Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Chiddix
0
Er waren verschillende amendementen waarover gestemd werd. Wat Corbyn(Labour) indiende haalde het niet. Hij wil nu bij May op de koffie nadat hij eerder weigerde dat te doen.
Na gisteren is de kans groter geworden, dat op 29 Maart het VK de EU verlaat met of zonder deal.
Chiddix
0
May gaat naar Brussel om te proberen de Ierse backstop te veranderen in een alternatieve regeling. Vb volgens de BBC, geen grenswachten bij controleposten, douane-aangifte online of douanecontroles bij fabrieken etc
DeZwarteRidder
0
Het beste van De Telegraaf
Steeds dieper in het Brexit-moeras

Door Ruud Mikkers
19 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - De frustraties in Brussel over de Britse bokkensprongen in de Brexit-onderhandelingen lopen hoog op. Wéér is er kostbare tijd verspeeld, zonder dat een werkbare oplossing voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland ook maar een centimeter dichterbij is gekomen.

Groundhog Day is tegenwoordig een gevleugelde uitdrukking in de hoofdstad van de EU als het over de Brexit gaat. In deze film uit 1993 beleeft Bill Murray als chagrijnige weerman keer op keer dezelfde dag omdat hij gevangen zit in een tijdlus. Dezelfde frustratie heeft zich ondertussen meester gemaakt van de Brusselse diplomaten: er is zoveel tijd en moeite in de Brexit-onderhandelingen gestopt, maar de Britten weten nog steeds niet wat ze willen. En de Brexit-trein dendert ondertussen wel door richting 29 maart. De kans op een no deal Brexit, die grote ontwrichtende gevolgen zal hebben, is door het getalm levensgroot.

Maar hoe dan toch uit de impasse te geraken? Keer op keer heeft de EU gezegd dat de zogeheten terugtrekkingsovereenkomst, waarin de scheiding wordt geregeld, niet wordt opengebroken. In een Brexit-debat in het Europees Parlement lieten Commissie-voorzitter Juncker en EU-hoofdonderhandelaar Barnier ook geen misverstand bestaan over de EU-lijn.

Wat wel kan, is praten over de politieke verklaring, een tweede document met daarin de uitgangspunten voor de toekomstige relatie. Maar dat is niet wat de Britten willen. Zij willen af van de backstop, de inmiddels beruchte noodoplossing om de Noord-Ierse grens open te houden in het geval de EU en het VK er niet in slagen om een handelsakkoord te sluiten. Het Lagerhuis heeft May verzocht om in Brussel naar een alternatief te gaan zoeken, zonder dat ook maar een beetje duidelijk is hoe dat er uit zou moeten zien.

Juist hierover is in Brussel veel ongenoegen: De backstop is het logische gevolg van de rode lijnen die de Britten zelf hebben getrokken. Het enige alternatief waar in Brusselse ogen over valt na te denken is dat het VK in een douane-unie met de EU zou blijven. Door zo’n hechtere band is de backstop niet meer nodig. Met Labour zou hierover wel te praten zijn, maar premier May en haar Conservatieven hebben nog geen beweging gemaakt in deze richting. Het zou haar partij splijten.

Al met al is de kans levensgroot dat May met lege handen terugkomt uit Brussel. Over twee weken is er weer een stemming voorzien in het Lagerhuis. Zes weken voor de Brexit-datum staan de parlementariërs dan voor een moeilijke keuze. Wellicht dat er dan toch meer tijd wordt gevraagd aan Brussel. Groundhog Day is nog lang niet voorbij.

Door Ruud Mikkers

Correspondent Brussel
Chiddix
0
Gisteren was er een vergadering waar Hans de Boer(NVO/NCW) en minister Kaag aanwezig waren over de Brexit.
De Boer zegt, ik merk , dat ze in Brussel een hekel beginnen te krijgen aan May met haar starre houding. En de Britten zeggen steeds wat ze niet willen maar maken nooit duidelijk wat ze wel willen volgens de Boer.
Het Nederlandse bedrijfsleven zet 15 miljard euro om in het VK met 75000 bedrijven en vele toeleveringsbedrijven. Bron: AD.
Maar May komt straks naar Brussel om te vertellen wat ze wil. Een wijziging in de backstop.
haas
0
blad PensioenPro:
‘Exodus derivatenhandel bij harde brexit begint bij valutacontracten’
Bij een harde brexit zal de derivatenhandel zich massaal verplaatsen van Londen naar het Europese vasteland. Dit is het snelst zichtbaar bij valutatermijncontracten.
izdp
0
May komt met lege handen.
Met alternatieven voor de grens met Ierland.
Alleen wat die alternatieven zijn weet ze niet.
Dan no-deal?
En ze geloven dat er dan geen fysieke grens moet komen onder de WQTO-regels?

Maar ok, de EU heeft het VK veel harder nodig; ze hebben Marmite tenslotte.
Cézan
0
Brexit: ‘Britse politiek gevaarlijk bezig’

Financieel 16:20

De datum van 29 maart nadert. Dan moet er een oplossing zijn voor de Brexit. Maar volgens Martin Visser is de puinhoop enorm.

Oh jee..

www.telegraaf.nl/video/3093986/brexit...

haas
0
haas
0
onvoorstelbaar ? Anno 2019 !:)
========================================
De Britse koningin Elizabeth wordt
naar een veilige plaats gebracht als er
bij de brexit rellen uitbreken.Volgens
Britse kranten zijn evacuatieplannen
uit 1965 van stal gehaald.De queen en
andere leden van de koninklijke familie
zouden naar een veilige locatie buiten
Londen worden gebracht als de brexit op
een chaos uitloopt.
voda
0
Valuta: Brexit centraal thema op markten

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten gaan een rustigere week dan vorige week tegemoet, toen talrijke macro-economische data en het Amerikaanse banenrapport naar buiten kwamen.

“Het wordt een gemiddelde week”, stelde valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank tegen ABM Financial News. Volgens hem zal de komende Brexit deze week opnieuw de aandacht trekken. “De situatie rond de Brexit blijft onduidelijk. Premier Theresa May gaat naar Brussel om opnieuw over de Brexit-plannen te onderhandelen, maar eigenlijk heeft zij niets concreets te bieden. Zij gaat nu snel aan de slag om een plan te bedenken, dat enige kans van slagen in Brussel heeft. Maar dat wordt geen eenvoudige opgave voor May”, meent Koopman.

In de nacht van dinsdag van woensdag houdt de Amerikaanse president Donald Trump zijn jaarlijkse toespraak, de State of the Union, in het Congres. “Dan zal er mogelijk meer helderheid komen over de stand van zaken rond de handelsoorlog tussen de VS en China. Trump geeft de laatste dagen een wat dubbele boodschap af. Aan de ene kant zegt hij een veelomvattende overeenkomst met China te sluiten, maar aan de andere kant zegt hij ook dat de tariefsverhogingen niet van tafel gaan. De State of the Union geeft mogelijk wat meer duidelijkheid hierover”, meent Koopman.

Woensdag komt de Bank of England met haar rentebesluit naar buiten. “De rente zal hoogstwaarschijnlijk ongewijzigd blijven. Dat heeft met de onzekerheid rond de Brexit te maken. De Bank of England weet niet hoe de Brexit eruit zal gaan zien en hoe economie daarop gaat reageren”, zegt de valutaspecialist. “De centrale bank blijft daarom stilzitten. Eigenlijk wil de Bank of England wel iets ondernemen tegen de toenemende inflatiedruk, maar door de onduidelijkheid rond de Brexit blijft ze voorlopig aan de zijlijn staan.”

Deze week zullen er volgens Koopman weinig impulsen vanuit China komen, omdat de beurzen hier vanwege de viering van het Chinese Nieuwjaar gesloten zullen blijven.

De euro noteerde maandagmorgen tegenover de dollar praktisch onveranderd op 1,1450. De euro stond tegenover het Britse pond 0,1 procent lager op 0,8745.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
EU koppelt databanken tegen identiteitsfraude
46 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - Europese databanken worden aan elkaar gekoppeld zodat grenswachters, douaneautoriteiten en politiediensten in de EU-landen identiteitsfraude beter kunnen bestrijden en criminelen makkelijker kunnen opsporen. Onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben overeenstemming bereikt over dit voorstel van de Europese Commissie.

Het idee is dat politie- en grensdiensten met één blik op het scherm alle beschikbare informatie krijgen om te voorkomen dat terroristen en zware criminelen ongezien de EU binnenglippen of onder de radar blijven. Via een zoekportaal moeten op termijn iemands strafblad, visa, gezichtsscan of vingerafdrukken met een klik zijn op te roepen.

„Dit is een onmisbaar instrument voor diensten als onze marechaussee of de Immigratie- en Naturalisatiedienst om hun werk goed te kunnen doen”, zegt CDA-Europarlementariër en rapporteur Jeroen Lenaers. „Straks kan de politie iemand uit het buitenland die geen identiteitskaart bij zich heeft toch identificeren, doordat de agent op straat op basis van een vingerafdruk of een gezichtsfoto het identiteitenregister kan raadplegen.” Het gaat niet om het verzamelen van meer gegevens, maar een slimmer gebruik van informatie die er al is, aldus Lenaers.

Vingerafdrukken illegalen

Onder meer data uit het Schengen-informatiesysteem (SIS), het EURODAC-systeem, waarin vingerafdrukken van asielzoekers en illegalen zijn opgeslagen, en het Visum-informatiesysteem (VIS) worden aan elkaar verbonden. In de toekomt kunnen ook andere IT-registers worden aangehaakt.

De strengste privacyregels zijn van toepassing, zo heeft de Europese Commissie verzekerd.
DeZwarteRidder
0
EU gaat Montenegro helpen met grensbeheer
24 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - De EU gaat samenwerken met Montenegro om illegale migratie en grensoverschrijdende misdaad te bestrijden. Daarvoor kan de Europese grens- en kustwacht Frontex worden ingezet, met name in geval de migratiestromen plotseling toenemen. Met toestemming van de regering kan Frontex zo nodig ook in actie komen op het grondgebied van Montenegro.

Het principe-akkoord moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement. Het is de vijfde soortgelijke overeenkomst met een niet-EU-land in de Balkan. In oktober tekende Albanië als eerste. Servië, Macedonië en Bosnië en Herzegovina hebben ook al nauwere samenwerking toegezegd.

Volgens de Europese Commissie is samenwerking met de Westelijke Balkan essentieel voor een betere bescherming van de buitengrenzen van de EU en het in toom houden van onregelmatige migratiestromen.

Montenegro ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en deelt een klein stukje landgrens met EU-land Kroatië. Verder grenst Montenegro aan niet-EU-landen. Het is sinds eind 2010 is kandidaat-lid van de Europese Unie.
izdp
0
Ha, May komt donderdag weer op de koffie bij Juncker en Barnier.
Zal wel ijsthee voor haar zijn.
DeZwarteRidder
0

fd.nl

Tusk mijmert over 'speciaal plekje in hel' voor brexiteers

EU-voorzitter Donald Tusk heeft ongekend fel en ondiplomatiek uitgehaald naar de Britse politici die zich sterk hebben gemaakt voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.
dutchman2020
0
Beste de Zwarte Ridder. info 6 Februari 15.39. Waarom op dit forum een mededeling over Tusk en de Brexit. Dit heeft niets met de koers van AMG te maken.
Wie van onze forumleden heeft recentelijk van Daniels een bericht ontvangen waar we wat aan hebben. ? ik denk niemand en de slechte communicatie van AMG USA blijft maar doorgaan. Wat zijn de resultaten van die relation Tour ?. ik denk 0,0.
DeZwarteRidder
0
quote:

Big Elephant schreef op 6 februari 2019 16:08:

Beste de Zwarte Ridder. info 6 Februari 15.39. Waarom op dit forum een mededeling over Tusk en de Brexit. Dit heeft niets met de koers van AMG te maken.
Wie van onze forumleden heeft recentelijk van Daniels een bericht ontvangen waar we wat aan hebben. ? ik denk niemand en de slechte communicatie van AMG USA blijft maar doorgaan. Wat zijn de resultaten van die relation Tour ?. ik denk 0,0.
Jij zit op het verkeerde draadje.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 februari 2019 15:39:

fd.nl

Tusk mijmert over 'speciaal plekje in hel' voor brexiteers

EU-voorzitter Donald Tusk heeft ongekend fel en ondiplomatiek uitgehaald naar de Britse politici die zich sterk hebben gemaakt voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Tusk gooit er zijn frustratie uit. Hij vraagt zich af hoe dat speciaal plekje in de hel eruit ziet voor o.a Boris en Farage terwijl die niet weten hoe de Brexit eruit moet zien. Daar gaat hij in de fout. De heren weten bij zichzelf heel goed hoe de Brexit eruit moet zien en dat is een harde Brexit met douanegrenzen.
Chiddix
0
Volgens een Britse krant gaat May het stemmen over een nieuw voorstel in het Lagerhuis uitstellen tot de laatste week van Februari. Volgende week zou er gestemd worden maar May heeft meer tijd nodig.
Brussel blijft roepen, dat het akkoord niet opengebroken wordt of heropend. May komt vandaag naar Brussel voor een wijziging van het akkoord(grens Ierland/Noord-Ierland).
Als daar niet over te praten valt, is May snel klaar? Dan behoeft May ook niet haar nieuw voorstel uit te stellen? Wordt het een harde Brexit.
Chiddix
0
Nigel Farage reageerde op de uitlatingen van Tusk en zei, na de Brexit zal het VK verlost zijn van bullebakken als Tusk die niet eens verkozen is.
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.931,00 -0,87%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 -0,75%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.428,55 -0,55%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.332,03 +0,69%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront