. De ruim overtekende vijfjaars pandbrief kent een rente-opslag van 190 basispunten. Bovendien is de rente 20 basispunten hoger dan die op Italiaanse staatsobligaties. Behalve MPS betaalt alleen het nog zwakkere Banca Carige op zijn pandbrieven een risico-opslag ten opzichte van de overheid, die het onder de populistische regering van Lega en M5S buitengewoon slecht kan vinden met de obligatiemarkt.

De Europese Centrale Bank is geen fan van de door MPS gebruikte cpt-structuur. Die werd sinds begin vorig jaar al niet meer meegenomen in het opkoopprogramma, en komt ook niet in aanmerking voor herinvesteringen.

Opluchting
Toch zal de geslaagde emissie van MPS in Frankfurt met enige opluchting zijn ontvangen. Het is een teken dat zelfs MPS, een bank die onlangs nog keihard onderuit ging na een bezorgde brief van de ECB, zich met pandbrieven kan financieren. Die tellen niet mee voor kapitaalratio's, maar leveren wel liquiditeit op. Verdere financiering zal vermoedelijk moeten komen van een nieuw steunprogramma van de ECB, TLTRO geheten.

Achtergestelde obligaties zijn een stuk riskanter dan pandbrieven, en tellen wel als kapitaal. Vorig jaar lukte het MPS niet om daarvan voldoende nieuwe exemplaren uit te geven, zoals de ECB geëist had. En ondanks het succes van vandaag lijkt een nieuwe poging op eigen kracht nog steeds meerdere bruggen te ver: een tienjaars obligatie van begin 2018 handelt woensdagmiddag op 42,5 cent op de euro . Effectief rendement: 33,5%.

fd.nl/beurs/1286735/worstelend-monte-...
voda
0
Italië in recessie, erkent premier Conte

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft woensdag gezegd dat Italië waarschijnlijk in een recessie geraakt is. Donderdag komt het groeicijfer voor het vierde kwartaal naar buiten en dat zal volgens Conte uitwijzen dat de economie geslonken is. Omdat dit in het derde kwartaal ook al zo was, is er formeel sprake van een recessie.

'Ik verwacht een verdere contractie van het bbp', zei Conte woensdag in Milaan. Zijn opmerking suggereerde dat hij over voorinformatie over de cijfers beschikt. Volgens de premier wijst alles op een zwakke start van de economie in het nieuwe jaar, maar zal de tweede helft van 2019 betere resultaten te zien geven.

fd.nl/economie-politiek/1287711/itali...
voda
0
Italiaanse economie krimpt op kwartaalbasis

(ABM FN-Dow Jones) De economie van Italië heeft in het vierde kwartaal een kleine krimp laten zien ten opzichte van het derde kwartaal. Dit meldde het Italiaanse bureau voor de statistiek Istat donderdag in een voorlopige raming.

De krimp kwam uit op 0,2 procent, terwijl op jaarbasis zich een groei aftekende van 0,1 procent.

De cijfers voor het bruto binnenland product zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en kalenderverschillen en uitgedrukt in volume.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse industrie krimpt harder

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in januari ten opzichte van de voorgaande maand verder gekrompen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in januari uit op 47,8. In december stond de index nog op 49,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse inflatie stijgt minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in januari minder hard gestegen dan in de maand ervoor. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van statistiekbureau Istat.

De inflatie bedroeg in januari op jaarbasis 0,9 procent. Dat was in december 1,1 procent. De verwachting van analisten was ook 0,9 procent.

Op maandbasis stegen de Italiaanse consumentenprijzen met 0,1 procent ten opzichte van een maand eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse dienstensector krimpt

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector is in januari gekrompen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in januari uit op 49,7. In december stond de index nog op 50,5.

Vorige week werd al bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industrie nog steeds op krimp wijst. De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in januari uit op 47,8. In december stond de index nog op 49,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer winst voor Intesa Sanpaolo

Gepubliceerd op 5 feb 2019 om 14:48 | Views: 483

MILAAN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Intesa Sanpaolo heeft 2018 afgesloten met meer winst dan een jaar eerder. Volgens de Italiaanse bank laten de resultaten zien dat Intesa goed op weg is met zijn financiële doelstellingen. Er was wel sprake van een zwakke eindejaarsperiode.

Onder de streep bleef 4,1 miljard euro over, van een jaarwinst van 3,8 miljard euro in 2017. In het vierde kwartaal bedroeg het nettoresultaat circa 1 miljard euro. In dezelfde periode een jaar eerder ging het nog om 1,4 miljard euro. Het resultaat was niettemin beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Intesa hoefde in het vierde kwartaal onder meer minder geld opzij te zetten voor slechte leningen dan de marktvorsers dachten.
voda
0
Italiaanse staatsobligaties in trek

Gepubliceerd op 6 feb 2019 om 16:21 | Views: 468

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italiaanse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar blijken bijzonder gewild. Het Zuid-Europese land kreeg voor 41 miljard euro aan biedingen binnen op de leningen. Rome besloot uiteindelijk voor 8 miljard euro aan obligaties uit te geven. Economen hadden gerekend op een uitgifte van 6 miljard à 7 miljard euro.

De koersen van Italiaanse staatsleningen stonden vorig jaar flink onder druk door de begrotingsplannen van de regering. Ook de onenigheid met de Europese Unie over het budget zorgde voor onrust bij beleggers.

De spanningen zijn de laatste tijd wat weggeëbd. Daardoor zijn de staatsleningen steeds gewilder. Dat geldt ook in andere landen. Vermoedelijk spelen mogelijke aanstaande renteverhogingen door de centrale banken hierbij een rol. Italië wil dit jaar 250 miljard euro aan schuldpapier in de markt zetten.
voda
0
Veel winst voor UniCredit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
UniCredit SpA
10,374 0,042 0,41 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) UniCredit heeft in het vierde kwartaal van 2018 fors meer winst geboekt, profiterend van een eenmalige belastingbate.

De nettowinst steeg van 801 miljoen euro in het voorgaande jaar naar 1,73 miljard euro, meldde de Italiaanse bank donderdag.

"UniCredit heeft een recordprestatie neergezet in 2018, met de beste resultaten in een decennium", stelde CEO Jean Pierre Mustier.

Analisten hadden een belastingmeevaller van 887 miljoen euro niet verwacht: zij voorzagen een nettowinst van 719 miljoen euro. Ook zonder de belastingbate was de winst van 840 miljoen euro nog fors hoger dan de analistenconsensus.

De omzet van de bank daalde op jaarbasis met 1 procent tot 4,86 miljard euro, wat nagenoeg gelijk was aan de 4,87 miljard euro die analisten vooraf hadden ingevuld.

De operationele kosten daalden met 3 procent en de voorzieningen voor slechte leningen stegen met 11 procent.

De bank herhaalde zijn winstdoel van 4,7 miljard euro voor 2019.

UniCredit wil een dividend van 0,27 euro per aandeel uitkeren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Conflict tussen Frankrijk en Italië escaleert; Parijs roept ambassadeur terug

Frankrijk heeft zijn ambassadeur in Rome teruggeroepen. Parijs reageert daarmee naar eigen zeggen op de inmenging van Italië in de binnenlandse aangelegenheden van Frankrijk, en op 'onaanvaardbare' provocaties.

De relatie tussen beide EU-regeringen bevindt zich op een dieptepunt sinds het aantreden van de rechts-populistische regering in Rome vorig jaar zomer.

Vicepremier en minister van binnenlandse zaken Matteo Salvini neemt geen blad voor de mond. Macron is volgens hem 'een zeer slechte president'.

Foto: Reuters/Remo Casilli

Een woordvoerder van het Franse ministerie van buitenlandse zaken sprak donderdag van 'herhaaldelijke beschuldigingen, ongefundeerde aanvallen en bizarre beweringen'. 'Het niet met elkaar eens zijn, is een ding, maar het manipuleren van de verstandhouding om electorale redenen is iets anders', aldus het ministerie.

Steun voor gele hesjes
Parijs heeft niet concreet aangegeven om welke incidenten en confrontaties van Italiaanse kant het gaat. Maar duidelijk is dat onder meer de Italiaanse steun voor de protestbeweging 'gele hesjes' Parijs een doorn in het oog is.
De Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio van de Vijfsterrenbeweging (M5S) had dinsdag in de omgeving van Parijs een ontmoeting met de 'gele hesjes'.

Hij sprak bij die gelegenheid zijn steun uit voor de protestbeweging. Dat was tegelijkertijd een frontale aanval op de Franse president Emmanuel Macron.
Coalitiepartner en (eveneens) vicepremier Matteo Salvini van de rechts-nationalistische Lega noemde eerder deze week Macron 'een zeer slechte president', van wie het Franse volk zeer snel afscheid moet nemen. Salvini beschuldigde eerder de Fransen er ook van linkse Italiaanse terroristen, die in de jaren zeventig actief waren in Italië, een schuilplaats te geven.

Begrotingsbeleid en migratiezaken
Rome en Parijs verkeren ook al geruime tijd in onmin over kwesties als begrotingsbeleid en migratiezaken. Verder zint het de regering van Macron niet dat de Italiaanse regeringspartijen verdeeld zijn over de aanleg van een snellere treinverbinding tussen Turijn en Lyon. De Lega tracht het project nog te redden maar coalitiepartner Vijfsterrenbeweging wil er juist de stekker uittrekken. De Franse minister van transport wijst erop dat zowel Frankrijk als Italië een verdrag over de aanleg van de tunnel heeft getekend.

Economische projecten
Ook andere infrastructurele en economische projecten leverden spanningen op. De relaties tussen Parijs en Rome kregen vorig jaar ook een dreun toen de Italiaanse staatswerf Fincantieri STX France, een Bretonse bouwer van militaire- en cruiseschepen, wilde overnemen.

Dat was met Macrons voorganger Hollande afgesproken, maar de destijds nieuwe Franse president hield tot woede van Rome de boot af. Macron nationaliseerde de Franse militaire werf zelfs enige tijd. Uiteindelijk kon Fincantieri toch een belang van 50% nemen in de ook door het Nederlandse Damen begeerde scheepswerf.

Verkiezingen
Critici zeggen dat de harde kritiek op Frankrijk van de rechtse populistische Italiaanse regering ook ingegeven is door electorale belangen, met het oog op de verkiezingen voor het Europarlement van mei. De Italiaanse regeringspartijen staan kritisch ten opzichte van Europa, waar Macron juist een warm pleitbezorger is van Europese eenheid. De Italiaanse regeringspartijen zouden met de kritiek ook de aandacht af willen leiden van de slechte economische situatie in hun land. Met de vorige Italiaanse, links georiënteerde regering kon Macron het wel goed vinden.

Parijs zegt dat de Italiaanse provocaties 'ongehoord' zijn. Niet eerder sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn de relaties tussen de twee grote EU-landen zo gespannen.

Van onze redacteur

fd.nl/economie-politiek/1288472/confl...
voda
0
Industriele productie Italie omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Italië is in december op maandbasis gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van statistiekbureau Istat.

De productie nam, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met 0,8 procent af op maandbasis. Over het laatste kwartaal daalde de productie op kwartaalbasis met 1,1 procent.

Als er niet voor seizoensinvloeden zou worden gecorrigeerd dan kwam de productie in december op jaarbasis 2,5 procent lager uit.

De Italiaanse maakindustrie produceerde in december 1,0 procent meer, na een afname van 1,5 procent in november.

Op jaarbasis lag de industriële productie in december 5,5 procent lager.

Over heel 2018 liet de Italiaanse industriële productie ten opzichte van 2017 een stijging zien van 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Honderdduizenden Italianen protesteren tegen regering

Honderdduizenden Italianen zijn vandaag in Rome de straat opgegaan om te demonstreren tegen het beleid van de zittende regering. De sfeer bleef gemoedelijk.

Buitenlandredactie 09-02-19, 14:59
8
De demonstranten eisen een breed pakket aan maatregelen: er moet meer geïnvesteerd worden en forsere hervormingen zijn nodig dan die tot nu zijn doorgevoerd door de eenheidsregering van de radicaal-rechtse partij Lega Nord en de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging (M5S). Vooral de vakbonden vinden het door de regering aangekondigde investeringsplan te braaf, de pensioenhervorming te beperkt en het basisinkomen een hybride maatregel, om de strijd tegen de armoede en voor de werkgelegenheid te kunnen beïnvloeden.

Aan de betoging vandaag namen ook afgevaardigden van werkgeversorganisaties, evenals de belangrijkste leiders van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) en andere linkse partijen deel. Het is het grootste protest sinds de demonstraties die eind 2014 en begin 2015 plaatsvonden, toen Italianen massaal de straat opgingen om te protesteren tegen de hervorming van de arbeidswetgeving georkestreerd door de centrumlinkse overheid van Matteo Renzi.

Een bijeenkomst van de Italiaanse ‘gele hesjes’ mocht zaterdag niet doorgaan in Rome op bevel van de prefectuur die volgens de organisatoren vreesde voor excessen.

www.ad.nl/buitenland/honderdduizenden...
voda
0
EU high speed rail tunnel project between France and Italy facing uncertainties

AP reported that a strategic European Union project to build a high-speed rail tunnel through the Alps, meant to speed journeys between France and Italy, could dead-end as Italy’s populists squabble. On the French side, a 140-meter long rock-eating machine tunnels through the mountainside toward Italy at an average rate of nearly 20 meters a day. But on the Italian side, all is quiet: the construction site, long targeted by sabotaging protesters, is guarded by four law enforcement agencies, and work is limited to maintenance. The survival of Italy’s increasingly shaky populist government could well depend on whether Italy restarts construction on the Turin-Lyon High Speed Train link, which it halted last summer. One party in the ruling government coalition is fiercely against the project, while the other is for it.

Italy’s internal standoff - pitting the 5-Star Movement, which has taken a stand against big infrastructure, against its pro-business League coalition partner — means France could wind up with a tunnel to nowhere. The uncertainties are also increasing tensions with the European Union, which is paying for 40 percent of the EUR 8.6-billion project. The 57.5-kilometer long Turin-Lyon High-Speed Train tunnel link, known in Italy as TAV, is a key part of an EU project linking southern Spain with eastern Europe. It’s envisioned as one of six tunnels crossing the Alps, including the Gottard Tunnel in Switzerland, which opened in 2016, and the Brenner Tunnel between Italy and Austria, scheduled to open in the next decade.

The Turin-Lyon link replaces a tunnel built in 1871, which officials say is outdated in terms of technology and safety. High-speed trains must slow down to about 60 kph an hour - making the journey from Milan to Paris seven hours. With the TAV high-speed train tunnel, the journey will be cut down to 4 1/2 hours.

Source : AP
2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront