AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG februari 2019: eindelijk raak..??

1.225 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Just lucky schreef op 8 februari 2019 17:07:

Het is tactisch wel zeer slim van die gasten, door de koers door het steunniveau (30 euro) heen te drukken wordt iedereen nog afwachtender met instappen en kunnen ze vrijwel ongestoord verder hun gang gaan.
..wie zijn die gasten..?
Bio-belegger
0
quote:

IntimRassiert schreef op 8 februari 2019 17:22:

[...]

..wie zijn die gasten..?
met een flinke bak geld hoef je niet zo slim te zijn
[verwijderd]
0
quote:

Bio-belegger schreef op 8 februari 2019 18:02:

[...] met een flinke bak geld hoef je niet zo slim te zijn
sterker nog, " ze kunnen ongestoord hun gang gaan".

Benieuwd welke conspiracy theorie wordt aangehangen. En het mooie is, 'die gasten' gaan niet zeggen wie ze zijn of wat hun plan is. Als 'die gasten' al bestaan.

Misschien moet je eens naar een capital markets day om 'die gasten' te ontmoeten?

dutchman2020
0
it is unbevleible what happens again with the Stock price of AMG to- day.

If this reduction is right somebody of the investment companies should know this.

when this is the case we havw to get the information from AFM. So far we have not received a profit warning or reduction of the large investors and reduction of the stock advisors
dutchman2020
0
Again we have to conclude that the information of AMG is miserable and nobody is fired for that . In the first place Mr. Daniels who is more aq slave of Mr. Middel busch
Tom3
0
quote:

Bobo schreef op 8 februari 2019 12:51:

[...]

Nou Tom3, pak de oude presentatie over Vanadium uit 2015 er nog maar eens bij:

ig9we1q348z124x3t10meupc-wpengine.net...

AMG maakt winst op FeV op alle afzetprijsniveau's. De kostprijs kennen wij niet omdat die variabel is. Heinz heeft dat wel eens uitgelegd. Als de afzetprijzen laag zijn, ontvangt AMG een fee van de olieraffinaderijen voor het verwerken van hun afgewerkte katalysatoren. Als de afzetprijzen voor FeV heel hoog zijn delen de toeleverende bedrijven mee in de opbrengsten.
Bedankt voor de info, in 2015 was ik nog geen aandeelhouder, helaas.
Bio-belegger
0
Bericht maakt niets uit, zelfs al draaien ze 200% winst en driedubbele cijfers, de grote jongens bepalen helaas de richting van de koers; ik weet het, het is al vaak gezegd. Het mag allemaal, de rijken worden rijker etc.
Himalaya !
0
We kunnen wel weer wat opbeurende woorden gebruiken van Viper One.
Het chagrijn spat er af hier
Tom3
0
Vanavond Largo 4% in de plus en ook ALB laat een sterk herstel zien, AMG maandag maar weer een in de rebound?
drooglegging1920
0
Ik ben een die-hard AMG'er sinds 2008....maar als de koers nu wordt teruggezet naar 25 euro om vervolgens bij de cijfers 'maar' 10% procent omhoog te gaan naar 27-28 euro (om vervolgens daar maanden te blijven met alle komende PB's !!) ga ik serieus twijfelen aan dit aandeel.
geldmaker
0
quote:

drooglegging1920 schreef op 9 februari 2019 09:58:

Ik ben een die-hard AMG'er sinds 2008....maar als de koers nu wordt teruggezet naar 25 euro om vervolgens bij de cijfers 'maar' 10% procent omhoog te gaan naar 27-28 euro (om vervolgens daar maanden te blijven met alle komende PB's !!) ga ik serieus twijfelen aan dit aandeel.
100% mee eens.
Nieuwe financiële man moet zich eens goed laten informeren. Hoe zich hier tegen te wapenen.
Iemand op het forum een idee??
.
drooglegging1920
0
als dit echt het scenario wordt zou het management mij echt zwaar en zwaar telleurstellen ..en ik denk vele met mij
drooglegging1920
0
AMG koers vanaf de zomer 2018 loopt synchroon met de BREXIT-impasse...ben nog aan het uitvogelen wie nu Theresa May is bij AMG...:-/…….deal or no deal ?!!!
rene66
0
AMG zou ook kunnen starten met een buyback programma. Dit kan deels betaald worden uit het dividend potje (dus minder dividend uitkeren) of ze zouden 50 tot 100 miljoen kunnen lenen om daarmee aandelen terug te kopen. Als AMG daadwerkelijk flink winst gaat maken dan is het geen probleem om die lening snel terug te betalen. De aandelen van AMG staan laag om die reden zou dit volgens mij geen verkeerd idee zijn. Met dank aan de shorters kunnen er dus een flink aantal aandelen goedkoop worden ingekocht. Ik zal het eens voorleggen bij AMG.

Ik weet niet hoe andere mensen denken over dit idee?
drooglegging1920
0
Nou ja de ideeën zijn altijd leuk natuurlijk ...management moet gewoon werk maken van de goude bergen die ze beloven ook terug te laten zien in de koers...want de positieve outlooks geloof ik nou langzamerhand wel !!
Just lucky
0
quote:

drooglegging1920 schreef op 9 februari 2019 09:58:

Ik ben een die-hard AMG'er sinds 2008....maar als de koers nu wordt teruggezet naar 25 euro om vervolgens bij de cijfers 'maar' 10% procent omhoog te gaan naar 27-28 euro (om vervolgens daar maanden te blijven met alle komende PB's !!) ga ik serieus twijfelen aan dit aandeel.
Afgelopen week was een mooie week, nagenoeg alles omhoog, ook cyclische fondsen, maar een paar kleine minnen. AMG wordt in elkaar getrapt, er is geen enkel bericht dat aanleiding geeft tot een dergelijke daling. De reden is simpel; bij een uitbraak naar boven (boven 32) komt er meer vraag en is het moeilijk om AMG klein te houden. Bij een uitbraak naar onderen (onder 30) droogt de vraag op (niemand durft meer te kopen) en kunnen ze eenvoudig de koers laag houden en zo dagelijks fink geld verdienen.
lanciared
0
Ja, zo is het Just Lucky , heb niet veel tijd, maar zo is het.
ik zat in USG, vanaf 2010. Daar duurde dit "spelletje" 4,5 jaren !
- om dan vervolgens met een + 50% hoger bod van de beurs te verdwijnen.
Nu niet zo slecht, eignlijk na al die jaren.
Maar heel weinig bemoedigend.

Zelf ben ik - zie eerdere postings van mij - nu niet zo heel optimistisch wat koersontwikkeling betreft.
Eigenlijk een regelrechte screaming short-kandidaat - maar - !!!! - krankzinnig gewoon op deze koers, met deze aankomende cijfers, en met deze outlook.

Wat hebben de shortende, Angelsaksische hedgefunds er nu van gemaakt ?
Schandalig, en dat dit eigenlijk door ieder gewoon getolereerd wordt.
Er zijn gewoon veel te weinig particuliere beleggers, die individueel losse fondsen aankopen. het onevenwicht is veel te groot. Bijgevolg hebben de shortende fondsen hun handen vrij, doen wat ze willen, en weten heel goed wat ze kunnen, en laten het zien.
En bijgevolg dus ook : niet verwonderlijk dat heel vele particulieren zich afkeren van "dergelijke aandelen".
Afgelopen week nog een voordracht gezien, waar eigenlijk ieder vrij optimistisch was voor de toekomst, maar er werd louter aangeraden : Heineken, AB Inbev, Unilever, Apple, Google...
Niets , maar dan ook totaal niets anders dan dergelijks, hier boven neergeschreven. Ze waren wel vrij optimistisch, maar kozen voor de volle 100 % voor defensieve fondsen, en niets anders.

Totaal gebrek aan evenwicht, om een eerlijke aandelenkoers tot stand te komen.
Hedgefunds zijn ijzersterk, doen wat ze willen en bepalen de richting van de koers.

En nu wordt inderdaad hier en daat geschreven dat de afgelopen beursstijging wel eens op niets zou kunnen gebaseerd zijn. Problemen in de wereld zijn niet weg, en dat de aandelenbeurzen opnieuw terug naar beneden zouden kunnen gaan.
(maar anderzijds werd wel alom geschreven dat de dalingen van eind december sterk overdreven waren)

Nu wordt AMG dusdanig naar beneden getrapt en nagetrapt, dat zelfs bij een AEX die 0,3 % naar beneden gaat - AMG met het grootste gemak 3 % of meer naar beneden kan gestuurd worden (10 x meer). Het aandeel staat er bijzonder zwak voor nl.
Zo is het best in te denken dat eind februari de koers een 27/28 euro doet, en we dus bij de jaarcijfers die op 28 februari komen, we een + 5 % doen tegen de late voormiddag ! (goede Q4 cijfers - daar is ieder al van op de hoogte / gaat ieder reeds van uit. Verdere groei 2019 : idem)
Of om vervolgens terug naar beneden gestuurd te worden tegen de middag. Heb trouwens het afgelopen jaar niets anders gezien, dan dergelijks.

Wat is in Godsnaam nu te verwachten van een aandeel waar 15 verschillende Angelsaksische hedgefunds short in zitten, en vervolgens aktief dag na dag de koers blijven bespelen ? (Een stevige dump, 15 of 30 minuten na beursopening, vervolgens dit zelfde patroon een keertje of 3 herhalen, om vervolgens op een lager niveau terug in te kopen)
Wat kun je hiervan verwachten ? Niets toch. - Of toch : Een gemanipuleerde koers nl, tot stand gekomen, waar geen eerlijke, efficiente beurshandel mogelijk is.

Nu iets totaal anders : Maar natuurlijk ben ik niet zo pessimistisch over het bedrijf AMG zelf. En beslist al niet met deze outlook, de uitbreidingen die er de eerstkomende jaren, jaar na jaar tot 2022 zitten aan te komen. (en o.a. ook met de enorme berg spudumeen die ze klaar liggen hebben - dacht iets van een 11,2 miljoen ton, met 6,5 % lithium erin)

Las een maandje terug bij ons in een krant dat één of andere Chinese partij 650 miljoen euro wilde bieden voor een voetbalclub van bij ons (Vlaanderen), spelend in 2e klasse / divisie (maar elkeen vond het voorstel erg schimmig, en financiering was nog niet rond)-(wisten ook niet wie achter dit bod zat)

Gek ? - Dan is AMG met een marktkapitalisatie binnenkort van mogelijk goed 700 miljoen euro beslist ook erg gegeerd, en een regelrecht koopje. Erg gegeerd, ga daar maar vanuit !
Hou dit beslist in het achterhoofd. Gewoon een screaming buy. een regelrecht koopje !
LR
Tom3
1
@lanciared, shorters kunnen het ook verkeerd zien. Ik bezit een flink aantal ( 3 keer de waarde van mijn AMG's) aandelen Arrowhead, een aankomende ontwikkelaar van medicijnen op basis van RNA technologie. De shortinterest tot gisteren bedroeg 17 miljoen van de uitstaande 92 miljoen aandelen. En dan te bedenken dat de free float slechts een kleine 10% van het totale aandelenkapitaal bedraagt. Op donderdagavond was er een conference call waaruit duidelijk werd dat de veiligheidsrisico's geen aanleiding tot vragen van de FDA hebben geleid (er lopen 7 onderzoeken). Alles loopt op rolletjes (we wisten al dat de medicijnen echt helpen in die gevallen waar nog geen echt medicijn bestaat zoals hepatitis B) . Prompt steeg de koers gisteren een slordige 17,7%. Door die shorters was het afgelopen half jaar een ware achtbaan met nog steeds een 25% daling tov het peil in het najaar van 2018. Ik verwacht dat die daling nu ingelopen gaat worden. Maw de koers wordt bepaald door de vooruitzichten en de onwetendheid daarover. Ik gok bij AMG, dankzij haar gespreide risicoprofiel, nog deze maand op een herstel.
lanciared
0
Hallo Tom3 , succes verder met je andere beleggingen. Doet me plezier om dergelijks te lezen.
Wat AMG betreft : Ja, ben er heilig van overtuigd dat shorters het verkeerd zien.
Er is geen winstbijstelling naar omlaag gekomen, of iets dergelijks ; op 28 febr komen de Q4 en jaarcijfers.
Ik ga er vanuit dat deze goed zijn (marktverwachting : idem) , shorters zullen het dus verkeerd gezien hebben.
Maar, …. ze …. handelen …. en zetten de richting uit....
Maar dus inderdaad belangstelling van 1 of meerdere grootbanken, en we klimmen zonder twijfel naar boven.
1.225 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 23,780
Verschil -0,720 (-2,94%)
Hoog 24,160
Laag 23,540
Volume 191.650
Volume gemiddeld 245.664
Volume gisteren 211.210

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront