Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nystar 2019

98 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
gigatron
0
De handel valt gewoon stil, een teken van veel onzekerheid.Niemand weet waar dit naartoe gaat.
De kans op een slechte afloop is naar mijn gevoel groter dan die van een goede afloop.
palladium01
0
ik contacteerde investor relations. ze zijn bezig met een nieuw businessplan die momenteel voorligt aan een onafhankelijke partij.
palladium01
0
denk niet dat ze een pak nieuwe aandelen gaan uitgeven. Trafigura wint daar niks bij.
Ze zijn al hoofdaandeelhouder,grootste afnemer, grootste klant.
Eenmaal een goed business plan op de rails kan het vlug gaan. De verwerkingslonen lijken boven
de 200 dollar te gaan voor 2019. Dit maakt voor nyrstar tientallen miljoenen euro's meer winst.

Ik verwacht een ander scenario die de markt zal verassen.
Sodrro
0
Ik ben altijd blij een reactie van jou te lezen. Geeft me terug meer hoop over Nyrstar.

Ik volg graag je redenering. Wel een kleine bedenking: het lijkt idd vanuit trafigura/Nyrstar standpunt ideaal om de obligaties op te kopen. Maar is dit zo eenvoudig? Zij deze obligaties zo liquide? Gaan (alle) obligatiehouders geneigd zijn om hun obligaties aan meer dan 50% verlies te verkopen?

Ik begrijp niet helemaal de transparantie mededeling ivm de wijziging van aandeelhouderstructuur met urion en andere trafigura entiteiten. Van waar deze wijziging? Voorbereiding op een toch niet zo propere afloop voor nyrstar(aandeelhouders)?

Nieuw businessplan van Nyrstar: mijn verkopen die toch minder rendabel blijken te zijn dan verwacht?

Wat zijn jullie vooruitzichten voor jaarcijfers?
Ik verwacht niet goed: free cash flow + q4 verzending v myra falls zijn vd site verdwenen.
Daarnaast hoge energiekosten, pp stilstand.
Sodrro
0
1e taak van nieuwe cfo: hedge de EUR/USD voor álle toekomstige usd-inkomsten.
Koers staat momenteel nog altijd laag (1,13). forecast wijst op een stevige verhoging van meer dan 10% reeds id 2e helft van 2019 (1.25 - 1,30)
Blijft een forecast, maar als het uitkomt en Nyrstar zich niet heeft ingedekt, verliezen ze meer dan 100 mln eur. Even veel dan de winst v pp.
Sodrro
0
De hedge van zn @ 3000 USD was een goeie zet.
Doch had Nyrstar afgelopen jaren beter gehedged voor zn en eur/USD-schommelingen, hadden ze heel wat problemen kunnen vermijden.
Achteraf is uiteraard makkelijk spreken. Maar ze hadden zich toch minstens kunnen indekken zodat ze niet id put zouden belanden waar ze nu inzitten.
Bvb. Tijdens h1 2018 leggen ze slechts de prijs vast v 3000 USD/t zn voor 2019 en een put voor 2600 USD.
Ze gingen er nl van uit dat de zn-prijs zou doorstijgen in h2. Had dit het geval geweest, waren de 2018-cijfers fantastisch.
Maar het draait anders uit met het gekende gevolg.
Ze hadden ook op safe kunnen spelen en 3000 USD voor h2 vast te leggen. Dan mis je het mogelijke opwaartse potentieel en zouden cijfers niet fantastisch zijn, maar nog wel voldoende degelijk om zich nog od obligatiemarkt te kunnen financieren.

Mja tis anders gelopen, hopelijk brengt 2019 beter:
- mijnen op dreef (of verkoop?)
- pp op bijna volle toeren
- goede r/c
- rode dat alles goed aanstuurt
- .....
Alias321
0
Voor iedereen die nog in Nyrstar geloofd,en het artikel van, den klinker,aandachtig heeft gelezen,zou k zeggen bijkopen aan bradeerprijzen
[verwijderd]
0
Goeienacht (om eens anders te beginnen),

Bedankt Sodrro om mijn artikel zo aandachtig gelezen te hebben, maar op uw veelvoud van vragen heb ik ook geen antwoord.
Ik ben een gewone (zeer kleine) aandeelhouder, zit niet in het bestuur of adviesraad van Nyrstar of Trafigura en kan maar via logisch denken, met behulp van de weinige en meestal kleine indicaties, bepaalde conclusies trekken.

Die conclusies vertellen me dat Nyrstar/Trafigura (ik denk dat we ze zo stilaan als één team mogen beschouwen) VOOR of ten laatste TEGEN half februari een 'ei' zullen of zullen moeten leggen, want:
a. Zij zullen de jaarcijfers over 2018 dan al kennen (in tegenstelling tot wij, die moeten wachten tot de publicatie ervan rond 22 februari).
b. Ze gaan al een goed idee hebben van de evolutie van de zinkprijs in het eerste kwartaal van 2019 en de richting van de verwerkingslonen over het geheel van 2019.
Dat gaat hen al een goede indicatie geven over de haalbaarheid om de obligaties van 340 miljoen in september 2019 op eigen kracht terug te betalen door Nyrstar en dus zullen ze willen sneller handelen dan de 'analisten' die toch maar het (over)leven van Nyrstar moeilijker maken.
Mogelijke scenario's:
1. Ze zien dat Nyrstar de obligaties waarschijnlijk zal kunnen terugbetalen.
Praise the Lord en we horen bij de voorstelling van de jaarcijfers een euforisch management waarbij de koers van het aandeel als een raket de lucht inschiet, want de volgende 'obligatie'-horde is maar in 2024. Een eeuwigheid ver weg
2. Ze zien dat de terugbetaling op eigen kracht door Nyrstar problematisch of zelfs onmogelijk zal zijn
Dan zijn er de volgende mogelijkheden voor het herfinancieren van de obligaties
a Nyrstar doet een uitgifte van nieuwe aandelen.
Zoals uitgelegd in het vorig artikel is dit weinig waarschijnlijk, want dan schiet Trafigura zich serieus in de financiële voet.
b. Nyrstar gaat een nieuwe lening aan om de obligaties te kunnen terugbetalen.
Via de banken is dit ongeveer onmogelijk onder de huidige omstandigheden. Bovendien zal Trafigura zijn 'lenings'-koe niet laten melken door iemand anders. In dat kader is het 'cryptische' zinnetje in de overeenkomst van december 2018 tussen Nyrstar en Trafigura veelbetekenend: "Trafigura zal in de volgende twee jaar voor maximaal de helft participeren in elke nieuwe lening". Ze zouden de rest zonder problemen kunnen financieren als 'voorafbetalingen'
Het meest voordelige scenario voor Trafigura is daarbij dat ze die obligaties, ofwel geheel of gedeeltelijk, VOOR de vervaldatum kunnen opkopen aan een lagere prijs. In de praktijk gaan ze daarbij, in feite, zichzelf financieren, maar ze krijgen er wel (veel) meer toekomstig zink voor.
c. Nyrstar verkoopt één of meerdere "assets" (zoals mijnen of smelters) om de obligaties te kunnen terugbetalen.
Maar zoiets kost tijd en tast bovendien hun toekomstige inkomsten aan. Bovendien zal daarbij altijd een overbruggingskrediet nodig zijn, waarbij Trafigura weer eens op de eerste rij zal staan. Het lijkt daarbij weinig waarschijnlijk dat Trafigura zijn 'goudhaantje' Nyrstar zomaar een paar van zijn mooiste pluimen zal laten verliezen. Ze schieten dan weer in hun eigen voet.

Als conclusie kunnen we stellen dat, als Nyrstar/Trafigura, ten laatste half februari, zien dat scenario 1 niet mogelijk is, dan is mogelijkheid b. de meest waarschijnlijke oplossing, zoals gesteld in mijn vorig artikel.
Daarbij moet dan een kapitaalherstructurering het geheel gemakkelijker/soepeler maken.
Waarom zouden ze anders al zooooooo lang die kapitaalherstructurering aankondigen, zonder dat we er maar één resultaat van zien?

Misschien verduidelijkt dit een beetje mijn gedachtegang.
Groetjes,
Den Blinker

adri67
2
@Den Blinker,

Ik heb geen positie in Nyrstar en alleen dit draadje gelezen. Mijn vraag is:

Is het niet mogelijk om in samenspraak met de obligatiehouders de rente op de obligaties wat te verhogen en de terugbetaling enkele jaren uit te stellen ?

Het bedrijf komt dan in rustiger vaarwater en heeft meer tijd om orde op zaken te stellen.Gezien de stijging van de zinkprijs kan Nyrstar dan over enkele jaren mogelijk de obligaties volledig terugbetalen.
Leefloon
0
quote:

adri67 schreef op 27 januari 2019 12:12:

Is het niet mogelijk om in samenspraak met de obligatiehouders de rente op de obligaties wat te verhogen en de terugbetaling enkele jaren uit te stellen ?
Al het mogelijke is theoretisch mogelijk, inclusief surrealistische sinterklaasmodellen, maar er is geen enkele reden waarom obligatiehouders zouden gaan gokken op de zinkprijs en een voor Nyrstar onbetaalbare hogere rente, wanneer zij recht hebben op snelle en volledige terugbetaling van de hoofdsom. Obligatiehouders gaan ook niet bijna gratis het risico van uitwaterbare aandeelhouders overnemen, zodat op den duur een paar aandelen fors in koers kunnen stijgen.
[verwijderd]
1
Beste

Ik ben het metU eens. Enkel vraag ik me af wie zijn obligaties aan Trafigura gaat verkopen als hij/zij weet dat ze hun geld voor 100% terug zien? Verder lijkt het erop dat alle toekomstige winsten naar intersten zal gaan. Dus Trafigura.
Leefloon
0
Het gaat over recht op 100%; niet over daadwerkelijk 100% terugkrijgen. Dat geeft obligatiehouders een sterke onderhandelingspositie bij een equity-for-debt swap. Dan lopen obligatiehouders het risico van aandeelhouders, maar krijgen ook het rendement van aandeelhouders. Na conversie van, stel, 100% van de obligatiewaarde met een conversieprijs van 0,20 per aandeel. Nou ja,misschien wordt 100% dan 75%.

Het alternatief, als het grote probleem opgelost moet worden zonder te gokken op een jarenlang toenhoge zinkprijs, is dat de aandeelhouders zelf een mega-KV doen om de schulden a pari af te betalen. Want die verplichting heeft Nyrstar. De obligatiehouders hebben zodoende dus een sterke onderhandelingspositie. Of 100% terug, of misschien wel bijna 100% van Nyrstar verkrijgen.

De situatie dat winsten naar Trafigura gaan, is via interesten zeer owaarschijnlijk. Of te riskant. Het probleem moet echt opgelost worden, en is te groot. Onverantwoord groot. Zo groot, dat het de vraag is of de schuld geherfinancierd kan worden. Zie het actuele effectieve rendement van de obligaties 2019. Die winsten maakt Nyrstar niet, laat staan dat er winsten naar de afbouw van schulden kan. Okay, een symbolische 10 miljoen naar "opportunistisch" ingekochte eigen obligaties als blijk van hoe goed het eigenlijk gaat. Not...
voda
2
Nyrstar operationele en financiële update

1 februari 2019 om 21.30 CET

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap") voorziet vandaag in een
update voor wat betreft het lopend nazicht van de balansstructuur en
bepaalde operationele en financiële zaken met inbegrip van de Port
Pirie Herontwikkeling en de verwachtingen voor Onderliggende EBITDA voor
het volledige jaar 2018.

Nazicht balansstructuur

De Raad van Bestuur en het management van Nyrstar, met behulp van
onafhankelijke adviseurs van Alvarez & Marsal, Morgan Stanley en
Freshfields, zetten het grondig nazicht van de balansstructuur van de
Vennootschap voort, zoals eerder aangekondigd. Dit nazicht wordt geleid
door een speciaal onafhankelijk comité van de Raad van Bestuur van
Nyrstar. Als deel van het nazicht, heeft Nyrstar een nieuw business plan
voor vijf jaar opgesteld (het "Business Plan") dat als basis dient voor
onderhandelingen met financiële stakeholders om een robuuste en
duurzame balansstructuur op lange termijn te bewerkstelligen voor de
Vennootschap. Gedurende deze week heeft Nyrstar constructieve discussies
gevoerd met vertegenwoordigers van haar verschillende groepen van
financiële stakeholders om binnen een versneld tijdskader richting
dit streefdoel te kunnen werken. Volgend op deze discussies, vindt
Nyrstar het gepast om alle stakeholders een update te geven door middel
van dit persbericht.

De Vennootschap zal bijkomende aankondigingen doen naarmate deze
discussies vorderen, zoals gepast.

Voor veel meer, zie link:(pdf met 5 bladzijden)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms - Hoofd Beleggerrelaties T: +41 44 745 8157 M:
+41 79 722 2152
www.globenewswire.com/Tracker?data=OL...
anthony.simms@nyrstar.com

Franziska Morroni - Hoofd Corporate Communications T: +41 44 745 8295
M: +41 79 719 2342
www.globenewswire.com/Tracker?data=FG...
franziska.morroni@nyrstar.com

Bijlage


-- Nyrstar business update NL 01022019
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Leefloon
0
Kortom: een equity-for-dept swap is niet onrealistisch, en kan Nyrstar laten overleven. Het doel is nu het redden van Nyrstar t.b.v. de waarde van de bezittingen van schuldeisers; niet het sparen van de bestaande aandeelhouders.

Conform verwachting, maar de bevestiging en mogelijke redding is goed. Anderzijds zal de nakende verwatering niet goed zijn. Op eigen kracht redt Nyrstar het niet, of er moeten 7 vette recordjaren met torenhoge zinkprijzen volgen.
Johan the banana tree
0
Winstalarm bij Nyrstar
01 februari 2019 23:16

Nyrstar dook in het vierde kwartaal in het rood, de hele tweede jaarhelft was operationeel nauwelijks break-even. Volledige jaarcijfers stelt de zinkspecialist uit tot eind april, de absolute deadline.

De mededeling van Nyrstar betekent een dot van een winstwaarschuwing. Eind september had Nyrstar bij eerdere - even plotse - waarschuwing gemeld dat de tweede jaarhelft 'substantieel' minder zou zijn dan de eerste. Toen draaide de zinkgroep 120 miljoen euro brutobedrijfswinst (ebitda).

Nu wordt duidelijk dat 'substantieel minder' mogelijks zelfs betekent dat ebitda onder nul lag in het tweede halfjaar, want voor heel het jaar zal de teller op 110 à 130 miljoen ebitda uitkomen. Het vierde kwartaal was alleszins verlieslatend aangezien de teller na negen maanden op 134 miljoen euro stond.

De 110 à 130 miljoen brutobedrijfswinst betekent ook zo goed als zeker dat Nyrstar na afschrijvingen en forse rentelasten zo goed als zeker over heel 2018 netto in het rood zal duiken, voor de zesde keer in zeven boekjaren.

In het persbericht verwijst Nyrstar naar een daling van de grondstofprijzen, de impact van historisch lage zinkverwerkingslonen en hogere energieprijzen in Europa. Die negatieve factoren werden al duidelijk in het derde kwartaal werden en hebben zich in de laatste maanden verder gezet.

Port Pirie
Daar kwam nog bovenop dat de site in het Australische Port Pirie in december getroffen werd door onderbrekingen voor onderhoud.

Opmerkelijk is nog dat de productie in zijn Canadese zinkmijn in Myra Falls noodgedwongen werd stopgezet. De mijn was pas in september heropgestart, maar 'tegen het einde van het vierde kwartaal' werden 'tekortkomingen' geïdentificeerd. Het management verwacht dat de situatie in Myra Falls tegen maart of april opnieuw genormaliseerd zal zijn.

Of dat ook het geval zal zijn met de financiële situatie van Nyrstar - dat momenteel veel weg heeft van een zinkend schip - is nog totaal onduidelijk.

'We zetten het grondig nazicht van de balansstructuur voort. Als deel van het nazicht heeft Nyrstar een nieuw vijfjarenplan opgesteld dat als basis dient voor de onderhandelingen met alle financiële stakeholders', klinkt het. 'We hebben de voorbije week constructieve discussies gevoerd en zullen bijkomende aankondigingen doen naarmate deze vorderen.'

Schulden
Nyrstar torst momenteel een gigantische schuldenberg met zich, een schuldenberg die hoog boven de minieme cashflow torent. Het tot centjesaandeel gereduceerde bedrijf is op de beurs de speelbal van shorters geworden.

De enige manier om Nyrstar nog te redden, en rendabele activa zoals de smelter in Balen van de molensteen boven hen te verlossen, lijkt een schuldherschikking waarbij schulden worden omgezet in aandelen en de bestaande aandeelhouders quasi alles verliezen.

Nyrstar maakt van de gelegenheid gebruik om de prognoses voor Port Pirtie bij te sturen. In 2019 zullen de zinksmelter in Hobart en de multimetalenfabriek in Port Pirie samen 95 miljoen euro ebitda draaien. in 2020 zal dat 125 miljoen euro zijn. Dat is in beide gevallen 5 miljoen euro minder dan de eerder opgegeven doelstelling.

Het bedrijf stelt de publicatie van de definitieve jaarresultaten uit van midden februari tot eind april. Dat is ook de uiterste deadline waarop Belgische genoteerde bedrijven hun jaarverslag moeten klaar hebben.
[verwijderd]
0
Ondertussen is Troostwijk aanwezig in Balen
Nog een onderpandje of hun melkkoe verkopen?
98 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 0,073
Verschil -0,002 (-2,13%)
Hoog 0,075
Laag 0,070
Volume 31.785
Volume gemiddeld 57.468
Volume gisteren 32.450

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront