Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

@iPlof
0
Nooit iets uitsluiten. Gekkigheid kan altijd nog veel gekker.
De vraag is of je je geld wil toevertrouwen aan deze corrupte bende.
voda
0
Daling wereldwijd zakelijk optimisme

Gepubliceerd op 28 jan 2019 om 10:09 | Views: 2.113

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Het optimisme in het internationale bedrijfsleven is de afgelopen tijd gedaald, mede door de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Dat schrijft accountants- en adviesbureau Grant Thornton op basis van onderzoek onder meer dan 5000 zakelijke leiders uit 35 economieën.

Uit het rapport blijkt dat het optimisme is afgezwakt naar de laagste score sinds het laatste kwartaal van 2016. Overigens zijn de meeste respondenten (60 procent) nog steeds 'optimistisch' of 'zeer optimistisch' over de toekomst, aldus Grant Thornton.

Ook in Nederland liet het zakelijk optimisme een duidelijke daling zien vooral vanwege zorgen over de brexit. Nederlandse ondernemers blijven nog wel positief. Meer dan de helft van de ondernemers verwacht dit jaar omzetgroei en meer winstgevendheid.
Kaiser
0
Recession odds spike to their highest in three years: CNBC survey www.cnbc.com/2019/01/29/recession-odd...

Expert warns recession is looming due to Brexit uncertainty and squeezed personal finances | The Independent www.independent.co.uk/news/business/n...

Gundlach Sees Recession Sign in U.S. Consumer Confidence Spread www.bloombergquint.com/global-economi...

Brexit no-deal: Why the world needs to start panicking - CNN edition.cnn.com/2019/01/29/opinions/w...

voda
0
Daling verkoop personenauto?s in Nederland in januari

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto's in Nederland is in januari op jaarbasis flink gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de RAI en Bovag

Het aantal op kenteken geplaatste personenauto's in ons land daalde in januari met 18,8 procent, waarmee het aantal registraties uitkwam op 47.701.

Daarvan waren Volkswagen, Opel, Peugeot, Ford en BMW de meeste geregistreerde merken.

RAI en Bovag verwachten voor dit jaar een totaal aantal registraties van 440.000 nieuwe personenauto's. In 2018 waren dat er 443.812.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
The threat of a eurozone recession, an imminent danger | Opinion , Commentary | THE DAILY STAR www.dailystar.com.lb/Opinion/Commenta...

Fed: Many banks plan to tighten lending standards www.cnbc.com/video/2019/02/04/fed-man...

Another recession could hit US in 2019, says credit union association chief | TheHill thehill.com/hilltv/rising/407069-anot...

La dette italienne fait peur fr.euronews.com/2019/02/04/la-dette-i...

Does The World Bank See A Crisis Coming? - RTD News Update youtu.be/KZBhj1Z6bqY

China has offered the U.S. nothing on trade talks so far: CIBC - Video - BNN www.bnnbloomberg.ca/economics/video/c...

Peter Schiff: Financial Crisis Bigger Than 2008 Incoming www.infowars.com/peter-schiff-financi...

Kaiser
0
Is Germany about to enter recession? youtu.be/Fh6XYXVUm68

Will the China Bulls Turn Out for the Year of the Pig? - U.S. Global Investors www.usfunds.com/investor-library/fran...

The Trouble In Europe Has Only Just Begun Macro Voices podcast player.fm/series/macro-voices-2480879...

The Fed Won’t Be Able to Stop What’s Coming www.silverdoctors.com/headlines/world...

voda
0
Bedrijven met een S&P-rating moeten komende vijf jaar €9200 mrd aflossen

De bedragen zijn duizelingwekkend. De komende vijf jaar moeten bedrijven met een rating van kredietbeoordelaar S&P omgerekend €9200 mrd aan schuld aflossen. Europa neemt daarvan €3500 mrd voor zijn rekening, en Nederland €374 mrd.

Dat blijkt uit een donderdag verschenen analyse van het New Yorkse bureau. Dit jaar bereikt €650 mrd aan Europese schuld 'maturity', en de uitstaande schuld die door S&P van een rating is voorzien heeft een gemiddelde resterende looptijd van vijf jaar.

Financiële instellingen en bedrijven kiezen er vaak voor om hun schulden, die bestaan uit doorlopende kredietfaciliteiten, leningen en obligaties, niet af te lossen, maar ze te herfinancieren. Op die manier wordt de aflossingsdatum doorgeschoven. Dat is goed te zien aan het bedrag dat voor 2023 ingetekend staat: dat is in een jaar tijd met 40% is gestegen.

Gunstige omstandigheden
Bedrijven hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van uitermate gunstige financieringsomstandigheden. Lange tijd was er sprake van economische voorspoed en lage rente, die mede te danken was aan het verruimende monetaire beleid van de centrale banken van Europa, de Verenigde Staten en Japan.

In 2018 sloeg de sfeer om. De volatiliteit maakte een stormachtige rentree op de financiële markten, terwijl de Europese en Amerikaanse centrale banken een terugtrekkende beweging maakten. Dat leidde ertoe dat de financieringskosten (de rentes dus) flink opliepen.

Hoewel weinig waarnemers een wereldwijde recessie voorspellen, is men het er breeduit over eens dat ook 2019 flink wat onzekerheid en vertragende groei met zich meebrengt. Dat betekent dat debiteuren die hun schulden willen doorrollen niet 'zomaar' vers geld kunnen ophalen.

Lagere kredietratings
In Europa is het leeuwendeel (87%) van de aflopende schulden van 'investment grade'-kwaliteit, dus voorzien van een kredietrating van BBB- of beter. De herfinancieringsbehoefte is grofweg gelijk verdeeld tussen bedrijven en financiële instellingen, waarbij de schulden van bedrijven door de bank genomen een iets lagere kredietrating hebben.

Wereldwijd worden de gemiddelde kredietratings steeds lager. Met name de groei van het BBB-segment zorgt daarbij voor ongemak. Veel beleggers mogen van hun mandaat geen schuld met een rating van BB+ of lager ('high yield' of 'junk') in hun portefeuille houden. Een afwaardering kan zo leiden tot gedwongen verkopen, heftige koersschommelingen en stijgende rentes.

43% van de tot en met 2023 aflopende bedrijfsschuld heeft een BBB-rating, waarvan een derde BBB-, één stapje boven 'junk'. Bij Amerikaanse obligaties zijn de financieringskosten van BB-bedrijven bijna anderhalf procentpunt hoger dan die voor BBB-bedrijven.

Van onze redacteur

fd.nl/beurs/1288460/bedrijven-met-een...
voda
0
EU passenger car registrations: -4.6% in January 2019 - ACEA

In January 2019, the European passenger car market saw a slow start to the year, posting a 4.6% decline compared to one year ago. In January 2019, the European passenger car market saw a slow start to the year, posting a 4.6% decline compared to one year ago. Nevertheless, with nearly 1.2 million units registered in total, this still represents the second?highest January volume on record since 2009.

Demand for new cars fell across almost the entire European Union, including the EU’s five major markets. Spain and Italy posted the strongest declines (down 8.0% and 7.5% respectively), while percentage drops were more modest in the United Kingdom (?1.6%), Germany (?1.4%) and France (?1.1%).

Source : Strategic Research Institute
Kaiser
0
5 Recession Warning Signs the Smart Money Is Watching - Barron's www.barrons.com/articles/worried-abou...

Signs of a potential US recession ahead? youtu.be/a-b4pMjJDbc

Why Britain Could Be Facing Recession | Morningstar www.morningstar.co.uk/uk/news/181689/...

As investors panic about the rising chance of a global recession, this 'canary in the coal mine' suggests they may be right | Business Insider India www.businessinsider.in/as-investors-p...

voda
0
Daling verkoop personenauto's in Nederland in februari

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto's in Nederland is in februari op jaarbasis gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de RAI en Bovag.

Het aantal op kenteken geplaatste personenauto's in ons land daalde in februari met 14,5 procent, waarmee het aantal registraties uitkwam op 29.947.

Daarvan waren Volkswagen, Peugeot, Opel en Ford de meest geregistreerde merken.

RAI en Bovag verwachten voor dit jaar een totaal aantal registraties van 440.000 nieuwe personen. In 2018 waren dat er 443.812.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Daling verkoop personenauto's in maart
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Stern Groep
17,50 0,25 1,45 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto's in Nederland is in maart op jaarbasis gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de RAI en Bovag.

Het aantal nieuwe op kenteken geplaatste personenauto's daalde in maart met 6,7 procent, waarmee het aantal registraties uitkwam op 39.126.

Daarvan waren Volkswagen, Peugeot en Opel de meest geregistreerde merken. Het populairste model was de Tesla Model 3 met 2.195 registraties en een marktaandeel van 5,6 procent.

In de eerste drie maanden van 2019 lag het aantal nieuwe registraties 14,4 procent lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het totaal aantal nieuwe registraties bedroeg 116.124, tegenover 135.680 in het eerste kwartaal vorig jaar.

De meest geregistreerde merken waren in het eerste kwartaal Volkswagen, Opel en Peugeot. Qua modellen ging de Volkswagen Golf aan kop, gevolgd door Ford Focus en de Volkswagen Polo.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wereldhandelsorganisatie ziet goederenhandel afnemen

(ABM FN-Dow Jones) De volumegroei van de wereldwijde goederenhandel is vorig jaar gedaald tot 3,0 procent en zal naar verwachting dit jaar verder zakken in gelijke tred met de mondiale economische groei. Dat bleek dinsdag uit nieuwe ramingen van de Wereldhandelsorganisatie.

In september rekende de WHO nog op 3,9 procent groei voor 2018, maar in het vierde kwartaal zakte de wereldhandel in, met 0,3 procent, waardoor voor het jaar nu op 3,0 procent volumegroei wordt gerekend.

Als de groei dit jaar rond 2,6 procent uitkomt zou dat overeenkomen met het gemiddelde sinds 2000, maar gezien de onzekerheden kan het cijfer ergens tussen 1,3 procent en 4,0 procent liggen, of daarbuiten als het handelsklimaat sterk wijzigt.

De groei van de goederenhandel kan weer herstellen tot 3 procent in 2020, mits de spanningen in het handelsklimaat afnemen, voorspelde de WHO. De wereldwijde economische groei blijft volgend jaar vrijwel gelijk, verwacht de organisatie.

Het handelsvolume vertraagde in 2018 vooral door lagere importvraag in Europa en Azië. De waarde van de goederenhandel steeg vorig jaar met 10 procent tot 19,5 biljoen dollar, deels door hogere energieprijzen. De waarde van de handel in commerciële diensten steeg met 8 procent tot 5,8 biljoen dollar, door sterke groei van de import van diensten in Azië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantal faillissementen gestegen

Gepubliceerd op 12 apr 2019 om 06:49 | Views: 1.274

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Er zijn in maart 23 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In januari en februari daalde het aantal faillissementen nog.

In totaal werden er, niet gecorrigeerd voor zittingsdagen, in de derde maand van het jaar 259 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is exclusief eenmanszaken. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 67. Het statistiekbureau merkt daarbij wel op dat de handel tot de bedrijfstakken hoort met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.
voda
0
United States consumed more energy in 2018 than ever before - EIA

US EIA announced that primary energy consumption in the United States reached a record high of 101.3 quadrillion British thermal units (Btu) in 2018, up 4% from 2017 and 0.3% above the previous record set in 2007. The increase in 2018 was the largest increase in energy consumption, in both absolute and percentage terms, since 2010. Consumption of fossil fuels—petroleum, natural gas, and coal—grew by 4% in 2018 and accounted for 80% of US total energy consumption. Natural gas consumption reached a record high, rising by 10% from 2017. This increase in natural gas, along with relatively smaller increases in the consumption of petroleum fuels, renewable energy, and nuclear electric power, more than offset a 4% decline in coal consumption.

Petroleum consumption in the United States increased to 20.5 million barrels per day (b/d), or 37 quadrillion Btu in 2018, up nearly 500,000 b/d from 2017 and the highest level since 2007. Growth was driven primarily by increased use in the industrial sector, which grew by about 200,000 b/d in 2018. The transportation sector grew by about 140,000 b/d in 2018 as a result of increased demand for fuels such as petroleum diesel and jet fuel.

Natural gas consumption in the United States reached a record high 83.1 billion cubic feet/day (Bcf/d), the equivalent of 31 quadrillion Btu, in 2018. Natural gas use rose across all sectors in 2018, primarily driven by weather-related factors that increased demand for space heating during the winter and for air conditioning during the summer. As more natural gas-fired power plants came online and existing natural gas-fired power plants were used more often, natural gas consumption in the electric power sector increased 15% from 2017 levels to 29.1 Bcf/d. Natural gas consumption also grew in the residential, commercial, and industrial sectors in 2018, increasing 13%, 10%, and 4% compared with 2017 levels, respectively.

Coal consumption in the United States fell to 688 million short tons (13 quadrillion Btu) in 2018, the fifth consecutive year of decline. Almost all of the reduction came from the electric power sector, which fell 4% from 2017 levels. Coal-fired power plants continued to be displaced by newer, more efficient natural gas and renewable power generation sources. In 2018, 12.9 gigawatts (GW) of coal-fired capacity were retired, while 14.6 GW of net natural gas-fired capacity were added.

Renewable energy consumption in the United States reached a record high 11.5 quadrillion Btu in 2018, rising 3% from 2017, largely driven by the addition of new wind and solar power plants. Wind electricity consumption increased by 8% while solar consumption rose 22%. Biomass consumption, primarily in the form of transportation fuels such as fuel ethanol and biodiesel, accounted for 45% of all renewable consumption in 2018, up 1% from 2017 levels. Increases in wind, solar, and biomass consumption were partially offset by a 3% decrease in hydroelectricity consumption.

Nuclear consumption in the United States increased less than 1% compared with 2017 levels but still set a record for electricity generation in 2018. The number of total operable nuclear generating units decreased to 98 in September 2018 when the Oyster Creek Nuclear Generating Station in New Jersey was retired. Annual average nuclear capacity factors, which reflect the use of power plants, were slightly higher at 92.6% in 2018 compared with 92.2% in 2017.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
'Belastingafspraak Shell kostte 893 miljoen'

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 13:20 | Views: 975

Royal Dutch Shell A 13:40
29,10 +0,54 (+1,89%)

DEN HAAG (AFN) - Een omstreden deal van Shell met de Belastingdienst kostte de schatkist vorig jaar 893 miljoen euro. Dat berekende Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo) op basis van het dividend dat het olie- en gasbedrijf vorig jaar uitkeerde. Volgens Somo liep de Staat van 2005 tot en met 2017 al meer dan 7 miljard euro aan dividendbelasting mis.

Toen Shell de Britse en Nederlandse delen in 2004 samenvoegde en het hoofdkantoor in Nederland vestigde, maakte het afspraken met de Belastingdienst. Om te voorkomen dat Britse aandeelhouders in Nederland dividendbelasting moeten betalen, werd een constructie bedacht waarbij het dividend voor hen via een trust op Jersey wordt geleid.

De belastingafspraak van Shell ligt sinds vorig jaar onder vuur. Toen zette hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek van de Universiteit van Amsterdam grote vraagtekens bij de rechtsgeldigheid van die zogeheten ruling. De precieze inhoud van de afspraak is echter geheim, zodat dat niet gecontroleerd kan worden.

Shell laat in een verklaring weten afstand van het rapport te nemen omdat dit ,,uitgaat van een verkeerde veronderstelling''. Volgens de onderneming heeft de schatkist ,,juist baat bij Shell''.
voda
0
Wereldhandel neemt af in februari

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 15:25 | Views: 45

DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in februari met 1,7 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In januari ging de wereldhandel juist vooruit, met een bijgestelde 2,1 procent.

De wereldwijde industriële productie daalde in februari met 0,1 procent ten opzichte van januari. Toen was de productie gelijk gebleven aan december.
Kaiser
1
You Must Prepare Now For The Elites’ Nightmare Endgame | King World News kingworldnews.com/greyerz-you-must-pr...

Bitcoin climbs above US$7,000 as cryptocurrency rally extends, Banking & Finance - THE BUSINESS TIMES www.businesstimes.com.sg/banking-fina...

Top Trump economic adviser says China tariffs hurt "both sides" www.msn.com/en-us/news/politics/top-t...

Washington is flirting with a financial crisis. No one has a plan to stop it - CNNPolitics edition.cnn.com/2019/05/11/politics/c...

voda
0
Aantal faillissementen stijgt iets in april

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in april licht toegenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen maand werden er 3 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart. In totaal werden er 315 bedrijven failliet verklaard.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak.

Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af. In maart en april 2019 steeg het aantal faillissementen, na in januari en februari gedaald te zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.379,59 +0,79%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront