Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
1
Aandeel Eli Lilly onder druk na tegenvaller studie kankermedicijn

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eli Lilly & Co.
$ 115,54 -3,62 -3,04 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft tegenvallende resultaten gepresenteerd met een onderzoeksstudie naar een behandeling tegen sarcomen, ook wel weke delen kanker genoemd. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut en concurrent van Galapagos vrijdag.

Een studie met Lartruvo behaalde niet zijn primaire eindpunten. Het middel werd getest in combinatie met een standaard behandeling, doxorubicin. Daaruit bleek dat de algemene overlevingskans niet verbeterde wanneer beide middelen worden toegediend in verhouding tot alleen het gebruik van doxorubicin.

Teleurstellend, aldus Eli Lilly, dat de onderzoeksresultaten nauwkeurig zal bestuderen om te bepalen wat de vervolgstappen zijn. Lartruvo als behandeling werd wel goed verdragen en er waren geen veiligheidsrisico's.

De tegenvallende resultaten leiden wel tot een eenmalige afschrijving in het eerste kwartaal van 2019, aldus Eli Lilly. Die komt vermoedelijk uit tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar, of 0,10 dollar per aandeel.

Dit heeft ook gevolgen voor de jaarresultaten in 2019, want Eli Lilly verwacht een impact van ongeveer 0,17 dollar per aandeel. Meer informatie hierover geeft het bedrijf tijdens het bekendmaken van de vierde kwartaalcijfers, op 13 februari aanstaande.

De financiële doelen die Eli Lilly heeft gesteld voor 2020, komen niet in gevaar, aldus het bedrijf.

Het aandeel Eli Lilly daalde vrijdag in de elektronische voorbeurshandel in New York met ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Megacaps het meeste gekocht in farmaciesector
16 januari 2019

De farmaciesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 17 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere ProQR Therapeutics NV, Amarinoration en BioArctic AB. Relatief grote verliezen waren er voor Faron Pharmaceuticals Oy, ImmuPharma en Genomic Vision SA.

bron: www.analist.nl/sectorennieuws/213244-...
voda
0
De lamme laten lopen, de blinde laten zien

Na tientallen jaren ploeteren breekt een nieuwe medische technologie alsnog door. RNA-medicijnen bieden uitkomst tegen zeldzame aandoeningen en misschien ook wel tegen grote ziektes als kanker en hartfalen.

Dirkje kan een beetje lopen. Dat is tamelijk spectaculair nieuws. Want het drie-jarige meisje met haar rossige krullen leidt aan de zeldzame spierziekte SMA, waardoor ze anderhalf jaar geleden als peuter niet eens meer rechtop kon zitten. Haar toekomstperspectief was somber.

Dat Dirkje nu kan zitten en zelfs kan lopen, is te danken aan een nieuw medicijn dat Spinraza heet. Veel aandacht ging vorig jaar uit naar de hoge vraagprijs voor dit middel - enkele honderdduizenden euro's per jaar.

‘Toezichthouders moeten soms wennen aan de beoordeling van een nieuwe technologie’
In die tijd groeide Dirkje min of meer uit tot een bekende Nederlander. Dirkje sierde de voorpagina's van meerdere kranten en haar ouders traden op in talkshows. Niet zonder resultaat. Onder druk van het persoonlijke relaas sloten het Amerikaanse farmabedrijf Biogen en de Nederlandse overheid een compromis over de prijs van Spinraza.

Op weg naar goedkeuring
Die geschiedenis kan zich komende jaren gemakkelijk gaan herhalen. Want Spinraza maakt deel uit van een hele nieuwe klasse medicijnen, zogenoemde RNA-middelen. Die nu as we speak aan het doorbreken is. Naast Spinraza zijn recentelijk nog vier andere RNA-medicijnen door toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa goedgekeurd.

Tientallen andere middelen zitten in een onderzoeksfase op weg naar goedkeuring. Ook dit zullen dure middelen zijn. Maar ze brengen de geneeskunde wel een flinke stap verder. Met een beetje geluk kan de lamme straks weer lopen. En sommige blinden kunnen weer zien.

In de ontwikkeling van de nieuwe technologie speelt Nederland een prominente rol.

Wat is RNA?

RNA is een soort koppelmechanisme tussen de genetische codes van de mens en de talloze eiwitten die van cruciaal belang zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. De afkorting staat voor Ribonucleic Acid, ofwel ribonucleïnezuur.
RNA-medicijnen kunnen een genetisch defect dat zijn oorsprong heeft in het DNA van patiënten, corrigeren. Daardoor gaat de patiënt een ontbrekend eiwit alsnog aanmaken of wordt juist overproductie van een eiwit afgeremd. Het lichaam repareert als het ware zichzelf.
De RNA-medicijnen zijn enigszins verwant aan gentherapieën, die immers ook genetische defecten repareren. Gentherapieën richten zich net als RNA-medicijnen vaak op zeldzame aandoeningen, omdat de oorzaak-gevolg-relatie in die gevallen duidelijker herleidbaar is.
Zo is Novartis met zijn dochterbedrijf Avexis ver gevorderd met de introductie van een gentherapie tegen de zeldzame spierziekte SMA. Dat betekent dat er binnenkort waarschijnlijk een alternatief komt voor het RNA-medicijn Spinraza van Biogen.
Een belangrijk verschil tussen de twee werkwijzen is dat een gentherapie resulteert in een blijvende verandering van de genetische code van de patiënt. Het voordeel daarvan is dat een eenmalige behandeling in principe kan volstaan. Het nadeel van een gentherapie is, zoals RNA-bedrijven vaak onderstrepen, dat een behandeling niet meer is terug te draaien.
Het tijdelijke effect van RNA-medicijnen kan dus zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Instabiel
Gemakkelijk was het niet. Aan de huidige doorbraak is een lange zoektocht vooraf gegaan. De gedachte achter de medicijnen dateert al van de jaren tachtig en resulteerde aanvankelijk slechts in één goedgekeurd medicijn, tegen een oogaandoening waar veel aidspatiënten mee te maken kregen. Vervolgens stokte de aanvoer van nieuwe middelen, met name doordat RNA-medicijnen instabiel bleken.

Ze braken in het lichaam snel af en waren daardoor nauwelijks effectief.
Dat was een grote tegenvaller. Het Amerikaanse biotechbedrijf Gilead zag zich bijvoorbeeld genoodzaakt het over een heel andere boeg te gooien. Het bedrijf was opgericht om RNA-medicijnen te ontwikkelen, maar gaf die ambitie op. Achteraf gezien heel verstandig. Gilead groeide afgelopen decennia dankzij heel andersoortige medicijnen uit tot een van de grootste farmabedrijven ter wereld.
voda
0
Deel 2:

Intussen zaten andere onderzoekers en bedrijven niet stil. Veel energie ging zitten in onderzoek om de werkzame stoffen te stabiliseren. De oplossing is gevonden in chemische verandering van de RNA-middelen, zodanig dat ze niet meer zo snel vergaan, zo vertelt Gerard Platenburg. 'Met de huidige technologie zit de stof soms na een jaar nog altijd in het lichaam. Dat betekent dat we mogelijk naar één keer per jaar doseren kunnen gaan.'

Platenburg is chief innovation officer en mede-oprichter van Proqr, een Nederlands biotechbedrijf dat zicht richt op de ontwikkeling van nieuwe RNA-medicijnen. Het belangrijkste doel was aanvankelijk een nieuw medicijn tegen taaislijmziekte; inmiddels werkt Proqr vooral aan RNA-medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes.

Ziekte van Duchenne
Platenburg is een veteraan. De Leidse wetenschapper was ook nauw betrokken bij Prosensa, een ander Nederlands biotechbedrijf, dat een RNA-medicijn ontwikkelde tegen de ziekte van Duchenne, een zeldzame spierziekte.

Dat Nederland een prominente rol speelt bij de ontwikkeling van RNA-medicijnen, is voor een belangrijk deel te danken aan Jacques van Boom.

Dat Nederland een prominente rol speelt bij de ontwikkeling van RNA-medicijnen, is voor een belangrijk deel te danken aan Jacques van Boom (1937-2004), een chemicus die als hoogleraar in Leiden furore maakte. Ook hoogleraar Gert-Jan Ommen timmerde aan de weg in het huidige Leids Universitair Medisch Centrum.

Prosensa bouwde voort op die kennis. Na tientallen jaren onderzoek wist het bedrijf in 2016 bijna als tweede onderneming ter wereld een RNA-medicijn goedgekeurd te krijgen. Maar het lange traject strandde in het zicht van de haven. Uiteindelijk bleken toezichthouders toch onvoldoende overtuigd van de effectiviteit van het middel. Aldus ging Prosensa ten onder, kort nadat het bedrijf voor een hoge prijs ($680 mln) was overgenomen door het Amerikaanse farmaconcern BioMarin.

Het was een grote teleurstelling voor veel patiënten, die meenden dat het Prosensa-medicijn wel degelijk effectief was. Toch is alle inspanning niet voor niets geweest, stelt Platenburg. Mede dankzij het voorbereidende werk van Prosensa kwam er recentelijk wel een goedgekeurd RNA-medicijn tegen de ziekte van Duchenne op de markt. Voor dat middel maakt het Amerikaanse biotechbedrijf Sarepta gebruik van patenten van Prosensa.

Eerst is er de euforie
Terugblikkend stelt Hans Schikan, de voormalig ceo van Prosensa, dat de moeizame doorbraak van RNA-medicijnen past in een patroon. 'Het is een terugkerend fenomeen bij bijna iedere wetenschappelijk doorbraak in de medische biologie', zegt Schikan. 'Eerst is er de euforie en daarna blijkt de praktijk weerbarstig. Toezichthouders moeten soms ook wennen aan de beoordeling van een nieuwe technologie.'

BioMarin heeft de hoop op een eigen RNA-middel ook niet helemaal opgegeven. Op kleinere schaal werkt het Amerikaanse bedrijf in Leiden met een Prosensa-restant nog altijd aan de ontwikkeling van eigen medicijnen.

Intussen hebben andere bedrijven de koppositie overgenomen. Een daarvan is Ionis, een Amerikaans biotechbedrijf dat aanvankelijk Isis heette, maar zijn naam veranderde toen de gelijknamige terreurbeweging in het Midden-Oosten dood en verderf zaaide. Ionis kreeg vorig jaar in Europa groen licht voor de verkoop van een RNA-medicijn met de merknaam Tegsedi, een middel tegen een zeldzame zenuwaandoening.

$450.000 per jaar
Een andere koploper is het biotechbedrijf Alnylam, dat vorig jaar een Europese vestiging in Amsterdam opende. De Amerikaanse onderneming heeft in Europa en de Verenigde Staten goedkeuring gekregen voor het RNA-middel Onpattro, bestemd voor patiënten met polyneuropathie, een zeer zeldzame zenuwaandoening. De officiële Amerikaanse prijs van het middel is $450.000 per jaar. In Nederland is een geheim prijsarrangement afgesproken ten behoeve van een handjevol patiënten.
voda
0
Deel 3:

Alnylam en Ionis zijn ver gevorderd met de ontwikkeling van diverse andere medicijnen. Maar de doorbraak van de RNA-technologie wordt misschien nog het best geïllustreerd door de beursgang eind vorig jaar van het jonge biotechbedrijf Moderna. Deze Amerikaanse onderneming haalde met zijn beursdebuut $600 mln aan nieuw kapitaal op, een record voor een biotechbedrijf.

Dankzij de succesvolle beursgang had Moderna eind vorig jaar een beurswaarde van $8 mrd, zonder overigens ooit één medicijn te hebben verkocht. Die hoge waardering is te danken aan de grote hoeveelheid kandidaatsmedicijnen op RNA-basis, die het bedrijf in zijn pijplijn heeft. Moderna richt zich niet alleen op zeldzame aandoeningen, maar ook op 'grote ziektes' als kanker, infectieziektes en hartfalen. Daarmee eist de technologie een plaats op in het centrum van de medische wetenschap.

Onbetwiste koploper in Nederland is het eerder genoemde Proqr van Gerard Platenburg en ceo Daniel de Boer. De onderneming kende een aantal moeilijke jaren, toen bleek dat grote concurrenten veel sneller succes boekten met de ontwikkeling van medicijnen tegen taaislijmziekte, zonder dat die concurrenten daarbij gebruik maakten van RNA-technologie.

Oog- en huidziektes
Proqr gooide zijn prioriteiten om en ging vol inzetten op RNA-medicijnen tegen oog- en huidziektes. Het bleek een succesvolle strategie. In september vorig jaar presenteerde de Leidse onderneming de resultaten van een experimentele behandeling van tien patiënten met LCA-10, een zeldzame ziekte die leidt tot blindheid.

Een eerste dosering leidde al tot duidelijk verbetering van het zicht van zes patiënten, met name de jongere patiënten. Onder hen was een vrijwel blinde man die na zes weken tot zijn eigen verrassing plotseling weer de borden op een vliegveld kon lezen.

Na de bekendmaking schoot de koers van Proqr op de Amerikaanse Nasdaq-beurs omhoog. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van ruim $550 mln. Als een tweede onderzoek naar het medicijn tegen LCA-10 succesvol verloopt, hoopt Proqr in 2021 toestemming te krijgen voor verkoop van het medicijn.

Lokaal toedienen
Een belangrijk inzicht, zo vertellen Platenburg en De Boer, is dat RNA-medicijnen het beste tot hun recht komen als ze rechtstreeks worden toegediend op die plaatsen waar ze hun werk moeten doen. Want bij toediening via de bloedbaan blijkt een groot deel van de medicijnen te worden afgevangen door de nieren en de lever. De werkzame stof bereikt dan maar mondjesmaat de cellen waarvoor ze bestemd zijn.

'Lokaal toedienen verhoogt de kans op succes enorm', zegt ceo De Boer. Vandaar dat Proqr heeft gekozen voor oog- en huidziektes en eerder voor taaislijmziekte, een longaandoening. Het zijn allemaal ziektes die rechtstreeks toediening van het medicijn mogelijk maken, via injecties bij oogaandoeningen, via zalf met huidziektes en via inhalatie bij taaislijmziekte.

In Utrecht werkt het veel kleinere biotechbedrijf Interna aan een andere toepassing van RNA-technologie, gericht op de bestrijding van kanker. Ceo Roel Schaapveld vertelt dat de onderneming ook veel tijd kwijt is geweest aan de ontwikkeling van een 'afleveringsmechanisme', dat moet garanderen dat het medicijn ook in de juiste cellen terecht komt. Het Utrechtse bedrijf heeft inmiddels formuleringen ontwikkeld waardoor het medicijn niet alleen in de lever maar ook in andere organen kan belanden.

Interna is het verst gevorderd met een potentieel medicijn tegen leverkanker en tegen een moeilijk behandelbare vorm van borstkanker. Een potentieel voordeel is dat het RNA-medicijn een dubbel werkingsmechanisme heeft. Het pakt de kankercel rechtstreeks aan en stimuleert tegelijkertijd het immuunsysteem van de patiënt om in actie te komen.

In de loop van dit jaar hoopt het Utrechtse bedrijf alle voorbereidingen te hebben getroffen voor een eerste onderzoek onder patiënten. Gezien de toegenomen belangstelling voor de RNA-technologie, kon het dit jaar wel eens een stuk gemakkelijker worden om financiering te vinden voor het kostbare patiëntenonderzoek.

fd.nl/futures/1284042/de-lamme-laten-...
Capstone
0
www.analist.be/berichten/215442-anali...

Analisten verwachten over 2018 stijgende omzet Pharming
22 januari 2019

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 136,67 miljoen euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 89,62 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2018
beurskoers

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 24 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 20,75.

Analisten gaan er niet van uit dat Pharming over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Recente koersdoelen rond de 2 euro
Stifel, Beleggers Belangen en Beursexpres gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Pharming's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 377,68 miljoen . Het aandeel Pharming was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Pharming 45 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 2 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 83 procent lager.
voda
0
Johnson & Johnson voldoet aan verwachtingen

(ABM FN) Johnson & Johnson heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en rekent op een verdere winstgroei in 2019. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

"Johnson & Johnson leverde opnieuw een sterk jaar af met een sterke operationele omzetgroei van 6,3 procent", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting.

In het vierde kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20,4 miljard dollar, 0,2 miljard dollar meer dan een jaar eerder. Zowel internationaal als op de eigen thuismarkt stegen de verkopen.

In heel 2018 liep de omzet met 6,7 procent op, van 76,5 miljard naar 81,6 miljard dollar. In Amerika was er een omzetstijging van 5,1 procent en internationaal van 8,5 procent.

Johnson & Johnson stelde halverwege oktober de outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Voor de omzet in 2018 ging het bedrijf uit van een bandbreedte van 81,0 miljard dollar tot 81,4 miljard dollar.

De winst kwam afgelopen jaar uit op 15,3 miljard dollar, ofwel 5,61 dollar per aandeel, wat aangepast voor bijzondere posten neerkwam op 8,18 dollar, een stijging van 12,1 procent. Daarmee kwam de winst uit aan de bovenkant van de verwachtingen.

De aangepaste winst per aandeel zou naar verwachting namelijk uitkomen in de bandbreedte van 8,13 dollar tot 8,18 dollar, schreef Johnson & Johnson in oktober.

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson op een omzet van 80,4 miljard tot 81,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,50 tot zelfs 8,65 dollar.

Momenteel koopt de onderneming voor 5 miljard dollar eigen aandelen in.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson dinsdag 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
DSM gaat met ProMed Pharma in zee

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 14:27 | Views: 1.202

DSM 16:34
80,16 -0,26 (-0,32%)

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat een samenwerking aan met ProMed Pharma. De twee bedrijven gaan de werkzame stoffen van geneesmiddelen met behulp van polymeren op de juiste plaats in het lichaam bezorgen.

DSM en ProMed Pharma gaan zowel op technisch vlak met elkaar in zee als voor de zakelijke kant. Zo gaan ze elkaars middelen aan bestaande klanten adviseren.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.
voda
0
Johnson & Johnson voorziet minder groei

Het Amerikaanse gezondheidsconcern Johnson & Johnson verwacht dit jaar een omzetgroei van maximaal 1%. Dat is duidelijk lager dan analisten hadden voorzien. De groei wordt onder meer geremd door toenemende concurrentie voor de ontstekingsremmer Remicade, waarvan het patent verloopt.

De prognose van Johnson & Johnson zet mogelijk de toon voor de hele farmaceutische industrie. Het Amerikaanse concern meldde als eerste in de gezondheidssector zijn jaarcijfers.

REUTERS

Verlies van patent
Behalve bij de verkoop van Remicade moet Johnson & Johnson ook bij de verkoop van zijn kankermedicijn Zytiga rekening houden met meer concurrentie. Ook van Zytiga verloopt het patent. Het verlies van patent kan gepaard gaan met grote prijsdalingen. Het Amerikaanse concern AbbVie verlaagde eind vorig jaar de prijs van zijn ontstekingsremmer Humira zelfs met tachtig procent, in reactie op de introductie van goedkopere kopieën.

Het farmabedrijf Janssen van Johnson & Johnson was afgelopen jaren de groeimotor van het concern, dat ook medische apparaten en drogisterijproducten verkoopt. Janssen heeft een sterke aanwezigheid in Nederland, en met name in Leiden, onder meer door de overname in 2011 van het biotechbedrijf Crucell.

2018 was wel goed jaar
Kort na opening van de Amerikaanse beurs noteerde Johnson & Johnson 0R116$128,44-1,20% , een verlies van 1,7% op $ 128,39. In december kreeg de beurskoers van het concern een grote klap. Oorzaak waren berichten dat Johnson & Johnson al decennia weet dat zijn talkpoeder kankerverwekkend asbest bevat, wat het bedrijf kwetsbaar maakt in talloze rechtszaken rond dit onderwerp.

Het Amerikaanse concern had dinsdag ook goed nieuws. De jaaromzet kwam hoger uit dan verwacht, dankzij een goed vierde kwartaal met een omzet van $20,4 mrd. De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op $3,04 mrd. Het farmabedrijf Janssen deed het vooral goed in het buitenland, dat wil zeggen buiten de Verenigde Staten.

Medicijn uit Utrecht
Een van de succesverhalen is het medicijn Darzalex, tegen de ziekte van Kahler, een vorm van bloedkanker. Het middel is voor een belangrijk deel ontwikkeld in Utrecht bij het Deens-Nederlandse biotechbedrijf Genmab. De verkoopomzet van Darzalex kwam vorig jaar uit op $2,0 mrd vergeleken met $1,2 mrd in 2017. Door de toename kan Genmab hogere royalty-inkomsten tegemoet zien.

fd.nl/beurs/1286629/johnson-johnson-v...
voda
0
Omzet Abbott Labs valt tegen

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Labs heeft in het vierde kwartaal van 2018 een lager dan verwachte omzet geboekt. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,3 procent naar 7.77 miljard dollar. De consensus opgesteld door FactSet kwam uit op 7,8 miljard dollar. Autonoom groeide de omzet met 6,4 procent.

Dit resulteerde in een nettowinst van 1,4 miljard dollar, een stijging met 10,8 procent.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,81 dollar per aandeel. Dit kwam overeen met de verwachting van analisten, zoals gepolst door FactSet.

Het kwartaaldividend werd verhoogd van 0,28 dollar naar 0,32 dollar.

Outlook

Abbott Labs voorziet voor 2019 een autonome omzetgroei van 6,5 tot 7,5 procent. De aangepaste winst per aandeel komt uit tussen 3,15 dollar en 3,25 dollar. De consensus is hier 3,20 dollar.

Het aandeel Abbott noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS LANCEERT KAPITAALVERHOGING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel

DEZE AANKONDIGING IS NIET VOOR VERSPREIDING, RECHTSTREEKS OF
ONRECHTSTREEKS, IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, AUSTRALIË,
CANADA, JAPAN, ZUID-AFRIKA OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAAR DAT VERBODEN
ZOU ZIJN DOOR TOEPASSELIJKE WETGEVING

PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 14:00 CET

BIOCARTIS LANCEERT KAPITAALVERHOGING

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag de lancering aan
van een kapitaalverhoging met het oog op het ophalen van ongeveer EUR 45
miljoen door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure (het "Aanbod").

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

De versnelde orderbookprocedure zal onmiddellijk van start gaan. De
Vennootschap zal de resultaten van het Aanbod zo snel mogelijk
aankondigen via een persbericht na de afsluiting van de
orderbookprocedure.

Tijdens de orderbookprocedure zal de verhandeling in Biocartis aandelen
op Euronext Brussels worden opgeschort. Naar verwachting zal de
verhandeling van de aandelen hervatten na de publicatie van de
resultaten van het Aanbod.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail rdegrave@biocartis.com

tel +32 15 631 729

mobiel +32 471 53 60 64

Over Biocartis

Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de
moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de
nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten
voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het
Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd,
staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction
ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare
moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch
staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en
commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane
klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst
groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis
tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer
informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt u hier
investors.biocartis.com/en/press-imag... . Volg ons op
Twitter twitter.com/biocartis_ : @Biocartis_.
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS VERHOOGT HET BEDRAG VAN DE KAPITAALVERHOGING WEGENS STERKE VRAAG

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel


PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 17:15 CET

BIOCARTIS VERHOOGT HET BEDRAG VAN DE KAPITAALVERHOGING WEGENS STERKE
VRAAG

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt aan dat, gelet op de
sterke vraag van investeerders, zij besloten heeft het bedrag van haar
eerder aangekondigde kapitaalverhoging (het "Aanbod") te verhogen van
EUR 45 miljoen tot ongeveer EUR 55 miljoen. Het Aanbod wordt
georganiseerd door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure.

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

De versnelde orderbookprocedure ging eerder vandaag van start. De
Vennootschap zal de resultaten van het Aanbod zo snel mogelijk
aankondigen via een persbericht na de afsluiting van de
orderbookprocedure.

Tijdens de orderbookprocedure is de verhandeling in Biocartis aandelen
op Euronext Brussels opgeschort. Naar verwachting zal de verhandeling
van de aandelen hervatten na de publicatie van de resultaten van het
Aanbod.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail rdegrave@biocartis.com

tel +32 15 631 729

mobiel +32 471 53 60 64
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS HAALT EUR 55,50 MILJOEN OP VIA SUCCESVOLLE KAPITAALVERHOGING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel
PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 21:30 CET

BIOCARTIS HAALT EUR 55,50 MILJOEN OP VIA SUCCESVOLLE KAPITAALVERHOGING

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat zij op
succesvolle wijze een bedrag van EUR 55,50 miljoen aan bruto opbrengst
heeft opgehaald door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure van 5.000.000 nieuwe aandelen (zijnde circa 9,73% van
de uitstaande aandelen van de Vennootschap) aan een uitgifteprijs van
EUR 11,10 per aandeel (het "Aanbod").

Ewoud Welten, Chief Financial Officer van Biocartis, gaf volgende
toelichting: "De over-ingeschreven private plaatsing van vandaag
versterkt verder de beurswaarde van Biocartis. We zijn verheugd te zien
dat zelfs in deze uitdagende marktcondities zowel bestaande als nieuwe
internationale institutionele investeerders Biocartis blijven steunen in
de verdere uitvoering van zijn business plan. Dit is een grote motivatie
voor onze teams en partners alsook een sterke erkenning van de
vooruitgang die Biocartis het afgelopen jaar gemaakt heeft."

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

Betaling en levering van de nieuwe aandelen zal naar verwachting
plaatsvinden op 28 januari 2019, en er zal een aanvraag worden gedaan om
de nieuwe aandelen toe te laten tot de verhandeling op de
gereglementeerde markt van Euronext Brussels op hetzelfde ogenblik. De
nieuwe uit te geven aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen hebben
als, en zullen in alle opzichten dezelfde (pari passu) rang hebben met,
de bestaande en uitstaande aandelen van Biocartis op het ogenblik van
hun uitgifte.

Als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen zal het maatschappelijk
kapitaal van de Vennootschap worden verhoogd van EUR 513.610,88 naar EUR
563.610,88 en zullen de uitgegeven en uitstaande aandelen van de
Vennootschap toenemen van 51.361.088 naar 56.361.088 gewone aandelen.

--- EINDE---
lucas D
0
Omzetgroei voor farmaceut Bristol-Myers Squibb
NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb (BMS) heeft de omzet in het vierde kwartaal zien groeien, onder meer door sterkere verkopen van zijn belangrijkste medicijnen. Dat kwam donderdag naar voren uit een verklaring van de onderneming.
BMS zag de omzet met 10 procent op jaarbasis aandikken tot 6 miljard dollar. Dat kwam onder meer door sterke verkopen van kankermedicijn Opdivo en bloedverdunner Eliquis. Onder de streep resteerde een winst van 1,2 miljard dollar, tegen een verlies van 2,3 miljard dollar een jaar eerder.
Wel ondervond het bedrijf een nieuwe tegenslag met een belangrijk longkankermedicijn. BMS heeft de goedkeuringsaanvraag in de Verenigde Staten om een combinatietherapie voor nieuw gediagnosticeerde longkankerpatiënten op de markt te brengen ingetrokken, omdat meer onderzoeksdata nodig is.
Onlangs werd bekend dat Bristol-Myers Squibb de Amerikaanse biotechnoloog Celgene overneemt voor 74 miljard dollar. De deal behoort tot de grootste overnames in de biotech- en farmaciesector ooit.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Verlies AbbVie door miljardenafschrijving

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie is in het vierde kwartaal van 2018 in de rode cijfers gedoken, vanwege een eenmalige afschrijving die in de miljarden dollars liep. Dit maakte de Amerikaanse biofarmaceut en concurrent van Galapagos vrijdagmiddag bekend.

Begin januari waarschuwde het bedrijf al voor de afschrijving van meer dan 4 miljard dollar, gerelateerd aan de overname van Stemcentrx uit 2016. Dit betekende een nettoverlies van ruim 1,8 miljard dollar in het vierde kwartaal, of 1,23 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel, waarbij rekening wordt gehouden met bijzondere posten, kwam uit op 1,90 dollar, wat een stijging op jaarbasis betekende van ruim 28 procent.

De omzet steeg in de driemaandsperiode met 7,3 procent op jaarbasis tot 8,3 miljard dollar.

Over heel 2018 presteerde AbbVie conform de eigen verwachting. De aangepaste winst per aandeel kwam met 7,91 dollar precies uit binnen de bandbreedte van 7,90 tot 7,92 dollar die het bedrijf had voorspeld. Op jaarbasis betekende dat een groei van meer dan 41 procent.

De nettowinst liep op jaarbasis op van 5,3 miljard dollar, of 3,30 dollar per aandeel, naar 5,7 miljard dollar, of 3,66 dollar per aandeel.

De omzet steeg over heel 2018 met 16 procent tot 32,8 miljard dollar. De verkoop uit Abbvie's voornaamste middel, ontstekingsremmer Humira, steeg op jaarbasis met ruim 8 procent tot bijna 20 miljard dollar.

AbbVie nam in oktober 2018 een aantal onderzoeksprogramma's over van Galapagos voor potentiële behandelingen tegen taaislijmziekte, of cystic fibrosis (CF). De twee bedrijven werkten jarenlang samen aan de ontwikkeling van deze kandidaatmedicijnen.

Outlook

AbbVie toonde zich vrijdag tevreden over de resultaten in 2018 en sprak de verwachting uit dat de winst in 2019 stevig zal groeien en dat die positieve trend ook op langere termijn doorzet. Voor 2019 rekent de farmareus op een aangepaste winst per aandeel van tussen de 8,65 en 8,75 dollar.

Het aandeel AbbVie daalde vrijdag in de elektronische voorbeurshandel in Amerika evenwel dik 3 procent. De aangepaste winst van 1,90 dollar in het vierde kwartaal kwam onder de 1,94 dollar uit waarop door FactSet geraadpleegde analisten hadden gerekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
jip banaan!
0
Wetenschappers zijn er met behulp van genetische modificatie in geslaagd om kippen eieren te laten leggen die medicatie bevatten tegen bepaalde vormen van kanker en een aantal andere ziekten.
De medicijnen zijn op deze manier veel goedkoper te produceren dan wanneer ze gemaakt worden in een fabriek, stellen de onderzoekers van het Roslin Institute aan de Universiteit van Edinburgh. De onderzoekers melden dat de kwaliteit van het geneesmiddel hetzelfde is.
Om tot hun bevindingen te komen, voegden de onderzoekers twee menselijke eiwitten toe aan het DNA van een kip. Het ene eiwit (IFNalpha2a) werkt tegen virussen en bepaalde vormen van kanker, het andere (macrophage-CSF) stimuleert beschadigde weefsels zichzelf te herstellen.

Via de kip komen de goede eiwitten in het ei terecht. De dieren ervaren hier geen nadelige effecten van, schrijven de onderzoekers: "Die leggen eieren zoals normaal".
'Drie eieren per keer is al genoeg'
Drie eieren zouden volgens de onderzoekers al genoeg moeten zijn om een dosis medicatie te kunnen maken. Aangezien een kip tot driehonderd eieren per jaar kan leggen, is de aanpak een stuk rendabeler dan huidige productiemethoden van sommige belangrijke medicijnen.
Veel ziekten ontstaan doordat het menselijk lichaam van nature niet genoeg van een bepaald eiwit of chemische stof aanmaakt. Medicijnen op basis van eiwitten worden daarom al veel langer gebruikt bij behandelingen van kanker en andere ziekten.
Het is echter duur om deze medicijnen in fabrieken te laten maken, omdat de methoden om de eiwitten te verkrijgen complex zijn.
Eieren belanden niet in supermarkt
Wetenschappers zijn er al eerder in geslaagd om de eiwitten toe te voegen aan kippeneieren of geitenmelk, maar volgens de Schotse onderzoekers is hun nieuwe aanpak "efficiënter en kosteneffectiever" dan eerdere pogingen.
Het is volgens de onderzoekers nog te vroeg om het medicijn op mensen te testen, maar vanwege de "veelbelovende resultaten" zijn ze hoopvol dat het geneesmiddel over een aantal jaren op grote schaal gebruikt kan worden in therapieën, voor zowel mensen als dieren.
De eieren zullen niet in de schappen van supermarkten belanden, maar alleen geproduceerd worden voor onderzoeksdoeleinden.
Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke blad BMC Biotechnology.

www.nu.nl/wetenschap/5709978/genetisc...
jip banaan!
0
A chicken bioreactor for efficient production of functional cytokines
Lissa R. Herron
Email author
View ORCID ID profile
, Clare Pridans, Matthew L. Turnbull, Nikki Smith, Simon Lillico, Adrian Sherman, Hazel J. Gilhooley, Martin Wear, Dominic Kurian, Grigorios Papadakos, Paul Digard, David A. Hume†, Andrew C. Gill† and Helen M. Sang†
Email author
†Contributed equally
BMC Biotechnology201818:82
doi.org/10.1186/s12896-018-0495-1© The Author(s). 2018
Received: 14 September 2018Accepted: 18 December 2018Published: 29 December 2018

Abstract

Background
The global market for protein drugs has the highest compound annual growth rate of any pharmaceutical class but their availability, especially outside of the US market, is compromised by the high cost of manufacture and validation compared to traditional chemical drugs. Improvements in transgenic technologies allow valuable proteins to be produced by genetically-modified animals; several therapeutic proteins from such animal bioreactors are already on the market after successful clinical trials and regulatory approval. Chickens have lagged behind mammals in bioreactor development, despite a number of potential advantages, due to the historic difficulty in producing transgenic birds, but the production of therapeutic proteins in egg white of transgenic chickens would substantially lower costs across the entire production cycle compared to traditional cell culture-based production systems. This could lead to more affordable treatments and wider markets, including in developing countries and for animal health applications.
Results
Here we report the efficient generation of new transgenic chicken lines to optimize protein production in eggs. As proof-of-concept, we describe the expression, purification and functional characterization of three pharmaceutical proteins, the human cytokine interferon a2a and two species-specific Fc fusions of the cytokine CSF1.

Conclusion

Our work optimizes and validates a transgenic chicken system for the cost-effective production of pure, high quality, biologically active protein for therapeutics and other applications.
voda
0
'Apothekers sluizen medicijnen door naar buitenland'

Apothekers sluizen geneesmiddelen bestemd voor Nederlandse patiënten door naar het buitenland omdat zij daar meer aan kunnen verdienen. Dat draagt mogelijk bij aan de tekorten op de Nederlandse markt. Dat zeggen diverse bronnen tegenover dagblad Trouw.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zegt 'signalen' te hebben dat apotheken zonder vergunning geneesmiddelen verkopen, maar dat er geen aanwijzingen zijn dat dit op grote schaal gebeurt.

Apothekersvereniging KNMP meldde begin dit jaar dat de tekorten aan producten als de anticonceptiepil en antibiotica vorig jaar met 5% zijn toegenomen. Bijna 800 producten waren in 2018 langere tijd niet op voorraad.

Pillenexport door apothekers zou bijdragen aan de medicijnentekorten op de Nederlandse markt.Foto: Reuters

Prijsbeleid overheid en verzekeraars
Volgens KNMP werkt het prijsbeleid van overheid en zorgverzekeraars tekorten in de hand. De vergoedingen zijn in Nederland zo laag dat fabrikanten liever hun producten verkopen aan andere landen.

Maar GLN, de vereniging van kleinere geneesmiddelenproducenten, zegt in Trouw dat ook apothekers in het buitenland verkopen. Het zou gaan om veertig tot honderd apothekers die 'gecoördineerd' grotere hoeveelheden bij de groothandel bestellen en exporteren. Mogelijk draagt deze parallelle handelsstroom bij aan de oplopende tekorten in Nederland, aldus GLN.

Geruchten gehoord
KNMP zegt de geruchten over export door apothekers te hebben gehoord, maar die niet te kunnen bevestigen. Dat zo'n export bijdraagt aan de medicijnentekorten in Nederland is onwaarschijnlijk, stelt de apothekersvereniging.

Zorgverzekeraar VGZ is op de hoogte van de geruchten, bevestigt een woordvoerder tegenover Trouw. De verzekeraar wil een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van medicijnentekorten in Nederland waarin ook de handelsstromen van groothandel en apothekers onder de loep worden genomen.

fd.nl/ondernemen/1287286/apothekers-s...
torro
0

Farmaciereus geeft voorzichtige verwachting af.
(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het vierde kwartaal van 2018 verlies geboekt door afwaarderingen en gaf voorzichtige verwachtingen af voor het nieuwe jaar. Dat bleek dinsdag uit het kwartaalrapport van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.
Pfizer boekte een nettoverlies van 394 miljoen dollar, of 0,07 per aandeel, tegen een winst van maar liefst 12,3 miljard dollar, of 2,02 dollar per aandeel, een jaar eerder. De nieuwe belastingregels van president Donald Trump stuwden vorig jaar de winst met 10,7 miljard dollar.
Het verlies was het gevolg van juridische kosten en afwaarderingen op bezittingen, met name op de overname van Hospira, dat steriele injectieproducten maakt.
De omzet steeg met 2 procent van 13,7 miljard naar 14,0 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 13,9 miljard dollar.
De aangepaste winst per aandeel steeg van 0,62 naar 0,64 dollar per aandeel. Dat was een dollarcent hoger dan de verwachting van FactSet.
Outlook
Voor heel 2019 verwacht Pfizer dat de omzet ongeveer gelijk zal blijven, op 52,0 miljard tot 54,0 miljard dollar, tegen 53,6 miljard dollar in het afgelopen jaar. Hier werd door analisten gerekend op 54,3 miljard dollar.
De aangepaste winst per aandeel zou dit jaar moeten uitkomen tussen 2,82 dollar en 2,92 dollar. Deze winstverwachting houdt rekening met een aandeleninkoop ter waarde van circa 9 miljard dollar in 2019.
De verwachte winst is iets lager dan het resultaat van 3,00 dollar over 2018, toen het cijfer met 0,08 dollar werd geflatteerd dankzij de verkoop van aandeleneffecten. Volgens FactSet lag de marktverwachting op 3,04 dollar.
Het aandeel Pfizer verloor in de elektronische handel voorbeurs 2 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
b
6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 0,908
Verschil +0,008 (+0,89%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 4.300.077
Volume gemiddeld 6.940.923
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront