Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

De aandelenmarkt doorliep tot enkele maanden geleden haar langste bullmarkt ooit. Deze bullmarkt begon op 9 maart 2009 en telde maar liefst 3453 dagen. 22 augustus 2018 was het moment, waarop de alarmbellen bij menig beurshandelaar afgingen, want: dit kon toch niet oneindig zo doorgaan?!

Niet veel later begon de markt wat instabiliteit te vertonen en nu, een aantal maanden verder, blijkt het niet alleen goud dat blinkt. Men realiseert zich weer dat er zoiets bestaat als naar de maan én terug. 

Kijkend naar de cryptomarkt is het omgekeerd gaande. Niet een bullmarkt, maar een bearmarkt laat de gemoederen hoog oplopen. Bitcoin ondergaat namelijk momenteel haar langste bearmarkt ooit. 

Drie cycli

In de geschiedenis van bitcoin kunnen er drie grote cycli worden aangetoond. De eerste bearmarket vond in 2011 plaats en duurde 18 weken. De tweede bearmarkt die startte in 2013 duurde 57 weken. De laatste en tevens langste bearmarkt duurt inmiddels 58 weken en startte in december 2017. Analisten vragen zich af hoe lang deze bearmarkt nog zal duren en verwachten dat het einde van de bearmarkt nabij is. Analisten van de oude stempel denken dat bitcoin nooit meer terugkomt en langzaam op weg is naar haar ondergang.

Ik verwacht dat geen van beide momenteel gaande is. Voordat we opwaarts uit deze bearmarkt breken, dient de koers boven de $6000 uit te komen. Gezien het feit dat $6000 nog zeer ver weg is en een bodemformatie vaak langzaam plaatsvindt, verwacht niet dat een uitbraak uit de neerwaartse trend snel zal plaats vinden. De bearmarkt kan naar mijn mening nog wel enkele maanden duren. 

Kijkend naar de grafiek is het volgende te zien. De overall tendens is nog steeds neerwaarts. De koers is zelfs in een sterkere neerwaartse trend terechtgekomen, maar heeft daarna tweemaal geprobeerd het minder sterkere trendkanaal in te komen, echter zonder succes. De schuin neerwaartse weerstandslijn op $3800 is tot op heden te sterk.


Op de kortetermijngrafiek is een prachtige falling wedge te zien. Dit is een bullish patroon. In 68% van de gevallen breekt deze falling wedge opwaarts uit. Doordat dit patroon op de 4-uurs grafiek plaatsvindt, moet er wel een slag om de arm gehouden worden. Bij een opwaartse uitbraak is een koersdoel van $3875 mogelijk.

Volgens verwachting is de kans zeer groot dat de koers een opleving zal ondervinden. Wanneer deze precies plaats zal vinden is niet goed in te schatten.

Een belangrijke weerstandslijn bevindt zich op $3400 en $3600. Deze lijnen lopen schuin neerwaarts en zijn een bevestiging voor de neerwaartse trend. De belangrijkste steunlijn – die tevens ook neerwaarts loopt – bevindt zich op $3300.

Samenvatting:

  • Overall trend is nog steeds neerwaarts;
  • Om definitief uit de bearmarkt te breken dient de koers boven de $6000 uit te komen;
  • Op de korte termijn is de kans op een opwaartse beweging zeer groot;
  • De volatiliteit is enorm afgenomen en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze weer toe zal nemen;
  • Belangrijke steun en weerstandslijnen die in de gaten gehouden dienen te worden zijn: $3400, $3600 en $3300.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jan van delft 5 februari 2019 15:49
    ...nou Madelon, gezien je leeftijd heb je al heel wat ervaring met analyseren...hou dit onderwerp nog maar even vast dan krijg je ook nog n soort van Enron / World Online ervaring maar dan voor Bitcoin. Zelden zo een onzin over zo een onzinnig onderwerp mogen lezen, maar ja ik ben dan ook een belegger van t oude stempel he dieliever in iets tastbaars handelt.
  2. [verwijderd] 6 februari 2019 11:35
    quote:

    Postzakje01 schreef op 6 februari 2019 11:15:

    Dus alles overziend: Bitcoin verhaal en dagelijks overzicht op deze site : 'kan er wel van af"?????? Wie deelt deze mogelijkheid. dan kan Mw. Vos aandacht besteden aan zaken die er wel toe doen....toch?
    Hilarisch... Bitcoin interesseert mij niet dus de column moet maar verdwijnen.
    Misschien een handtekeningen actie organiseren? Of.. gewoon niet meer lezen :)
  3. [verwijderd] 6 februari 2019 12:03
    De eerlijkheid gebied mij te melden, ik heb hier dus helemaal niets mee en voor het eerst eens deze rubriek van meisje Vos gelezen. Ook het koersverloop meer dan 1 1/2 jaar voorbij zien komen en kom tot de conclusie: de verhalen van Vos, die snijden geen hout. Maar ook ik realiseer mij dat Een ieder zich analist kan noemen en dan is het wel gezellig dat er een site is waar je een podium krijgt.
  4. Weert=No.1 7 februari 2019 02:04
    Bitcoins hebben wel bestaansrecht. Aegon heeft 3 mrd. aandelen; RDShell 9,2 mrd. Echter, er is geen enkel stuk gedrukt (dus fysiek aanwezig).Feitelijk handel je dan in virtuele lucht.Vroeger kon je je aandelen laten overhandigen bij de bank (mooi gedrukt). Nu bestaan ze niet meer.En toch gelooft iedereen er in.Vreemde paradox.Geld; 5 - 10 -20 -50 Eurobiljetten zijn wel fysiek helaas. Anders overhandigde virtuele Euro"s bij AH.
  5. erjee-ff 7 februari 2019 09:05
    quote:

    Weert=No.1 schreef op 7 februari 2019 02:04:

    Bitcoins hebben wel bestaansrecht. Aegon heeft 3 mrd. aandelen; RDShell 9,2 mrd. Echter, er is geen enkel stuk gedrukt (dus fysiek aanwezig).Feitelijk handel je dan in virtuele lucht.Vroeger kon je je aandelen laten overhandigen bij de bank (mooi gedrukt). Nu bestaan ze niet meer.En toch gelooft iedereen er in.Vreemde paradox.Geld; 5 - 10 -20 -50 Eurobiljetten zijn wel fysiek helaas. Anders overhandigde virtuele Euro"s bij AH.
    Ik denk dat je je even moet inlezen in clearing en aandeelhoudersregisters. Er zijn wel degelijk fysieke stukken in omloop.
69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links